Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38442) hsrasus


hsrasus
aktív tag

Sziasztok!

Már olvasom a topicot egy ideje, de némi tanácsért fordulnék hozzátok.
Már egy ideje próbálok találni egy utolsó szériás 42 colos Panasonic plazmát, de kezdem elveszteni a reményt, h találhatok. Nagyobbat nem akartam, mert nem volt hely nagyobbnak és amúgy sem akarunk batár nagy TV-t. A jelenlegi felállás eleve ez, hálózati részről ez (bocs ez hosszú, de az elején ott van a lényeg, ha nincs kedv végigolvasni), illetve a TV rá van kötve egy Yamaha RN-500 sztereo erősítőre, amihez egy pár Monitor Audio 300 hangfal csatlakozik. Ezáltal sztm egyértelmű a felhasználás: csak a routerre kötött vinyón lévő filmeket nézzük hálózaton keresztül a TV beépített lejátszójával, illetve néha egy kis Youtube, szintén a TV-n található appal. Más forrást nem nézünk, ezt is általában este, de van, h világosban. Ezen a nagyszerűen kialakult szokáson nem is kívánunk jelenleg semmilyen szinten sem változtatni. (nem kerülhet be külső médialejátszó a rendszerbe, mert felesleges fogyasztónak van ítélve.)

Nagy örömmel olvastam, h lesz kisebb méretű OLED TV, igaz nem sokkal, de mégis csak kisebb 48"-os. Ez már alig nagyobb a kiszemelt Panánál és reménykedve, h akkoriban még kicsit szélesebbek voltak a kávák, gondoltam kb ugyanaz lesz a méret. Ezért a jelenlegi családból kiindulva próbáltam kikalkulálni, h az LG 48CX 107-108 cm széles lehet majd.
Erről van esetleg konkrét ismert információ (én nem találtam)?
Sajnos ez is már nagy lett volna, de mivel erre látok nagyobb esélyt mint találni egy 42GT60-at elkezdtem egy kis rendezkedésbe és úgy alakult, h sikerült helyet felszabadítanom, aminek következtében akár már egy mostani 55"-ös modell is elférne. (65 nem! Lemértem, a TV 122 cm széles, uh beférne, bár így már az 50GT60 is beférne, de azzal sem vagyok sokkal előrébb, mert olyat se találni. Mondjuk még én is óckodok ekkora mérettől, asszony meg kategorikusan kijelentette, h nem.) Így erősen elkezdtem tanakodni a következőkön:
1. a 48-as nyilván szimpatikusabb lenne, h ugyan egy batár nagy lap lenne a szoba kvázi közepén, de egy picit kisebb mint az 55"-os, viszont ha technikai szempontból nézzük számomra értelmezhető előrelépés mindössze annyi a C9-hez viszonyítva, h a procija kicsit erősebb, a grafikus csipje meg többel erősebb. Az én felhasználási viszonylatomban van bármi más amiben jobb?
2. Ha igazából nincs és el tudjuk fogadni az 55-ös méretet (nem biztos, h menni fog), akkor adódik a kérdés, mennyivel jobb a c9 procija a b9-től? (Mert értelmezésem szerint ebben, meg a hangban különbözik, de a hang az nekem nem releváns, hisz a fenti rendszerről hallgatnám úgy is állandóan.) Ebben a felállásban elgondolkodtam egy pillanat erejéig az 5.1-en is, mert van a családban egy Monaudio Home Cinema Plus 5.1 hangfalcsalád, de ahhoz erősítőt kellene venni és olvasva a HDMI-s hangátvivős problémákat itt, csak eltántorított. Arról nem is beszélve, h mi legalább 50%-ban hallgatunk zenét is, aminek a minőségét nem kívánjuk alább adni. (Talán sokak számára nem feltétlen ismert, de a sztereo és a házimozi erősítők esetén ár-minőség tekintetében általánosságban úgy lehet kalkulálni, h 2:5 az arány, tehát kb. egy 250k-s házimozi erősítő hozza egy kb. 100k-s sztereó erősítő minőségét zenei téren.)
3. Viszont ha már a b9 is "képbe" került :DDD , akkor kérdés mennyivel gyengébb a procija/grafikus csipje a CX-től, akkor már nem ott vagyok, h ez már túl nagy lemaradás? Illetve mi egyéb számomra releváns hátránya volna még a b9-nek a cx-el szemben?

A fenti kérdéseken túl abban kérném tanácsotokat, h véleményetek szerint b9 mostanság, vagy inkább cx 1 év múlva? Nem hajt a tatár, a mostani setup is működik csak egy ideje már motoszkál bennem valami.

Szeretném megkérni azon fórumtársakat, akik csak a képátmérőre vonatkozóan tudnák megjegyezni, h az mind kicsi, ami a hozzászólásomban van, legyenek szívesek megkímélni ettől, ugyanis azért lett ilyen hosszú, h aki igazán segíteni szándékozik, az talán bele tudja képzelni magát a preferenciámba! :R

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.