Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
erx470
csendes tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Nem tudok porlasztó-bemérésről, céges autó.
Eddig 10 000 km-enként cseréltek benne olajat, amióta én használom, most viszont ezt is későbbre tolják (remélem, nem arra utaltak, hogy 20–30 000 km-enként tervezik). Van már pár baja is: csúszik a kuplung, olykor furcsa hangot ad kuplungoláskor, kemény is (a flottás szerint nem kemény), és DPF-es is — gyakorlatilag naponta regenerál. Mostanában ez tisztítva volt, de nem lett jó (füstöl mint a gőzgép és rángat regeneráláskor).
Én kb. 25000km-et elmentem vele eddig (a fentebb írt hibákkal), azonban ezek a hibák átvétel óta megvannak. Most ez az indítási hiba lett az új (mikor meghalottam ezt a
traktor-/csörömpölő hangot azt hittem a váltó/kuplung hullott szét).De hát mennem kell vele olykor hosszabb utakra is…
…csak hát így…
Kb. hülyének néztek, amikor másnap reggel jöttek megnézni a vasat, és hidegen gond nélkül beindult.Köszönöm
. -
erx470
csendes tag
Sziasztok!
Indítási hiba (valószínűleg csak meleg motornál)
A17DTE motorkód
1.7 CDTI J Astra
Lassan 300 ezer kmHibajelenség:
• 1., Indításkor traktor-/csörömpölő hang jön a motor felől, nem indul, lefullad. Második indításra hasonló a hang, de kitisztul a motor járása és beindul. Bőven üzemmeleg volt a motor, amikor ezt csinálta. Folyadékszintek, vízhőmérséklet rendben.
• 2.,Körülbelül 4000–5000 km-rel később ugyanez a hiba, mint az 1. pontban, csak sokadik próbálkozásra sem indul be. Indítózáskor csak traktor-/csörömpölő hang hallatszik a motorból, az autó egyáltalán nem indul. Másnap, hidegen próbálva beindul. Majd ezutám próbálva rekonstruálni a hibát, üzemmelegre járatva a motort eddig nem jelentkezett újra, illetve azóta mentem vele kb. 40–50 km-t gond nélkül.
Kissé parázok, hogy leállítom valahol, újra mennék tovább, és nem fog beindulni.
Ez mi lehet? Ötlet?
Köszönöm. -
erx470
csendes tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Mondták már VAG csoportos dizelnél is: az se irja ki mikor regenerál, csak onnan tudni mikor épp csinálja, hogy megemeli a fordulatot és bekapcsol a hűtő venti, ha végzett fordulat normál lesz és a venti lekapcsol. Na ilyesmit az Astránál is tapasztalok mikor nem jelzi vissza a kijelzőn a regenerálást, pluszba füstöl is rendesen a kipuf (ilyenkor tisztes távolságban lemaradnak mögöttem).
-
erx470
csendes tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Megnéztem a menübe: már 1%- ot ír (ez az említett/írt olajcserekor 100%-on volt, érdekes, hogy ilyen rövid idő/km alatt lement/elhasználodott).
Lehet a regenerálásokat miatt van ez, van hogy kiírja, hogy csinálja (ilyenkor megvárom, hogy megcsinálja csak akkor állítom le) van, hogy nem (ilyenkor nem jelenik meg a kiírás csak random füstöl a kipufogó eléggé, majd abba hagyja, az egyik szervizben ezt mondtam is: azt mondták ez ilyen). Nem volt még Opelem, ill. ilyen DPF-es dizel motoros autót se használtam tartósan. Csupán szeretném, ha sokáig menne.
Nem saját, céges autó (szervizeléséről nem én döntök). Amúgy szeretem, megy, nagy, teszi a dolgát a vas (már közelebb is van a 300k km-es futáshoz). -
erx470
csendes tag
Köszi Srácok
,elvileg aszem nullázva lett, de megnézem menü-s dolgot is (itt rémlik, hogy a csere után 100%-ot írt, szerviz cserélte, szerintem azok se álltak topon rtfm/Opel ügyileg). Ja az olajat néztem az ok (szint ok, még a színe is ok).
Köszi.
-
erx470
csendes tag
Üdv,
adott egy J Astra 1.7 cdti (2013-as). Olaj csere után néhány ezer km múlva ismét kiírja: "Mielőbb cseréljen olajat."
Olaj és szűrők is voltak cserélve, mint írtam nemrég.
Mi lehet ez?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Samsung Galaxy Note 10 8/256GB / 12 hónap jótállással!
- ÁRCSÖKKENTÉS Xiaomi Redmi 13C 8/256 mint az új, garanciával eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.