Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamfriday
senior tag
válasz maj-viktor #294 üzenetére
Jól látom, hogy 1920*1080-ban nem tud 60FPS-t?
-
mati12
senior tag
Úgy látszik ez a fényképezős kifagyós dolog mégiscsak telefon függő az SJcam 5000 wifi-nél.Az elöző készülékemmel (Honor 6) nálam is kifagyott az alkalmazás,kb. 50 cm után elsötétült a kijelző és eltűnt az élőkép. Ma kíváncsiságból kipróbáltam az új telefonommal is (Samsung S6 Edge) és meglepődve tapasztaltam,hogy nincs elsötétülés és kb.10 méteres távolságból is folyamatos az élőkép. A kamerán szoftver frissítés nem volt és tudtommal az SjCam mobilos alkalmazás sem frissült azóta.
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
Már a Telekom-hoz is "beférkőztek"...
LAMAX X6 - 40E-ért
http://www.telekom.hu/shop/termek/Lamax+full+HD+akcio+kemera--89681?sku=jsku1754590646JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
bokrosolajos
őstag
Érdekes, mert itt fullosra értékelik a WayteQ HD1000W -t .
Én is ezen agyalok, Wifisben olcsóbb, mint az SJ4000 és a képe alapján tökugyanaz (rossz WB).Teljesen mindegy melyiket veszi az ember 50K alatt, sportkamerának mindegyik szar CMOS lapkás, szét remeg az egész már egy biciklin is, nem hogy egy motoron. Nem véletlen drágább a Gopro, a többi utánzat lószart sem ér, csak bohóckodásra jók.
-
bokrosolajos
őstag
válasz bokrosolajos #304 üzenetére
Extrem Digitalnal eredeti van?
-
maj-viktor
őstag
válasz bokrosolajos #305 üzenetére
SJCAM logósnak tűnik így igen... de amúgy electropoint-nál kuponnal -2E Ft-tal olcsóbb, mint edigital...
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
bokrosolajos
őstag
válasz bokrosolajos #304 üzenetére
Ezt most találtam, lehet mindenre magyarázot ad?
Ha ez igaz, akkor jobban megéri Wayteq szitázással plusz memóriakártyával ugyanannyiért, vagy tévedek?
-
maj-viktor
őstag
válasz bokrosolajos #307 üzenetére
Nem értelek... ez az SJCAM forgalmazásáról szól... hogy a Wayteq forgalmazza... ergó a Wayteq logós kam más tészta! Az a márka... ez meg a "forgalmazó"....
Ez most olyan, hogy a Tesco bejelentené, hogy forgalmazza a Samsung TV-t... ergó garanciát is "kénytelenek adni" - biztosítani & szervízelést - cserét... mint "hivatalos importőr"...
Én amit mutattak képet az alapján nem venném meg a Wayteq-t... inkább fizetek 5E-rrel többet, de eredeti SJCAM legyen! Az már elég jól bizonyított!
[ Szerkesztve ]
-
bokrosolajos
őstag
Mit nem értesz ezen? Ők a kizárólagos importőrök Magyarországon, Minden ami nem rajtuk keresztül érkezik, fekete import! Ne keverd a forgalmazókkal
Lejárt mire átbújtam magam egy orosz oldalon ...
- HD 1000W készüléknél 12 MP-es OmniVision CMOS érzékelő
- SJ 4000 készüléknél 12 MP-es Aptina AR0330 CMOS érzékelő
van feltüntetve az immár hivatalos forgalmazó Wayteq magyar nyelvű oldalánAz Omnivision nincs definiálva, de amit találtam orosz oldalt, az SJ 4000-ben használt Aptina szenzort hasonlítják egy előbb említettel. (mindkettő USA gyártmány)
Ebből a következőket olvastam ki: mind a kettő elég jó szenzor, az Omnié nagyobb érzékenységgel dolgozik a CMOS szenzor a magasabb felületi sűrűsége miattAztán hogy ez van-e benne, a Jóisten se tudná megmondani, a kereskedés meg végképp!
De ezek szerint nem lehet olyan xar a képe, mint az a rózsaszín köd, amit láttam pár oldallal visszább (lehet az a készülék maga egyedileg hulladék? volt)Remélem segíthettem, vagy még inkább elbizonytalanítottam mindenkit?
[ Szerkesztve ]
-
bokrosolajos
őstag
válasz maj-viktor #308 üzenetére
-
bokrosolajos
őstag
válasz maj-viktor #306 üzenetére
Igazad van, meggyőztél!
Megnéztem az electropontot, jobbak az áraik, viszont nincs ingyenes kiszállítás, hogy főjön az ember feje! Előrendelés felvétel van, viszont szállítási idő sajnos nincs megjelölve. Velük esetleg van tapasztalatod, e téren? Mennyit kell rá várni? Ha 1-2 nap az teljesen OK, nyaralás előtt viszont Kínából már nem rendelnék, mert lehet nem ér ide időben ... az eDigitalhoz meg nem ragaszkodok
-
maj-viktor
őstag
válasz bokrosolajos #310 üzenetére
Érdekes... a vizes elég pocsék, de a motoros már "vállalhatóbb" SJ-hez képest...
Ezért látszik, hogy számíthat kinek a kezében van / beállítások kérdése....
(az előzmény kép, amit fikáztam, stb. azt nem én csináltam, csak megosztották velem és az alapján mondtam véleményt... abszolút lehetséges, hogy csak azaz 1 készülék volt "hibás"...)
(#311) bokrosolajos
electropoint-ról.... gyere SJ4000 topikba... kereső! És csak pozitív tapasztalatot fogsz hallani róluk szerintem!
Ezért is ajánlom őket SJ4000Hungary-n (itt van kuponkód)http://prohardver.hu/tema/sj4000_fullhd_action_cam/friss.html
&
http://prohardver.hu/tema/sj4000_fullhd_action_cam/keres.php?type=-&stext=electropoint[ Szerkesztve ]
-
Pompi
MODERÁTOR
"SJCAM Wayteq név alatt kerülhet forgalomba"
Én ilyet nem olvastam a linkelt cikkben, kár volt ezt a "címet" adnod ennek a linknek, mert erősen félrevezető.
Az, hogy a Wayteq forgalmazza az nem azt jelenti, hogy a nevére veszi és Wayteq felirattal kerülnek itthon a boltokba SJCAM kamerák. Tehát a Wayteq márkájú "klón" kamera továbbra sem SJCAM kamera."Minden ami nem rajtuk keresztül érkezik, fekete import!"
Másik erős tévedés. Egyrészt sehol nem olvastam kizárólagosságot. Másrészt amit a többi cég csinál, vagyis, hogy behozzák az SJCAM termékeket és garanciával, amelyet rajtuk keresztül lehet érvényesíteni az inkább szürket import ha már mindenképp jelzővel kell ellátni, de fekete semmiképp. Legyünk tisztában a fogalmakkal, mielőtt sikerül itt akár tévedésből is több embert megvezetni.
Feel Good Inc.
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok olyan leírást, oldalt, bármit linkelni, ahol objektíven összehasonlítják a YI Sport Cam-et és az SJ5000+ sportkamerákat?
Nézelődtem, olvasgattam, de az LCD kijelzőn kívül nem igazán találtam igazán akkora lényegi eltérést ami egyik vagy másik kamera oldalára döntené a mérleget.
A YI most bangoodról - kínából rendelve 18987 Ft (49% kedvezmény). Az árleszállítás valós vagy kamu és ilyen áron szokott mozogni? Érdemes most hezitálás nélkül megrendelni?
Országúti bicajozáshoz, motorozáshoz keres kamot.
Előre is köszi!
-
kellerman
tag
Ez egy 58$-os kamera, Sunplus6330m érzékelővel. Ennyiért szerintem elfogadható a kép, az expozícióból lehet majd legközelebb visszaveszek kicsit, a fehér néha túl világos. Nem tömörítettem a videót, de miután feltöltöttem a YT-ra kicsit pixelesebb lett.
[Varadero 1000][ Szerkesztve ]
-
bokrosolajos
őstag
válasz kellerman #317 üzenetére
Az optikával nincs gond, de a készülék gyári tömörítése eléggé bekockáz. (Az autós fedélzeti kamerámnak ilyen a képe, igaz csak 720p-ben.)
Ha ez nem fake videó, akkor ettől messze áll. Lehet hogy szoftveresen visszább lehet venni a tömörítési rátát, vagy más fájlformátumot választva lehet szebb képet is kapszA motorodért nagy irigységi faktor!
[ Szerkesztve ]
-
kellerman
tag
válasz bokrosolajos #318 üzenetére
Az eredeti videó nem pixeles.
-
kellerman
tag
válasz bokrosolajos #320 üzenetére
Nem konvertáltam, egy az egyben töltöttem fel kb 129Mb-os file volt.
-
maj-viktor
őstag
válasz bokrosolajos #318 üzenetére
Youtube szarul tömörít... inkább vimeo! (de ha nyers felvételt akarsz összehasonlítgatni, akkor megaupload és google drive nyers felvétel letöltés, ne pedig "videostreamig szolgáltatóké")
-
bepi81
tag
válasz maj-viktor #322 üzenetére
Ezek szerint célszerűbb a vimeo-ra feltölteni a videót, ha kvázi a kamera által rögzített minőséget szeretném viszontlátni? Jól értem?
-
Surda-
őstag
válasz maj-viktor #324 üzenetére
Nagyon agyalok,hogy a Xiaomi helyett valami olyan kéne,aminek van lcd-je, hogy ne kelljen mindig elővenni a telefont fotózáskor pl.
Melyik jó minőségű képet adó LCD-s a legolcsóbb?
PL ez a lamax nagyon occsó ennyi kiegészítővel...
Próbáltál ilyet?[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
Tetszenek,de elég sok rosszat olvastam róluk a topickjaikban.
A Xiaomi Yi -t nézegettem eddig,annak is vannak hibái,de talán még megugranám a fókusz állítást.
Ráadásul a 67 dodós ár nagyon csábító és lehet bizakodni,hogy nem vámolják le
Csak ugye az a fránya lcd,az eléggé hiányzik.
A korábban linkelt Lamax videoit nézve eléggé túlszaturáltak a színek, nem tetszik a képe
A Blackview Hero 1 pl nem tűnik rosznak,csak elég új,nincs sok visszajelzés róla...
Amkov kamerát használ valaki?
Ez a masszív fém ház elég szimpatikus. (bár sajnos lcd ott sincs)[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
maj-viktor
őstag
A "gyerekbetegségeit leszámítva", ami amúgy minden termék első generációjában van... semmi para nincs vele! Ahogy írtad, ár/értékben a legjobb! Ennyiért, ilyet... nagyon fain!
(én ha LCD-re lennék rápörögve, akkor SJCAM SJ5000 WiFi és ott 2"-os óriást kapsz)JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Surda-
őstag
válasz maj-viktor #329 üzenetére
Csak az már 130 dodó + áfa
Kiváncsi leszek az Sj4000 2K-ra..."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz maj-viktor #329 üzenetére
A Xiaomi Yi és Az Sj4000 wifi képét összehasonlítva melyik a jobb szerinted?
A videokat nézve az YI sokkal jobbanka tűnik.
A 4000 wifi színei iszonyú telítettek"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
llaszlo
veterán
Hello.
SJ5000 wifi modellnél 720p-s és 1080p-s felbontásnál kb mennyi helyet foglal 1 perc videó?
Milyen SD kártyát ajánlotok hozzá? Itt van egy teszt. [link][ Szerkesztve ]
-
bepi81
tag
No, bocs, ha betrollkodásnak tűnik (nem annak szánom!), de miért nem próbálsz meg egy klónt? Itt van az enyém: SJ6000 wifi.
Full stabil a gép, wifi is, aksi is kibírt nálam egy napot az aquaparkban. Tizen valahány videót csináltam vele, plusz 29db fénykép, plusz a gyerekekkel legalább 3-4 alkalommal néztük vissza az egészet. És még csak merült állapotot jelzett, nem kapcsolt ki. A képe szikrázó napsütésben abszolút korrekt, szépek a színek, jó a WB - én meg merem kockáztatni, hogy egyik SJCAM sem jobb nála -, cserébe 60 dollár alatt megkapod az Aliexpressről (az enyém nem volt 16 000Ft). Nekem spec az NL-re végződő ragszámmal ellátott csomagomat nem bántották a vámon sem. Gyanítom, hogy EU-lerakatból szállítják...
Ott van rajta a 2"-os kijelző is. 60fps-t csak 720p-ben tud, de az legalább valós 60 fps. Igaz, a formátumoknál csak a 1080p 30fps és a 720p 30- és 60 fps közül lehet választani, de igazából ez szinte mindenre elég (nekem legalábbis).
Egyedül a hangfelvétel az, amivel nem vagyok elégedett, az nekem nagyon halk, de ennyi. Minden más tökéletesen megfelel hétköznapi használatra. Ha valaki profi videós munkára akarja használni, az megveszi a GoProt, nem fog szarakodni sem Xaomi-val, sem SJCAM-mel...Mellesleg, egy ismerősöm meg is vette tőlem az SJ6000 wifit, magamnak, pedig már úton van az SJ7000 wifi jelű cucc.
Nagyon kíváncsi leszek rá. A leírás szerint, látszólag nem sokban különbözik a 6000 wifitől, de azért van különbség:
1. Sunplus chip helyett Novatek 66655 van benne (jelzem, ez van az SJCAM SJ5000 wifi-ben is, ha jól tévedek) és AR0330 szenzor.
2. 140 fok helyett 170 fokos látószögű, 6 egységből álló lencséje van
3. mozgásérzékelővel van felszerelve
4. dual-band Wifi (2,4 és 5Ghz) az interferenciák elkerülése érdekében
5. elektronikus képstabilizátor került bele (az SJ6000-nél nem írták, hogy bármi ilyesmi lenne benne)
6. az SJ7000 wifi kijelzője már ledes és ugyanúgy 2" a méreteÁrban kb 1000-2000Ft különbség van a kettő között, a kiegészítők számát tekintve gyakorlatilag azonosak.
Az SJ7000 Wifi-hez némi akcióval 65 dollárért jutottam hozzá, a várható szállítási idő mindössze 6-8 nap. A szállító a DHL. Vélhetően EU-raktárból küldik a rövid szállítási idő alapján.
Az biztos, hogy szívni fogom a fogam, ha a minősége rosszabb lesz az SJ6000 Wifi-hez képest (elvileg ugyanolyan, vagy jobbnak kell lennie), így, hogy utóbbit eladtam. Az elmúlt hétvége alapján megkedveltem a kis kütyüt...
Még mielőtt le lennék hurrogva, hogy rá akarok beszélni valakit egy klónra, jelzem, hogy nekem nem ér egy ilyen játékszer ennél a pénznél többet. Nem vagyok extrém sportoló, az említett családi programok (aquapark, tengerparti nyaralás) és dashcam célra vettem. Egyetlen GoPro klónra (kiváltképpen az SJCAM-re) sem volnék hajlandó kiadni 30-40.000-et, mert, saját meglátásom szerint nem tudnak annyival többet, a minőségük, pedig helyenként bizony, nem éri el az olcsóbb típusok (SJ6000) felvételi minőségét, főleg WB terén. Amiben többet ad az SJCAM, az a menüből történő testreszabhatóság (WB, ISO állíthatóság), csak ezek általában minőségi romlással együtt járnak (tehát, igazából hasztalanok). Ennyi erővel inkább kínáljon kevesebb paraméterezhetőséget egy eszköz, de azt kvázi JÓL tudja.
Ez csak egy vélemény, nem szentírás, nem akarok téríteni senkit. Aki elolvasta, annak köszönöm.
A végkövetkeztetésem csak annyi, hogy ha nem akarja az ember profi munkára fogni, vagy nem nyüstölésre vette, nincs szándékában utómunka a felvételekkel, akkor felesleges 30-40 000-et kiadni ezekre a kütyükre. Max 20-ért nagyon hasonló minőséget adnak a noname klónok is. Ha nem gond kifizetni a magasabb árat, veheti az SJCAM-et is, az is jó lesz, de jelentős különbséget nem fog kapni a felárért.
Inkább a szükséges kiegészítőkre érdemes elkölteni azt a felárat, vagy egy részét (jóféle selfie bot, autóba szélvédőtartó, autós szivargyújtó töltő, kistatyó az általában használt kiegészítők és kamera számára, valamint egy valós kapacitású 32Gb-os MicroSD kártya). -
bepi81
tag
Az a legfontosabb, hogy 100% teljes kapacitású kártya legyen. Én is belefutottam fake-kártyákba, amelyek 32Gb ellenére, valójában csak 8Gb-osak (brutto). Igaz, 1880Ft volt, de hát, azért ez így mégsem kerek. Most van úton egy Samsung Evo 32Gb-os kártya 3000Ft-ért, ami eredeti és valós kapacitású. Ennél olcsóbban nem kapsz sem az Aliexpresszen, sem az eBay-en, kivéve, ha valamelyik eladó erősen akciózik...
-
Attila444
aktív tag
Olyan szép hosszú kommenteket tudsz írni, csak kár, hogy nagyon el vagy tévedve.
Azok a képek is, amiket a múltkor belinkeltél...hát egy forintot nem ér a FAKE SJ6000-7000-8000-9000.
Leírod mindig, hogy mennyire jó üzletet csináltál, amikor +5000ft-ért kapsz már EREDETI SJ4000-et, ráadásul itthoni garival.Egy tök egyszerű dolog: Hol veszel hozzá akksit és milyet? Firmwaret hogy frissítesz rajta?
Kb 20féle kamera fut SJ7000 néven, mindnek más a belseje, más firmware kell rá, az akksi méret sem egyforma, semmi támogatás nincs hozzá és ha elromlik, akkor kidobhatod. Tényleg megéri?Vannak ilyen emberek, megvesznek valami szart és utána meggyőzik magukat, hogy tulajdonképpen milyen jól is jártak, de hogy valaki ennyire vak legyen ez nagyon durva...
-
maj-viktor
őstag
válasz Attila444 #335 üzenetére
Amig működik, lehet fasza a cucc... csak ahogy elromlik... alkatrész ellátás nuku... fw letöltés / frissítés nuku... így kuka! És tényleg +5E-ért már garis eredeti SJCAM-ot kapna... hát nemtudom! Én ha már ennyi pénz "kidobok" - megfontoltabban vásárolok! Pro és kontra érvek!
Sajnos a fake kamerák minőségben eléggé rosszak... akku időben siralmasak... ha 20-30percet bírnak az már csoda! Állítólag neked ezekkel nincs bajod... mostmég! majd fél év múlva nyilatkozz!
(azhogy becsempészve jutottál hozzá, azt inkább nem reklámoznám! Inkább úgy fogalmaznék, hogy nettó ár! Mert így összehasonlítva +10$-ért nettó áron SJCAM-ot kapsz már... és ekkora összegnél az a +10% tényleg nem éri már meg!?)
Olcsó dual-simes kínai okostelóknál is ez van... meg a fake Samsung - iPhone klónoknál... minőségre kaki és sajnos ha valami elromlik benne, esélytelen az alkatrész / szoftver, fw javítás!
Míg egy "márkás" darab mögött van user támogatás / és használtan is ér valamit... míg egy copy már újonnal is annyit ér, amennyiért adják... se! max a felét!
És amúgy én nem is SJCAM-ot ajánlanék... hanem inkább Xiaomi-t... bár ha kell LCD és sok tartozék, akkor SJCAM SJ5000 WiFi! (ebbe még nem nagyon tudtam belekötni... pedig keresem a hibákat... míg SJCAM SJ4000-be például a sárgás/kékes képbe igen)
Az SJCAM SJ4000-el sincs baj, ha helyén tudjuk kezelni! Ár/értékben!
Még a fake kamokkal sem... ha totál lemondasz arról, hogy ha elromlik valami rajta... akkor kuka! Így meg akkor inkább megéri azt a +10% felárat az SJCAM, mert ahhoz legalább kapsz alkatrészt... támogatottságot![ Szerkesztve ]
-
M3xx
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy 720p/60fps és 1080p/30fps videókból álló összevágást milyen formátumban érdemes kiexportálni. Jó lenne ha már 60 fps-ben rögzítettem, nem butulnának le, de nem szeretném ha a 1080as felvételek elrészlettelenednének. Adobe Premiere Elements 13-at használok, én 1080p 60fps kimenetre gondoltam, csak nem tudom hogy milyen lesz a felkonvertált 720-1080ra illetve 30fps-60-ra az FHD esetében. Hozzáértő válaszokat előre is köszönöm!
-
llaszlo
veterán
Aki most venne SJCAM-et.
Múlt hét csütörtökön rendeltem a coolicoolról egy SJ5000 wifit, ma reggel hozta a futár. Elég gyorsak voltak.
123USD volt összesen kuponnal. Azért nem a Yi-t választottam, mert ahhoz mindent külön-külön kellett volna rendelni és valószínűleg jóval drágább is lett volna minden kiegészítővel együtt. Ezt meg egyből fel tudtam szerelni a sisakomra. Képminőségben ez is bőven megfelel nekünk. Azt nem lehet rámondani, hogy rossz lenne a felvétel csak a Yi jobbat csinál. Igaz a hangfelvétel nem túl jó, főleg ha tokban is van.bepi81: "jelzem, hogy nekem nem ér egy ilyen játékszer ennél a pénznél többet." Aztán ha 1-2 hónap után besz@rik, akkor meg az ablakon kidobtál egy rakás pénzt. Egyébként meg rohadt "jó" üzletet csináltál főleg ennek a fényében. [link]
Igen tényleg megérte megvenni a vacak klónt, mint az eredetit olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
-
bepi81
tag
Neked aztán lehet tapasztalatod a klónokkal, ha eleve abból indulsz ki, hogy szarok, és tönkremennek 1-2 hónap alatt. Ezek valszeg csak előítéletek a részedről.
A másik: SJ4000-et semmi pénzért nem vennék. Ezen a linkelt darabon wifi sincs, így alapból kilőve nálam. Az SJ4000 ismert hibás WB-je számomra egy további objektív értelemben vett hiba. Már kettőnél tartunk, ami alapvetően befolyásolja a felhasználói élményt és nem az SJCAM felé billenti a mérleg nyelvét. Ugyanis a szar klón SJ6000Wifi mellé mindkét esetben pipát lehet tenni.
Abban mindenképpen igazatok van, hogy probléma esetén nincs gari (én biztosan nem fogom küldözgetni vissza az eladónak), de ezért is vettem olcsó készüléket. Ennyit rászántam a próbára, ha ki kell dobni az ablakon, hát menjen. Igazából azt sem tudtam még pár hete, hogy nekem KELL actioncam. Ha úgy adódik, hogy nem jön be, eladom. Ha bejön, használom, amíg hagyja magát. Ennyi, nem több, nem kevesebb.
-
bepi81
tag
válasz maj-viktor #336 üzenetére
Alapvetően egyetértek Veled. Az prioritásokat, sorrendet mindenkinek saját maga számára kell meghatározni, mielőtt dönt valamelyik típus mellett. Ezen kár vitatkozni, ahány ember, annyi féle... Ennek a topiknak is az a címe, hogy "olcsó sportkamerák", szóval, ebbe a témába szerintem belefér az is, hogy ezekről a klónokról diskuráljunk. A klónokat, pedig nem csak az SJCAM és Xaomi jelenti, ugye?
A vámolás nem rajtam múlt, én nem csaltam adót. Az, hogy átcsúszott, szerencse volt. Ma este kaptam üzenetet a DHL-től, hogy DHL Express forgalmában küldemény érkezik a nevemre. Tehát, 99%-ra veszem biztosra, hogy vámoltatás lesz az új kamerából. Oké. Bele van számolva.
Alaktrészellátás: Mi dögölhet be benne? Valljuk be őszintén, ezek a kütyük nem egy profi FullHD (valódi) camcorder színvonalú termékek. Kezdve onnan, hogy az SJCAM-ek és Xaomik mindegyikének megvan a maga apró (vagy nem apró) gyári hibája: WB, hang, melegedés, fókusz hiba, esetleg kijelző hiány. Ezek profi termékek esetében (lásd GoPro jelenlegi kínálat teteje) jórészt ki vannak küszöbölve. Persze, 3x ára van ennek...
A klónokhoz is van aksi plusszban, sőt, eleve lehet pótaksival is rendelni. Ha a bele hibásodik meg, akkor egy műszerész - szerintem - röhögve megforrasztja, ha ez sem segít, akkor kuka. Na bumm...
Ha tudok csinálni a kölkökről pár olyan videót, amit elrakhatok későbbre, és visszanézzük majd felnőtt korukban, nekem már megérte ez a 20k körüli összeg, még akkor is, ha 1 éven belül tönkremegy. (persze, ne menjen és tudjak minél több felvételt készíteni vele)Részemről peace, én így döntöttem és egyelőre nincs rá okom, hogy megbánjam a döntésemet. Viszont, belátó vagyok, ha idővel kiderül, hogy tévedtem.
-
bepi81
tag
válasz Attila444 #335 üzenetére
A Aliexpresst bogarásztam át napokon keresztül és kb 3 féle SJ7000 wifi típus létezik.
1. a 1,5"-os kijelzővel ellátott (ez kb SJ4000 szerű), IR-es, 4x-es digit. zoomos, "Sunplus SPCA6330 chipset, with OV2710 imaging chip", fullHD, HD és WVGA felbontással
2. az 1. pontban szereplő, de IR nélkül, és Sunplus helyett Novatek 66655 chippel
3. 2"-os kijelzővel (960x240 pixel) ellátott (SJ5000 szerű), ami nem IR-es, de AR0330 szenzorral van ellátva, Novatek 66655 chippel, mozgás érzékelővel, csak 1080p 30 fps és 720p 60fps választható felbontással, 750mAh aksival
4. A 3. pontban leírtakhoz hasonló, de 14Mp-es szenzorral, valamint FullHD, HD, és WVGA felbontással, 900mAh aksival
És kb ennyi van, ami valamiben különbözik. Mivel, van olyan csomag, amiben több pótaksi is van, értelem szerűen beszerezhető az aksi külön is.
Firmware frissítés? Minek? Ha jól működik, én nem bántanám. Egyébként, valszeg ilyen opció (fw frissítés) nincs.A +5000-ért kapnék itthon garival egy rossz WB-vel dolgozó wifi nélküli alapgépet. Köszi, nem.
Az, hogy szerinted vakon győzködöm magam, hááát, gondold át mégegyszer: Én legalább saját tapasztalatból beszélek, vettem a fáradságot és utána néztem, hogy melyik milyen. A YT erre jó alap. És ott elnézve a videókat, már bocsánat, az a szar klón SJ6000 képminőségre eléggé elporolta az SJ4000-et. Az SJ 5000 Plus-nak sincs valami rendben a WB-jével. A Xaominak szép képe van, de minden egyebet külön kell hozzá megvenni, és még kjelzője sincs. Viszont 75-80 dollár, ami a szolgáltatások fényében sok, hiszen, minden kieg.-et meg kell hozzá venned. És itt jön a kompromisszum, kinek mi kell. Ez nem vakság, hanem csak nekem más fontos, mint neked. Pont.
De, tudom, sokkal könnyebb kritizálni csípőből, mint megérteni a másikat. Kritizálni kényelmes.
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
Jól leírtad a klónok legnagyobb problémáját... nincs két egyforma! Így ha egyszer megveszel egy 7000-est, legközelebb lehet már nem azt kapod... míg egy brandelt márka (SJCAM, Xiaomi, GoPro) esetén biztos ugyanazt a belsőt kapod és a minőség ellenőrzése is "szigorúbb", mint egy noname klón-é... ahogy írtam dual-sim-es kínai mobilok esetén is ezvan, hogy veszel egy kamu iPhone-t / Samsungot... valami tönkre megy rajta... fw-t frissítéssel akarod helyrerázni és egy nem megfelelő fw-el tönkrevágod... téglásítod!
SJCAM / Xiaomi esetén is feltudok hozni "minőségbeli problémákat"... de még mindig kisebb mint egy klón klónja esetén... illetve egy nagyobb szervizhálózat maga mögött tudó márka esetén (említett iPhone - Samsung - Xiaomi - GoPro) jó esetben alacsonyabb a meghibásodási arány, illetve ha probléma van, azt lehet - tudják orvosolni, utánaolvasni - közösség van mögötte!
Ott van SJCAM esetén a WB ugyebár... vagy a csattörések...
Xiaomi esetén a WiFi gerjedés - lencse probléma.... amúgy lencse esetén GoPro-nál is vannak "problémák"... elég csak beírnod youtube-ba... GoPro "hackelések is vannak", szóval nehogy azt hidd meg 3x annyiba kerül 3x olyan jó... egy GoPro / iPhone / Samsung esetén irtó magas marketing költség is benne van az árban!
Az SJ-nek nem kellett a reklám... a közösség maga reklámozta milyen jó és olcsó... ár-érték arányban!Melegedés meg mindenhol van... nem csak Xiaomi-nál... GoPro is alap, hogy melegszik!
Ahogy írtam az 4000 betegségeit a 5000-be elég jól javítva vannak! Így ha vásárlás előtt áll az ember az SJCAM SJ5000 WiFi-t nagyon is tudom ajánlani... csak a fránya spúrkodás mindig közrejátszik... és míg 5$ spórolásért képesek az emberek a fake 4000-5000-6000-7000-t venni... addig kár bármiről is beszélni!
OK, hogy az ember "kipróhálja", de én kicsit máshogy gondolkozok.. veszek valamit, ha nem tetszik - nem úgy vált be ahogy reméltem, akkor is még eltudom adni... de egy olyan készüléket ami pár használat után kuka... ott nincs esély eladni minimális veszteséggel... csak a kuka a megoldás!
-
llaszlo
veterán
válasz maj-viktor #343 üzenetére
Hagyd nem fogja fel, hogy az olcsó a drága. Tele van a net a klón iphoneok hibáival, 1-2 hónap után pl van ami nem kapcsol be és 50e-be fájt. Na az tényleg tud fájni ha az ember kidobja így a pénzt.
-
bepi81
tag
Nincs olyan, hogy klón iPhone, ne sértegessük az Apple-t ezzel. A kinézetén kívül gyakorlatilag SEMMIBEN nem hasonlít az eredetihez. Semmilyen hardver, sem a kijelző, semmi. Az nem klón, az egy 0. Volt a kezemben klón 5S. Kb 1 méterről még oké a kinézete, de kézbe fogva katasztrófa. 20k-be kerül, de a google fiók nem elérhető, nem szinkronizálható rajta semmi. Gáz. (Jelenleg az 2. iPhone-omat használom).
Ezzel ellentétben, az actioncam-ek belseje ismert, jó esetben megegyezik a nevesebb klónok belsejével. Szóval, a hasonlatod pont rossz, nem állja meg a helyét.
[ Szerkesztve ]
-
bepi81
tag
válasz maj-viktor #343 üzenetére
Mind világos, amit írsz, elfogadom a véleményedet, de azt honnan veszed, hogy klón tönkre fog menni? Mert ezt kijelentő módban írod.
A firmware frissítés hiányát aláírom, hogy negatívum, dehát, említettem volt, hogy egyik készülék sem hibátlan.
A hardver tartalma le van írva a hirdetésekben, így hiába van egy SJ7000-ből 3-4 féle, tudod, hogy mit fogsz kapni. Az SJ6000-nél is le van írva, pont az alapján tudtam összehasonlítani a két típust.
Az számomra is világos, hogy az SJCAM SJ5000 wifi egy széles körben is ismert, bevált, súlyos hibáktól mentes típus, amit bátran ajánlotok.
-
-Mosquito-
őstag
Nah megen van egy okoskodó..
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
senior tag
-
maj-viktor
őstag
azért mobilok esetén is a MTK chip az elterjedt... csak különböző RAM és kamera - kijelző felbontással... vannak a totál selejt recesszív kijelzős klónok... aztán a kapaitív klónok... amik már talán vállalhatóak (de még ezek is elég selejtek) és vannak a "drágább" klónok, amikor már közelítenek az "eredeti" iPhone / Samsung-hoz (bár iPhone-nál pont az iOS a lényeg), Samsungnál meg egy MTK klón sosem lesz olyan, mint az original... sem a kamera, stb. a drágább változatok már vállalhatóak... de ott már ha ennyit rászán az ember ne pár 10.000 Ft-on spórkodjon szerintem! És akkor már megkapja az "eredeti világmárkát" a garanciával - alkatrész ellátással, stb.
Én is vettem már olcsó Samsung klónt... vagy más-más sportkamerákat (én ugyebár inkább erre vagyok "rábuzulva" és így próbálom tesztelgetni őket... mármint a sportkamokat fb.com/SJ4000HUN & youtube.com/JunkieeeBoy90
Egy 10féle már biztos megfordult a kezemben... az olcsó gagyitól a GoPro-ig minden, így talán van rálátásom az árakra - képminőségre - mit - mennyiért kapunk meg....
(nem magam sztárolásából írom, csak mutazz már még egy ilyen "magyar - magyar nyelvű" hülyét, aki ennyit teszteli - tanácsokat - praktikákat oszt meg)Igen a topik az olcsó GoPro alternatívákról szólna.. de azért valami "minőségi szint legyen már" és erre írom, hogy te megveszel egy SJ7000-et, azt beírod és más lehet mást vesz... pont ez a probléáma az SJ4000-el is, hogy már annyiféle hamisítvány van, hogy az eredetit szinte lehetetlen már mekülönböztetni.. így inkább az SJCAM logósat tudom már csak ajánlani... bár én inkább SJCAM SJ5000-rel vagyok már... meg Xiaomi... de az SJ4000 indította el az egész olcsó sportkam lavinát
Erre írom, hogy ha valaki így keres rá, akar venni pl. egy SJ5000-et, hogy "SJCAM SJ5000", így ugyanazt fogja kapni... míg SJ4000 és SJ6000 - SJ7000 esetén random épp mit fogsz ki és más ha rákeres - mit is fog kapni...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon BG-E6 portrémarkolat
- Zhiyun SMOOTH Q3 Mobil Gimbal -Okostelefon Stabilizátor
- Canon Speedlite 580EX II vaku és távvezérlő szett eladó
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest