Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- potyautas: Vágyak
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Őskoczka
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Interceptor #21206 üzenetére
A hagyományos ABL-t nem lehet piszkálni, de nem is kell, mert SDR módban (tehát pl. Windows asztal) gyakorlatilag nem fog működni (közel se kell olyan magas OLED Fény beállítás, ahol elkezd dolgozni, hacsak nem a tűz be a nap a szobába).
Az SABL az, amit kilövök monitornak. Ez azt csinálja, hogy néhány másodperc statikus kép után azonnal sötétít, aztán ha megmozdul valami akkor visszahúz. Ez vélhetően arra van, ha valaki elalszik, és megjelenik egy lejátszó menüje. De PC-n (bár a legtöbb média player doboznál is) be lehet állítani olyat, hogy akár 10-20 perc inaktivitás után kapcsolja ki a kijelzőt (és a TV-t, hogy kapcsoljon ki, ha hosszan nincs kép a bemeneten).
Így, hogy szinte minden évben van valami kis apró változás a kijelző-panelben, vagy legalább a meghajtásában (pl. az ABL is évről évre egyre lazább, a 6-os szérián még határeset volt, hogy bekapcsol-e SDR-hoz), aztán ott van a véletlen szóródás, és hogy mindenki másképp használja, nyilván csak tippelgetni lehet, hogy mit bír.
Szerintem azért adták fel páran a monitorként használatot, mert új korában látványosan érzékeny az IR-re. Olyasmi, mint az ilyen szempontból érzékenyebb féle plazmák. Szóval ha valaki nem elég merész és/vagy nehezen pengette ki az árát, akkor érhető, ha elkezd azon gondolkodni, hogy kockáztasson-e ezen, mikor elkezdi felfedezni a pacákat (főleg ha HDR-t is próbálgat és utána direkt keresi az anomáliákat).
Én úgy voltam vele, hogy nem rosszabb, mint az egyik előd Panasonic plazmán volt, úgyhogy ha a G30 bírta kb. 3 éven át PC monitornak (az még ma is megvan TV-nek), akkor megnézem meg mi lesz a C7-ből.
Számomra kicsit meglepő is, hogy mennyire nem érzékeny már az IR-re. Már nem emlékszem pontosan, hogy mikor állt le vele teljesen (=annyira, hogy el is felejtettem, hogy volt ilyen), de hetek, vagy max. 1-2 hónap kérdése (de nyilván attól is függ mennyit járatod, mert ha ki sem állsz vele a garázsból, akkor örökre bejáratós marad...).Bocs, akkor rosszul emlékeztem. Ha nem kell a BFI, akkor már egy B7-el is boldog leszel. Gyakorlatilag mindenben azonos, vagy jobb, mint egy BFI nélküli LCD (de nem minden LCD-n van, vagy működik jól a BFI, az egy külön mese). Bár ha nem találsz jelentősen olcsóbban B7-et, mint B8-at, azért inkább az utóbbi felé húznék (de ahogy elnéztem, voltak mostanában olcsó B7-ek, vagy lesznek majd most eladó 7-es szériák, ha a türelmetlen csereberélők megkapják a BF-es 8-as váltásokat
).
-
energomatt
őstag
válasz
Ha arra vársz, hogy valaki rábeszéljen meggyőzzön, tessék most megkaptad. Ne törődj tehát fórumos véleményekkel, kivéve, természetesen Balika911 véleményét, hiszen az nem egy fórumos vélemény !
-
daneel_hu
addikt
válasz
"Plazmám meg bfi-s lcd-m nem volt, előbbi már nem is lesz soha. Jó lenne látni valós körülmények között is egy összehasonlítást LCD vs OLED(játékok, filmek), hogy képminőségben mi a különbség, mert papíron üti veri az lcd-t "
Az oled felmossa a padlót bármilyen LCD-vel vagy plazmával. (még egy vt60 vagy kuroval is)
Efelől ne nagyon legyenek kétségeid. -
törölt tag
válasz
Ha megfogadsz egy tanácsot, ne a fórumos véleményeken őrlődj, hanem tedd azt, ami felé húzol. Magadnak veszed a tévét, nem azoknak, akik véleményt mondanak.
ABL-t nem lehet kikapcsolni. ASBL-t lehet kikapcsolni, ami a statikus képet sötétíti egy idő után.
FALD LCD-ket nem próbáltam, de a KS8000-emet nemcsak papíron üti-veri a C8.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Redmi 13 4G
- Interactive Brokers társalgó
- World of Warships
- Mini PC
- Xbox tulajok OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Gumi és felni topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN S2 TG Chieftec 750W
- Corsair K100 RGB Optix (CH-912A01A-FR)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3328, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest