- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi Power Bank - az ár-érték bajnok
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Elég sok mindent én csinálok a házon(annyira értek hozzá,vezetékeket is én fogom behúzni) így nullát is odavinni elég egyszerű és minimális költség. Védőcső,meg mindenhol nagy lesz,nem fogok 13-as csővet berakni sehova. Minimum 16,mert sose elég és könnyebb az élet is vastagabb csővel.
-CAT6 vagy CAT7? Elméletben sebességben a CAT6 is elég tud lenni meg könnyebb a kezelhetősége. Itt megéri a CAT7-re tervezni? Biztos lesz egy Rack szekrény. Modem,Router,Switch,rögzítő esetleg szerver,NAS,Mini pc még nem tudom. Állmennyezet lesz,mert utólag lámpa,wifi,bármit lehet benne vezetni.
-Kamerákon gondolkozom. Oda elég lenne CAT5 de kár azon spórolni,oda is célszerű valami jobb. CSináltam magamnak 2 rendszert is. Nyaralóba,ez sem fog gondot okozni.
-Riasztó kellen fog,de én nem akartam nyílászárókba mindenhova elkábelezni. Bár praktikus lenne,mert több akkor a lehetőség. Nem tudom,hogy ablakba hova kell kiállni vagy hogyan szerelik be az érzékelőt. Irodában is van nyitásérzékelő,de hiába nyitottam ki az ablakot nem látom
-Na ez a rész érdekel a legjobb. Hogy tudok mindent összehangolni. Ettől félek leginkább. Veszek x márka klímát,vagy hőszivattyút és ez működjön együtt a riasztóval meg az okos rendszerrel. Ha már megvan a fűtés azon nem fogok tudni variálni. Már az elején olyan márkát és gyártót kell választanom ami jó lesz. NA és ezt nehéz szerintem. Ehhez kell a tapasztalat olyantól,aki már foglalkozott ilyennel. Ja és hogy utána működjön együtt. Hallottam most a napokban sztorit,hogy megvette az ismerős az új házat. Beszerelték a Fan Coilt,beszerelték a hőszivattyút de két külön cég. Na és a két eszköz nem működik együtt. Remélem nem ez az átlagos példa,de szivattyú vezérlése is buta volt. A tulaj ha most választana inkább gázzal oldaná meg a fűtést. Mert csak problémák vannak amikor ennyire bonyolult a rendszer. Főleg ha minden PLC vezérel akkor előfordulhat hogy napoking nincs semmi,mert minden be volt kötve. Én valamennyit elszórakozok ezzel(programozni nem tudok,de informatikában otthon vagyok valamennyire)de ennyire kiszolgáltatott sem akarok lenni. Inkább megbízhatóan működjön stabilan.
-Elektromos redőny tuti lesz. Azon nem akarok spórolni,mert mind a fűtés mind a hűtés olcsóbb lehet vele. Ha minden éjjel lemegy,akkor kevésbé tud kihűlni a ház. Mert az ablakok hőszigetelése lesz a legrosszabb.Ez tök jól hangzik,de ki ír rá szoftvert,hogy ha túl fényes a nappali nyáron,akkor menjen lentebb a redőny? Lehet nem annyira bonyolult de ezt is meg kéne tanulni,csak időhiány van. Jobb lenne ha van kész bevált rendszer,csak fel kellene tanítani és finomhangolni kéne. Azt még megcsinálom,de újat összerakni nagy falat lenne. Erre van-e jó példa amit át lehetne venni és azt alkalmazni?
-Okos termosztát. Tervben van,de a konkrét megvalósítás még fogalmam sincs mit jelent és hogyan lesz megoldva. Mivel lesz vezérelve?
- Nem tudom,hogy hangszórót szeretnék-e,de megvalósítani már előre megtrervezve nem drága. Kábel kell meg hangszóró. Okos otthonról meg vezérelni,nem lesz annyira bonyolult.Valahol 1millió körül még reálisan beleférhet. Felette nem nagyon. 2-4 et biztos nem akarnék erre elkölteni,vagy még nem. Loxone is elég profinak és elterjednek tűnik. VAlahol írták,hogy KNX kompatibilis is. Gondolom KNX eszközöket is rá lehet csatlakoztatni,ha nincs esetleg a Loxone-nak olyanja. Elnézve az árakat,durván le lehet szórni a pénzt. Nem mindenhova tervezek okos rendszert,csak ahol sokat vagyunk és hasznos lenne. Hazaéréskor kapcsoljon fel a lámpa,redőnyvezérlés,termosztát,mozgásérzékelős lámpa(felesleges is vezérelni,helyieg olcsón meg lehet oldani akár)ilyenek.
köszönöm a részletes javaslatot,legalább azt látom,hogy van Loxone rendszer és lehet az kell majd nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Robotporszívók
- Autós topik
- Iskolakezdésre készül a második elit Snapdragon
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- További aktív témák...
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Ülőgarnitúra 3-2
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest