- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
-
LOGOUT.hu
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szimi57
őstag
válasz Predator2 #10438 üzenetére
Nem lehetetlen, hogy tavaszra egyes helyeken nem lesz olaj, vagy minimális. Ez azt jelenti, hogy indításkor pár másodpercig nem lesz kenés. Pl. vez. tengely. Persze az is lehet, hogy ehhez több évre van szükség.
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
Gyöször
senior tag
válasz Predator2 #10438 üzenetére
Érzésre szerintem sokkal jobb, ha új olaj van benne és feltöltés után beindítod. Lemossa mindenhonnan a régi felsavasodott olajat és frissre cseréli a csapágyakban, hengerfejben is.
Szerintem hiba lenne olaj nélkül tárolni. Egy előnye lenne, messzire nem megy vele, ha épp valaki vinni akarja.Esetleg hagyhatod 2-3 napig csöpögni. Sok kijön még belőle. De aztán feltöltöd beindítod.
[ Szerkesztve ]
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
válasz Predator2 #10389 üzenetére
Én csak ezt veszem. Zsiguli, DR800, Eskrossz. Ha porszívóba gyártanának az is ez lenne. A Suzukira most csavartam fel a 3adikat, motorba meg vagy 10et, Ladára szintén. A Ladával volt olyan, hogy megettük a pizzát, beindítottuk és 4en néztük az olajnyomás lámpát vagy 1 percig, hogy milyen szépen világít. Meg hogy ki tolja haza. :-) végülis kialudt, csak aztán minden indítás után ez volt hidegen és melegen is.
Elfogadtam tippeket öreg szakiktól. Befáradtam valami bárdiunixakármi boltba, hogy szeretnék arra az autóra ami ott kint áll egy értelmes olajszűrőt. Az lett az első mann filterem. Felcsavartam és megszűnt a baj, ez kb 15 éve volt.
-
tboldi
nagyúr
-
grizlisandor
veterán
válasz Predator2 #10368 üzenetére
Ha biztosra akarsz menni: Motul Viszonteladó kereső
Topikban is vannak emlegetve webshopok, ahol eredeti termékek kaphatók. Kereső a barátod. -
tboldi
nagyúr
válasz Predator2 #10288 üzenetére
Egy tetszőleges márkaker szerintem tud adni, vagy legalább rendelni. De rendelhetsz Dajcslandból is, érdemes lenne talán többet is egyszerre, ha inkább ragaszkodnál a gyárihoz. [link]
Nekem amúgy Hiflofiltro volt a CB500X-emen, amíg nem végzett vele egy audis hölgy, de pont emiatt nem túl releváns az infó, alig 2 évet élt a motor.
[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
válasz Predator2 #10086 üzenetére
Enyémbe most castrolt raktam. A mindenféle megmondások ellenére motullal volt mindig is legjobb a váltóm. Egy darab Suzuki DR800 16 éves tapasztalat. Havernak ajánlottam 650es Pegasoba, akarták velem megnézetni, hogy menjek vele aztán meg ha úgy érzem, hogy valami baj van akkor csináljam meg. Nagyon rossznak érezték a váltóját. Mondtam nekik, hogy motul 5100, az ő esetükben 15w50. Azt is hozzátettem, hogy ha úgy érzik az első próbakörön, hogy fenomenális lett tőle a váltó, majd egy 150-200 km után kocsit rosszabb lesz, de még mindig jobb mint a mostani olajjal, akkor ne hívjanak, nem tudom miért nekem is olyan.
A tavasszal vagy mikor a teszkóban 50% ákcijót hirdettek a castrol mittomén milyen páuör1 10w40 olajra. Vettem vagy 12 litert. Ennek is megvan az oka.. 2150Ft körül volt/db, ők gondolom 4ezerért árulták korábban, de akkori árgép/árukereső 2790re taksálta a piaci árat.
Van itthon még egy 10w50 5100 motul 4 liter. Nézegettem itt, hogy kiskarbantartás balanszláncfeszítés szelephézag karbi varázslás olajcsere ecetera után készen állt a masina a megfelelő olaj betöltésére. Nézegetem a dobozokat motul api sm, castrol api sn. Haladni kell a korral, meg megisvettem pár évre, durbeleborult.
Próbakör: 20km jó, 50km motor működik de elég karcos a váltó, ha többet kell visszapakolni gyorsan. Pld lámpa, stopstábla stb.
Előző olaja mézmotul 3000 20w50 Volt. Mert csak. Először és utoljára, SSSoha többé. Semmi vaja se lett se volt tőle, szervizkönyvében a fokos csíkok megengedik De nem volt ráírva a dobozra, hogy ez ilyen sűrű... Öntöttem be így ősszel 🐌 alig jött ki a 4 literes flakonból...Ja és a lényeg a [szerk] annyi, hogy a mézmotullal észre se vettem, hogy van váltó a motorban, még utolsó útján 120km volt műszakira odavissza. Vissza több lett 30km-el, szétnéztem egy kicsit, volt beszántott földút, árok átkelés, kínlódás, motoreldőlés, aszfalton tőgáz megaparty, hogy jó lett-e a karbi. Egyik nap használt motul jó, másnap új castrolt rossznak érzem.
[kép] mellékelt ábra :-)[ Szerkesztve ]
-
pepucs
tag
válasz Predator2 #10086 üzenetére
Néhány őszinte Yamalube vélemény
Az egyik hozzászólás pont az 5100 , 7100 , yamalube-ról ír. A szakik megmondják a tutit majd. Amikor a lehető legjobbat akarom beletenni valamibe akkor én Liqui Moly -t teszek. Elvileg minden jó ami a gyár által előírt specifikációkat teljesíti.[ Szerkesztve ]
"azt mondta reggel a rendszer, hogy adjak meg új jelszót. Beírtam, hogy faszom, erre kiírta, hogy túl rövid ..."
-
pepucs
tag
-
pepucs
tag
válasz Predator2 #10079 üzenetére
10W40 Jaso MA , szerintem API SG-t az összes tudja
pl.: Yamalube 10W40 vagy MOL Dynamic Moto 4T Street 10W-40Nekem mondjuk fura, hogy egy 2020-as motorba is 10/15/20W40 az ajánlott, míg az autóknál már 0w20 és társai vannak.
[ Szerkesztve ]
"azt mondta reggel a rendszer, hogy adjak meg új jelszót. Beírtam, hogy faszom, erre kiírta, hogy túl rövid ..."
-
nagyúr
válasz Predator2 #6675 üzenetére
Van rá lehetőséged, hogy havonta-másfél havonta minimum 15 percre járatni vagy nem?
Ha tudod járatni, akkor maradhat a régi olaj.
Ha nem indítod be és a régi olaj marad, akkor az rendesen letud ülepedni. Akkor inkább érdemes lecserélni.[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
Új hozzászólás Aktív témák
- Gran Turismo
- Filmvilág
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon Hakko Baku Uten Wep kínai
- Új digitális forrólevegős műanyag hegesztő hőlégfúvó forrasztóállomás BGA
- Új forrasztópáka automata hőfokszabályzós forrasztóállomás
- (Új) 300Nm Parkside Performance 12 V Akkus ütvecsavarozó PPDSSA 12 A1
- Hom'in SAROKGARNITÚRA textil szürke színben + 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest