Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#15971) Lacesz88


Lacesz88
tag

Üdv Mindenkinek!

A következő hihetetlenül zavaró gondom van:

Adott egy viszonylag új Dell laptop, melyben van egy ssd és egy hdd is. Hd sentinel szerint mindkettő 100/100-as. Oprendszer az ssd-n van, windows 10.

Sokszor iszonyatosan lassan áll fel a windows csak forog és forog a Dell logó társaságában a betöltés, majd mielőtt elindulna kiírja, hogy "scanning and repairing drive E (ő a hdd) 100%" majd elindul a windows.

Ez így 2017 végén nagy duzzogva talán elfogadható, hogy 20 perces betöltése van a windows-nak, de ezeket követően vannak alkalmak mikor nem tudom elérni a nevezett meghajtón lévő adatokat. Programok, képek vannak rajta főként. Látja a meghajtót a windows a méretét is de mikor rámegyek, csak tölt és tölt, ha pedig nagy nehezen mégis elérem egy pár megás képet fél perc mire megnyit, vagy meg se nyitja, kiírja, hogy a fájl túl nagy vagy sérült. Nem sérült mert következő próbálkozásra nagy nehezen mégiscsak meg tudja nyitni azt.

Olyan mintha lekapcsolná a gép a kevésbé használt meghajtót majd mikor szükség lenne rá nem tudja azt felébreszteni. Az energiagazdálkodási beállításokban már kikapcsoltam a gyors rendszerindítást. Olvasgattam külföldi fórumokon a hibáról de érdemi megoldást nem igazán találtam. Mivel nem én telepítettem az oprendszert gondoltam arra is, hogy újrateszem, hátha telepítésnél állítottak valamit be rosszul, de annyi adatot kellene lementenem róla, hogy ezt akarom a legvégső megoldásnak hagyni.

Tudja valaki hogy mi okozhatja ezt a problémát/jelenséget és hogy miként lehet ellene bármit is tenni?

Egyben a munkaeszközöm is a gép és van hogy ez miatt fél órával később tudok csak elkezdeni dolgozni, szóval elképesztően zavaró a jelenség.

Köszönöm előre is a segítséget mindenkitől.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.