Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• NoLF

veterán

válasz Vérboci #60112 üzenetére

taszít a szűklátókörűséged, a tapasztalatlanságod? vagy egész pontosan mi? a sör a magyar nyelvben jelenti a fos lágert... erről se te, se én, sem senki más nem tehet. az angolok nem ismerték ezer évig, mi meg nem ismertük az ale-t, a lambic-ot, a stoutot ezer évig. attól most a másik szar, mert mi nem ismerjük? kétlem.

és eltartott kisujjal sem fog senki egy rendes alet fogyasztani, csak mert nem lagernek hívják...

borból is van fehér, meg vörös.

sörből van lager, meg ale. teljesen más összetevők, erjesztés, technológia, stb. és az ale az idősebb, a lager a fiatalabb. ipa már millió éve volt, mire előkerült a lager közép-európában. azért komlózták szét, hogy kibírja az indiába tartó hajóutat (india pale ale), mert akkor még nem homogenizáltak, nem pasztőröztek, nem hűtöttek dolgokat, tehát megdöglött a picsába... azért utálni valamit, mert nem ismerjük és nem szoktuk meg, elég buta gondolat. én 14 évesen vedeltem a borsodit, most meg hánynék tőle.

hogy kinyíltak a határok, bejött a pénz, felnyitódtak a szemek, és fejlődik a világ, azért igen nehezen lehet utálni azokat a személyeket, akiknek ízlik, ami MÁS, és esetleg nem patkányszarból főzik...

de ez természetesen mind SZVSZ, mielőtt bárki támadásnak venné.

Új hozzászólás Aktív témák