Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DemonDani
addikt
Sziasztok!
Firefly 7S-re honnan érdemes letölteni a legfrissebb firmware-t? Elvileg a héten kapom GearBest akcióban sikerült vásárolnom szállítással mindennel együtt 39 dollárért (ca. 10ezer ft). Izgatott vagyok!
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
DemonDani
addikt
válasz FrankóStein #2005 üzenetére
Köszi!
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Képminőségben mik a legjobb sportkamerák? Ezek milyenek a gopro-hoz képest?
Pl a sony-król mi a vélemény?A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Gaboman
nagyúr
válasz ArthurShelby #2007 üzenetére
Az árat lehagytad, 30-40 ezerből mondjuk a Firefly 8S és a ThiEYE T5e amit mondanék.
Youtubon rengetek teszt van róluk, nekem nagyon bejön a képminősége a 8S-nek, 90 fokos látószögűt vettem a halszemeffektus elkerülése végett.
Aztán ott van a SJ7000 Star amit megint csak dicsérnek, igaz nem 40 ezres kategória, róla is találsz sok videót.
Én is sok tesztet néztem végig mire eldöntöttem nekem melyik a legjobb, valaki a SJ-t, valaki a 8S-t mások meg a T5e-t mondják a legjobbnak, mindegyiknek van előnye és hátránya a másikkal szemben.
Számomra az volt a fontos hogy a jó képminőségen kívül a Giro legyen nagyon jó mivel endurózáshoz fogom használni.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
ArthurShelby
addikt
válasz Gaboman #2008 üzenetére
Az ár alapból 30-40 (jól sejtetted ), de inkább használtan gondoltam jobb minőségűt. De föl tudok menni (várni, gyűjteni...) ha megéri.
Igazából én még ebben az akciókamera dologban nagyon új vagyok.Ami fontos lenne nekem, hogy a fényviszonyokat jól kezelje (sötét, világos váltás), illetve még a jó gyro is fontos.
Sportoláshoz használnám (síelés, evezés, tornázás...).
Szerintem a 4k még hülyeség (és nincs olyan tv-m/megjelenítőm, ahol tudnám nézni), szóval a fullhd érdekel, hogy milyen minőségű (alapból a minőség a fontos), és azon belül még a lassított felvételek (60-120fps esetleg 240)A gopro-nak híre van, azt nem tudom hogy mennyire jogosan, és mennyire indokolja ez az árát. Másrészt ők a legjobbak, vagy van náluk jobb? Van olyan összehasonlítás, hogy az sj4000 kb annyit tud mint a gopro 4+, vagy gopro5...?
Talán a sony sem lehet rossz, de ott még kevésbé látom át a palettát.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Gsx-rr
veterán
válasz ArthurShelby #2009 üzenetére
Sj 4000-et ne hasonlitsd Gopro 4hez se nem hogy 5 hoz!
-
sysrq
őstag
válasz ArthurShelby #2009 üzenetére
Gratulálok, sikerült újranyitnod a hitvitát, döntsd el menyit szánsz rá mert ha ráérsz meg gyűjtögethetsz akkor tedd azt, ha meg venni akarsz akkor vegyél valamit. Sony tulajok nem nagyon vannak itt, de ezért lehet hogy azok a legjobb kamerák.
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
ArthurShelby
addikt
Nem is akarom, látom hogy nagyon nem egy árban vannak,csak mondtam hasraütés szerűen 2-t. A lényeg az, hogy tudjam egyáltalán miket lehet összehasonlítani, hogy valahogy el tudjam helyezni a dolgokat sorban, vagy tudjam minek mi az előnye.
Pl hol van nagy ugrás árban, ott mi az a funkció, amiért többet adok ki, és azt a funkciót mennyire tudja jobban....(#2011) sysrq:
Nem akarok hitvitát, csak mint laikus szeretnék tanulni, tisztán látni. Egyelőre semmilyen ismeretem sincsen ezen a téren. Úgy gondoltam, hogy itt szerzek támpontokat, ami alapján egy-egy cikket/tesztet jobban tudok értelmezni. Másrészt azt gondoltam, hogy ez már többé-kevésbé lefutott hitvita/meccs és itt viszonylag tisztán látnak (minek mi az előnye, hátránya, miben jó...)A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Gsx-rr
veterán
válasz ArthurShelby #2012 üzenetére
Youtube, rengeteg video van!
-
Gaboman
nagyúr
Használtban nem vennék, mondjuk egy GoPro 4 vagy 5-öt használtban sem kapsz meg 30-40 ezerért.
Ebben az árban új ThiEYE T53 és a Firefly 8S 90 és 170 fokos kameráját tudod megvenni.
Nagyon jó teszt, van mindenféle fényviszony.
T5e
8S 90, 170.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
sysrq
őstag
Ezért írtam hogy a pénzed behatárolja mit tudsz venni. Van a GoPro család de azt ne itt mert ugye ott a címben az olcsó, halottam már én is a Sony kamerákról de tulajdonos még nem nyilatkozott milyen, lehet azok a legjobbak. A névtelenek akciókban már tízen dollártól indulnak, nekem is van olyan is, azért annyira azok sem katasztrofálisak és a tartozékai kompatibilisek a többivel. 100 dollár környékén vannak a ThiEYE T5 és a Firefly 8S ezekben már van stabi, IMX117 image sensor, Ambarella képfeldolgozó. Ha ennyit szánsz rá ezek közül válasz. De nem árt ha még pár dolgot veszel hozzá. Az akku Kb. egy órát bír, a többi időben csak plusz súly, nem árt pótakkukat venni, és mivel a kamera töltené egy töltőbölcső sem árt hozzá. Nem mindegy hogy este felteszed tölteni és reggel lesz 3 feltöltött akkud vagy a kamerában töltöd és kétóránként cseréled.
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
stefi81
tag
Üdv
Van egy EKEN H9 kamerám, amit ma megreptettem. Elvileg 170fok lenne a látószöge, de nekem kicsinek tűnik.
Kínából vettem olcsón akciósan ennyit bőven megért, de jó lenne valami hasonlóan minőségű de nagyobb LM-el. Tudnátok ajánlani valamit. Nem kell 4k meg wifi meg stabi, csak legyen jó nagy LM és full HD-ban normális minőség. Régen volt yi, mobius, meg a fene tudja mi még de nem tudom mi megy mostanában ami best buy.
Volt a Runcam 3 az a kocka, csak beperelte a gopro a kinézete miatt, az most jó lenne nekem, mert 99dolcsiért tudott mindent ami nekem kellene. Van a FOXEER 4K BOX ami hasonló, de az már drága és nem olyan fasza. -
nikos21
aktív tag
Épp ma néztem az sjcam oldalán új firmware mert nyár óta nem frissítettem és azóta már 3 frissítés is volt
pörög a szoftveres fejlesztgetés , köszönjük sjam -
pmheros
őstag
Üdv!
Firefly 8s -ben gondolkozom. A 4k -ra 24fps-t olvastam többnyire, hogy tudja a kamera. 30fps -t is láttam 4k -ra valahol. Érdeklődöm hogy valóban tudja a 4k 30fps-t, és ha igen milyen bitrátával?
A másik kérdésem olyanhoz szólna, aki birtokol ilyen készüléket: meg tudná mérni a lencse gyűrűjének külső átmérőjét a készülékház tövében. A 90°-os lencsés a kiszemelt.
Előre is köszi!
nem vagyok tökéletes
-
Gaboman
nagyúr
válasz pmheros #2018 üzenetére
Szia!
Igen, tudja valósan a 4K 30FPS-t, 4K 25FPS Sview, nekem is ilyen kamerám van és pont az általad keresett 90°-os.
Amit tudok róla hogy a 2.5K 60 FPS-el tudja, míg a FullHD-t 120 FPS-el.Lemértem neked, remélem így gondoltad.
[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
pmheros
őstag
válasz Gaboman #2019 üzenetére
Üdv!
Ez jól hangzik!
Rosszul írtam körül. Helyesebben a lencsét körbefogó hengeres burkolat külső átmérője, az is a készülékház tövében (mert például a Yi -m ezen része kúpos). Ez a rajzos méretezés jó ötlet. A pirossal jelzett méretre gondoltam.Az autós módban (vagy akár másik módban is) tudja azt a kamera, ha áramot kap, akkor azonnal elindul, és a felvételt is megkezdi ?
Üdv.: pmheros
nem vagyok tökéletes
-
Gaboman
nagyúr
Csináltam egy rövid videót az Eken H9 és Firefly 8S kameráimmal.
Érdemes megnézni a különbséget ha valaki a kettő között gondolkodik.
A 8S képminőségben és mikrofonban is többet nyújt, nem véletlen az árrés a két kamera között.[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
-
sysrq
őstag
válasz Gaboman #2027 üzenetére
Ne haragudj, ez már csak magyarázkodás. Gondolom neked is tiszta hogy a havi fizud az ugrott és a karácsonyi jutalék is megremegett, ha huszadikáig összedobsz egy 144 perces zenés táncos revü filmet a kameráddal akkor talán. De legyen német és svéd szinkron alatta.
Teljesen felesleges bármit megosztanod, néha jön valaki kérdez de hogy utána mit vett az már nem derül ki, megfogadta a tanácsot vagy nem, amit vett az milyen is, semmi.Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
titán
Rendeltem egy Firefly 8S-t Aliról. A rektilineáris 90 fokos objektív nagyon csalogató volt. Remélem megjön január végéig, mert akkor készül egy összehasonlítás a GoPro Hero5 Black-kel síelés közben. Nem igazán találtam havas összehasonlító videókat.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Gaboman
nagyúr
A Hero5 Black szerintem minden téren jobb kamera, ott sem véletlen az árkülönbség.
Azért kíváncsi leszek a videódra, tapasztalataidra, meglepődnék ha azt írnád van olyan jó.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Gaboman #2031 üzenetére
A Hero halszemes, ha kő', ha nem. Biztos, hogy a 8S-nek jobb rektilineáris képe van, mint a Heronak
Csak tudnám, hogy miért nem lehet objektívet cserélni egy sportkamerán Akkor nem másik készülék, hanem egyszerűen egy másik objektív megoldaná a kérdést.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Gaboman
nagyúr
Mai nap készítettem karácsonyfa díszítés után két felvételt a 8S és H9-el, villanyfénynél és karácsonyfafénynél próbáltam ki őket, arra voltam kíváncsi hogy mennyire jelenítik meg jól a felvételeket különböző fényviszonyok mellett.
-
Gaboman
nagyúr
A másik rövid videót a kertben készítettem a két kutyáról, egy észrevétel, a Firefly mikrofonját 100%-ról érdemes levenni 70%-ra.
100%-on nagyon súg, viszont 70%-on jó a hang.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz ArthurShelby #2038 üzenetére
Az Eken mindent sokkal világosabban vesz fel mint ahogy az a valóságban van.
Kevesebb fénynél ez jó, viszont szabadtéren, napsütésben hátrány.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
Tesóméknál:
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
A hires/hirhedt EKEN H9 tipusu kamera beszerzesen gondolkozom. Ebay-en talaltam 9e Ft alatt. Azt irja hogy authorized EKEN elado, illetve a termek neveben benne van, hogy 'original'. Szabad ezt ennyiert megvenni? Meglepne ha meg ezt is hamisitanak...
Egyebkent kettot szeretnek venni, airsoft videozashoz akarom kiprobalni, aztan vagy bejon, vagy nem.
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
DNReNTi
őstag
válasz Gaboman #2042 üzenetére
Azert fura, hogy itt ~2x annyiba kerul: ebay.
Oke, itt jar hozza taska, illetve plusz egy akku es duplatolto, viszont a lenye hogy itt vannak hozza ertekelesek (pozitiv), mig az elozonel semmi... kicsit az para azert.Ez a kep pedig arra enged kovetkeztetni, hogy van belole regebbi es ujabb kiadas?
-
Gaboman
nagyúr
válasz DNReNTi #2043 üzenetére
Az azért kerül annyival többe, igen látom hogy van újabb verzió, kérdés csak külsőre vonatkozik vagy esetleg műszakilag is javítottak rajta, azt amúgy nem gondolnám, főleg nem ennyiért.
-
tupacamaru
veterán
-
DNReNTi
őstag
válasz tupacamaru #2048 üzenetére
Igen tudom, ezert gondoltam inkabb a dragabbat megvenni, ahol van ra 2000 pozitiv feedback. Mondjuk az eBay buyer protection-nel vissza tudom szerezni a penzt ha veletlen megsem az lenne ami. Amugy kozben be is toltam egy offert a dragabbra, 100$ 2 darabra. Nem adja az elado.
-
.mf
veterán
"Lehet cserélni, és nem is nagy beavatkozás, a legtöbb kameráé menetes."
Cserélni lehet, de utána a stabi is jól működik-e, az az igazi kérdés. Fényképezőgépeknél pl. ahol vázban van a stabi, ha manuálisan más gyújtótávolságra van állítva, akkor semmit sem ér, mert többet/kevesebbet korrigál, mint amennyit kéne.
Én is a F8S-sel szemezek, szintén a 90°-os obi miatt, de a ThiEye T5e képminősége, stabija árnyalatnyival jobbnak tűnik, ott viszont csak 170°-os van, ami nagyon nem tetszik, egy 120°-kal még kiegyeznék, de ez eh...
Viszont nekem 4k felesleges, van-e esetleg más, ami 90~120°, 1080p60, jó képminőségű (részletes, éles, jó dinamika, tempós fény-világos váltás, részletek sem esnek szét tömörítés miatt gyorsabb mozgásnál), és 30-40k? Többet nem szeretnék rá költeni, mert fogyóeszköz (2015-ben, 1-2 hónapra rá, hogy vettem egy Sonyt és felraktam a sisakomra, volt egy akkora balesetem, hogy még a mSD is kettétört benne... mostanában pedig terepmotorozok, ott ugyan kisebbek az esések, de sokkal gyakoribbak)Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Witcher topik
- Új márka bevezetésén dolgozhat a Vivo
- Karácsonyi telefonajánló 2024
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Acer notebook topic
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest