Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18705) janos666 válasza cyber86 (#18701) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ha nem sajnálod rá az időt, türelmet, és tudod mit hogy érdemes beállítani, illetve nincs szükség DolbyVision-re, akkor kiváló lejátszó a PC. (Én azt használom.)

Minden egyéb esetben a legolcsóbb helyesen működő (kompatibilitási gondoktól és instabilitástól nem szenvedő, képet kéretlenül nem barmoló) külső dobozt szoktam javasolni.

Ezeken a mai TV-ken már jó alternatíva a belső lejátszó is, de azért lehetnek vele apró gondok (pl. feliratok felismerése / tologatása/méretezése/színezése). Ami a legnyilvánvalóbb, hogy bukod a HD hangot (se SPDIF-en, se HDMI ARC-n nem megy pl. DTS-HD és hasonlók), bár az egy külön mese, hogy van-e egyáltalán értelme (alapvetően a CD minőség bármire elég, főleg ha nincs több milliós rendszered, szóval egy "bögreszett"-nek bőven jó ami átfér így).

(#18704) PuMbA
Az a része téves, hogy YCC. Mozifilmhez mehet nyugodtan 2160p24 12bit RGB is, csak 30fps felett van ezzel baj, vagyis HDR játékhoz kell csak YCC (de a DolbyVision játékhoz megint csak RGB-n kell hagyni a driver-t, hogy abba pakolja be magát a Dolby féle YCC formátum anélkül, hogy a driver megértené azt).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.