Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaboman
nagyúr
válasz martin555 #513 üzenetére
Én is rendeltem egyet, igaz a többi videó alapján és az összehasonlító tesztek, a tulajok véleménye sem arra következtetnek hogy rosszabb minőségű lenne a Yi-nél, sőt!
Csak egy pár abból amit ők vettek fel, mindegyikőjük más más ember különböző országokból, a képélesség, a színek nagyon nem azt mutatják amit a te videód.
1
2
3
4
5Tied:
1
Semmi képélesség, homályos az egész, mintha 720be lenne nem 1080ba.
Ehhez a videóhoz tudnám hasonlítani.Összehasonlító tesztek:
H9 vs Yi 1 teszt
H9 vs Yi 2 teszt
H9 vs Yi 3 teszt
H9 vs Yi 4 teszt
H9 vs Yi 5 tesztTermészetesen találtam rossz minőségű videókat is, ezek közül sem a legjobb minőségű valamelyik, de ez elmondható a Yi-ről is, lehet a konvertálás nem sikerült jól a Youtubra.
[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
Még egy két videó, remélhetőleg nem kamu minőség.
6
7
H9 vs GoPro 3[/L
(L:https://www.youtube.com/watch?v=RPQ1wXStelA)H9 vs SJ4000(/L)[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
haladó
tag
Nemrég találtam és el is vesztettem egy oldalt ahol mindig az aktuálisan legolcsóbban beszerezhető Yi-re linkelt. Ismeri vki?
-
Nekka
újonc
Sziasztok!A segítségeteket kérném, sieléshez keresnék jó megoldást ami árban elfogadható.Előre is köszi.
-
.mf
veterán
Sziasztok!
A Sony AS-20 megüresedett helyére keresnék majd utódot, mert szegény sajnos nem élte túl a motorbalesetem (még a microSD kártya is eltört benne )
Alapvetően elégedett voltam az élességével, részletességével (1080p30 16 Mbps-on), nagyjából a színekkel is (kicsit erős volt a szaturáció és kontraszt); két dologban szeretnék csak jobbat: egyrészt dinamikatartományban, mert elég könnyen kiégtek a világos vagy bebuktak a sötét részek; és kicsit jobb esti képminőséget, a zajszűrés túl agresszív volt és nagyon mosta a képet. Állítható ISO-limitek és kevésbé kontrasztos, nagyobb dinamika-átfogású flat profile pompás lenne. Mi lenne az, ami ennél már érezhetően jobbat produkál, és lehetőleg nem kerül egy vagyonba?
Köszi!Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Attila444
aktív tag
A Sonynál pont hogy nem túl élénkek a színek és nem is kontrasztos a kép, szerintem
Nézd meg ezt az összehasonlító tesztet, hátha segít a választásban, benne van szinte az összes olcsóbb alternatíva, ami szóbajöhet: http://extremshop.hu/a-nagy-sportkamera-teszt-sjcam-sj4000-sj5000-xiaomi-yi-sony-as20-2/ -
.mf
veterán
válasz Attila444 #556 üzenetére
"A Sonynál pont hogy nem túl élénkek a színek és nem is kontrasztos a kép, szerintem "
Én csak egy kicsit máshogy tagolnám: nem túlélénkek
A kontrasztját nem látom rosszabbnak, ellenben dinamikában még mindig az a jobb, kevésbé ég ki az ég; tehát ezek pont abból a szempontból gyengébbek
Hát, akkor remélem lesz még majd valami újabb Sonynak is kifuttatós akciójaFotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
-
Ceko
senior tag
Sziasztok!
Kamera vásárlás előtt állok és kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy milyet ajánlanátok.Így elsőre pl. a Xiaomi Yi szimpatikus a leírás alapján.
Szóval amire használnám az csak 1-2 családi felvétel, síelés, nyaralás,stb..Tehát semmi profizmus Szeretném persze, hogy legyen hozzá jól működő vízálló tok. 4K nem érdekel ennek 2-3 évig még nem látom hasznát, addigra meg úgyis vennék másikat.Viszont 1080P 60fps nem volna baj ha tényleg nagyon szép lenne + a fényképek. Nem volna baj a time lapse és hasonló funkciók.
Szóval mit ajánlanátok?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Légy első, amikor hallgatni, s utolsó, amikor beszélni kell.
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
A legolcsóbb, de supporttal rendelkező készülék kéne.Felhasználás: Meccsek videózása; ill. 120fps jó lenne,ha lenne 720p-n (nem olyen fontos). A telefonom tudná ezeket, de azt nem merem oda rögzíteni, ahova ez kerülne, és ha baja lesz, akkor ne a telónak legyen.
Az SJ4000 tökéletes lenne, de ahogy látom, ott felskálázott a 720p-s slowmo. (?) Esetleg ConCorde X8?[ Szerkesztve ]
-
bepi81
tag
Ha csak családi használatra kell, akkor jó a Xiaomi is, de ha már sielni mennél vele, akkor kellenek az adapterek, védőtokok, amiket a Yi-hez külön meg kell vásárolj. Én inkább hajlanék az SJCAM SJ5000 sima, vagy Wifis verziója felé. Igaz, 1080p-ben "csak" 30fps-t tud, de legalább korrekt a színhelyessége és ez a 30 fps is több, mint, amit a szemed érzékelni képes (értsd: folyamatos felvétel lesz az eredmény, nem kockáz). Kompenzálásképpen van hozzá már a kezdő csomagban is minden kiegészítő, max pótaksit, külön töltőt és fej-, vagy mellpántot érdemes még hozzá venni pluszban.
A Yi-nek nagy előnye, hogy bluetooth s van benne, ez az SJ-ből hiányzik. A Yi fullHD-s 60fps-e valós, ugyan, de, hacsak nem akarsz órákat tölteni utómunkával, akkor felesleges.
Én a Win7 alatti Windows Movie Maker-rel raktam össze egy csúszdaparkos családi videót, teljesen korrekt lett az eredmény, amatőr igényekhez doszt elég. -
-
Gaboman
nagyúr
Kérdés!
Megérkezett az Eken H9 kamerám, beleraktam egy régi 4GB-os MicroSD kártyát mivel a 64GB-os még nem érkezett meg.
Belelépek a menübe és felhozza a videóbeállításoknál a 720 60FPS/120FPS, 1080 30FPS/60FPS 2K 15FPS 4K 10FPS.
Viszont engedni csak a 720/60 és az 1080/30 FPS-t engedi, lehet ez a Micro SD végett?Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
-
synar
őstag
Akkor lehet az a szűk keresztmetszet, próbáld ki egy class10-es kártyával is.
Tök jó a videó minősége. Végül én is az Eken mellett döntöttem, ma adták fel GB-től.
Még javíthat a képminőségen, ha nem automata WB-t használsz, hanem manuálisan napfényre állítod kint, ekkor eltűnik általában a lilás elszíneződés a barna tónusokból, faágak stb, kellemesebb, természetesebb lesz az egész kép színvilága. Egyik YouTube tesztben azt javasolták, hogy az expozíciót állítsuk -0,7-re, főleg ha a megvilágítás ezt lehetővé teszi, akkor jobb lesz az amúgy gyárilag kissé túlexponált kép.[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
Class10-es kártyát rendeltem, kb 2 hét mire ideér.
Köszönöm!
Igen nekem is az tetszik benne hogy élesek a képek, hozzátartozik az eredeti még jobb minőségű, részletesebb, élesebb mint amit feltöltök a netre.
Az expozició beállításokkal próbálkoztam a mai nap folyamán.
Napfénynél nekem a -0.3 a legjobb, 16 óra körül amikor a nap már majdnem lemegy a gyári csinálja a legszebb videót, bent a házban +0.3 a lámpafénynél.[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
Viszont a Yi-nél jóval kidolgozottabbak a részletek az Ekenen, az árnyékok sötétebbek ez tény és való.
Viszont a fű, a fa, a falak és minden más részletesebb.
Sok kamerával szemben az Eken ebben jobb.[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
Pont a Családi dolgok a legrosszabbak, mert közeli dolgok RELATÍV nagy sebességgel mozognak. Pl ha egy Ferrari hajt el előtted 10 km-re, vagy 2 méterre. Ugyan ez van a gyerekeknél. Ergo, minél nagyobb felbontás minél több fps KELL! A sokból LEHET csökkenteni, a semmiből többet csinálni NEM lehet. Ha van rá pénz, akkor jobb választás az, amelyik tud MINIMUM FULL HD 60 fps-t. A 4K jelenleg még nem annyira elérhető megfelelő fps-l, mert a 24 fps is kb felejtős. Ez alól kivétel lehet, ha lerakod egy állványra, és kb semmi mozgó nincsen a képen... Ráadásul, 4k-hoz már totál nem elégséges 4 gigás class 4-s memkártya. Mondjuk, egy kis ésszel gond nélkül beszerezhető olcsón jó minőségű micro sd kártyák (pl Silicon Power 32GB up to 85MB/s 16,94 dollár házhoz szállítva!). Itt is jobb, ha kezelni tudja a kamera az SDXC szabványt, mert ugye az már 64-128 giga, és a lehető leggyorsabb sebesség.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Gaboman
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
Egyszerű a választás, Eken H9.
-
Márton
nagyúr
Az ára nagyon jó, ellenben a videódon van valami furcsa pattern, amitől nem tűnik fullhd-nek.
A bal felső sarok elmosódása megoldható optika tekeréssel?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Gaboman
nagyúr
Sajna a Youtubra és Drivra feltöltött videó nem adja vissza közel sem az eredeti minőséget.
Elég komoly minőségi romlással tudom csak feltölteni.
Nem próbáltam optikát tekerni rajta, azt sem tudom hogy kellene nekiállnom.Másik tulaj is azt írja mait kérdeztem én is hogy a kártya eléggé befolyásolja a minőséget.
Vid[ Szerkesztve ]
-
szabieable
aktív tag
"kártya eléggé befolyásolja a minőséget"
Mi ez a hülyeség? Miért befolyásolna? Legrosszabb esetben framedropos lesz a videód mert nem tudja a felvett anyagot olyan sebességgel írni a kártyára, de az, hogy maga a kamera rontja a videó minőségét ha class4-es kártyára rögzít, ilyet még nem nagyon látott a világ. -
Gaboman
nagyúr
válasz szabieable #587 üzenetére
Erre a kérdésemre ezt a választ kaptam.
Ezért gondoltam hogy befolyásolhatja a zajosságát, pixelességét.
De ha nem akkor elnézés érte, viszont az miért van akkor hogy jóval szebbek a videók amikor 60FPS sebességgel futnak, nem zajosak, nem pixelesek?[ Szerkesztve ]
-
szabieable
aktív tag
Tippem szerint nem a kártyával lesz gond
Ott a válasz is pedig A kamera pedig biztos, hogy nem tudja ellenőrizni, hogy milyen sebességű kártya van benne.
Nézd meg a kettő közötti bitrátát, a 60FPS mellé valószínűleg nem kicsit jobb bitráta tartozik, próbálj meg qualityt állítani esetleg sima 30fps esetében és azzal hasonlítani
[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz szabieable #589 üzenetére
Nem tudom pontosan mit, hol kellene állítanom, nem igazán értek hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Ugye nem gondolod komolyan, hogy a böngészőn belül, a lebutított verziót néztem a drive lejátszójával?
Neem. Természetesen letöltöttem és MPC-vel néztem. De tudtommal ez a natív fájl, ami Gaboman kártyáján is van. Hisz ezért "drive" a neve. Az, hogy bele lehet nézni letöltés előtt, csak egy kényelmi funkció.
Attila444: engem sem.
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Gaboman
nagyúr
-
Márton
nagyúr
Igen, ez jobbnak tűnik mint a tiéd.
főleg, hogy ezt még a YT is újratömörítette kis bitrátán..Nem lehet újabb firmware-t tenni a tiédre, amitől ez a pattern lejönne róla?
De a kártya miatt is lehet. Simán le tudja kérdezni a kamera milyen kártyát teszel bele, és az alapján pl. lejjebb nyomja a bitrátát. A gopro3 script tekintetében még a márkára is kényes volt. Sandisk Extreme-mel ment, Samsung és Kingston már nem felelt meg neki, pedig mindegyik Class10, kamerával formatálva, stb. Többet tudnak ezek, mint gondolnánkEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Gaboman
nagyúr
Utánakérdeztem a Facebook oldalon lévő Eken H9 clubbon, azt mondták a videó minőségén nem fog változtatni ha ráteszem az újabb firmwaret.
Megvárom a kártyával itt fog lépni, egy fórumtárs most megajándékozott egy általa készített H9 videóval, mit mondjak nekem nagyon bejön!
Meg persze lekérdem milyen kártyát vett bele.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Avicularia
veterán
Sziasztok
Én küldtem a videót és ilyen kártya van az Eken H9-ben [link]
Mellesleg a videó 1080p60fps és a bitráta 45 000 Kbps-tól néha felmegy 110 000 Kbps-re is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest