Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón 3
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Gh0sT
addikt
Najó! Lehet, hogy nem volt elég konkrét a kérdésem.

Kíváncsi vagyok rá, hogy milyen lehet... A cigarettát nem bírom. Sem a szagát, sem az ízét. Ebből pedig az következik, hogy a dohány kizárva. Valami szárított izét nem lehet helyette belerakni? Mondjuk eper ízűt?
A feelingje miatt érdekel ennyire a téma...
-
[amne]
senior tag
-
Gh0sT
addikt
Van pipás topic? Vagy valahol esett már szó a pipázásról? Csak annyi érdekelne, hogy űzi-e valaki ezt az elfoglaltságot, és hogy ez mennyire káros? Lehet ezt dohány nélkül is művelni?

[Szerkesztve] -
[amne]
senior tag
Használja valaki Újpesten, Káposztásmegyeren (II.) a Chello szolgáltatást? Milyen stabil errefelé a rendszer?
-
Kidus
őstag
válasz
Agostino
üzenetére
Nem hiszem, de ha így haladnak, és tényleg jól tanítják, akkor érettségi magasságában esélyes a felsőfok. Hajtás az lesz, minden nap több angol óra, de nem akarok hülyeséget mondani, majd utánanézek, hogy pontosan hogyan is gondolják.
Mindenesetre öcsémért nem aggódom, okos gyerek, bírja a strapát
-
Integra
titán
mondjuk ezt!!!!

Bővebben: link -
Kidus
őstag
válasz
Agostino
üzenetére
Aranyos volt, fel is hívott rögtön, hogy neki jó lesz-e ott, és fogja-e szeretni

Mondtam neki, biztosan, az én időmben elég jó tanárok voltak, és ahogy az eredményekből látom, nem esett a színvonal.
Valami új, nagyon kiemelt angolos+ humán témára fog járni. Állítólag 1 éven belül középfokra mennek.
Örül a család
-
Agostino
addikt
válasz
S.u.l.i.r.o
üzenetére
Nem a 6. helyen zárt a gimid inkább? 3. helyen én a győri Révai Miklost látom.
-
Vangelis
félisten
Ezt már ellőték
, mert volt már belinkelve.
Tudtátok, hogy ma van a van a Vakvezető kutyák világnapja??
tildy : Ismerek olyanokat akiknek 10 éve ültették be és nem volt semmi gond, most meg már csak fejlődött a tudomány valmit, nem lesz semmi gond
Tudom, hogy nem illik elkiabálni ezért egy zsákkal neki.
[Szerkesztve] -
Integra
titán
na tessék, újabb baromság
Bővebben: link
kérem kapcsolja ki
-
tildy
nagyúr
Faternak holnap csináljáka katétert.
Remélem sikerül., és nem lesznek komplikációk. -
Vangelis
félisten
Sajnálom ,hogy megnit valmiféle vita alakult ki az off topicban a ph!-hanyagolása miatt , amit leírtam a 800.# postban, de kicsit tele lett a fejem és gondoltam nem írok inkább semmit.
Ez a post nem válasz senkinek az eddig elhangzottakra, csak el akarom mondani, hogy el lehetne azon is gondolkodni, hogy könnyű mindenkiben a hibát keresni, nem mondom, hogy megváltoztam, nem is hagytátok volna mert tudjátok hogy hamar kicsirdul nálma a bili. De inkább mostantól ha megjegyeztek valmit, vagy rám nézve ''sértőt'' írtok , nem fog érdekelni, csak vigyorgok majd magamban , hogy megmondtam.
Egyik moderátorunk azt tanácsolta anno annak idején, ha offolni akarok jöjjek ide, itt vagyok mint gondolom észrevettétek csak a két legutolsó off topicban voltam aktív.
Sajnálatomra
Esetelg ha valakinek gondja van velem az írja meg a ring topicban és ha lesz időm majd válaszolok rá.
Erre a postra nem kell válaszolni senkinek
És köszönöm annak aki visszatérített a PH-ra
Megpróbálok kevesebbet offolni, és megváltozni, de sajnos nem megyen egyik napról a másikra.
Köszönöm. -
Sianis
addikt
Nah nagy örömödre b14, most inkább nem mondok semmit sem....
-
b14
senior tag
Tudtam, hogy van rá válaszod.
Én meg remélem, hogy valaki jól seggberúg, hogy elszédülj
[Szerkesztve]
Pedig esélyük sincs rá, mert te tuti, hogy jobb vagy Karatéből, ha az megvolt, akkor majd megveres sakban is, de csak miután elmondtada jogait.
[Szerkesztve]
Várj csak, de mit is szoktál mondani? Ja, hogy fegyvertelen emberre nem támadunk.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
Kávéfüggőknek: (nagyon dekoratív)
Bővebben: link -
Niquis
aktív tag
Megvan. A paradoxon megoldása, hogy nincs paradoxon. Ugyanis, amit Gh0st a képen ábrázolt, soha nem fog fellépni. Mindig kívül lesz a négyszögön az M, és a háromszögek az alábbi helyzetben fognak állni (a tompaszögű csúcs sosem lesz befelé, ergo sosem osztoznak a 90 és 91 (vagy akárhány) fokokon, és értelmes lesz az egész):
Ezen a képen az látható, hogy mi van, ha kicsi a szögkülönbség a 90 fok, és az alapon levő másik szög között. A felezőmerőlegesek majdnem a végtelenben találkoznak.
Ezen az ábrázolhatóság miatt jóval nagyobb szöget választottam. Az M pont értelmezhető mint forgáspont az AMD háromszöghöz, hogy azt MBC-be vigye (tényleg egybevágók, nem azzal volt a baj). Az eredeti, hibás elgondolás szerint a háromszögek tükrözve is vannak, a tompaszögek (DAM szög és CBM szög) szemben vannak egymással.
A bizonyítás nem matematikai pontosságú, inkább amolyan indukciós módszerrel történt. (rajzoltam qrva sokat, és úgy néz ki, nem állhat másképp
) Ha valakinek van kedve, bizonyítsa be, ma nekem már nincs.
Megjegyzések:
- bocsi a hanyag fotosopp-kezelésért.
- igen, tudom hogy a mat. topicban a helye, de itt merült fel ez a feladvány. -
Integra
titán
válasz
S.u.l.i.r.o
üzenetére
pfffff, hallod...
haha, tiszta ovi... bocs, ha jól olvastam akkor már gimi
''Viktor77: engem is szararcú kis buzinak láttok a fórumról, tudom. De mondjuk Vangelis tanusithatná, hogy nem vagyok az.''
látod ez ''igaz''
engem meg egy nagyarcú nagyszájú egoista nagy buzinak látnak a fórumon. és? na jó, a buzi nem igaz, mert szigorúan csak nőkkel csinálom 
-
b14
senior tag
Ezt most nekem elég érdekes olvasni.

-
S.u.l.i.r.o
tag
válasz
Kalandor
üzenetére
Jogos, tényleg sokat offol, de én nem itélem el ezért. Közel sem olyan zavaró (engem pl egyáltalán nem zavar), mintha megjönnek az újoncok és nyitják ezerrel a hülyébbnél hülyébb témáikat.
Részemről a ,,vita'' lezárva.
Viktor77: próbálok változtatni, az utobbi 3-4 napban csak itt offolok.
[Szerkesztve] -
Viktor77
titán
válasz
S.u.l.i.r.o
üzenetére
Akkor miért viselkedsz itt úgy, hogy annak lássunk? Ráadásul úgy, hogy tisztában vagy a rólad kialakult képpel, ergo sokat tudnál javítani rajta. Nem értem.
-
_Volkovy_
nagyúr
Amúgy én is mondtam még anno ilyet,hogy itthagyom a fórumot,aztán két hét múlva visszajöttem.És ott folytattam,ahol abbahagytam.
Azóta (remélem) megjött az eszem.De erre mindenkinek magának kell rájönnie,csak reménykedhetünk hogy Vangelis is rá fog jönni,hol a baj.
suliro milyen egyéni problémáról beszélsz?
kicsit visszavehetnél,mert kezdesz megint vadakat írni.
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
válasz
S.u.l.i.r.o
üzenetére
Aha, biztos... (Életemben nem hallottam még róla.)

-
S.u.l.i.r.o
tag
Ott kezdődött, hogy vangelis ide linkelgetett a hozzászólásaiban képeket.
De csak linket adott, nem pedig közvetlenül a képeket. Ezért megszólták, Ice-dancer, meg System pedig elkezdtek kissé durván fórumozni vangelis védelmében.
Volkovy: egyéni szociális probléma
Viktor77: engem is szararcú kis buzinak láttok a fórumról, tudom. De mondjuk Vangelis tanusithatná, hogy nem vagyok az.
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
S.u.l.i.r.o
üzenetére
mi volt a vita tárgya?!
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
S.u.l.i.r.o
üzenetére
Végre.Aki ilyen minimum szinten nem képes betartani a netikettet,az húzzon a fórumról.
Milyen legjobb gimije,te szerencsétlen?Ahova ilyen emberek járnak? -
Viktor77
titán
válasz
S.u.l.i.r.o
üzenetére
1. Vangelis a nagy egyéniség? Képzavar.
2. Aki ilyenen megsértődik az bizony meg is érdemli.
3. Nekem nem fog hiányozni.
4. Mi más alapján ítélhetnénk meg? Itt csak az idétlen hsz-eit látjuk. -
Gambit
őstag
válasz
S.u.l.i.r.o
üzenetére
Jajj ne, melyik gimi az? A VPG? Remélem nem, bár hallottam, hogy mostanában nagyon visszaesett.
-
Gh0sT
addikt
válasz
S.u.l.i.r.o
üzenetére
Mivan? Vangelis nem PH!-zik többé? Miért? Linket pls...
-
S.u.l.i.r.o
tag
Esti offom a következő.
Ugye tudjátok, hogy egy nagy egyéniséget veszitettek el a reggeli balhéval? Vangelis nem ph-zik többé.
Talán nem csak a fórum alatti viselkedés alapján kellene megitélni. Én már találkoztam vele személyesen és nagyon jó arc.
Sajnálhatjátok, hogy elment.
Volkovy: az ország 3. legjobb gimije...
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
S.u.l.i.r.o
üzenetére
A ti osztályotokat direkt válogatták így össze?
-
-
Niquis
aktív tag
válasz
VladimirR
üzenetére
''MBC=91-MAF2=91-MAF1 => MAF2=MAF1+1° (asszem)''
Ez hogy van?
Egyébként az AMD és a BCM háromszögnek ''nem lenne szabad'' egybevágóaknak lenniük, de a páronkénti oldalegyezést még nem sikerült megcáfolnom. És sajnos az sem segít sokat, ha az M pont a négyszögön kívül van (ott van), mert akkor nem az van, hogy MAF1 = 90 - DAM és F1BM = 91 - MBC, hanem DAM = 90 + F1AM és MBC = 91 + MBF1 = 91 + F1AM, továbbá az oldalak egyezéséből DAM = MBC, amiből megint baromság jön ki. De csak az oldalak látszólag egyenlők, a szögek jelzik, hogy valami nem stimmel. -
PeliScan
addikt
Sejtem, h én bénázok el valamit a google-val de egyszerűen nem vagyok képes megtalálni, h mely az a nyolc ország ma a világon, akiknek van atombombájuk.
Netán vki meg tudja mondani..?
ezer thx előre is
-
Gh0sT
addikt
Látszik???
Ezt hol fogadják el bizonyításként?
A két fent nevezett háromszög oldalai megegyeznek.
AM=MB
AD=MC
DF2=CF2
Az euklideszi aksziómák szerint ez a két háromszög egybevágó. Ha pedig egybevágó, akkor a megfelelő szögeik is megegyeznek.
Tudom én, hogy ''látszik'', de ez soha nem volt elfogadott bizonyítási módszer. Megaztán nem azt bizonyítjuk, hogy 90=100, hanem azt, hogy 90=91.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
VladimirR
nagyúr
geometriat sosem vagtam, de varj csak, itt egy 2x2-es pelda:
bizonyitsd be, hogy 2x2 az 6
a bizonyitas menete indirekt, az indirekt feltetelunk az, hogy 2x2 = 5
errol ugye mind tudjuk, hogy kolosszalis baromsag, vgyis az indirekt feltetelunk megbukott
ebbol kovetkezik, hogy 2x2 = 6
es egy bonuszkerdes: mennyi 9:30? (a ph! talalkozon resztvevok tartozkodjanak a valaszadastol) -
Gh0sT
addikt
Kövezzetek meg érte, de akkor is ide fogom beírni.

A minap volt egy bizonyítás arra, hogy 2x2=5, vagy valami hasonló, amit sikerült is megcáfolni. Hoztam én is egy geometriai példát, amiben nem tudom, hogy hol a hiba:
Először a magyarázat, aztán a link:
Vegyünk fel egy tetszőleges hosszúságú AB szakaszt, majd a szakasz A pontjából állítsunk merőlegest AB-re. A keletkezett AD szakasz legyen mondjuk ''a'' hosszúságú. Ezután ugyanezt az ''a'' hosszúságot mérjük ki a B pontból ógy, hogy az ABC szög 91 fokos legyen.
Kössük össze a C és D pontokat. Kaptunk tehát egy négyszöget, melynek két szemközti oldala ''a'' hosszúságú, és az AB oldalon fekvő két szög rendre 90 illetve 91 fokos.
Szerkesszük meg az AB illetve a CD oldal felezőmerőlegeseit (Felezőpontok: F1, F2). Mivel ez a két oldal nem párhuzamos, ezért a felezőmerőlegeseik metszeni fogják egymást az M pontban.
Nézzük sorjában a keletkezett háromszögeket:
AF1M egybevágó F1CM-el. ==> a megfelelő szögeik illetve oldalaik megegyeznek.
CF2M egybevágó F2MD-vel ==> a megfelelő szögeik illetve oldalaik megyegyeznek.
Viszont ebből meg az következik, hogy AMD egybevágó BCM-el.
Vizsgáljuk meg a szögeket:
MAF1 = F1BM
MAD = MBC
Viszont:
MAF1+MAD=90
F1BM+MBC=91
90=91
Hol a hiba?
[Szerkesztve] -
Kidus
őstag
Mármint úgy érted az enyém értelmetlen, vagy hogy neked van-e értelme?
Mert arra nem tudok válaszolni...
Amit meg én oda írok, azt azért írom, mert fontosnak tartom, nem azért, mert úgy gondolom, hogy bárkit is érdekel. Majd visszaolvasom egyszer, és nézek nagyokat, vagy körberöhögöm magam, eszembe jut ez-az, vmi ilyesmi áll nálam a blogírás mögött. -
Bash
őstag
Yahoo nem biztosít pop3 elérést az ingyenes felhasználóknak, viszont van egy okos kis programocska, amivel ki lehet kerülni: Bővebben: link.
-
-
VladimirR
nagyúr
mint irtam, volt a nincs mese c. rovat, es ebben szuletett egy hir ''rip csaba@kellytech.hu'' cimmel, ami arrol szolt, hogy ez a csaba, akie az email, visszavonul (vagy elmegy a cegtol, mar nem emlekszem pontosan
s a hir szovege, kisse erdekes volt - keopsz irta, nekem tetszik a stilus, amiben alkot, sokaknak nem
a sok barom, meg nem tudta felfogni, hogy mirol szol a hir es elkezdtek agyba fobe fikazni - aztan erre par hazigazda nem megfeleloen reagalt, aztan vissza, es igy tovabb....
lenyeg az egeszben, hogy a sok kreten barom igazan megtanulhatna olvasni (sokan csak bele-belekaptak itt ott a hirbe, meg sem probaltak vegigmenni rajta - csoda, hogy nem fogtak fel mirol volt szo?)
viszont az erre jaro hazigazdaktol, egyeb illetekesektol megkerdeznem, hogy a nincs mese rovat miert van elrejtve?
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Windows 11
- SONY LCD és LED TV-k
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elfújta a szél a Meizu 22 Airt
- Gumi és felni topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- HP EliteBook 645 G10 14" AMD Ryzen 5 PRO-7530U 4,5Ghz 16GB DDR4-3200Mhz 512GB Nvme Magyar Bill.
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-11G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Sérült I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-F - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I BillSér I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-F - i5-8265U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó Apple iPhone 14 128GB Fekete / AKKU 100% / 12 hónap jótállással!
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Eladó Apple iPhone SE 2020 64GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Hogy mennyire káros nem tudom, de pipások körében az ajakrák szerintem legalább olyan arányban előfordulhat, mint egyszeri bagósoknál a tüdős változat.

).

![[kép] [kép]](http://www.tar.hu/crab//smiley/10.gif)
![[kép] [kép]](http://prohardver.hu/pics/faces/13g.gif)

Ha lesz rá kedvem, lehet kiszámolom még (valamikor).