Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Habugi #55651 üzenetére
ez intelnel is megvolt meg a C2Q eraban. emlekszem en meg amikor megvettem az asus p5k modellt, ami akkoriban tuningra ajanlott volt, araert foleg, es az akkori 100+ USDs araval azert annyira olcso se volt, meg kb orrba-szajba ajanlott modell mindenhol. pcb shot, talald meg a hibat. namost en egy ilenbe beraktam egy q6600at aztan sulyosbitaskent nekialltam huzni (nezd meg megegyszer a PCBt, harom fazis es a VRMhutes fele hianyzik). harom honap szivas utan (huzva nem volt stabil, aztan rajottem, hogy default beallitasokkal alaporajelen sem) vegul csereltem egy p35ds4re es onnantol nem volt tobb bajom. mondjuk az az az era volt, amikor 6 fazisosnal bikabb lap nem nagyon volt a piacon (DQ6 is csak 2x6os volt).
szoval intelnel is megvolt ez az idoszak.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Habugi
addikt
Bevallom elég rosszul fogalmaztam, mivel a Visherás gyári Turboval járó szívást, illetve annak következményeit mikroakadásnak hívtam, hát shemmilyen szempontból nem mikro..
Ez a szétfeszeli a CPU-t ami így találkozik a TDP limittel vagy a BIOS féle temp limittel ez pepitában úgy néz ki hogy a beállított órajelről (hasamra ütök legyen mondjuk 4.2) ~1másodperce visszaveszi magát 1Ghz alá.., úgyérzem ragoznom sem kell, bőven el tudod képzelni játékban ilyenkor mi történik.
Megjegyzem lehet egyébként nagyon szépen finomhangolni pl PSCheck-el ha valaki tudja hogy mit csinál/mit állít ilyenkor de egy átlagfelhasználótól ez totál nem elvárható.
Az alap probléma két részre osztható (szerintem..), az egyik hogy a Turbo fesz szabályzása iszonatos mértékben túl van lőve. Olyan frekikhez kólintja fejbe a CPU-t ~1.45+V-okkal, amihez 1.3 is elég lenne, nyilván általánosságban. Nem tudom fogtál-e már a kezedben gyári Vishera hűtőt bármilyen okból, na annak a cuccnak ez bőven sok de írhatnám úgy is hogy sokk.A másik pedig ami ráadásul még össze is függ ezzel az az, hogy rengeteg lapgyártó partnernek meg lett engedve, hogy olyan lapokra nyomja rá a "8-core support"/125W TDP support stb jelzőt, amibe épeszű ember egy nyomorult Phenomot nem rakna bele.
Illusztrálom képpel:Pukedli 3as VRM, az is borda nélkül, hűtetlenül.
Tudod mennyi ilyen van Abu?? Rengeteg..
Ez most éppen mATX, lényegtelen mert ATX-ből is akad bőőőőven..Amikor még aktívan próbáltam tolni a supportot az FX-ben többed magammal, nos nem akarok számokkal dobálózni de heti ~3 ember írt a topicba, hogy srácok vettem új gépet és valami nem kóser mert minden játszhatatlan vele. Adatlap kitöltetés után pedig kérdezni sem kellett többet.
Tudod mi történik amikor egy ilyen csodába beleteszel nemhogy egy 8***as Visherát de csak egy 6***-osat, és tök alap beállítások mellett a Turbo először megkínálja a hóbelevancot (~4Ghz mellé) 1.4+V-al..?!
Illusztrálom ezt is..Ez így kb ennyi..
Tehát amellett hogy a Turbo maga egy totál használhatatlan dolog, gyak. többet árt mint használ még egy proper lapban is mert nélküle gyorsabb és stabilabb is a vas, emellett kevesebbet fogyaszt és jobban is hűthető.., nagyon nem figyeltek oda a lapos partnerekre. A mai napig simán forgatókönyv, hogy átlag user akinek nem hobbija a számtech, nem ért hozzá, bemegy egy frenventáltabb helyre, elvileg ugye szaküzletbe, elmondja a kívánságát hogy olcsón kéne/családban másnak AM3+os gép és a pultban álló elvileg hozzáértő valaki már hozza is ki hátulról a 4fázisú hűtetlen VRM-es csodát a hóna alatt, másik kezében pedig ott figyel a 8320as doboza, end of story, túlzások nélkül egy katasztrófa receptje és lehet boncolgatni kinek a felelőssége, ezekre a lapokra a gyártói oldalon illetve PCB szinten is rá van írva hogy 8core/125W TDP support. Nem ragoznám, a lényeg annyi hogy durván 2-3hét elteltével az illető ha értett hozzá eddig valamennyire ha nem, ha kapott segítséget egy ehhez hasonló felületen ha nem, azon a ponton lesz hogy neki a büdös életbe többet AMD configja nem lesz, SOHA és nem hibáztatható érte, egy kicsit sem.
Hiába megoldható fél nap szenvedéssel, alulfesszel, VRM-re irányított/házba utólag belekókányolt ventivel hogy CPU-ként viselkedjen ezekben a szutyvadékokban egy-egy proci és nettó használhatatlanból használhatóvá lépjen elő adott config.
Nyilván arról nem beszélve, nagyjából elképzelheted hogy az amúgy feszre is marha jól skálázódó () Vishera mit produkál ezen beállítások mellett, mennyire alkalmas mondjuk játékra. A telefonod körbefutja kb..(Nem szeretnék számokkal dobálózni, pusztán csak a környezetemben illetve itt a PH-n való előfordulásuk alapján ezek a nettó hulladék lapok a mai napig minimum 30%-át teszik ki a forgalomban lévők összességének de konkrétan nem lennék meglepve ha az 50%-ot is elérné. Ez iszonyatosan gáz, tekintve hogy semmire másra nem alkalmasak azon felül, hogy az ember kipróbálhatja velük hogy mekkora lendület & erőfeszítés árán lehet őket áthajítani a leeresztett redőnyös csukott ablakon, ezt is csak azért, mert benzinnel lelocsolni és felgyújtani csak kültéren ajánlatos.. )
Kvázi ha mint olcsóbb Intel alternatívaként tekintesz az utolsó teljesítmény processzor családjukra és magát a "csomagot" nézed, lap+CPU szinten akkor bizony innen indulnak most, innen indul a Ryzen, innen kell tudnia megszólítania az embereket..
Borzasztóan sokat ártottak ilyen dolgok is az AMD-nek az utóbbi években és azért írtam le mert példaként szolgálhat azon dolgok listáján amit említettem neked a Ryzen kapcsán, hogy oké, papíron és elméletben egy csúcsszuper kifogástalan valami érkezik vagy érkezhet, de innen, ettől a ponttól odáig hogy az emberek tényleg szeressék és vegyék is, ugye példáddal élve egészen addig amíg van raktáron.., szóval hatalmas út vezet és ez az út konkrétan tele van szórva banánhéjjal és a múltból kiindulva bizony van köztük olyan amit az AMD szórt el saját magának.
Szóval na.., van még mire odafigyelni azon felül, hogy elvileg már van egy kész, fasza processzor. Nagyon remélem hogy summázták az FX-érát és az említett dolgokhoz hasonlókra sokkal de sokkal jobban odafigyelnek.
A topictól elnézést, tudom úgy hiányzik nektek ide ez a téma mint üvegesnek a hanyatesés, csakhát most éppen itt bontakozott ki adott irányba a beszélgetés..!
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Habugi
addikt
válasz proci985 #55655 üzenetére
Szerkesztgettem még a postba pár gondolatot, ezek mindegyike természetesen eltűnt, cserébe bespammolta még párszor, WTF, ilyen se történt még az évek alatt?!
A #55651 kivételével kérlek szedegesd ki őket..
Ez is mi már, 55-59?!
---------------
Btw.., igen ez is egy szép darab de itt legalább látszik az igyekezet, a "próbálkozás"..
Az a baj, ha csomagként tekint az ember az utolsó AMD teljesítmény processzor családra, mint AM3+ és mint lap+CPU, akkor az elmúlt években a fentebb taglaltat kínálta az AMD, innen kell indulnia most a Ryzennek és innen kell tudnia megszólítania az embereket. Iszonyatos mértékű hátráltató tényező sajnos, még abban az esetben is ha tényleg minden klappolni fog.
Ugye amikor valaki egy Visherát vesz mert boltból sokkal olcsóbb mint az Intel, azt látja ez is 8szál stb és nincs benne a popbizniszben az természetes hogy lapból is olcsót fog kérni, az pedig igen nagy valószínűséggel a fenti recept és eseménylácolat indulása, kvázi az egész egy 22es csapdája.
XFR is.., hát bízom benne hogy egy átgondolt/eltalált valami lesz. A gyári Turbo nettó használhatatlan, instant oFF még egy proper 6+2/8+2es lapban is, mert iszonyatos mértékben túlfeszel, tök feleslegesen.
Nélküle gyorsabb, stabilabb, hűvösebb még az anyós tekintete is, a fogyasztás is kevesebb.[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
nagyúr
-
Habugi
addikt
válasz FollowTheORI #55660 üzenetére
Ez bizony true story..
Így szoktam csalni a szerkesztéssel olyankor amikor kicsúszok a rendelkezésre álló időből de ilyen post bombát még sosem sikerült robbantanom és rendre megmarad az is amivel megtoldottam.
Mindegy, kösz, innentől odafigyelek rá.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz Devid_81 #55650 üzenetére
Na az ilyenek miatt nem éri meg PC-vel foglalkozni manapság. Zen, Vega, Kaby Lake, mindegyikre csak legyintek. A Volta ugyanúgy nem érdekelne amúgy. Nem tökéletes a konzol, de sokkal kevesebb nyűg van vele.
SLI mondjuk nem meglepetés, csak az elégedett vele, aki idei játékokkal alig/vagy egyáltalán nem játszik.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Habugi
addikt
Nálam valahogy még marhára nem sikerült elérned a közellenségi szintet, valamit rosszul csinálsz.
Egyébként Leonard nagy forma..
(#55665) guftabi96:
"Gondolom ez Star Trek.., nekem az totál kimaradt az életemből."
A kimaradt marha jó dolgokat sosem késő pótolni!
Legalábbis a Nextgen, DS9, Voyager triumvirátust, az avatar alanya egyébként szintén maga is egy hologram, az utóbbiban.
Az ezredforduló utáni ST terméssel már javarészt nem veszt az ember sokat ha kimaradnak, leginkább veszélyes hulladékként minősíthetőek, legalábbis az említett három fényében/után...játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
TTomax
félisten
Hmmm....picit rövid,de annál érdekesebb. [link]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Devid_81
félisten
válasz keIdor #55667 üzenetére
Kalap kula az egesz jatekfelhozatal PC-re, nem a cimekrol van szo, hanem a kokanyol portok.
SLI meg egyre kevesbe tamogatott, par cimnel eleinte mukodott most mar orokre felejtos, pl Siege, most latom a Titanfall 2-nel is kivette az nVidia a tamogatast.
"Szerencsemre" csak regi jatekokkal jatszom, igy meg jo vagyok, de a nyarat nem fogja megelni a ket VGA a gepemben.
Egyszeruen sok amit a gepem fut...telen 2-3 ora jatek utan 24-25 fok van a foldszinti szobaban...a londoni "tel" mellett kikapcsolt radiatorral.
El sem tudom kepzelni milyen lenne ha itt is 35 fokos melegek lennenek nyaron, valoszinuleg CO tuzolto palackkal az olemben jatszanek
Mindenesetre nem tudnek sokat panaszkodni ellene, eloszor eletemben kiprobaltam, szerintem ha ugy adja a jovo, es lesz megint tamogatas, akkor ujra bevallalnam azert, de akkor mar vizet kap a gepem mindenhol, vagy kompresszort[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
Ubiszaftek ingyen adjak a kovetkezoket Dev 18-ig
Prince of Persia: The Sands of Time
Splinter Cell
Rayman Origins
The Crew
Beyond Good & Evil
Far Cry 3: Blood Dragon
Assassin’s Creed III...
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AGM Pad T2 - fapad alumíniumból
- Sorozatok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest