Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Qkackca

őstag

Aki még küzd azzal hogy win újratelepítés után nem ismeri fel a már meglévő/letöltött játékot, akkor egy jó hír, megvan a megoldás a legtöbb esetre.

- menj el a játék könyvtárába
    - lennie kell egy '__Installer' könyvtárnak, lépj bele
    - látnod kellene egy 'Touchup.exe' nevű fájlt
    - szintén lennie kell egy 'InstallLog.txt'-nek
    - nyisd meg az IstallLog.txt-t, keresd meg benne: (az elején van, kb a 7-8. sor, a "#Game Directory#" az a te meghajtódon, a játék telepített helye, pl D:\games\origin\akarmi\)

"CommandLine: install -locale en_US -installPath "#Game Directory#" -autologging -startmenuIcon=1 -desktopIcon=1"

- másold ki az előző részből az 'install'-lal kezdve a teljes sort
    - nyiss egy parancssort az '__Installer' mappában (Shift + F10, parancsablak nyitása itt)
    - indíts el a 'Touchup.exe'-t az előbb kimásolt paraméterekkel (az előbbi parancsablakban vagyunk még mindig):

"Touchup.exe install -locale en_US -installPath "#Game Directory#" -autologging -startmenuIcon=1 -desktopIcon=1"

- üss Enter-t, meg kellene jelennie az adott játék ikonjának az asztalon
    - indítsd el a játékot, az Origin jelzi hogy frissítés elérhető, engedd neki (ekkor ismeri fel háttértáron lévő fájlokat)
    - ennyi :)

Ha sok játék van, akkor van egy egyszerűbb megoldás is, szerintem legalább is.

Fent látszik, hogy igazából, az installlog.txt-ből a játék elérési helye kell, meg az indítási, ikon elhelyezési paraméter(ek) illetve a touchup.exe, ezért egy egyszerű powershell script is elég lehet.

Hozz létre egy egyszerű szöveges fájlt, abba másold bele ezt itt, aztán nevezd át (tetszőlegesnév).ps1 -nek

./Touchup.exe install -locale en_US -installPath "D:\Games\Origin\Aragami\" -autologging -startmenuIcon=1 -desktopIcon=0

Kis kiegészítés:
    -installPath "ez a te telepített játékod elérési helye" (nekem ez a fent látható)
    -autologging bejelentkezik és elindítja a klienst
    -startmenuIcon=1 az egyenlőségjel után: 0 - nincs startmenü ikon, 1 - van startmenü ikon (az én esetemben van)
    -desktopIcon=0 az egyenlőségjel után: 0 - nincs asztali ikon, 1 - van asztali ikon (az én esetemben nincs)

Ha megvagy, ezt a szkriptet másold be a Touchup.exe mellé, aztán jobb klikk a szkriptre majd Run Powershell.

Ha minden jól megy elsőre is jó lesz, nekem volt, csak harmadjára működött., Bár én egymás után, gyorsan csináltam több könyvtárnál.

Szóval a lényeg a lényeg, ebben a szkriptben a játék helyét kell átírni, ikon legyen vagy se, ahogy érzed, meg mindig bemásolni az adott játék '__Installer' mappájába, majd lefuttatni.
    A kliensbe ezután a játék indításnál vagy az update vagy a play jelenik meg, nem kell újra letölteni az egész cuccot.

Forrás: https://answers.ea.com/t5/EA-Access/reconnecting-origin-to-a-installed-game/td-p/5200432

Új hozzászólás Aktív témák