Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz noorbertt #29630 üzenetére
Logot nincs értelme szűrni, az újraindítás úgyis törli.
A naplóból már ízlés dolga, én pl. már a recorderből kiszűrök egy rakás dolgot (ami így a naplóba sem kerül, hiszen rögzítve sem lesz) plexclude:
entity_globs:
- sensor.*_power_factor
- sensor.*_linkquality
- sensor.*_battery
- sensor.boiler_*
- sensor.thermostat_*
- binary_sensor.motion_*
entities:
- sun.sun
- sensor.yr_symbol
- sensor.last_boot
- sensor.date
De ez már ízlés kérdése is. Érdemes lehet az adatbázisba belenézni és ott entity_id szerint group-olt lekérdezést csökkenő sorrendbe téve megnézni, mi nyomja tele esetleg fölöslegesen
-
Degeczi
nagyúr
válasz noorbertt #29668 üzenetére
Ha rendre visszatérő warningról van szó, ott tenni érdemes ellene, nem a szőnyeg alá söpörni elrejtéssel (pl. átállítva a naplózási szintet, h a warningokat ne is mutassa. Öntökönlövés hosszú távon)
Ha meg csak indulásnál panaszkodik pár dolog arra, h nem hivatalos kiegészítő, vagy hogy 10 mp-nél tovább tart a föléledése, az nem zavaró. -
itanczos
senior tag
válasz noorbertt #29672 üzenetére
noorbert, köszi, ez pont kapóra jött!
Valami ilyesmit szeretnék én is megcsinálni, csak a Tuya-s radiátor szelepekkel.
Jól értelmezem az automatizációdat, hogy a tado és a külön hőmérő változásaira is lefut az automatizáció? Sajnos a Tuya-s szelepjeim nem mindig adnak vissza hőmérsékletet.
Arra gondoltam, hogy fix-en elküldöm nekik a korrekciót mondjuk 5-10 percenként. Nálad milyen időközönként hívódik meg ez az autom.?fo_di, azért van erre szükség, legalábbis nálam, mert van olyan helyiség, ahol félig, vagy teljesen takarja a fej hőérzékelőjét függöny, stb..., vagy sarokban van a radiátor és a szelep is és így nagyban befolyásolja a radiátor hője. Így nem a valós hőmérsékletet érzékeli.
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
Veron
addikt
válasz noorbertt #29672 üzenetére
mert abban a szobában lesz a szenzor (Shelly pl.) ahol nincs Tado. szeretném, ha az is triggerelné a fűtést. milyen platformon, frameworkben tudom ezt megtenni könnyedén, lehetőleg saját host nélkül?
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
noorbertt
őstag
válasz noorbertt #29519 üzenetére
Kozben osszeraktam, viszont 5V alatt nem mukodik, 0KG-t mer, de 3v alatt meg minden rendben .
datasheet alapjan is 5v kellene, viszont van ket jobb fajta leiras is es ott ellentetes a dolog:
itt 5V ; https://everythingsmarthome.co.uk/howto/building-a-bed-occupancy-sensor-for-home-assistant/
Viszont itt 3v: https://www.youtube.com/watch?v=ofHqZJTxBnE
Az utobbi youtube videon tasmota megy, nalam is az van es ott 3v-n futtatja a srac.
Maradjon 3v? -
Flowtation
őstag
válasz noorbertt #30118 üzenetére
a lurdy a xiaomi.hu? Mert ha igen, ott nem listázza az oldal. A hivatalos webshopban meg 4k egy db.
#30119tradeelek11
köszi, eddig ez tűnik a legolcsóbbnak.#29996Degeczi
Ezt még nem beszéltük át. Az oké, hogy külső dobozba teszem, arra lennék kíváncsi, hogy a 230-ból hogyan tudok a legegyszerűbben 3V-ot (5-öt?) csinálni?[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Degeczi
nagyúr
válasz noorbertt #30270 üzenetére
A képen valóban nem látni, h lenne a szenzorok alatt bemélyítés a deszkán, akkor pedig persze, h nem működnek... A spider23 által linkelt videó is elvégzi ezt egyszerű kivéséssel
obj: ez olyan kialakítású, h a körbefutó kereten belül a "nyelv" tud elmozdulni - de csak akkor, ha a keret fölfekszik vmin, máskülönben síkban van a nyelvvel és nincs elmozdulás. Ezért vagy nyomtatott adapterrel lehet megemelni, vagy ilyen deszkánál abból kivájni.
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
válasz noorbertt #30283 üzenetére
Akkor nincs értelme több memóriát adni neki…
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
Degeczi
nagyúr
válasz noorbertt #30358 üzenetére
Ez wifis okoslámpa, amit valóban nem célszerű hagyományos kapcsoló mögé tenni. A hozzá való kapcsolónak létezik elemes és hálózati változata is: YLKG08YL és YLKG07YL, vagy ezekkel, vagy az okosotthonvezérlésen keresztül, pl. egy Zigbee-s nyomógombbal érdemes (pl. az Ikeás Tradfri akciós is)
-
Degeczi
nagyúr
válasz noorbertt #30360 üzenetére
Igen, akciókban érdemes. Utoljára (igaz, már másfél éve) $8.5-ért vettem a vezeték nélkülit. Nagyon praktikus, mert az egyetlen tekerentyűvel mindent lehet szabályozni: sima gombnyomásra ki-be kapcsolás, duplaklikkre az éjszakai, kis fényerejű mód és a normál közt választ, lenyomva tartva tekerve pedig a színhőmérsékletet állítja. Kb. ugyanezt el lehet érni a linkelt Ikeás ZB-vel is, csak nem közvetlenül, hanem HA-n keresztül.
-
gahor72
aktív tag
Ezzel a problémával küzdök én is. Csak az a különbség, h az én lámpám csak távirányítós, ráadásul 2.4Ghz-en küldi a jelet. Fm bridge nem támogatja ezt a frekit. Tettem mögé 1 shellyt így le/fel tudom kapcsolgatni, de az asszony a távirányítót szereti használni. Ha lekapcsolom shellyvel nem reagál a távra. Ha vmi automatizmussal visszaadom az áramot a shellynek felkapcsolódik a villany.
kellene vmi megoldás. -
Olympia76
tag
Ha a lámpa integrálva van HA alá és jól működik, akkor miért nem teszed be a meglévő shelly 1L-edet a kapcsoló mögé de-attached switch módban? Ezzel el tudnád kapni a kapcsolást HA-ban és triggerként használni egy automatizációhoz ami pedig kapcsolná a lámpát ami folyamatos áram alatt lenne. Emellett működne a távirányító is.
-
Olympia76
tag
válasz noorbertt #30398 üzenetére
Szerintem majdhogynem bármelyik shelly-t is használhatod erre, a relay-t nem is fogod használni benne. Az igazi céleszköz a shelly i3 lenne erre, de az 1l is jó (csak túlzás erre, de ha fiókban van, akkor én lehet azt használnám).
nullát pont én is kérdezem nemrég; igen azt lehet venni máshonnan
-
itanczos
senior tag
válasz noorbertt #30410 üzenetére
Érdekes konfig...
Legalábbis a végén a gombra kapcsolás.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
Olympia76
tag
válasz noorbertt #30423 üzenetére
...de nem kéne használnod a shelly appot.
Azt mondtad HA alatt szeretnéd használni. Gyári firmware-el a shelly tökéletesen integrálható HA alá. Onnantól kezdve ott tudod használni, illetve kapcsolni is a kapcsolóval és még a saját távirányítójával is. A Shelly appot le sem kell tölteni. -
ojb
tag
válasz noorbertt #30771 üzenetére
Lakatfogóval nehezen... Inkább sorosan kötött áram-mérővel.
Az ESP és a Hx711 között annyira pici lesz az átfolyó áram (néhány mA) hogy az általános DC lakatfogók nehezen tudják pontosan érzékelni.
ESP-s eszközökhöz tökéletes lesz. Az 500mA max áram normál szenzor alkalmazásoknál elegendő lehet.
Lehet, hogy egyszerűbb lesz elrejteni, de borzasztóan vékony!!!
Kicsit több, mint ~0.2mm a réz vezeték átmérője! -
Degeczi
nagyúr
válasz noorbertt #30771 üzenetére
Lakatfogó arra való, ha nehezen tudsz hozzáférni, nehéz megbontani az áramkört, vagy nagy áramokról van szó, amit nem lenne jó átengedni a műszeren. Ilyen, max. pár száz mA viszont könnyen mérhető hagyományos módon, és sokkal pontosabban, mint lakatfogóval.
De nemhogy 4-500 mA, hanem már a fele is csak akkor érhető el, ha márkás (pl. Lolin) a Wemos Mini! A noname-eknek pont ez a gyengesége, h szinte semmit nem lehet róluk táplálni, azokhoz külön tápot célszerű kapcsolni.
-
koala69
tag
válasz noorbertt #30925 üzenetére
az esp32-es jonak tunik, lehet csak nem vettem eszre, de mintha a mero tekercsek nem lennenek az arban?!
nem tudom, egy esp32-re hany pzem-et lehetne rakotni, de ha 3 fazisra szamolom, csak a pzem lenne 13-14K HUF, plusz meg az esp32 2500 korul, tap meg ide is kell...... es akkor meg csak 3 meresi lehetoseg, nem 6. -
noorbertt
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Instagram közösségi fényképezés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest