- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
margithid #13576 üzenetére
Hibernálást kikapcsolhatod, de az csak tárhelyet szabadít fel, a gyorsaságot nem befolyásolja.
Futtatás: cmd - rendszergazda módbanPOWERCFG -H OFF
A virtuális memóriát viszont ne piszkáld. Lekapcsolhatod, de ha pl. Chromeot használsz, az megeszi a 6gigát ha sok fület nyitsz meg a böngészőben, és a Win majd kiabálni fog, h kevés a memória.
Asztali gépedben gondolom 16giga ram van, ezért nincs virtuális belőle.Nem lassú az a gép, felesleges abba bármit is fejleszteni, nem lesz érdemben javulás. Annyira nem lehet lassú az oldalbetöltés, akkor inkább a net sebességgel van gond, de nem a géppel.
45W-os TDP-vel NE tegyél bele processzort, a böngésző amúgy sem használ 4 magot, ráadásul a natív négymagos processzorokhoz többfázisú tápellátó áramkör is kell az alaplapon, ami az átlag notikban nincs meg (mert minek, ha csak kétmagos cpu-t tesznek beléjük).
-
Solfrutta
tag
válasz
margithid #13574 üzenetére
Erről írtam a #13555-ös hozzászólásban.
Erős i5 vs kétmagos i7: link
Egy géptípus érdekes lehet a kérdés szempontjából, lehet, hogy olyan hűtése/VRM-je/tápja van, ami elbírja a 4 magos i7-est is. A kétmagosok szinte semmivel nem erősebbek annál az i5-nél. Négymagos i7 helyett inkább egy nagyobb-újabb SSD-t raknék a gépbe, azok kicsit gyorsabbak, árban meg ugyan ott vagy vele. Esetleg még szóba jöhet a 6 giga ram cseréje 8-ra, dual channel mód életre keltésével, de ez se hoz olyan nagy teljesítménybeli ugrást a mindennapi használatban.
A jelenlegi hardvered se indokolná egyébként a lassúságot, szóval ha mégis az, akkor egy oprendszer reinstall, ha Windows, akkor a legfrissebb 10 verzió bőven mehet rá, gyorsabb mint a 7 vagy bármelyik korábbi kiadás.
-
bazsy1981
tag
válasz
margithid #12261 üzenetére
azt elhiszem viszont en strapabiro konnyen cipelheto eros gepet akartam es vegul is jo kis masina
i7 8gb ram intel520 ssd es igy is hogy a proci 35w-os mert m-es nem u-s hulladek kb 4 -5 orat bir az aksi, uyhogy vegul is elegedett vagyok vele, ja es IPS paneles a kicsike, csak azert en is pattintottam volna bele egz 4 magos szornyet
-
dugo_
veterán
válasz
margithid #12261 üzenetére
Jó, de a konzumer G570-esedbe háromszor beférne az X230 alaplapja.
Az X-es TP-kben, mint legkisebb méretű modellekben pedig ezzel is lehetett csökkenteni a belsőségnek szükséges magasságot, amivel vékonyabb lehetett a gép. Egy BGA-zott chip sokkal alacsonyabb, mint egy kiépített foglalat. -
válasz
margithid #12245 üzenetére
Nekem Nod32 van, ill. azt szoktam felrakni mások gépeire is, nem vettem észre, h visszafogná a gépeket.
Amúgy igen, a másik ami miatt nem éri meg fejleszteni i7-re az az ára. Nem nagyon láttam még olcsón i7-est, viszont nem sokkal tudnak többet mint az i5-ös, ahogy írtad is. -
válasz
margithid #12240 üzenetére
Nem lehet beletenni.
A 4 magos proesszorok többfázisú tápellátást igényelnek, ami ebben a notiban nincs meg; illetve a hűtést is csak 35W-os TDP-jű processzorokhoz tervezték.Kétmagos i7-eseket bele lehet tenni, ill. a többi Sandy Bridges processzort is, remélhetőleg a BIOS CPU mikrokódokat nem szedegette ki a Lenovo.
https://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platformGyárilag csak pár processzorral szerelte a listából, de általában mindegyiket viszi ami az adott chipsethez tartozik.
-
-
-
Tim82
félisten
válasz
margithid #11810 üzenetére
Én i3, i5 procit szívbaj nélkül tennék bele a jelenlegi hűtéssel is (pl. i5-2520M-et). i7-nek azért lehet, hogy nem lenne elég, a kétmagos i7-ek is határeset kategóriák.
YouTube-on biztosan találsz videót mondjuk "G570 disassembly guide" keresőszavakkal. (Mobilról vagyok, szóval nem állnék most neki nézegetni a videókat.)
-
-
Tim82
félisten
válasz
margithid #11341 üzenetére
Akkor mindenképpen kell nekem egy optibay nevű cuccos.
Ahogy írtam, ha a vinyó helyére teszed az SSD-t, nem fog kelleni. Ha el akarod adni a gyári vinyót, azt úgy is ki kell venned...
Ebayről melyiket ajánljátok?
Elég régen vettem eBay-ről ahhoz, hogy ne éljenek már azok a hirdetések. Esetleg itthon drágábban, de tesztelten-garanciával - ha ezek számítanak - Chaser fórumtárs szokott árulni keretet.
-
Tim82
félisten
válasz
margithid #11339 üzenetére
Én is igy gondolom, igazából van itthon elfekvőbe egy 64 GB-os ssd, nem igényel befektetést, csak szerelő mig beleteszi.
Pár perces művelet, az említett Hardware Maintenance Manual alapján te is meg tudod csinálni.
Amúgy mindenképpen dvd helyére kell mennie az ssd-nek? Csak, mert hdd-t még jobban el lehetne adni talán
Nem, sőt, ahhoz kellene egy optibay keret. Ha nem akarod a gépben megtartani az eredeti notebookvinyót, akkor aztán végképp felesleges.
Egy iylen cucc például jó lenne nekem hdd helyére?
Nem, ezzel asztali gép 3.5" vinyóhelyére tudsz betenni 2.5" méretű notivinyót vagy SSD-t.
-
Tim82
félisten
válasz
margithid #11336 üzenetére
Hogy ne hallomásból tájékozódj, Google-val keress rá arra, hogy "Lenovo G570 Hardware Maintenance Manual", majd a legelső találatra kattints rá, várd meg, amíg betöltődik a pdf, majd a doksi saját oldalszámozása szerinti 44. oldalon nézd meg a CPU cserét.
Annyit nézz meg a biztonság kedvéért a notin Aida64-gyel vagy CPU-Z-vel, hogy milyen chipsete van az alaplapnak. Ha HM70, akkor nincs szerencséd, mert nem fog Core i procival fél óránál tovább üzemelni.
Egyébként szerintem az SSD többet számít.
-
-
sulaco79
tag
válasz
margithid #10324 üzenetére
a hűtéssel nem kellene, hogy gond legyen amíg 35W-os procit raksz bele...ezekből a kétmagos i7 2620M a top, ráadásul van egy eladó is itt az aprón.
A g570 jött ki i5-ösökkel is, ezért úgy gondolom a BIOS is támogatja az "i core" procikat, de a vásárlás előtt mindenképpen próbáljátok bele!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged