Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Novver

senior tag

Samsung G85SD 34" Fekete képernyő az egér/kurzor mozgatása közben

Előző konfigomnál is csinálta - 7900XT - bár csak a 25.8.1 driver feltétele után, ha jól emlékszem 25.3.1-ről frissítettem, illetve most az új gépemnél is (adatlapon a pontos konfig, amúgy 9070XT). Most az új gépre természetesen a legfrissebb BIOS, Chipset, VGA driver ment fel, mindenből a legújabb, és - gondolom - ennek következtében itt is csinálja.
    7900XT mellett a régebbi driverrel nem volt gond.
    Mivel most elsődlegesen a Battlefield 6 a cél, nem szeretnék régebbi drivert használni ha nem muszáj.

A probléma: https://youtube.com/watch?v=IrpcmwoD0YE
    Szóval ha be van kapcsolva a Game Mode a monitoron, ami többek közt leveszi 120hz-re a max frissítést a 175-ről, el-elsötétül a képernyő, majd visszajön. Ez pl böngészőben, ICUE-t megnyitva, Adrenalin GUI-t megnyitva jön elő, asztalon pl nem.
    Végigpróbálgattam az összes Radeon driver beállítást, adaptive sync és barátait, de semmi nem segített. Egyedül a Game Mode kikapcsolása, ami rosszabb képet eredményez, kisebb frissítésen, ami nyilván nem optimális. Csinálja ezt DP és HDMI kábelekkel is. Azóta találtam redditen több Samsung OLED Game Mode usert akik ugyanebben a cipőben járnak AMD és NVIDIA kártyákkal is.

Holnap kipróbálom az új konfigon is a régebbi drivert, kíváncsi vagyok.

Van ötletetek esetleg a probléma megkerülésére/elhárítására anélkül hogy fel kelljen adnom 175hz-et vagy az új drivereket? :R

Új hozzászólás Aktív témák