Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • itanczos

    senior tag

    válasz Teasüti #3605 üzenetére

    Hú, itt több hitvitára okot adó kérdés is felmerül! :)

    Nekem a felhő dolog nem tetszik. Inkább saját szervert üzemeltetek, egy RPi3-on.
    Próbáltam több szerver szoftvert is az elején, nekem a HomeAssistant jött be leginkább. Több mint fél év használat után is így érzem.

    Az elmúlt kb 8 hónap tapasztalata alapján azt javaslom, hogy lehetőleg próbálj meg egy irányba menni.
    Több okos "család" is van.
    Először persze gyorsan és látványosan akar az ember haladni. :) Ezért a Xiaomi cuccokkal kezdtem és arra építkeztem először (jó minőségűek, jó áron!), de aztán rájön az ember, hogy nem, vagy csak óriási kompromisszumokkal tudsz minden megoldani egy termék családdal. Így nekem is bejöttek a Sonoff kapcsolók és relék a képbe. Aztán rájössz, hogy még ez is kevés, kellene egyedi, saját fejlesztésű megoldások is, mint a redőnyvezérlőm, ami már arduino lapkára és egy újabb rendszer, a mysensors-ra alapul. Szóval, nem egyszerű ezt eldönteni... :)

    Ha ebbe bele akarsz vágni, akkor készül fel, hogy rengeteg időt elvisz! Először a sok olvasgatás, nézelődés miatt, aztán a felmerülő problémák megoldása! :)

    Ja, és nem utolsó sorban, rengeteg pénz! :D Nekem már bőven 6 számjegyű az erre költött pénz összeg és nem 1-essel kezdődik! :D

    Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés