Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Ez csak a felbontás, de egy csomó mindent nem vesz figyelembe. Másfél méterről egy 85 colos TV maximális fényerőn annyira nem frankó élmény. Mert ugye HDR anyagoknál az kellene. De egy komolyabb mini LED -nél már az árnyékod is beleég a falba, és ahhoz még sötét sem kell.
Meg ugye ez addig jó, amíg elég szűk területen és/vagy lassan kell belátni a TV -t.
-
mucsácsó
tag
válasz
szkutyi
üzenetére
na oké, csak tudjuk jól, hogy a biztosítók nem feltétlen arról híresek, hogy szeretnek fizetni..
mindig van kisbetűs rész, aztán azért is kérdeztem, hogy van-e hasonló esetekkel bárkinek innen tapasztalata.meg ha jól láttam, akkor lehet, hogy el is viszik az LG szervizbe, ahol felmérik a problémát (vagy nekem kell megoldani a szervizbe való elszállítását a TV-nek..?), és az alapján ítélnek meg összeget a biztosító felé, amit vagy fizetnek, vagy nem - plusz ahogy @pjen is írja, évről évre avul el az eszköz és a fizetendő összeg ezzel - szóval nem tudom, egy próbát megérne valszeg, de lehet csak megutaztatom vele feleslegesen a tévét pár hétre...
hát vagy nem tudom, hogy LG szerviztől kijön-e bárki ilyenkor házhoz, mert már hallottam otthoni panelcserékről anno, de az gondolom más tészta..
-
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Az 1.gen WBC kijelzőktől kezdődően ez egy bevált gyakorlat volt a nyers panel bejáratására, azért hogy minél homogénebb legyen. Az összefoglalóban is benne volt. Azok HDR pattern-ek tehát a fényerő és kontraszt amúgy is csutkán van mint normál használatnál, a szín és a képjavítók felhúzásával csak fokozódik kicsit a hatás. Nálam bevált régen is.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Egyetértek.
Tipikusan dinamikus kontraszt okosság csinál ilyen jelenséget.
Minden
képelbaszóképjavító opciót ki kéne kapcsolnia.Amúgy OPLEX kolléga ha mondasz konkrét epizód, óra:perc értéket megnézem szívesen a g3-on, mert az usher házat végig néztem anno és semmiféle képi hibája nem volt annak a sorinak!
-
makoss
veterán
válasz
szkutyi
üzenetére
jó néhány 23.976 fps vagyis minden 30 fps alatti videók elég érzékenyek OLED tévén, vagyis látványosan szaggatnak. Ebben MP4, MKV, youtube videók egy része.
#108835 Tyrone89 Annó nem lehetett, most nem tudom, hogy van, régen foglalkoztam vele, most a Zidoo-t használom.
#108836 lala666 Mire gondolsz?
#108837 Sasi001 Tisztában vagyok vele, hogy szerver, de nekem sima lejátszó...
-
Tyrone89
senior tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Nekem is baromira bejön, na meg a zenéje John Murphy-től. Azért jutott eszembe, mert egyrészt szerintem a képi világa, belső terek világítása, világítótestek villódzása, nap ragyogása az űr sötétjével kontrasztban, stb fény csillanások nagyon adná magát hogy HDR-ben megnézze az ember, másrészt ebből még úgy is csak FHD SDR létezik. Gondoltam megpróbálkoznék vele.
-
paatrick
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére

A topik harmada arról szól hogy cseszte szét a frissítés a TV-t, mit vettek ki, mi nem működik
nem értem miért küzdtök még mindig ezzel. Ami jól megy azt nem kell piszkálni. Az én TV-m 4 éves most sose látott frissítést, ugyanolyan sebességgel megy minden funkció mint az első nap.
Következőt se fogom frissíteni az biztos. -
makoss
veterán
válasz
szkutyi
üzenetére
PC-n nincs inerpoláció, lehet de van program ami tudja ezt.
Érdekes, hogy a Led tévénél nem volt ilyen, vagy ha volt, nem tűnt fel, szerintem az Oled erősíti fel
Most néztem egy pár tesztvideót, vannak 30 fpsesek, azok már érezhetően jobbak.
De az alatt, látványosan rossz.
#108388 alaves Volt nekem Serviio, lejátszás tekintetében sokkal jobb mint némelyik asztali lejátszó (!!)
Hátránya, hogy a hangot nem lehet küldeni Hi-fire
Ezért van most Zidoo+Denon.
Plexel nem vagyok kibékülve, sosem volt jó... -
makoss
veterán
válasz
szkutyi
üzenetére
Háát eléggé zavaró
Néha olyan mint ha 15 fpsel menne
Az ilyesmi videókat újabban nem Potplayerrel nézem hanem Splash lejátszóval, sokkal jobb. A hiba többnyire ezen alacsony képkockaszámú videókkal van, a 60 fpses simábban megy
#108368 ρσгτσ És nincs erre valami megoldás? vagy az amit fentebb belinkeltem Viktor videójában?
-
nemgyurka
csendes tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Elnézést, én csak a véleményetekre voltam kíváncsi, hogy normálisnak tekinthető-e a jelenség, többet foglalkoztok a témával. Ez is egy vélemény, köszönöm. A család is ezt osztja egyébként
. Mások vagyunk csak, az autós példánál maradva ha veszek egy felső-közép, vagy akár felsőkategróriás új autót nem akarok egy horpadást nézegetni rajta tudván azt hogy így is elvisz A-ból B-be. De mégegyszer, értem az érveidet. A "hiba" léptéke ami probléma sztem, itthoni másik lg oled-nél is van ilyen ""anomália"", de nem ilyen mértékű. -
-
Suri84
kezdő
válasz
szkutyi
üzenetére
Idén április óta már 2szer csináltam, más hiba kapcsán és már kicsit unom az ezzel járó macerát, ujra telepítés, beállítások stb... Egyenlőre még várok vele mert otthon a gyerekek (és idő igenyes) a tv pedig megy elég sűrűn. Majd megcsinalom amikor nem lesznek rátapadva a mesékre🙂, persze nem egesz nap mesét néznek, de kerül fordul bejönnek kintről vagy más foglalkozás után és egyből megy a Disney plus vagy a netflix 🤷
-
Suri84
kezdő
válasz
szkutyi
üzenetére
Fúha, ilyen hamar? Nincs 1 éves a tv... Őszintén szólva kicsit kezdem bánni, hogy lg-t vettem és nem sonyt. Mert az volt a másik befutó. Amúgy meg lennék elégedve vele, képileg nagyon tetszik csak elég gyakran szórakozik velem ez a nagyon okos tv 🤷 nekem ez a web os sem jön be sajnos...
-
Bodor
veterán
válasz
szkutyi
üzenetére
Nem állt senki sem beléd, csak nem értettem, hogy miért állítottad helytelenül, hogy a tömörített anyagok nem Dovi, mert pontosan ezt írtad.
Azért írtam a lejátszót, mert lehet arra gondoltál, hogy azért nem DoVi a tömörített formátum számodra, mert a TV lejátszója HDR-ben tudja csak lejátszani, Dovi-ban nem, ami sok formátummal előfordul ugye. De hát a TV csak egy képmegjelenítő, nem pedig egy médialejátszó, ne várjunk el mindent (is) tőle.
-
makoss
veterán
válasz
szkutyi
üzenetére
Én sem offolni akarok végletekig erről, de ha nyűg, teher az írásom valakinek, ha nem, ez is része a topiknak mivel nem szendvicset esznek ezek a tévék, erről is írni kell szerintem, és ahogy figyeltem, nem csak én hoztam már fel ezt a témát, de ha ez probléma, befejeztem ezt a fogyasztás dolgot, de biztos fel fogja még hozni valaki az tuti!
-
Quadgame94
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Eléggé szembetűnő a differencia pedig. C2 van itthon, de volt B2, meg C1 is. Azért a G3 igenis szebb. A színek sokkal élettel telibbek. És ehhez nem kell HDR meg több száz nit fényerő. Intergalactic YT trailert haosnlítottam nem rég össze. Tisztán látszik a G3-on, hogy szebb.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Ha ez igaz lenne akkor az összes G3, G4 tulaj tömeges hallucináció áldozata lenne.
Nem, a valóság az, hogy igen is jobban néz ki a G3/G4 mint a C széria, sőt mondom neked hogy mostanában pl a netflix feltekerte a nit potmétert mert már a friss release-ek láthatóan kikúrt fényesek és gyönyörűek.
És ténylegesen szebbek a színei láttam őket egymás mellett (persze olyan anyag kell), valamint szerintem szebben ábrázol fekete közeli részletet, nem annyira deszaturált.
Mondhatod hogy ezek csak nüanszok, de könyörgöm évről évre egyes OLED TV generációk közt ilyen nüanszok tizedétől már áll az oled fanok cerkája.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Egyik esetben sem foglalkoztam vele, mert a hibák miatt csomagoltam is vissza, hogy minél hamarabb tudjam intézni a cserét. Sajnos ez nem mindig, nem mindenkinél egyszerű, ezért igyekszem gyorsan cselekedni.
Meg nálam van több TV is, így ideiglenesen más került a helyükre.
De lehet már legközelebb ezzel fogok kezdeni.
Szerk.:
De most nézem ezt lehet nem is tőlem kérdezted volna, csak félrement.
Inkább Maltheus -tól. -
Orbiteric
aktív tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Maximum 1000 , az lemaradt, sajnos ennél jóval alacsonyabb a többség valóban, pár száz nit az átlagos. Ezért irtam a kollégának hogy inkább egy 83" c4 vennék a helyébe ami röhögve megjeleniti a mai film hdr minőségét, és mellette 83"-ban élvezheti. én egyértelműen ebben az esetben a méretet előrébb helyezem, minthogy legyen egy mla 1600 nitet tudó panelem, amit kb sose használnék ki, de ő döntésse persze.
-
makoss
veterán
válasz
szkutyi
üzenetére
Amúgy ezen kár rugózni, ez egy állandó téma volt, van és lesz, és messze nem vagyok egyedül a véleményemmel, plusz minden perifériánál mondhatnám, és mondom is, hogy igen, nagyon is el vannak szállva az árakkal, legyen az a pár hónappal korábban beszerzett RTX 4080, vagy az év első felében beszerzett ASUS Zenbook 14 OLED laptop.
Az eurót, meg azt, hogy hé! Pista, vedd meg mert holnap drágább lesz tapasztalatból tudom, hogy egy hülye szöveg csak, abszolut semmi de semmi alapja nincs! -
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Amikor egy 100%-os fehér ablakot jelenít meg HDR-ben, a TV automatikusan csökkenti a teljes fényerőt, hogy megfeleljen a HDR szabványoknak és ne lépje túl a panelek energiahatárait.
Én ezt egy kicsit sci-finek érzem mert szerintem az nincs a hdr szabványban hogy bármilyen tv panel energia határa hol van meg mi legyen vele, a többi részt többnyire adom.
Szerintem az van hogy ahhoz hogy megjelenjen ütősen a csúcsfény ahhoz időben le kell venni a fényerőt nagy terület esetén. Hogy legyen mihez képest 1000 nites villogást mutatni.
A gamma /eotf-nek sincs az egészhez köze.
Az EOTF a tv-nek nem abban segít hogy leírja hogy mihez kezdjen a panel képességét meghaladó fényerővel hanem az egy elméleti megjelenitési transzfert görbe amitől tartani kéne amíg hardveresen lehetséges.
Ugyan ez a gamma. Az szintén egy transzfer görbe. Nem azt írja le hogy mit tud a panel hanem azt hogy milyen stimulus milyen fényerővel jelenjen meg, de ez csak egy elméleti képet eredményez a firmware minden tv esetén ennek leképzése után eldönti hogy igazából mi jelenthet meg. Persze alkalmazva a user beállításokat.
Ennek elsődleges bizonyítéka az ha leveszed a fényerőt 0-ra. Ott is van gamma / eotf és mivel nullát kérsz belőle meg is fog valósulni minden amit az adott transzfer görbe eredményeképpen meg kéne jelenteni korrigáltan a kért fényességel. Tehát ha 0 az oled pixel fényerő sdr esetén az azt jelenti hogy a gamma legvégénél lévő csúcs fehéret kb 80 nitesre kéred amit teljesen egyértelműen ABL nélkül akárhány százalékos fedettséggel meg tudja jelenteni magyarul a firmware nem szól bele mert kijelezhető.
Ha HDR és ugyan így nullára veszed menni fog minden neki.
Szóval a dolog csak annyiból áll hogy a tv-nek van egy mindent felül bíráló algoritmusa ami átszámolja a képet annak megfelelően hogy mit tud a hardware. Ha limitbe fut lekorlátoz, de ennek nulla köze van a szabványokhoz, kvázi úgy is lehetett mondani hogy ez az adott tv egyéni szociális problémája...
-
ndomokos
tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Ne érts félre, de ennek olyannak kellene lennie

Az számít "természetesnek" vagy így álmodták meg a producerek?
Tudom velem van a gond, hogy nem ájultam el tőle, csak egyszerűen nem értem, miért kell a fehérnek sárgának, a mozgásnak darabosnak, a fénynek sötétnek, és színeknek fakónak lennie
G4-em van, azért annak már nem olyan rossz a fényereje, és az alfa 11 AI proci is minek bele ha kikapcsolok minden képjavítást
Ha bemegyek bármelyik üzletbe ott sem Filmmaker üzemmódban mennek a demók, az szerintem nem mutatja meg mit tud a panel, vagy a fene tudja... mindegy igazából, ezt leszámítva nem rossz képe van szerintem. -
alaves
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Nézd, ő legalább megpróbálta a kalibrált képhez közeli beállításokat. Nem tetszett neki, visszaállt egy másik gyári képmódra, amellyel elégedett. Nincs ezzel semmi gond. Valószínűleg a felhasználók kisebbik része néz filmmaker képmódot, de nyilván itt a topicban próbáljuk arra terelni a kérdezőket.
(Vannak Audio Research 'erőködők', amelyiken "csak" hangerő tekerő van. Lehet, hogy a TV-k képbeállításainál is elég lenne a fényerő állítás.) -
alaves
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Kár, hogy nem készítettél képet teljes ablakos fehérről csutka fényerőn. Érdekes, hogy se képet, se videót nem találtam erről (OLED vs miniLED brightness, stb). Lehet, hogy van, de csak normál tartalommal összehasonlítva. Még Vincent 'gray uniformity' részeknél sem látni, mert ott meg azonos niten nézi a kettőt, pedig 90% szürkénél eléggé látszana.
Vhiktor, lehet hogy megérne egy videót, amiben ez kiemelt szerepet kapna. "OLED vagy miniLED TV-t vegyek?"
-
Sasi001
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Ha az egész képernyő úgymond statikus csempékkel van tele akkor a kijelző fényerejét veszi le azért vetted észre de a kurzor mozgására visszaállt. Ha egy tv logo van kint sokáig akkor kapcsold át egy szürke képre és a logo helyén egy folt lesz. Ott csak a logo fényerő volt csökkentve.
-
-
RockCNC
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
UFO971 mp4-ből, most próbálkozik pl. itt egy átala készitett mp4-es DV demo anyag. , ami megy a G4-en.
Pl. a Blade Runner-Papita mp4 az nem támogatott formátum a tv-nek. -
amdboy
senior tag
válasz
szkutyi
üzenetére
42 éves fejjel én sem nagyon nézek már meséket, 1-2 animációs " mese" belefér de ez a max. Azt is értem, hogy ezek a tv-k ezeken teljesednek ki, viszont ha vesz az ember egy 500k-s tv-t hagy ne csak a mesében tudjak gyönyörködni. Most biztos sokan meg fognak kövezni, de nem sokkal mielőtt oledes korszakomat kezdtem el élni, egy TCL 745-öt volt idehaza, és sima tv adás olyan volt rajta, hogy az egy álom. És ( most jöhet a megkövezés) a mostani közel fé milliós tv-m ebben meg sem közelíti azt.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
szkutyi
üzenetére
Dehogy
, de ott már nem látod amúgy sem a szemed tehetetlensége miatt, fekete ott is minden. Osszessegeben egy kis túlzással majdnem hozza egy oled képi világát. De ehhez megfelelő szoba kell, ha a szoba nem jo akkor buktad az egészet, feketére festett fal messze nem elég jó, ott nem lesz soha ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L530 - i5-3G I 8GB I 500GB +16SSD I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938, 100% Akku
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

de megnézem majd direktre kötve...

Vhiktor