Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ðávid

aktív tag

Sziasztok!

Van egy Astra H GTC-m 1.6-os Z16XEP kódú motorral. Egy-két hete néha kicsit erőtlennek kezdtem érezni az autót, menet közben teljesen véletlenszerűen kisebb berántásokat produkált és időnként sűrűbb fehér füst is jött a kipufogóból, jellemzően gázadáskor. Hideg- és melegindítást követően is jelentkezett ez. Elvittem a szokásos autószerelő-műhelybe, ahol megállapították, hogy a fojtószeleppel van gond. Előzetesen úgy kalkuláltak, hogy az alkatrész és a munkadíj együtt 100 ezer Ft-ból kijön. Berendeltek az alvázszám alapján a nagykerből egy új fojtószelepet, de kiderült, hogy nem ez a fajta passzol az autómba. Újra megnézték az alkatrészkínálatot és kiderült, hogy ami valóban belevaló lenne, az 350 ezer Ft-ba kerül. Így amikor érte mentem, azt mondták, hogy vegyek egy fojtószelepet használtan és utána beszerelik azt. Mutattak képet, hogy milyen való az én autómba.

Elkezdtem nézegetni a használt alkatrészeket és 20-30 ezer Ft közötti tartományban találtam is, de kíváncsiságból megnéztem egy új alkatrészeket forgalmazó webáruházat is, ahol szintén kínáltak fojtószelepet olyan árkategóriában, mint a használtak között. Annyi volt a különbség, hogy az újaknál mindegyik úgy szerepelt, hogy fojtószelep ház, míg a használtakat csak simán fojtószelepként írták. Ekkor elbizonytalanodtam.
    Hogy lehet, hogy újat is kapok annyiért, mint a használt? A képek alapján az alkatrészek ugyanolyannak néznek ki. Vagy én értettem valamit félre? Tudnátok nekem ebben iránymutatást adni? Egyáltalán nem értek az autókhoz (sajnos).

Előre is köszönöm szépen, ha valaki tud segíteni! :R

Új hozzászólás Aktív témák