Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- hcl: HP 255 G8 (250 G8) LCD csere
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kyle.Katarn
csendes tag
válasz
NEMO1968 #5913 üzenetére
Szia!
Nos... Gondoltam rá, de nem, nem emlékszek ilyenre ráadásul a kézikönyvben a következő áll: Telep állapota
- Folyamatos zöld fény, ha az akkumulátor töltődik.
- Folyamatos sárga fény, ha az akkumulátor töltésszintje alacsony.
- Villogó sárga fény, ha meghibásodik az akkumulátor, és cserére szorul. A
gyártó által ajánlott, egyenértékű típusú akkumulátor beszerzését illetően
vegye fel a kapcsolatot a helyi kereskedővel.
- Az akkumulátor LED kialszik a töltés végén, vagy ha a hálózati adaptert
leválasztják.Tehát elvileg aksi nélkül SEMMIT nem szabadna mutatnia a lednek.
De mindenesetre kösz a tippeket!Ha már tippeknél tartunk, úgy döntöttem mégis leírom az én tippjeimet.
Először is, a szétszerelése az útmutató szerint történt, de mivel kismillió kábel és csatlakozója meg csavarja stb. van ezért nem rögzít(h)ettünk minden lépést, a haver gépe ott volt, rajta a videó és a PDF-is -összeszerelni is aszerint szereltük DE egy kábellel bajban voltunk, se a videóban se a PDF képein nem látszik hová való.. a kábel maga egy nagyobb csatlakozóból ágazik ki és egy fém "alátétben" végződik vagyis minden bizonnyal árnyékolás vagy valami hasonló ezért a három lehetséges csavar-hely közül oda fogattuk amely fémes összeköttetésben áll a gépház fém takaró-árnyékoló-... részével.
Eeeeesetleg EZ van rossz helyen???
A másik, hogy miután az aljzat mechanikai tisztítása nem járt teljes sikerrel (voltak még érintkezési gondok) az oxidréteg redukálására/leoldására enyhe savat használtam, sima enyhe háztartási sav volt zsebkendőbe felitatva és behelyezve az aljzatba az érintkezők közé. Mielőtt bárki a fejéhez kapna h "úr isten...!" 1- az olyan fémeknél melyek bírják pl. a réz annál ezt használják iparilag is mert az teljesen megtisztítja és meg is tisztította 2- arra ügyeltem hogy ne tocsogjon a zsebkendő és a gép vízszintesen legyen teljesen áramtalanítva (akku ki) 3- miután kiszedtem a(z egyébként oxidos) zsebkendőket és bedugtam, vártam hogy végleg kiszáradjon mert a sav-gőz esetlegesen vezetheti az áramot. DE (ja, t'om megint egy 'de' :/) rögtön ezután a gép nem indult bár az érintkezés tökéletes volt mert töltést jelzett (akkuval benn), vártam még és ezután annyival tovább jutottam h a szokásos led (caps. scroll. num.) "felvillanási szekvencia" megvolt csak kép nem, szóval vááártam még jó sokat és már működik.
Talán elrontottam odabenn valamit a savas akciómmal???
sima mesterséges citromsav volt amit teába is tesz az ember sz'al nem v'mi durva cucc.. na de mégis... :SEz a két tippem van.
De ha sav, akkor mit ronthatott el? -Azóta már százszor kiszáradt, a nyomtatott áramkört meg egy ilyen nem marja meg...
Ha meg az a kábel van rossz helyen, (hogy okozhatna ilyet? de ha mégis) honnan tudom meg hová való? -Tényleg nem látszik hová való... Ja, és ugye ki lett pucolva meg újra-hőpasztázva, ha MEGIN' szétszedem hogyan csináljam h megmaradjon a hűtőrendszer hőátadó képessége?De az is ugyanúgy meglehet, hogy rosszul tippelgetek.
Tehát továbbra is várom a tanácsokat.
NEMO neked meg kösz a tippeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- YouTube
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- Linux kezdőknek
- OLED TV topic
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- További aktív témák...
- MacBook Air M3 13.6" 8/256 100% akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 5 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elite Dragonfly G2 - i5-11G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elite Dragonfly G1 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Zbook 14u G5 - i7-8GEN I 16-32GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i7-4GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- Eredeti Lenovo USB-C 135W töltők
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest