Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• esicyhun

tag

Továbbra is kimondottan nagyképűnek tartom azt az álláspontot, hogy OLED tévén csak 4K tartalmakat érdemes vagy néhány ember véleménye alapján kvázi "szabad" nézni. Nekem C8 van, és igenis használjuk normál tv adások nézésére is. Személy szerint imádom a dokumentumfilmeket, és ezekből pl. a német műholdas csatornákon rengeteg elérhető. És nem 10 éves doksifilmek, mint sok hazai csatornán, hanem vadi újak, sok-sok érdekes infóval, változatos témákkal. Van svájci Zattoo előfizum is, rengeteg jó műsor van a svájci SRF csatikon, vagy az angol BBC-ken. A Zattooval ráadásul mindent egy gombnyomásra fel lehet venni, és ha nem tetsző tartalom van, símán áttekerem.
    DE ami a lényeg: sokkal szebbek ezek a műsorok OLED tévén, mint bármelyik LCD-n, szóval igenis megéri OLED-et venni nem csak 4K tartalom miatt. (Amúgy a Digi DVB-C-s kábeltévén is pl. az RTL Klub képe is sokkal szebb.) A kvázi végtelen kontrasztból minden jelforrás megjelenítése profitál. (Ha meg majd beég a 25-ös SDR fény mellett is a tévé, akkor majd veszek másikat, jelenleg ez a képminőség verhetetlen. És nem vagyok gazdag, csak a tévénézés az egyik hobbim, meg hát van 0%-os hitel, én is így vettem.)
    A Netflixet sem kell isteníteni szerintem: vannak rajta jó tartalmak, de azért véleményem szerint elég sok saját anyaga a kimondottan gagyitól (rakás valóságshow) a max. egyszernézősig terjed.
    Még egy dologban szuper az OLED: sok feliratos filmet nézek (4K, FullHD, de még 720p is) és OLED-en nincs blooming meg egyéb LCD megjelenítési betegség a feliratok tekintetében.
    Szóval aki megteheti, nyugodtan vegyen OLED-et normál TV adásokra is, sokkal nagyobb élmény lesz. Persze bizonyos dolgokra figyelni kell, de megéri.

Új hozzászólás Aktív témák