Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Én pont az ellenkezőjét tudom. A sebességben az ESET az egyik legjobb, ha nem a legjobb.
-
TIT
veterán
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Hogy nem értesz hozzá?
Nem lassítja,ez csak propaganda mert irigykedik az ellentábor. -
Crvsh3R
senior tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Én Kaspersky Internet Security 2017-nél jártam úgy, hogy az 1000 Mbps netből olyan max. 700-al ment, ezért tértem vissza az ESET IS-hez, ennél a 950-et simán viszi.
-
Jack Oneill
veterán
Igaz, hogy csokkenti a net sebesseget az ESET tuzfala, vagy ez varosi legenda?
-
Kékes525
félisten
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Nálam is 10.1.210.4. Lehet hogy a 10.1.210.0 frissült.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
kisbalazs83
üzenetére
Mobilon is most frissult.
-
Kékes525
félisten
válasz
kisbalazs83
üzenetére
Jó későn jelent meg a frissítési csatornán. Manuálisan már kb 2 hete megjelent.
-
Kékes525
félisten
Az ESE-t aktiválásáról jutott eszembe, hogy nekem 2 licencem van, de amikor a feleségem gépén cseréltem ki a 9-est 10-esre nem kellett újra aktiválnom, magától aktiválódott. WiFi-s laptop a feleségem gépe és nálam már előtte aktiválva volt. Mintha érzékelte volna, hogy 2 gépre vettem meg. Úgy emlékszem régebben nem így volt, külön-külön kellett aktiválni.
-
Lacc
aktív tag
Helló.
Ha a Windows-ot újrarakom és rá az Eset Smart Security-t, akkor ugyanúgy tudom aktíválni a kóddal ismét? Vagy majd telefonolnám kell a support felé?

-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Egyik ismerosom kulfoldon el es adtam neki ujsagos NOD32 kodot, viszont nem tudta aktivalni ugyanis a program azt irta ki, hogy nem aktivalhato mert nem Magyarorszagrol jelentkezett be ...
Mas is talalkozott ilyennel? -
Jack Oneill
veterán
Sziasztok!
Nod32-vel kapcsolatban kérdeznék. Én mindent úgy állítottam be, hogy ne cselekedjen automatán, hanem kérdezzen, majd én döntök. (Régebben volt már ebből bajom, azért inkább én szeretnék dönteni)
A lényeg, hogy a beállításokban, a behatolásvédelemnél van egy olyan, hogy szűrési mód, ami jelenleg automatikuson van. Ezt hagyhatom így? Be lehet még állítani optimalizáltra, interaktívra, házirend alapúra. Mire érdemes tenni? -
quailstorm
félisten
válasz
Kékes525
üzenetére
Azt enélkül is meg lehet oldani. A csúszás oka meg az, hogy már nem lesz jobb mód a multi-DPI-re mint eddig, max UWP-ben. Asszem erről Fiery beszélt (Aida64) hogy miért vártak olyan sokat, és hiába. Azóta egyre több app-nál oldják meg.
Lényeg, macerás és gagyi a jelenlegi megoldás, de nem prioritás már az MS-nek a leváltása. -
Kékes525
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
Teljesen igazad van. Viszont a javukra írható, hogy most már a 10-estől a magas DPI-t jobban kezeli. Eddig 150%-os DPI mellett is mikro betűk voltak. Most már sokkal nagyobbak, jobban olvashatók a betűk.
-
quailstorm
félisten
válasz
Kékes525
üzenetére
Jó, csak ezek írtak egy saját ablakkezelőt, a Minitool Partition Wizard is kapott egyet, 1 éve meg a CCleaner is, ami nem tartott soká. Ezért nincs átméretezési és tálcárahelyezési animáció. NOD32-ben a teljes képernyő sokkal kevesebb helyen érhető el, és az egész lassú meg bugos.
Ér az az egyébként nem túl szép design ennyit olyan programoknál, amik elvileg célfeladatokat látnak el?
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Sharkweb
üzenetére
Erdekes,mert a winyon elvileg meg van 200 gb szabad hely. Mondjuk el tudom kepzelni, hogy a tobbi nagy fajlt kicsimagolta, es a mass effectre mar nem maradt szabad hely. Viszont akkor ezeket a kicsomagolasokat a rendszer urithetne,hogy helyet adjon a kovetkezonek. Avast pl ilyeneket nem irt ki, ami tudom,nem jelent semmit.
(#5769) quailstorm
Na igen. A feher szin helyett lehetne valami sotetebb. -
Kékes525
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
Az "új" felületeknél ez a divat, a végletekig leegyszerűsített, világos, legtöbbször fehér felületek (Windows, Android) sajnos, mert nekem sem tetszik.
-
quailstorm
félisten
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Bekapcsol a gaming mode aztán rájön, hogy mégse. Az automata játékos mód nagyon hasznos, mert nem szaggat be egy def frissítés miatt, de nyilván a detektálás nem tökéletes. Sok Alt+tab* vagy akár egy videó megtéveszti.
*játékból ki és vissza, aztán sima módban ragadAmúgy nekem ez a NOD10 design nagyon nem jön be. 8 volt a csúcson, 9-et még elbírtam, de ez a 10? Se ablakanimáció, se teljes képernyő, de custom. Hát, köszönjük, vissza kéne venni belőle, CCleanernek se jött be

-
Sharkweb
aktív tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Az első azok a windows által védett fájlok, azért nem tudja kicsomagolni. A második meg úgy látom, hogy jó nagy méretű fájlok a Mass Effect iso-ja és nincs elég helye kicsomagolni és ellenőrizni. Se a memóriában nem fér el, se a vinyón nincs annyi hely, hogy kicsomagolja.
-
Kékes525
félisten
válasz
sajog159
üzenetére
Compare ESET's products for Windows devices
Az ESET Smart Security Premium plusz tulajdonságai az ESET Internet Security-val összehasonlítva:
1. Anti-Theft (Windows only feature)Lets you safely store and prefill your passwords - on Windows, macOS, Android, and iOS.
2. Password Manager
3. Encrypt files and removable media, such as USB keys.Secure Data
-
sajog159
aktív tag
Sziasztok!
Egy ESET vírus kereső vásárlásán gondolkodom és tanácsot kérnék a tisztelt hozzáértő fórumtársaktól.
ESET Internet Security vagy ESET Smart Security Premium a két jelölt. A hónlapon talált elég szűkszavú leírás alapján nem igazán tiszta nekem mi is a differencia kettő között (az világos a 2.-ik nekem nyugdíjas kedvezménnyel kb. 3x annyiba kerülne).
Jó látom, hogy a Premium verzió „csupán” a jelszavak kezelésével tér el. Ha ez így van, akkor itt már érvénysül a Botka lózungja: ”Fizessenek a gazdagok!”Örülnék a pár tapasztaltabb ember kommentjenek erről. (Persze le tudom tölteni próbaverziót és kipróbálni, amit meg is teszem.)
Előre is köszönöm!
-
Sharkweb
aktív tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
A jelszó védett tömörített fájlokat nem tudja megnyitni, így ezáltal nem is tudja ellenőrizni, azt hiszem a rendszer által védett tömörített fájlokat sem tudja ellenőrizni.
-
Jack Oneill
veterán
Azt miért csinálja a NOD 32, amikor rendszer ellenőrzést csinálok és megnézem a naplót, akkor olyanokat ír, hogy hiba a tömörített fájl megnyitásakor, vagy gyakorlatilag bármilyen területet ellenőriz, mindenre ilyet ír, hogy hiba a megnyitáskor. Ennek ellenére 1 óra megvan az ellenőrzés.
-
-
sajog159
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ide szól e a kérdésem vagy Mozillahoz…
Mozilla böngészőt használom asztalai gépemen, eddig nem volt vele bajom. Most gondoltam veszek „hozzá” egy ESET Internet Security-t. Fel is raktam egy 30 napos verziót, még 2 hétig aktív. Az utóbbi napokban azt tapasztaltam, hogy a Mozilla valahogy furcsán viselkedik:
1. Lelassult
2. Mintha párszor le is fagyna vagy valami hasonló. Nem tudtam kinyitni egy könyvjelzőt és, ha akkor be akartam zárni Firefoxot (újraindítani), az ablaka mintha becsukódott, de újra nem indult; Feladat kezelő szerint ment is és csak azzal tudtam becsukni.Lehet az ESET Internet Security-nek köze az egészhez?
Előre is köszönöm!
-
Jack Oneill
veterán
Olyat csinal neha a Nod,hogy teljes kepernyos videoknal win 10 rendszeruzenetet dobal,hogy a Nod felhasznaloi beavatkozast ker. Ez rogton el is tunik,de hiaba is kattintok ra, semmi nem tortenik. Ez miert van?
-
Sharkweb
aktív tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Piros felkiáltójellel jelez a tálcaikonon. De beállítható, hogy meddig legyen ott az ablak. Beállítások-->További beállítások-->Felhasználói felület-->Riasztások és Értesítések.
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok, csatlakoztam a táborhoz, egyelőre újságos 2 havi kóddal gépre és telóra, de később lehet, megvenném. Eddig avg és avast felhasználó voltam, csak idegileg kikészültem az avast baromságától a napokban. A szakiktól kérdezném, hogy ha beállítom manuális cselekvésre a programot, tehát ne automatán cselekedjen, hanem én szeretnék dönteni a riasztások alkalmával, akkor meddig marad ott az ablak, ha valami történik? Pl ha nem vagyok a gépnél pont és jelez, de gondolom, idővel eltűnik. Avastnál ilyenkor be lehetett állítani, hogy cselekedjen maga. Itt hogy működik, mert azt látom, hogy egy ideig felugrik és ott marad az ablak, de mi van a talált kártevővel, vagy figyelmeztetéssel, ha nem vagyok ott?
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok!
Szüleim Xp-s gépén jól működött a smart security 8, valamelyik nap feldobta nekik, hogy frissítsenek.
9-es verzió került fel, viszont nem lehet aktiválni.
Feldobja a két lehetőséget, hogy vásárlás vagy már meglévő felhasználó. De csak a vásárlásra lehet kattintani, már meglévőre nem történik semmi. Mivel messze laknak tőlem, így ennyiből nehezen tudom megoldani és skypeon keresztül ennyit tudtam kihámozni a jelenlegi állapotból.
Tehát a lényeg, hogy szeretnénk aktiválni meglévő licenckulccsal vagy felhasználó/jelszó-val, de semmi lehetőségét nem látom. Első körben nem szeretnék új telepítést, ha van lehetőség a megoldásra.
Köszönöm! -
X Factor
addikt
Sziasztok, van itt aki ESET Remote Administrator 6-ot üzemeltett, úgy hogy az egy vmware host-on fut, ovf-Virtual Appliance-el CenOs alattl?
Windows domain-be bekötésre került, elvileg minden major dolog stimmel, ad-ből be is tudom olvastatni a klienseket, de a client deploy egyszerűen nem megy. Létrehozom a task-ot, kliens-t megadom target-nek, asap-el, és csak áll az egész, nem indul el a telepÍtés.
TelepÍtés lett próbálva,netről, repo-ból, network share-ről
Hol lehet a hiba?
-
pvt.peter
őstag
Hogyan lehetne az automatikus frissítést kikényszeríteni? Jelenleg v10.0.390.0 van fent.
Ha jól látom, már az ESET magyarországi lapján is kint van. -
ƵøŁĭ
veterán
-
Kékes525
félisten
Aki WinPatrol WAR-t használ ESETtel és nem tudja futtatni a Netbank- és tranzakcióvédelemet (a WAR nem engedi) azoknak itt a legújabb: Winpatrol WAR Ezzel tökéletesen fut. A legújabb hivatalos is tartalmazni fogja ezt a javítást.
-
ptgmaster
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy Eset IS-t lehet aktiválni a Smart Security kódjával? Vagy van egyáltalán különbség a kettő között? -
TIT
veterán
Ráadásul a 64-es progik gyorsabbak is elvileg.
-
Orlin
addikt
Szia!
A Nod az egyik legjobban memóriával gazdálkodó víruskergető.Az újabb verziók pedig csak jobbak memória használat terén.Én a 10-est ajánlom mert ez most még sokkal jobb is mint előző kiadások.Esetleg a sima Nod32 picit kevesebbet eszik mint a Internet Security.De régen volt sima Nod32 a gépemen ezt nem tudom pontosan.De én már cak ezt használom lassan 7-8 éve.
Meg jönnek majd a profik és ők többet tudnak segíteni!
-
Tompie
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy elég régi gépre milyen NOD32 ajánlott, hányas verzió?
Win7 Home Premium van rajta, 4GB RAM, SSD-n van az OS. Jelenleg a 10es verziót tettem fel, régebbi verziókkal esetleg gyorsabb lenne a gép? Ha igen akkor melyik régebbi ajánlott? Ha nem akkor marad a 10?!
Köszönöm
ui: ha esetleg tennék bele még 4GB RAM-ot az javítana a helyzeten ?
-
tknof1871
őstag
Üdv! A Netbank- és tranzakcióvédelem nevű böngészővel szoktam az aliexpress-en vásárolni. Most felugrik egy ablak, mert nem megbízható a tanúsítvány. Nem garantálható, hogy a csatlakoztatott szerver (gj.mmstat.com) az aminek látszik. Ez most hogy lehet?
-
Kékes525
félisten
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Wireless Network Watcher Segít a feltérképezésben.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Kékes525
üzenetére
Lenne még egy kérdésem.
Bekapcsolom az asztali gépemet, s megnyitom az Eset ezen felületét.
Ezt követően bekapcsolom a laptopot, ami wifin van.
A felületen megjelenő ikonok közül hogyan tudom beazonosítani, hogy melyik a most bekapcsolt laptop?
Csak MAC cím alapján?
Ha igen, akkor WIN10-es gép MAC címét hogyan tudom kideríteni? -
GEPESZ66
veterán
Amikor rákattintok a hálózatvédelemre a főoldalon, akkor felhozza az egyes készülékeket, mindenféle azonosító jellel.
Nem lehet ezeket valahogy átnevezni, hogy legközelebb ránézve átláthatóbb legyen?
pl. Gigabyte-asztali PC-re -
GEPESZ66
veterán
Akkor lehet, hogy marad az IS 10.
Az Avast IS-t nem tudtam sokáig tesztelni, mert a másik gépbe beraktam az SSD-t, s újrahúztam a WIN-t.
Én mindig tiszta rendszerre felrakok egy vírusírtót, s az marad a WIN újrarakásáig.
Esetleg lehetne csinálni egy full rendszermentést, még mielőtt felrakok bármilyen védelmet, s úgy már kilehetne próbálnom az Avast-ot is, de lehet, hogy nem kínlódok vele.
Azt olvastam, hogy állítólag az AVAST IS megfogja a rendszert.
Elnézést, hogy itt írtam pár szót az AVAST-ról! -
Orlin
addikt
Sziasztok!
ESET 10 Internet Security van a notimon.Csináltam teljes vírus keresést és ezt írja nagyon sok file-nél:
"hiba a megnyitáskor".Néztem volt itt ez már téma régebben is,de akkor teljesen megnyugodhatok ez normális?Elég hamar is végez a teljes ellenőrzéssel.Kb egy perc...Régebben azért szuttyogott vele többet,igaz akkor nem SSD-és notebookom volt.

Nem tudom mennyire játszhat mondjuk közre a gyorsabb ellenőrzésnél.Más!Közben érkezett egy frissítés a programhoz.

ESET Smart Security 10.0.390.0 lesz.Change log-ot viszont nem találokKöszi!
-
GEPESZ66
veterán
Eddig az Eset IS 10-et használtam újságos kóddal.
Megvásároltam a céges gépemet,mivel korszerübb,mint ami eddig volt.
A mostani:Intel i3-2100,4 GB DDR3 1333MHz,120GB SSD a rendszernek.
WIN10 64 bit- et raktam fel.
Van 1 éves Avast IS licenc-em.
Nem tudtam még eldönteni,hogy melyiket rakjam fel?
Van tapasztalatok az Avast-ról?
Talán aki használta mindkettőt,van viszonyítási alapja. -
GEPESZ66
veterán
Tapasztaltatok ilyet?
-
GEPESZ66
veterán
Az SG fórumán ezt írja valaki.
Lehetséges ez?Kis problémám lenne a nod is-el.
Ha nod32 AV+win tűzfal fut a gépen speedteszten 1000 megából 960 mega megvan de ha nod internet security van telepítve akkor az 1000 megából csak csak 300 mega van. -
TIT
veterán
A password manager valahol a neten,felhőben tárolja a jelszavakat?
-
ArthurShelby
addikt
Sziasztok!
Több kérdésem lenne. Először is eset smart securityt használok. A 10-es verzió csak beállításokban, user interface-ben más, vagy biztonságosabb is? Egyébként a 10-est használok, de jobban szerettem a 8-ast.Firefox-ot használok. Van egy honlap (valamilyenddns.asuscomm.com), ami https-es (asus aicloud). Rákérdez, mondom neki, hogy adja a kivételek közé, hogy megakarom nyitni. Utána a böngésző is kérdezi, ott is beteszem a kivételek közé. De ha bezárom a böngészőt, és újra megnyitom ezt a weboldalt, az egész kezdődik elölről (elfelejti mind az eset, mind a firefox). A netbanknál haszonlóképp nem akarja megnyitni biztonságos böngészőben a netbank honlapját.
Jelenleg ssl/tls protokollszűrés ki van kapcsolva, de gondolom nem ez a legjobb megoldás.
Másik: Lehet-e valahogy (és hogy) egy alkalmazás futását blokkolni (nem az internet elérését a tűzfalban)
Harmadik: Tűzfal interaktív üzemmódban. Vannak olyan szabályok, amiket képtelen megjegyezni, és újra kérdezi 1000-redszerre is (inkább vissza váltottam automatikusra), hiába hozok létre szabályt.
Negyedik: Van egy olyan problémám, hogy nem tudok törölni 2 fájlt egypartícióról, mert azt mondja a win, hogy az elem nem található. A másik érdekesség a 2 1kb-os fájlt neve: ЃϵϳЅЂϿϽϯІχϯπρЂϻϵЉЃϵϳЅ, ЃϵϳЅЂϿϽϯІχϯπρϴϱЄϱЃϵϳЅ. A harmadik, hogy ezen a 2 fájlon kívül már nincs más a partíción, mégis 14, 8GB foglalt a 292GB-os partícióból.
Nyilván majd leformázom, de ezt mi okozhatja, vírus?
-
válasz
nincsnév007
üzenetére
Nem, sőt a 4-es generáció már réges-rég elavult. Olvass vissza kicsit!
-
nincsnév007
addikt
Sziasztok, az én gépemen Eset 4 van. HA ennek a teljes mappáját átmásolom pendrive-ra, akkor pendirven fel lehet telepíteni másik gépre is?
-
GEPESZ66
veterán
Szerintem elég.
Bár én a IS-t használom újságos kóddal,számomra könnyebb itt beállítani pl. ha nem akarom,hogy valami kimenjen a netre.
Illetve mostanában felmerült bennem,hogy kipróbálnám az Avast Is-t is,csak nem szeretem próbálkozásokkal összeszemetelni a gépet.
Ha nem tetszik,akkor mennyire tudom maradék szemét nélkül eltávolítani. -
Sziasztok!
A munkahelyi ESET NOD32 AV 10-et (10.0.386.0) használom az eddigi Webroot IS helyett. A WSA-val nem volt gondom, a kérdésem az, hogy az ESET AV önmagában elég lehet-e W10 64biten, kikapcsolt defenderrel, normál (public) tűzfalbeállítással?
Egyelőre tetszik a program, ugyanolyan erőforráskímélő, mint a WSA, bár SSD van a gépben.

-
TIT
veterán
Felraktam a smart security premiumot és nem tud a win10 csatlakozni a windows update-hez,ha a tűzfalat kinyomom akkor igen.
-
wolf88
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Van az aliexpress oldalt, de az eset letiltotta, nem tudom megnyitni a böngészőmben. Hogy tudom ezt a tiltást feloldani?Köszi
-
TIT
veterán
Hálózati védelemnél mind a 3 piros és ha rányomok csak letiltja vagy kikapcsolja.
GEPESZ66: Régen használtam de nem a legjobb,akkor inkább avira.
-
GEPESZ66
veterán
ESET IS-t használok, egyébként nincs vele gondom.
De azért szemezgetek az AVAST-al.
Használtatok-e AVAS IS-t?
Érdemes kipróbálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Diablo IV
- Fujifilm X
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Ubuntu Linux
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akks
- Samsung Galaxy Watch 4 LTE 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dell Precision 5530 15,6" UHD touch, i7 8850H, 16GB RAM, 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Felraktam az ESET Internet Securityt Baromi jó! Köszönöm a sok türelmet és segítséget tőletek, remélem a továbbiakban is segítetek, ha idióta kérdésekkel jövök 

Ahogy (#5759) Sharkweb is írta.