Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Érdekes problémába futottam, vagyis inkább csak értetlenül állok egy furcsa dolog előtt.
Apsc géppel fotózok, egy Nikon D3300-zal, az alap objektívem egy Tamron 16-300 mm, ami a leírás szerint is Apsc képméretet rajzol ki. Van egy Sigma 100-300 mm F4-es objektívem is, ami egy Full frame obi. Akkor ezek szerint nálam az Apsc vázon ez 150-450 mm-nek felel meg, ugye?
(Bár láttam már olyat is, aki a 16-300-at is átszámolta 24-450-re DX vázon, de ez most nem számít.)
A problémám az, hogy ha a 100-300 minimum fókusz távolsága, vagyis körülbelül 2 méter távolságra lévő tárgyat fotózok, akkor egyértelműen látszik, hogy a 100-300-zal 300 mm-es állásban készült kép tényleg 1,5x nagyítású a 16-300-zal 300 mm-es állásban készített képhez képest. Ha viszont mondjuk 20 méterre fókuszálok, vagyis a végtelen álláshoz már elég közel, akkor a két objektív látószöge szinte teljesen megegyezik... -
elfelejtette
veterán
Ha valaki bizonytalan lenne az mpb.com-mal kapcsolatban, hogy nem éri meg onnan rendelni, ezek voltak az elmúlt hónap szerzeményei:
Sigma 100-300 mm f/4 EX DG APO HSM
Sigma 105 mm f/2.8 EX DG OS HSM MACRO
Mindkettő 100 euróért...
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Mpb.com-ról rendeltem a Nikon D3300-amhoz egy "well-used" megjelölésű Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC MACRO OS HSM objektívet. A cucc rendben megjött pár nap alatt, kívülről szép állapotú, de a vázra csatlakoztatva nem működik az AF, folyamatosan villog AF/MF között kapcsolgatva. Ilyen jellegű hibajelenséggel találkozott már valaki? Kompatibilitási hiba lenne? A Sigma oldalán a vázat és az objektívet kiválasztva azt írja, hogy használható a lencse, egy ilyen kitétellel:
"For models released before November 2013, update(free) is required before using the OS(Optical Stabilizer) and AF function. Please contact your nearest authorized SIGMA service station for more information."
Mit tehetek ez ügyben?
1. Váz firmware frissítés? (Nem feltétlenül szeretném, egy új firmware van, az is valami piszlicsáré hibát javít)
2. Objektív frissítés? (Ezt jelentené a Sigma oldalán a kitétel? Ki és mennyiért csinálná meg?)
3. Refund az mpb.com-on? Ma jött meg az obi, fél év gari van rá elvileg.
Ui.
4. Egy újabb vázzal kipróbálni, hogy azon rendesen működik-e? -
elfelejtette
veterán
Sziasztok !
Egy Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6 IF-ED AF-S VR DX obit sikerült szereznem a meglévő Tamron AF 18-200mm f/3.5-6.3 Di II VC mellé (helyett). Leginkább otthon fotózom a családot, illetve néha madarakat, vagy kirándulásokon tájképek és virágok fotózására használom egy Nikon D3300 vázzal. Azt vettem észre, hogy a Tamron-hoz képest a Nikkor-on igencsak izomból kell a zoom-ot állítani, illetve néha mintha megakadna/megszorulna 55mm körül, és nem akar visszamenni 18-ig, máskor meg simán megy. Ilyet tapasztalt valaki?
Köszi a válaszokat ! -
elfelejtette
veterán
válasz
Sefter
üzenetére
Nekem is hasonló problémám van. Nikon D3300 + Nikon 18-55 obi. Kérdés, hogy Nikon 55-200-at vegyek, vagy Tamron 18-200-at. Az ár azonos. Az első márkás gyártói obi, viszont a másik egybe lefedné a két másikat, így a 18-55 mehetne tartalékba, vagy eladásra (nem tudom, mennyire van rá kereslet, aprón hírdetnek jópárat).
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest