- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
ricsi99 #19326 üzenetére
Ahol használnak Embedded Controllert, ott kell azt is frissíteni a biosszal együtt, lehet az általad akalmazott bios frissítés azért futhat hibára, mert a kipucolt bios verzió nem képes futni EC update nélkül. Én a bios updatet nem szogtam babrálni, kompletten ráengedem és kész, baj még eddig nem volt belőle nálam.
-
válasz
ricsi99 #19321 üzenetére
ehhez van ujabb bios a28 nem?
Az A08 25 febr. 2014 dátumú
Az A28 06 Dec 2019 dátumú
Miért is kell hozzá spico? ez nem winnel jött ki? (w7 prof?)
Amúgy néhány esetben csak win 7 vagy xp alatt enged szoftversen bost frissíteni, én már jártam így. Jelen esetben win7 32 bit alatt próbálnám meg. -
-
XP NINJA
őstag
válasz
ricsi99 #19308 üzenetére
A kijelző le-fel hajtására gondoltam.
Friss windows előtt is előfordult a hiba.Nem tudom ebben hogyan gazdálkodik a dedikált nvidia és az integrált között, de most a tanácsodra az az ötletem, hogy monitorra rakom amikor ezt csinálja. Ha vga akkor azon is rossznak kell lennie.
-
Bossi
őstag
válasz
ricsi99 #19291 üzenetére
Köszönöm a választ igen előtte működött.
Érdekes, hogy ha utólag rakom helyére működés közben a kábelt akkor megy minden.
Hol tudok rendelni kábelt ami ehez jó? Illetve honnan tudom milyen kell hozzá?Pyttawrx: azért tettem fel itt is , mert amit írtál azt megnéztem és nem jó... válaszoltam is neked.
Gondoltam "több szem többet lát" alapon megkérdezem itt is.
Azért nem hiszem, hogy ez probléma... vagy? -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
ricsi99 #19267 üzenetére
Ez is lehet mint lehetséges ok, de a boot/bcd-nél lényeges, hogy a hibakód mire vonatkozik/mire utal pontosan ha meghatározható. Az is lehet, hogy a háttértár MasterBootRecord-ja(0.sáv/0.szektor)lehalt. Akkor tök mind1 mit csinál, Legancy vagy UEFI boottal, sosem fog háttértárról bootolni. Nem nagyon jellemző ez a hiba, nagyon ritka, de előfordulhat.
-
JohnD
tag
válasz
ricsi99 #19256 üzenetére
Igen, az világos, hogy a billentyűzet grafitos. Itt most csak az alaplapról van szó. Ill a táp laptopban lévő csatlakozójáról. Másik fórumon egyébkét valaki pont a vizet javasolja
Illetve megint más alkoholt (izopropil alkohol pl.).
Illetve van itt elektronikai kontakt spray, csak félő, hogy az esetleg még nagyobb kárt okoz -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
ricsi99 #19208 üzenetére
Szia!
Szerintem is elég a 4 GB RAM.
Nem ezzel van a gond, hanem azzal hogy a Chrome mindent a CPU-ra biz.
Legalábbis régebbi GPU esetén.
Chroméval egy kis beállítás változtatás nálam segített:
A böngésző cím sorába beírva "chrome://flags" "Override software rendering list Enable" után már megpróbálja a GPU-t is használni.
Persze a hardveres gyorsitás bekapcsolása beállítást is ellenőrizni kell.
A másik lehetőség Firefox használata, mert az nem ilyen válogatós a GPU-k terén.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
ricsi99 #19208 üzenetére
Nekem az 5ezer/db nem tűnik nagyon horror árnak egy 4gb ddr2-ért [link] Az való igaz, hogy nem itthonról beszerezve. Volt, 1 hónapja, egy régi Samsung r528-as gép, Core2Duo ddr3! 2gb rammal, abba rendeltem 4gb-ot pluszba, itthonról(5400+posta! aqua webshop). DDR2-es gép utoljára tavaly volt nálam utoljára, ram bővítés és hdd>ssd cserén. 2*4GB DDR2 hasznàltan kaptam 5ezerért 2hónap jótállással egy helyi PC/Laptop kereskedésben, az ssd meg új volt, aquás beszerzés.
Nem ma kezdtem(úgy kb.15évvel ezelött), bár csak ismerősöknek csinálom a karbantartást/javítást.
Amivel már nem foglakozok abszolút, azok a 32bites gépek és a C2D-nél korábbi gépek. Az ennél öregebb gépek már nem alkamasak a minden napi használatra. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
ricsi99 #19202 üzenetére
Nem hinném, hogy a Win10 lenne a gond, ha friss rendszert szeretne használni, még a C2D sem nagy gond. A RAM ami kevés(2x2GB). A Win10 64bitesnek legalább 4GB a javasolt, melyből 2-3GB-ot alapból meg szokott enni.
zolnagy 2x4GB ram megoldás lehet, de a GMA4500-al legjobb esetben max 360as vagy 480as minőség amit elbírhat.
-
Tim82
félisten
válasz
ricsi99 #19138 üzenetére
Csak tipp, de más gyártónál van olyan, hogy kijelző whitelist (példát mondok: Lenovo Thinkpad Haswell és Broadwell generációs modelljei), hogy csak olyanfajta kijelzőket lehessen bele tenni, amikkel gyárilag is szerelték - lehet, hogy érdemes utánanézni, hogy az adott Sony-nál van-e ilyen. Amit leírsz, az gyanúsan erre emlékeztet: ha nem whitelist-es kijelző tesznek a notiba, Windows alatt nem lehet fényerőt állítani (mármint semmi hatása, még ha ki is jelzi az OSD, hogy épp fényerőt növelsz-csökkentesz). Linux alatt meg működik, mert az teljesen más szoftveres elven kezeli a fényerőállítást, meg is kerüli vele a whitelist-et.
-
-
kreten67
senior tag
válasz
ricsi99 #19056 üzenetére
Pl az Asus G751 és G752 típusokban nincs gap-pad gyárilag. [link]
Nem is férne el, mert 0,1 - 0,3 mm a hézag.
Egyébként szétszedésnél, ezeket nem kell cserélni, csak összeterelni és a CPU és GPU-t pasztázni. Sajnos a K5-pro nincs olyan minőségű, mint a gyári "folyékony gap-pad" amit az Asus gyárilag használ.
Én már 2008-as években találkoztam először ezzel a megoldással a Toshiba X200-as notebookoknál. -
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
ricsi99 #18950 üzenetére
Már nagyon ideje lenne, ha az összes ősroncs be lenne olvasztva. Én már nem nagyon foglakozok muzeális korú gépekkel. Szegény eeepc 1000-es gép tulaja sem fogta fel, hogy nem lehet gyorsítani a gépén...1magos 32bites celeroncs,2gb ddr2(ennyi a max amit kezel),integrált sata2ide port, ami nem kezelte egyik ssd-t sem amit beletettem.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
ricsi99 #18939 üzenetére
Ez mondjuk érdekes, mivel a legtöbb SSD-vel foglaló cikkben is azt írják, hogy SATA ACHI módban működnek csak az SSD-k, kompatibilis módban és/vagy IDE2SATA konverteren keresztül nem működnek. Mint kiderült az eeepc 1000-esben IDE2SATA van, az ACHI-t nem támogatja. Nagyon ősi gépekbe nem éri meg SSD-t rakni.
-
Kain3333
csendes tag
válasz
ricsi99 #18920 üzenetére
Na megpasztáztam. Nem is teszek fel képet, CPU 76°C GPU 72°C max, 1 óra játék után, minden alapon (turbo is megy meg minden)... Nem lep meg, de ebben is hazudott az előző tulaj, így bízzon meg az ember másban (azt mondta alig volt használva a gép).
A proci körül volt az összes paszta kb, szóval nem is csoda.
Egyébként tudjátok, hogyan lehet csaló eladót jelenteni? SanzaHUn a neve, arról volt szó, hogy visszaveszi a gépet, ha nem javul meg, nem javult meg, szóltam neki, erre letiltott mindenhol. Szétvert az ideg az utóbbi 1 hétben....
-
Kain3333
csendes tag
válasz
ricsi99 #18905 üzenetére
Szia!
Windowst raktam fullos újat, így ez kizárva.
Biost is frissítettem. Alaphelyzetbe is lett állítva már a végén.
Manuálisan FN+F5-tel lehet szabályozni, nem segít.
Leadja a hőt, hátul és alul nyomja kifele rendesen, ahogy az összes többi ilyenem csinálta eddig.
Néztem GPU és CPU hőt és teljesítményt, csak a CPU ugrál, a GPU stabil.
Két progival is terheltem a cpu-t, túlmelegszik és/vagy power throttlingol (Throttle Stop és Intel Extreme Tuning Utility). Aidaval is néztem. Akkor 3 -
Kain3333
csendes tag
válasz
ricsi99 #18884 üzenetére
Sziasztok!
Portalanítással kezdtem vételkor, kb 100 órát volt használva addig a gép (ez látszott rajta, hiszen nem volt egyáltalán poros). Nem érzem ilyen kevés használat után indokoltnak a pasztázást. Természetesen ha nincs más, akkor szóba jöhet, de biztos vagyok benne, hogy itt nem ezzel lesz a gond.
-
Vanos
aktív tag
válasz
ricsi99 #18850 üzenetére
Akkut nem akarom javítani.
A gépet dobnám a kukába, de úgy tűnik nem kell.
1 órája ismét elővettem, hogy megnézzem biosból kilépve indul vagy sem.
Annyi változás állt be, hogy most hibátlan. Akkut nem kell levenni/visszatenni hogy elinduljon, sőt akku nélkül is működik. Idáig meg se nyikkant akku nélkül. Nem értem...
Youtube videókat futtatok rajta (CPU 100%-on), de semmi gondja. (Hűtés működik).Remélem így is marad, sajnálnám kidobni. Első céges laptopom volt, van hozzá pl. dokkoló is.
Speckó alapján a Win10 minimum követelményét tudja, de nem indul el rajta a Win10 (32bit) telepítője. Marad az XP Pro. A 9 éves fiam ismerkedne rajta a számítógéppel/internettel. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
ricsi99 #18852 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy nagyon lokális és rengeteg bejegyzett szerviz van az országban eltérő árakkal, a be nem jegyzett sufni szervizekről nem is beszélve! Lehetne egy listát csinálni és egy TÖ-t gyártani, úgy is elég nagy már a topik, illene egy összefogaló, kellene szerviz tapsztalat az itteni tagoktól és egyéb sok más is. Nekem személy szerint nincs nagyon tapasztalatom szervizekkel, inkább az ismeretségi körömben panaszkodtak sokan, hogy mennyire drágán dolgoznak. Én megértem, hogy ki kell termelni a költségeket meg a "szak" munkát is meg kell fizetni, de én pl. túlzásnak tartom, hogy egyes szervizek 15-20ezer forintért takarítanak ki egy laptopot.
-
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
ricsi99 #18815 üzenetére
Hasonló a helyzet az AMD eXtensible 3.1 usb portokkal is. Csak ott gyártói driver nincs, egyedül a Microsoft saját drivere.
hasonló driverhiányos gond volt anno xp-s korszakban a sata vezérlőkkel is. Az SP3-ra még kellett volna egy gyàri SP4-es kiadás,amiben az legtöbb sata vezérlő integrálva van. De erre már a Microsoft nem volt hajlandó, így lelkes amatőrök megcsinálták az SP3 tuningolt változatát.
Szerintem idővel integrálják az általánosan hasznàlt nvme meghajtókat. Nekem szerencsém van, az Huawei Matebook-ban is nvme-s ssd van és látja a win10 telepítő, bár ez browned-nek sovány vigasz.
-
Pistiboy88
aktív tag
válasz
ricsi99 #18796 üzenetére
Na, holnap mégnézem, hogy olyan van-e itthon, a régi időkből, mikor még javítottam. (azt tudom., hogy van vagy 2 maroknyi) Mióta nincs bga állomás, azóta egy laptop nem volt a kezeim között.
ennek már cirka 4 éve.
Van egy thinkpad t410-em, az kB 7 éve megy, csak néha van ujrainditva :D teljesen más világ a 2 gép. Az megölhetetlen. :D -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
ricsi99 #18764 üzenetére
Szia!
Valószínűleg nem jelenik meg nála a "HP" de ha tovább megy a folyamat, és a boot rendben megtörténik valamint a UEFI "BIOS" is jól működik, (minden menü pontja) akkor nyugodtan használnám tovább.
Más esetben szükséges lehet)ne egy frissítés, de ilyen esetben ez nagy kockázattal járna.
Emiatt én csak akkor frissíteném ha használhatatlan lenne. (de nem az)
Itt kéne megjelenni a "HP"-nek 6. mp:
Ui:
"Csak akkor van az a fehér csík mikor bekapcsolom a gépet közvetlen."
Még sötét képen se látszik?
Akkor az nem kijelző hiba án biztos nem cserélnék kijelzőt benne.
Ha be is jón a HP logo szerintem akkor is UEFI hiba, de engem nem zavarna megvételnél, másokat sajnos zavarhat.
-
pincer01
tag
válasz
ricsi99 #18764 üzenetére
Bocsi hogy nem voltam egyértelmű,nem vagyok valami nagy szaki ebben a témában.
Nem használok hozzá monitort.
A gép bekapcsolásakor jelentkezik az a fehér csik a kijelzőn. [kép]
Miután bejön a hp logó ahol a biosba léphetek ott már eltűnik és normálisan működik a kijelző.Normális a kép mikor bootol és mikor megy az oprendszer is. [kép]
Csak akkor van az a fehér csik mikor bekapcsolom a gépet közvetlen. -
bega82
tag
válasz
ricsi99 #18734 üzenetére
Köszönöm az infókat!
Szerencsére a töltőfej nem melegszik, maga az adapter igen, de az sem vészesen. Az van rajta outputnál, hogy 19V ~ 4,22A, a Fujitsu oldalán meg azt találtam, hogy: 19 V / 150 W (7.89 A), ez lehet gond?
Igazából azóta nem is tapasztaltam a jelenséget, töltőre dugva is normálisan működik.
Lefuttattam ezt a tesztet, szépen fent maradt magas tartományban az órajel, és a végén is azt írta ki, hogy stabil a rendszer.
Van még egy FurMark nevű progi, amivel a GPU-t lehet tesztelni, ez megbízható? Kiírja, hogy csak saját felelősségre indítsam el.Bár a videokártyára azt szokta kiírni a windows, hogy "inaktív", amikor nem fut semmi erőforrásigényesebb program, gondolom olyankor az integrált kártyát használja csak... szóval nem hiszem, hogy ez a tegnapi jelenség a GPU miatt lenne.
-
bega82
tag
válasz
ricsi99 #18732 üzenetére
Köszönöm a tippeket. Az Aida64-el figyelgettem az értékeket, és ott tapasztaltam ezeket, hogy 40-47 fok közöttiek a processzor magoknál mért értékek, "zöldek a csíkok" , a töltőről pedig sárgára-pirosra változik, és 70, néha 80 körüli értékeket is mutat. De amikor "jól" dugom be, akkor töltőről is marad 40-50 között.
A típus Fujitsu Celsius H760.
A stressztesztet még nem mertem elindítani, így, hogy még anélkül is forrósodott. -
-
Andor71
újonc
válasz
ricsi99 #18675 üzenetére
Köszi a tippeket.
Kicsit laikus kérdés de nem tudsz valami olyan programról amivel tudnám " stressz tesztelni" hangkártyától hangszóróig/jackig a dolgokat ? Könnyebb lenne kipróbálni a felsoroltokat , már lassan 1 éve de még nem tudtam rájönni mi váltja ki például a pattogást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Építő/felújító topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest