Hirdetés

Aktív témák

• Bash

őstag

Hali mindenkinek!
    Három nap szünet után itt vagyok, megvagyok. :)
    Jeanne nem kímélt minket, keményebb volt, mint Frances. Persze megint melóztam, de most nem töltöttem ott az éjszakát. Ezzel viszont azt vállaltam, hogy vasárnap reggel a vihar kellős közepén hurrikán-erejű szélben elvezetek a melóhelyig. Hát nem volt kellemes, úgy indultam, hogy épp mielőtt beszálltam a kocsiba az utcánk végében felrobbant valami transzformátor. :Y Kb. ekkor ment el az áram a környékünkön. Persze szakadt az eső, töröltem az ablakot, mint az állat, de ilyenkor ez nem sokat ér, a sávokat nem nagyon láttam, csak ''emlékezetből'' mentem. A kormánnyal rendesen birkóznom kellett, nem volt egyszerű nagyjából egyenesben tartani a gépet. Még szerencse, hogy nincs messze, 10 perc alatt ott is voltam. Itt átnyergeltem az egyik golfkocsira, a nap folyamán jópárszor majdnem felborultam vele. :)
    Vittem magammal a kamerát is, de éppen a medencénél a kerítés mellett guggolva próbáltam egy képet csinálni, amikor kb. tőlem 3 méterre egy ölnyi vastag pálmafa tetejét letépte a szél és nagy hanggal a vízbe csobbant. Na itt fejeztem be a fényképezést. :(
    Elvesztettünk egy villanyoszlopot is, szerencsére egy nagy fára dőlt, és az megtartotta. Kisebb raktárépületünket lerombolta a hurrikán, rengeteg fa kidőlt, meghajolt. Az épületek viszonylag jól bírták, csak néhány helyen rongálódott meg az eresz, meg a tetőburkolat.
    Csodával határos módon az áramszolgáltatás viszont mindvégig fennmaradt. Na nem úgy itthon, anyukámmal telefonkapcsolatban álltam, gyertyákkal világított, meg próbálta legyezgetni magát, mivel a légkondi ugye nem ment, 82°F-ig melegedett fel a lakás. Hírek szerint Florida-ban 2.6 millió lakás maradt áram nélkül Hurricane Jeanne miatt, közben még Pensacola környékén 50,000 lakásban még a múlt heti Hurrican Ivan csapás óta nincs áram. :( Egyébként elég gyorsan dolgoztak, hétfő hajnalban 3:12-kor visszajött az áram, ekkor már én is itthon voltam. Viszont a kábelhálózat meghalt, így netezni csak dial-uppal tudtam volna, úgy döntöttem nem kínozom magam. Eléggé szerencsések voltunk, ma délután még az utcánk másik oldalától egészen a belvárosig (15 perc kocsival, egész nagy terület) sötét volt minden. Végig rendőrök irányították a forgalmat, szinte minden kereszteződésben dolgoztak a szakemberek, leszakadt jelzőlámpákat javítottak...
    Két sarokra tőlünk egy Kinko's-nak egy része összedőlt, nagy gerendák feküdtek a földön meg törmelék. Sok tábla az útra dőlve, elhajolva stb. Este fél 12-re, mire hazaértem munkából már helyreállt a kábel is, és végig fényes volt az utca. :) Holnap nem dolgozom elvileg, végre kiszáríthatom a cipőmet. :)
    Most pedig reszkethettek, mert hurrikántól felbőszülve kegyetlen és igazságtalan leszek, ahogy eddig is. :DDD

Aktív témák

Hirdetés