Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz MasterMark #9251 üzenetére
Nálunk lesz új.
USA-ban már kapható
Igazából a teszt körülményei miatt raktam ide be.
A nagy motorral kb csak egy dologban kedveznek az olajnak, hogy 4 liternél több olajjal lehet feltölteni a motort.
Kisebb feltöltéssel, sokkal hamarabb fárad el az olaj."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
tboldi
nagyúr
A digódízelben csak 3 liter kereken a cseretöltet, még a Jazz-be is több kell.
Amúgy tegnap megrendeltem a Honda kövi olajcseréjéhez a cuccokat. Maradtam a Shell Helix Ultra ECT 0W30-nál, mert bár ki akarnám próbálni a Motul Eco-lite 0W20-at, de az ára miatt inkább majd később, ~6000-rel kerül többe, és most van még egy csomó egyéb költenivaló az autóra (műszaki pl. ).
Pollenszűrőt vettem még, szintén a szokásost, Mann FP1827 potom 16k Ft-ért. Ezen nem akartam spórolni, az egészség nem elhanyagolható szempont.
Légszűrő ugye van mosható K&N, de elfogyott a hozzávaló olaj és tisztítóspré, szerencsére viszont volt egy sima Boschom is otthon, úgyhogy bedobtam azt, újabb párezres spórolás.
Olajszűrőből megint csak van otthon 2 is, egy USA piacos gyári Honda (Honeywell gyártmány, asszem), meg egy Mann W610/6, úgyhogy azt sem rendeltem, majd valamelyiket felhasználom.
És csavaralátét is van vagy 8-10 db. -
Qru
MODERÁTOR
válasz MasterMark #9260 üzenetére
Ez volt keznel (ezzel dolgozik a szerelo) es mivel vezerles csere is vt nem vacakoltam mas beszerzesevel. Teljesen jo bele, minden tud amit a gyarto megkovetel (5W30/5W40 legalabb API SM es/vagy ILSAC GF-5).
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MasterMark #9262 üzenetére
Igen de aztan inakbb mindent a szerelore biztam, egyszerubb volt.
Osszes szij, feszitok, hutoviz, gyertyak, motorolaj, szurok…#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
-
05Steve
tag
Sziasztok, úgy alakult hogy kettő autónk lett, egy kisebb amit városban és rövid utakra használunk és egy nagyobb ami kis túlzással csak a garázsban áll, csak akkor van elővéve ha hosszabb útra megyünk min 30 km, kirándulások nyaralások. Eddig egy autóval mentünk évi 6-7 ezret most a kettő közt oszlik meg a km, a kérdésem a következő, a hosszabb utakra használtnál átálhatok-e a 2 év olajcsere periódusra, mert kb évente 3-4 ezer fog csak bele menni, olaj Motul 8100 X-clean+ 5W-30, köszönöm, golf vii 1.4 tsi 150 le 2015
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz 05Steve #9268 üzenetére
Ehhez kepest relative alacsony adalektartalmu az olaj, olyan sok tartalek nincs benne. Mondjuk mivel dpf-es dizelhez van optimalizalva az az olaj nem is lehetne magas.
A magas adalekszint ugyan lassitja az olaj oregedeset de megnoveli a szulfatoshamu tartalmat, ami viszont gyorsabb dpf szuro eltomodest eredmenyez.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
válasz maximuss #9273 üzenetére
Januárban még úgy volt, hogy Europában legkésőbb szeptemberben elkezdik a forgalmazását.
De az ukrán háború miatt most már senki sem tudja biztosan, hogy mikor.
Minden márkának lesz. De nem biztos, hogy Magyarországon mindenki forgalmazni fogja a sajátját.[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
troll81
addikt
sziasztok Liqui Moly Special Tec F 5W 30 szerintem a családi autóba visszatérek ezzel az olajjal. keveset és normálisan körülmények közt használom. De kap egy nagyobb olaj hűtőt. (ford S-max 2.5 t )
A Focus marad a motul vonalon. -
2ozzmexy
senior tag
Ne sztresszeld túl, csak tartsd szemmel az első pár száz km-en, hátha még kiszabadul egy-két légbubi. Ha melegen sem megy minimum alá akkor nincs baj. Nekem az F31 még buborékozott 1500 km után is melegen, majdnem egy litert kellett rátölteni, de azóta olyan pontosan áll a vízszint, akár a svájci óra.
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
troll81
addikt
válasz grizlisandor #9292 üzenetére
6 liter motul 5w50
-
troll81
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
Haver az olajevős Toyota-ba ettől vár(na) csodát: LM olajfolyás stop adalék
Próbálom, meggyőzni, hogy ez pénzkidobás.
#nincsbennetarcsi
-
bul07
nagyúr
Még ha csak pénzkidobás
Aztán nem is hinne egy javító embernek se(videó)hogy milyen jó is az ilyen olyan adalék( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest