Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
maj-viktor
őstag
Export esetén a programok "ajnálanak" módokat, vagy magad betudod állítani a bitrate-t...
HD esetén a ~20Mbit nem árthat!
Ha 60fps-es a felvétel 60fps-be "exportáld ki", úgy megmarad a képkocka!
60-ből tudsz 30-at csinálni, de 30-ból 60-at nem igazán...
A 720p-s felskálázást meg... ha 720p-s felvételed van, akkor 720p-be exportáld ki...
(vagy mia kérdés!? Én Corel-t használok... ott felajánl különböző codec tömörítéseket... lehet .AVI, MOV, .MP4, x264, xvid stb. de egyénileg is beállíthatod a video / hang tömörítéseket)Ha vágsz... ott mindenképpen tömöríteni kell a progamnak... veszteségmentesen nem igazán fog menni... de a mai x264 codec azért jól kezeli... inkább ha feltöltöd további videómegosztóra (pl. youtube), ott fog leromlani még a minőség... de ez ellen sok mindent nem tudsz csinálni! Kitapasztalod... ha a videód 25MBit-es megpróbálod a 25MBit-es videó tömörítéses módot
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
M3xx
tag
válasz maj-viktor #351 üzenetére
A kérdés arra irányult, hogy ha az összevágás tartalmaz 1080p30fps és 720p60fps-t is, akkor hogyan érdemes a végeredményt kiexportálni, hogy a káposzta is megmaradjon és a kecske is jól lakjon..
-
maj-viktor
őstag
Hát sehogy... vagyis de... 720p 60fps-be... így az 1080p lelesz butítva... de a 60fps megmarad.. bár a 30fps-esen látszik, hogy 30 marad... szal vagy eldöntöd, hogy 720p-t akarsz 60fps-be vagy 1080p-t 30fps-be... mert ugyebár ottmeg a 720p interpolálja fel a progi
-
bepi81
tag
Az ígért, fake SJ6000 Wifi-vel készített screenshot-ok:
Azt, gondolom, mondanom sem kell, hogy ezek kvázi nyers screenshotok a videóból (1080p 30fps) és semmilyen utólagos manipuláción (PS) nem estek át, mindössze, itt, a feltöltéskor konvertáltattam át .png-ről .jpg-re.
Talán így már korrektebb a kép az eszközről.
-
G-Bali
senior tag
Sziasztok!
A tengerbe próbáltam és egy idő után (10perc) elkezd párásodni lencse, és a hang is szaggat, mi lehet az oka?
de ugyan ez a szárazföldön is (hang ,pára )sony as -20 gyárilag hozzá adott tok (5m)
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnek egy akcio kamerat vasarolni. Bullet cam formatumut keresek, (ne legyen GoPro formaju, inkabb cso alaku, azt hatekonyabbnak gondolom). Legyen benne Wi-Fi interface, telefonrol akarom vezerelni, allitgatni. Legyen vizallo, extra muanyag hazacsk a nelkul. 30 (max. 40) ezer lenne a keret.
Ami nagyon jol nez ki, az az iON Air Pro 3 Wi-Fi, ennek tetszik a formaja, de tul van a kereten. Amit neztem meg, az a Garmin VIRB Elite, az egy kicsit nagy, meg nehezebb. Kinaiban az SJ2000-et talaltam, de az nem Wi-Fi-s, meg a kepminoseg sem tetszik.
Ami nem tetszik, sem formara, sem nem vizallo magaban, az a XiaoMi Yi, ez viszont kepminosegben, es arban nagyon jonak tunik. Ezen is gondolkodom...
Nincs valami otletetek, mi lehet jo, a keretemen belul?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
maj-viktor
őstag
Ha ilyen formakövetelmény van, akkor SONY AS-20!? Aprós oldalakon 30-40E között találni
Itt van topikja:
http://prohardver.hu/tema/sony_akciokamerak/friss.htmlXiaomi-hoz viszont nem kapsz vízálló tokot alapból, így az +felárral számolj
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz maj-viktor #357 üzenetére
Most valamivel 50 ezer alatt meg lehet venni a SONY HDR-AS30V-t, ujonnan. Az jo lehet?
Persze a Xiaomi 240 fps, ez meg csak 120, es 16 MPix, ez meg 12...[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
vacs
veterán
WIFI mind a két típusban van (Sony AS20 vs. AS30), a specifikációik alapján minden paraméterben megegyeznek (objektív, érzékelő), a videós képességeik ugyan azok!
A Sony AS30 csak két dologban tud többet, mint az AS20: van benne GPS+NFC!
Ha ezekre nincs szükséged, akkor felesleges az AS30.Egy 1080p-ben felvett videó, kb 8 megapixelnek felel meg, szóval a Sony 12MPix érzékelője bőven elegendő!
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
azJENŐ
csendes tag
Szervusztok!
Találtam egy ilyen Denver kamerát
És a gyártói oldala
Van esetleg ezzel a kamerával tapasztalat, a leírt műszaki adatok nagyon biztatónak tűnik?
Segítségeteket előre is köszönöm Jenő
-
-
vacs
veterán
Miért akarsz venni "noname" kamerát??
Lehet, hogy jó, de itt nem valószínű, hogy bárki is ismerné!
Vegyél SJ4000/5000 vagy Sony AS20 vagy Xiaomi Yi-t!(#362) maj-viktor: jogos, tényleg ezt írta tvamos:
"Ami nem tetszik, sem formara, sem nem vizallo magaban, az a XiaoMi Yi"[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
azJENŐ
csendes tag
Nem ismerem a sportkamera gyártókat és szembe jött velem a Hervis hirdetése.
Nekem fontos a beépített kijelző (gondolom általában ki is lehet kapcsolni, hogy ne fogyasszon annyit), jól hangzik a 60fps és 120fps érdekes lehetőségeket rejt. És az ára nagyon kedvezőnek tűnik. -
tvamos
nagyúr
válasz maj-viktor #362 üzenetére
Igen, azt irtam, hogy nem tetszik ez a "kis fényképezőgép" forma De ez olyan... 15 ezerrel olcsóbb volt, + ott a gyorsabb, és nagyobb felbontású szenzor.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Igen, ez a ket tipus egy arban volt. A Xiaomi a sebessegevel, meg a Sony szenzorral gyozott meg. (Persze, a tesztvideokon is jol produkalt.)
Megrendeltem a nekem szukseges tartozekokat is. Marmint azt a kettot, amit fontosnak gondoltam. (Vizallo tok, meg handlebar mount.) Nem tudom, mit kene meg venni hozza... gondolkodtam meg sisakra ragacson, de nem talaltam igazan jot.[ Szerkesztve ]
-
bepi81
tag
-
tvamos
nagyúr
Az csak egy extra volt a specifikacios listaban. Amugy megneztem az integralos kepleteket a felbontas, a szenzor meret es a kepzaj kozott, (nem mondom, hogy pontosan ertem is,) de gondolom a Sony jol megnezte, hogy mit csinal.
[ Szerkesztve ]
-
bepi81
tag
Minden képérzékelő mérethez tartozik egy ún. ideális felbontás. Önmagában, tehát, hogy egy eszköz hány megapixeles, kevés infó a minőség korrekt megállapításához. egy ilyen, kompakt gépekéhez hasonló érzékelőmérethez (1/1.8, vagy 1/2,33 inch) általában nem célszerű nagy felbontást társítani, mert zajos lesz a kép (adott érzékelő felület két féle felbontással is csak kb ugyanannyi adatot tud rögzíteni és ilyenkor a nagyobb megapixeles kép több zajt fog tartalmazni). És akkor az optikák minőségéről, fényerősségéről nem is beszéltünk...
Szándékosan fogalmaztam konyhanyelven, hátha így könnyebb megérteni. A tapasztalt gyártók, persze, szoftveresen is próbálják javítani, kitolni az érzékelők "határait", ez gyártónként eltérő mértékben (kompromisszumok árán) sikerül. Tudtommal a Sony jól csinálja ezt, bár, nem lepődnék meg azon sem, ha külső gyártótól vásárolná a hardvert és azt építené be a saját logójával ellátott termékekbe. Sokan csinálják így - teszem hozzá, jól! - pl. a Samsung is, bizonyos termékeiben.
[ Szerkesztve ]
-
bepi81
tag
Ma reggel kézhez vehettem az fake SJ7000 Wifi pakkomat a DHL-től, amivel kapcsolatban íme az első tapasztalatok:
1. Tudtátok, hogy a vám és áfa megfizetésén kívül 2015.01.01-től fizetni kell egy ún. "halasztott vámfizetés biztosítási díja (6394850221)" tételért is 3090Ft-ot? A DHL-es futár annyit mondott, hogy eddig akárhány EU-n kívüli országból érkezett árut (melyeket vámolni, áfázni kellett) kézbesített, mindre kirótták ezt a díjat egyösszegben, függetlenül a csomag tartalmától (cipő, kütyű, bármi)... Ha volt róla szó, akkor elnézést, nekem ez kimaradt...
2. Külső: Kamerát kézbe véve, gyakorlatilag alig észrevehető különbségek láthatók az előző, fake SJ6000 Wifi-hez képest. Ami feltűnő, hogy a lencse valóban 170 fokos látószögű, láthatóan domborúbb, mint az elődé, ami csak 140 fokos. Hátul a kijelző a 7000-es modellen teljesen középre van helyezve, különbözik az oldalsó "föl-le" gombok formája, az előlapon a szita (feliratok) is más, valamint az expo gomb is kapott egy "OK" feliratot, ami nincs megvilágítva. Az eszköz alján az akkufedél icipicit eláll, a kioldó gombja enyhén ferde. Utóbbi a 6000-esen teljesen fix, jobban illesztett.
3. Menü: A menüje 99%-ban az "eredeti" SJCAM SJ5000 Wifi-jével azonos.
4. a képminőség egyelőre nem tetszik. Mind a fotók, mind a videók bal felső sarkában élességállítási probléma (mint a Xiaomi Yi esetében) látható. Már írtam az eladónak ezzel kapcsolatban...
Az SJCAM zöldes árnyalata (WB hiba!) itt is megvan, nekem az SJ6000 Wifi-é sokkal jobban tetszik, mert természetesebbek a színek. Jobban zavar, azonban a fókusz hiba. Már szét is kaptam, megnéztem, milyen belül, de további eszközök híján nem bontottam meg a lencse ragasztását. Megvárom, mit válaszol az eladó...5. A hátsó kijelző képminősége döbbenetes, pixelmentes, kiváló élsimítású.
Akkuidőről nincs tapasztalatom egyelőre...Ha lesz még vmi, írok.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Eddig nem írtam le, de most már muszáj. A kamu sj6000-nek is irtó gáz a képminősége. Mintha vissza utaztunk volna legalább 10 évet az időben. A vonalélesség iszonyat pocsék, a részletek rettenetesen elmosottak és életlenek simán látszódnak a bazi nagy törések a vonalaknál. Szóval nem tudom, hogy minek bohóckodsz ezekkel a vackokkal pláne, hogy egymás után rendeled a rosszabbnál rosszabb kamerákat. Amiknek az árából már egy normálisat is vehettél volna. Ezek után eléggé meglepő, hogy osztod itt az észt a felbontásról és hasonlókról.
Amit meg Pompi berakott az mindent visz.
[ Szerkesztve ]
-
bepi81
tag
Ha mindketten picit is konyítanátok a fényképezéshez, tudhatnátok, hogy egy tefonnal fotózott LCD/LED/stb kijelző élő képe nem repodukálható.
Te, pedig igen bölcsen olyan képek alapján formálsz véleményt, amit vezetés közben, kézből, szar időben lőttem. Abban a hsz-ben én is nemtetszésemet nyilvánítottam ki. Ellenben, egy szót nem írtál (nem mintha nekem hiányzott volna) arra a 3 db képre, amit pár napja tettem ide fel, ugyanis, azok mutatják az SJ6000 Wifi valódi minőségét.
Valszeg mással voltál elfoglalva éppen... -
llaszlo
veterán
Légy erős azokról írtam (#354). Attila444 jól ítra. Elég ránagyítani és látni az életlen elmosott és pixeles részleteket. És nem, hogy i4s-sel jobbat lehet készíteni, de még i4-gyel is.
Sokkal részletgazdagabb képeket készít. Sokkal jobb élsimítással. [link][ Szerkesztve ]
-
bepi81
tag
Ti valamit nagyon félreértettetek. Én nem egy szóval nem írtam, hogy ez a fake cam JÓ képeket készít. Azt írtam, hogy megfelelő fényviszonyok között lehet vele érdekes képeket készíteni.
Továbbá, azt is írtam, hogy a saját Nikon DSLR-emmel és i4S-emmel összehasonlítva sem valami jó a képminősége a fake kameráknak, de egy átlagos, közepes telefon fotóképességeit hozza ultranagy látóval.
Egyetlen ma gyártott actioncam sem alkalmas jelenleg fotózásra. Tök mindegy, milyen brand. Ezek mindössze pillanatképek készítésére alkalmasak bizonyos esetekben. Szerintem.
A videó képességeket tekintve, pedig, a célom az, hogy egy autós daschcam feladatát ellássa úgy, hogy az esetek legnagyobb részében, menet közben, a szembejövők, illetve az előttem haladók rendszáma - akár bizonyíték erejűen is - leolvasható legyen. És erre, bizony alkalmas az SJ6000 wifi, fake mivolta ide, vagy oda. Mindemellett, még a színhelyessége is valóságközeli, ami plusz pont. Sajnos, a mikrofonja igen gyenge, ahogy említettem is, ezt sajnálom és beírom az 53 dolláros ár számlájára. Egyéb felhasználás nálam nem jellemző, hacsak az aquaparkos családi élményeket nem ide sorojuk, esetleg a nyaralások, vagy különböző találkozók némileg érdekesebb szögből történő megörökítését említhetném. Extrém sportot nem űzök. Pontosan ezért nem szánok rá sok pénzt, mert annyira nem érdekel jelenleg a téma, de egy próbát szívesen teszek vele.
Hiba, ha ezen kütyük által készített fotókba belenagyítva keresitek a hibákat, mert mindben van! Én a PS Lightroomban 100%-os nagyítás mellett a Nikonommal készült képek esetében is látok hibákat, pedig az egy kifejezetten jóminőségű típus (D5100). Tudomásul kell venni, és ezzel együtt a helyén kezelni, hogy az actioncam-ek az ultra nagy látószögükkel videózásra alkalmasak olyan esetekben, ahol elsődleges szempont a méret és a tömeg és az ehhez tartozó lehető legjobb videó-minőség, de nem kiemelt fontosságú a fotós teljesítmény. Utóbbi már csak a kompakt gépekével azonos érzékelő méret miatt sem lesz túl acélos.
-
tvamos
nagyúr
Igen, ertem az osszefuggest, mas obol, de utana olvastam. Ugy gondolom, hogy egy sport kameranal a kepzaj okozta minosegromlas kevesbe lenyeges parameter, mert egyreszt vilagos korulmenyek kozott kevesbe zavaro, masreszt a tesztvideok alapjan megfeleloen teljesit a kamera, harmadreszt meg nem erdekel. Ha utomunkaban "zoomolok" a fenykepen, (crop) akkor azonban jol jon a nagyobb felbontas. (Mondjuk ez se nagyon erdekel, nem akarok fenykepezni vele, de megis na!)
Persze, a Karl Zeiss objektiv kicsit hianyozni fog!.. de ha nem hagy nyugodni, majd veszek egy Sony-t is. (Ket het, itt a fizetes...)
Persze, ha dSLR-t akarnek venni, akkor erdekelne a dolog, (tlan,) ha a fenykepezes minosege foglalkoztatna.
Szoval ertem amit irsz, neked is igazad van, csak a konyhanyelvet nem vagom. (Nem szakacs vagyok, hanem villamos mernok.)(#378) bepi81
Teged valami nagyon felizgatott! Remelem nem itt a forumon!Na en megyek is.
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
Nincsa fake-ekkel sem "baj", ha helyén kezeled... hogy pár ezer spórolásért, ha megkukul... b*szhatod... míg egy egyen gyártott termék esetén azért van esély alkatrészre / fw-re... és ezért az a plusz pár ezres szerintem megéri...
-
bepi81
tag
válasz maj-viktor #385 üzenetére
A SJ7000 wifi eladója éppen ma reggel küldött emailben egy firmware frissítést a fake cucchoz. :-)))) Teszt időszak reload...
Egyelőre a módosított firmware rendben fölment a kamerára, kb 10-15mp-et igényelt...[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Milyen normális biciklis tartót tudtok ajánlani? Lehetőleg olyat ami nem törik el a második használatnál és tartja is a kamrát. Az sjcam-es megadta magát. Nem is csodálkozom, mert gagyi rideg műanyagból van. Lehet, hogyha nem húzom meg ennyire nem törik el, de akkor meg nem is tartott szinte semmit sem.
Néztem alut, de azzal meg az a baj, hogy nincs csak 31.8-as átmérővel. Az meg nem is annyira elterjedt, mint a 25.4-es szóval nem is értem, hogy miért ez a ritkább méretű van. Pláne ha hozzáveszem, hogy a kormányok a befogó rész után keskenyednek általában.[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
Kiemeltél 1 dolgot a felsorolt 5érv közül...
Én pl. a minőségtartásra gondolok, hogy ha veszel egyet a másik is olyan lesz... de mivel semmi konkrét gyártó nincs mögötte, így bárki kiad egy SJ7000-et, SJ8000-et tök random belsővel...
Míg ha egy SJCAM SJ5000 WiFi-t veszel, azt kapod mindig... pont mint a már említett Samsung / iPhone klónok esetén... van vagy ezer variáns! Nincs 2 egyforma szinte!
De téged semmivel sem lehet meggyőzni, örülj a kamodnak és kész!
-
bepi81
tag
válasz maj-viktor #391 üzenetére
A cam-eknél ennél azért kevésbé érvényes a random-ság. Már miért ne tudnád, mi van benne? Beleásod magad a hirdetésekbe, leírásokba és látod, hogy van belőlük összesen 4-5 variáció. Hidd el, már ránézésre tudom, melyik melyik. És hogy melyikben mi van. 😊
Nem kell, hogy győzködjük itt egymást, fogadjuk el, hogy másnak eltérő lehet a véleménye a mienktől.
Hogy pont a firmware-t emeltem ki, az azért volt, mert váltig mondogattátok, hogy nem lehet frissíteni a fake-t, mert nincs hozzá háttér. Ezt pusztán saját példámmal cáfoltam meg. A pótakksi problémája sem állja meg a helyét, hiszen rendelhető. Alkatrész ügyben nem tudok nyilatkozni, mint, ahogy abban sem, hogy pár hónap múlva hogyan reagalna az eladó a megkeresésemre.
Azt sem tanácsos elfelejteni, hogy a meglevő garancia pontosan milyen alkatrészre, milyen hiba esetén érvényesíthető itthon, vagy főleg külföldi EU-s oldalakkal szemben. Mert ezek nem Apple termékek, hogy egy gomb hiba miatt komplett új keszuléket adjanak helyette. Ha tehát van egy "garancia", de az gumiszabályok miatt (nem rendeltetésszerű használat) nem érvényesíthető, akkor az pont annyit ér, mint, ha nem lenne gari. Nem azt mondom, hogy az SJCAM-nek ilyen a garancia kezelése, csak vajon hányan olvastátok el az ide vonatkozó reszeket a vásárlásotok előtt? Itt mindenki tisztában van az apróbetűs részekkel?
Nekem addig mindenképpen segíteni fog a kis kínai eladó, amíg open dispute helyzet van, nem éri meg neki (a lehetséges)negatív feedback miatt passzívkodni.Bevallom, egyébként nagyon sajnálom, hogy anno az 50%-os Ali akcióban nem vettem kamerát, mert így nem adok értük 120 dollárt...
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
Nekem ~10-12 féle sportkam volt már a kezembe... jelen pillanatban is ~6féle kézben van.... "tesztelem őket"... tapasztalataimat SJ4000HUN-on megosztom - megírom... ez a -10$ spórolás tipikusan azon érv, mely nem éri meg a kockázatot... neked megéri - megérte!
Nemtudom hány kamerát próbáltál, stb. fake SJ6000 és fake SJ7000-en felül... nekem is volt kézbe fake kamera... olcsó noname... olcsó márkás, elég sokféle... és ezen infók alapján "osztom az észt"!
-
Leki78
tag
Keresek olyan akciókamerát (GoPro kizárva) ami leginkább megéri az árát. Az ár 40000 körül legyen és az lenne a legjobb, ha több kiegészítőt alapból adnának hozzá (pl. fejpánt, vízálló tok). Kielégítő minőségben csináljon esti lámpafénynél is felvételeket.
Sürgős lenne, mert július 31-re meg kellene érkezzen.
Láttam sok GoPro koppintást, de nem tudom, hogy melyik ezek közül a legjobb.
Köszönöm előre is a segítséget.
Le szoktál maradni a kedvenc műsorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tvben.hu/zzepg/zzepg/ajanlas.php?ki=24
-
maj-viktor
őstag
Nem b*sztatából, de ennyiért magyar boltból 1év garanciával megkapja...
Pl. electropoint... facebook kuponnal -5-10% még!
http://bit.ly/magyarelectropointnyariakcio(gondolom az apróhirdetéses alternatívák akkor játszanak - legalábbis nálam, ha magánszemélytől - garancia nélkül, olcsóbban hozzájuthatok valamihez)
Amúgy típusra igen, én is az SJ5000 WiFi-t ajánlanám legjobban - melegszívvel! (vagy tartozékmentesség esetén... + vízálló tok nuku), akkor Xiaomi Yi) így minőség/ár/érték arányban ez a kettő a legjobb szerintem jelenleg mondom ezt 10+ féle sportkam személyes tesztelése után...
FB.com/SJ40000HUN
youtube.com/JunkieeeBoy90SJ4000 topik:
http://prohardver.hu/tema/sj4000_fullhd_action_cam/friss.html
SJ5000 topik:
http://prohardver.hu/tema/sjcam_sj5000_fullhd_vizallo_action_cam/friss.html
Xiaomi Yi topik:
http://prohardver.hu/tema/xiaomi_yi_sport_cam_sportkamera/friss.html[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Coolicool-ról sj5000 wifi 123USD-ért -3USD-s kuponnal, 5 nap alatt megjött. Ennyi kiegészítőt azt szinte egyikhez sem adnak. Ehhez is kell még pár dolgot megvenned pl fejpánt. Bár van benne két szíj amivel a siskara lehet rögzíteni abból már csináltam fejpántot. Viszont alapból az sjcamekhez jár szinte a legtöbb kiegészítő.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz maj-viktor #397 üzenetére
Ha csak a video minoseget nezzuk, napfenyben, (nem este,) akkor SJ5000 WiFi, vagy Xiaomi Yi? (Ugy ertem, az artol, meg a tartozekoktol eltekintunk.)
-
Leki78
tag
válasz maj-viktor #397 üzenetére
Mi a különbség a SJ4000 és az 5000 között a megapixelt leszámítva? Barátibb az ára a 4000-nek .
Másik kérdésem, hogy milyen és mekkora méretű SD kártyát érdemes venni bele?
Meddig bírja az aksi?[ Szerkesztve ]
Le szoktál maradni a kedvenc műsorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tvben.hu/zzepg/zzepg/ajanlas.php?ki=24
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest