Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Blue
csendes tag
Hali!
2.70 verzióhoz lehet valahonnan letölteni adatbázis frissítést offline frissítéshez? -
Killing
addikt
-
rebugra
aktív tag
-
Kyller
senior tag
Szevasztok! Én az ESS 4.0.417-et használom, semmi gond vele, 3 gépre telepítettem már, és ott se okozott semmi problemát. De most szerettem volna egy 4. gépre felnyomni, de nem sikerült, install közbe, úgy gondolta, hogy visszapörgeti az installációt és a végén ezt írja ki:
ESET Smart Security setup ended prematurely because of an error.....
Lehet volt már itt eme probléma, de nincs időm most visszaolvasni. Valaki talált erre megoldást? Köszi
-
Froclee
őstag
Az ehavi gamestar kódot beírná valaki?
-
pete_21
addikt
-
pohár
félisten
Üdv skacok!
Eset SmartSecurity 4-em van, és játszanék a Tropico 3-mal, le kéne tiltani a kimenő forgalmát a netre a Tropico 3-nak, hogy tudnám ezt megcsinálni?Előre is köszönöm a segítséget!

-
Bajgunar
senior tag
Mi az a Hibás hosszúságú IP csomag a Személyi Tűzfal Napló naplózásában ???
Összevissza időközönként megy 1-2 percig a bejegyzés a naplóban, aztán órákig semmi, aztán megint egy csomó van naplózva!
Ezt mitöl csinálja? 3-4 nap alatt összegyűlik vagy 400 ilyen bejegyzés:
Hibás hosszúságú IP csomag
Valaki help.
A NET -em szaraxik, mert átváltattam 15Mb -osra, azóda szakadozik a vonal.
Addig ment a 15Mb, míg be nem szóltam, h szakadozik, azóta csak 10.6 al megy.
Már kipróbáltam Vistán is, Xp-n is, most Win 7 van fennt, de ugyanugy szakadozik, a NOD meg LOG -olja ezt a faszságot!
Nektek nem log-ol ilyeneket?
Köszi -
Sziszifeca
őstag
Köszönöm srácok!

-
andy83
aktív tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Beállítások -> Minden további beállítási lehetőség... -> Eszközök -> Operációsrendszer frissítések -> Nincs értesítés
-
HZoli87
veterán
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Kilehet , a tovább beállítások között megadhatod ( ott merre van pontosan azt nem tudom ) , hogy milyen windows update frissítéseket ( kiritikus , fontos , ajánlott ... ) keressen / figyeljen , meg talán ki is lehet kapcsolni , hogy ne figyelje .

-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
A Nod-nál ki lehet kapcsolni valahogyan, hogyha frissít, utána ne írja ki hogy csináljak windows update-t is? Nem akarom frissíteni már az XP-t.

-
Gézengúz
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ahhh nem itt lesz a bibi ...valami szoftveres, havernek ugyanaz a gép majdnem és ugyanaz a windows ...és megy neki.......
én meg megyek és lelövöm magam........
sziasztok...
-
-
Gézengúz
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szal ha valakinek mond valamit akkor sima xp sp3 (carlosca version saját kulccsal)) és sem 4.0.442 sem 4.0.467 nem megy ellenben 3-asból bármelyik...és párhuzamosan használok 64-es W7-et na azzal ok a 4-es nod bármelyikje.......
Erre varrjatok gombot........
Kérdés...???
-
válasz
HZoli87
üzenetére
Hali!
Igen, tudom, hogy nagyon ritka, de rossz tapasztalatból írom..
Emailben kerestek meg anno, hogy segítsek, mert xy progi mindig valami hibát ír ki.
1 hétig ment a levelezés, újra lett húzva az XP, minden beállítás stimmelt, olyan beállítások is, amivel egy átlag user az életben nem találkozik, de semmi eredmény.
Kínomban a levél végére írtam, hogy pedig az is jó, ez is jó, ez is be lett állítva, az is be lett állítva....stb stb, meg SP1 is van....stb, stb...
Erre érkezett a válasz, hát hogy SP1 az nincs, hiszen írta, hogy sima XP.....
Na ezután eldeformálódott arccal, Én is a a fejemet vagdostam, a nagy teljesítményű fénymásolómba....
Azóta, ha valaki "sima XP-t" ír, már egyből kérdezem a szervízcsomagok felől...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Fire.
-
HZoli87
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A sima Xp ( szervíz pekk nélküli
) ritka mint a fehér holló . 
-
válasz
Gézengúz
üzenetére
Hali!
Esetleg próbálkozz meg egy ESS4-el (csak a próba kedvéért és NE LEGYEN a 467-es build, hanemm a 4.0.442.0. A 467-es a legújabb, igazából nem ismerem, lehet hogy vannak rejtett hibák benne, amiről még nem tudok.
Fire.
UI: remélem a "sima 32 bites xp" az nem, azt jelenti, hogy SP nélküli változat...

-
Gézengúz
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
sima nod32. 4.0.467 sima 32 bites xp... semmi extra csupán nem megy..

-
-
Gézengúz
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Teljesen friss winre akartam pakolni ami még nem látott semmilyen víruskergetőt nemhogy nod3.0 akármennyit........... ilyenkor mivan?
Tetszik az aláírásod ...
Gödöllőn a Szent István egyetemen egy ajtóra volt írva apró betűkkel...De ennek már pár éve...
"Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam"
Ezt jutatta eszembe...

-
válasz
Gézengúz
üzenetére
Hali!
Ha esetleg korábban fent volt a 3-as, és utána pakoltad fel a négyest, akkor manuálisan is kell takarítanod, ugyanis fenthagy könyvtárakat és registry bejegyzéseket is.
Az előbbit egy Totalcommanderrel is megoldhatod, kimész a C gyökérbe, majd ALT+F7(keresés) és rákeresel az eset szóra. A keresés befejeztével alul ABALAKBA lehetőséget válaszd és értelem szerűen azokat a könytárakat töröld, amik az ESET-re vonatkoznak(max 6 darab könytár ha jól emlékszem)A registry takarításhoz meg használd a Registry Workshop-ot: [link]
indítsd el, SEARCH menü/FIND
keress rá szintén az eset szóra, de úgy, hogy a MATCH WHOLE STRING előtt legyen pipa.
a keresés végeztével jelöld ki az összes találatot a FIND RESULT részen, jobb egér katt, DELETEEzután próbáld meg telepíteni az ESS4-et.
Remélem segít...
Fire.
-
Gézengúz
addikt
Ki mondja meg nekem, hogy a 4-es nodtól miért fekszik meg a gépem....Feltelepítem frissítem újraindítom.....indítanám... de a windows (xp) már nem tölt be csak megy végtelenségig a csíkocska...3-sal teljesen okés....
Már régebben is csinálta ezt a 4-sel csak arra gondoltam szar a windowsom és valami összeakad, de nem, ma egy frissen telepített windowson (saját) is megfeküdt. Gépem adatai az adataimnál... A furcsa, hogy már nem egy gépre raktam 4-es nodot és sehol nem problémázott ment szépen... Csak az én gépem csak azt nem szereti.......

-
andy83
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Na, ezt nem is tudtam, hogy nem frissíti a buildet...
Köszi! 
És Neked is HZoli87 a linkeket!

-
-
HZoli87
veterán
Szerintem jövőhéten megjelenik majd magyarul is . De ha jól tudom , a NOD32 / Smart Security nem képes a programverziót frissíteni , csak a program modulokat ( pl.: kereső , tűzfal , update modul ) . Régen használtam már Eset termékeket , majd valaki pontosít engem , ha nem úgy van ahogy írtam .

-
HZoli87
veterán
Új verzió jelent meg , egyenlőre csak angolul : 4.0.467 .
NOD32 Antivirus : 32 bit és 64 bit
Smart Security : 32 bit és 64 bit
Changelog :
- Fixed : After installation of ESET Smart Security 4.0.424 some web sites are blocked with http scanner (seznam.cz)
- Fixed : Thunderbird plugin may corrupt email in some occasions + several minor fixes
- Minor fixes in ESET SysInspector
- Fixed : Problem with the creation of Rescue CD after reinstallation from ESET Smart Security 4 to ESET NOD32 Antivirus 4 -
Bajgunar
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Háát lehetéges! Amit mondasz. Lehet a szolgáltató babrálta.
De itthagytam a gépet, direkt tesztelni, h megszakad -e ?
Erre mit ad siten, hazajöttem, 10 perce kb, és megy a NET!!!
Mondom juhhééé. Nem szakadt, nézem NOD, nincs naplózás!!!!
Jee, mondom fasza. Kimentem, elszívni egy békepipát, mire visszajövök, msn itt erölködik az ujrakapcsolodással!
EZ hihetetlen!!!!!!!!!
Megszakadt! De nincs semmi naplózás! Asszem engedélyeztem a HTTP naplózásnál a
port-okat! Azóta nem naplózza. Ha jól emléxek, mióta ezt bekapcsoltam, azóta nincs naplózás, meg hibás IP .......
Köszi.
Csipesz -
válasz
Bajgunar
üzenetére
Hali!
Az lett volna a következő kérdésem, hogy nem folyik/folyt valami karbantartás. Ilyenkor ugyanis, amikor új eszközöket telepítenek és azokat nem konfigurálják rögtön, addig előfordul(hat), hogy egy ideig az a háló kész "átjáróház" lesz...

Valószínűleg nem Te állítottad el(meg vissza sem) a NOD-ot csak sikerült rendesen beállítani/konfigolni a hálózati eszközöket a szolgáltatónak...
Fire.
-
Bajgunar
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a választ.
Valamit mégis elnyomhattam, vagy nemtom. ugyanugy van minden, mint eddig, söt még több dolgot bekapcsoltam, de mostmár nem listázza azt a mondatot másodpercenként.
Tré-Kom -os NET-em van.
Igaz egy hete húzták fel 15Mb -osra, de azóta szakadozik, tegnap hivtam fel őket, h nézzenek utánna, mert eddig nem volt ilyen problémám.
A gép teljesen stabil, hibátlan, vírusmentes.
NOD32 Forever !!! -
-
Bajgunar
senior tag
Hy all.
Kérdezni szeretnék!
Azt hol tudom beállítani, vagy valami hiba -e a gépemben, hogy a Smart Security -ben
ha nézem a Naplófájloknál a : Személyi Tűzfal Naplóját, akkor kb 2 másodpercenként
beír egy ilyen sort:
2009.09.22. 18:04:09 Hibás hosszúságú IP-csomag 0
Ez mi? Vagy hol tudom kikapcsolni, esetleg valami hiba?
Ötletetek?
Segítsetek PLS. Előre is köszönöm! -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!(Üdv Fire!
)Nekem olyan gondom lenne,hogy C-ben programoztam(C-Free v4.0) és megírtam a progit illetve már le is akartam volna futtatni,erre kiírta,hogy a nod vírusnak leste és törölte.
A progrmakód megvan,de hiába teszem bele újra és újra a progiba,mindig vírusnak lesi. Hol tudom beállítani,hogy az ilyen kiterjesztést ne vizsgálja,vagy esetleg ne törölje? -
-
Jarod1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
AZ FJ soft oldaláról
F:\letöltések\MyPhoneExplorer_Setup_v1.7.4(3).exe.part Win32/Agent.QBA trójai t
-
Jarod1
veterán
az uj 1.74 myphoneexplorert es verziót próbáltam letölteni de Nod32 vírustjelzett, másnak is van gondja vele?

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a választ, mondom a végkifejletet:
szóval bepánikoltam, mert megjelent az asztalon egy fakealert hibaüzenet és egy csomó más fura dolog is... szóval a lényeg, hogy a gépem egyik vinyóján két októberben megjelenő magazin anyagai vannak (persze nem csak itt), és nem szerettem volna ha megsérülnek, úgyhogy nem próbáltam semmit tenni, írtam a nod support-nak és kikapcsoltam a gépet. Másnapra jött is a válasz, hogy megoldják... és megoldották, úgy ahogy én sosem tudtam volna. Ezért nyerő eredeti-vásárolt szoftvereket használni.

-
Hali!
Próbáld meg csökkentett módban irtani, ha esetleg úgy sem megy, akkor dobj fel egy SuperAntispyware-t, frissítsd és ezzel a progival próbálkozz(nem akad össze a NOD-dal)
Download SASFire.
-
Hella!
A Smart Security-m ezt írja ki:
Műveleti memória - Win32/Olmarik trójai - a megtisztítás nem lehetséges
Ezzel lehet valamit csinálni? Befolyásolja ez a gépet szerintetek?
Előre is köszi, ha tudtok valamit. Mindenesetre írtam a nod-os support-ra, kíváncsi vagyok, mit válaszolnak... majd közzéteszem, ha lesz valami eredmény.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a segítséget. Sikerült mindent rendbe hoznom.

-
-
válasz
Vasinger!
üzenetére
Hali!
Ami egyértelműen az ESET SMART SECURITY/ESET ANTIVIRUS-ra utal(ez a registry bejegyzés neve, értéke vagy hasonló, a könyvtár az ESET könyvtárra utal(c:\program files\eset) stb stb)
Ezt mindent nem tudom leírni fejből neked, de 150-et biztos nem találhat(mármint ami az AV-hez is tartozik)Fire.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
És akkor registryben pontosan mit töröljek, mert kb. 150-et talált.

-
válasz
Vasinger!
üzenetére
Hali!
1. Registry Workshop letölt, telepít
2. csökkentett módban OS indít
3. TotalCommanderrel(vagy valamivel) rákeresni "ESET"-re, 2 könyvtárat kellene hogy találjon, azokat a mappákat törölni
4. Registry Workshop indít, szintén rákeres a registryben az "ESET"-re, ami valóban az AV-hez tartozik registry bejegyzéseket(látni fogod a kulcsok nevéből ), szintén törölni
5. CCleanerrel(vagy egyéb más progival) az automatikusan induló programok listájáből kihúzni/törölniRemélem segít...
Fire.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nincs a start menüben sem.
-
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Hogy tudnám letörölni az ESS-t? Se a programok telepítése és törlésében sincs, se nem sehol. Revo uninstaller se látja és kézzel sem tudom törölni mert a háttérben fut. Kilőni meg lehetetlen a feladatkezelőben. :\
Nos?
-
válasz
DeniBoy
üzenetére
Hali!
Igen, előfordul, de ha a kihagyás/mellőz gombra kattintasz, akkor fel kellene hogy települjön...Érdekes jelenség, mert ha az OS telepítése után rögtön, elsőként telepítem az ESS3/4-et, akkor nincs gondja a registry-vel, ellenben ha jó pár progit telepítek, esetleg frissítéseket, és ezek után próbálom telepíteni az ESS3/4-et akkor meg megjelenik ez az ablak...Még nem jöttem rá, hogy mi okozza, de mivel nálam ennek ellenére felmegy és működik, ezért nem is foglalkoztam vele...
(uninstall-nál is elő fog jönni/előjöhet hasonló probléma)Fire.
-
DeniBoy
aktív tag
Sziasztok !
Van valami megoldás erre:
ESS4 nem megy fel mert nem tud írni a registribe hiba üzenet jön
-
-
Integra
titán
ess 4-nél melyik exe filet kell megadni msn-ben és ff-ben, hogy azt indítsa el ellenőrzéskor?
nod32-nél értelem szerűen a nod.exe volt, de smart security esetében nemtom..
-
etele34
tag
Jók a NOD alap beállításai is de kis idő ráfordításával érdemes végig lapozni a beállítási lehetőségeket és elég sok helyen lehet szigorúra beállítani. Úgy meg már bőven elég és nem csak egy átlagos netezéshez.
-
gina100
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a tájékoztatást ...., hát így már meggondolandó a használata.

-
válasz
gina100
üzenetére
Hali!
Nem próbáltam, és akinek van lövése a dologhoz, az nem is fogja, ugyanis, NAGYON személyre ill. konfigurációhoz(hardverhez) lehet szabni a beállításokat. Aki ezt a konfigot mentette ott biztos jó volt, de másnál nem biztos(sőt biztos hogy nem)
Ilyen beállítás van bent például(egy a sokból)<NODE NAMEVIEW="Intel(R) 82801G (ICH7 Family) USB Universal Host Controller - 27C9" TYPE="SUBNODE" DEVICE_TYPE="USB" NAME="7" CHECKED="0">
<NODE NAMEVIEW="Root Hub" TYPE="SUBNODE" DEVICE_NAME="USB#ROOT_HUB#4&10c3b2a4&0#{f18a0e88-c30c-11d0-8815-00a0c906bed8}" NAME="8" CHECKED="0">
<NODE NAMEVIEW="[Port1] " NAME="9" INDEX="1" CHECKED="0" />Szerinted az Én AMD konfigomon(meg bárki más AMD konfigján) van ilyen eszköz illesztő program?(Intel USB driver
)
Ugye most már világos, hogy miért nem kellene kipróbálni...
(persze ha "bátor" vagy akkor mentsd el a saját beállításaidat, töltsd be ezt, aztán meglátod mi lesz, de CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!!!
)Fire.
UI: Ha "ésszel" netezel, akkor a NOD32 alapbeállításai tökéletesen megfelelnek. Ha meg nem, akkor úgy is mindegy, és ez nem csak a NOD32-re igaz...

-
gina100
tag
Srácok, kipróbálta már valaki ezt a fajta NOD beállítást? [link]
És ha igen, van értelme megcsinálni?
-
picur220
veterán
Sziasztok! A probléma a következő:
Bármikor jobb klikkelek bárhova, ahol helyi menüt kell megnyitni, ott a NOD ezt írja:
c:\windows\system32\b4fm.dll - Win32/Induc.A vírus
Mit csináljak, mert törölni nem akarom, írtani meg nem lehet? -
koxaman
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hat a veszélyes részét inkább nem probaltam ki hogy portot nyitok meg az nem működött, úgy hogy várok meg a megoldásra vagy ha megunom akkor tüzfalváltás lesz belőle.
Köszi a segítséget azért
üdv
koxaman -
válasz
koxaman
üzenetére
Hali!
Elöljáróban annyit, hogy jobban jártál volna ha felrakod a BullGuard-ot, mert ha ott is előjön a hiba, akkor teljesen felesleges most az Eset-el bajlódni...
Itt sem fordítok, csak írom mit kell csinálni1. pont
beállítások/tűzfal/IDS és további beállítások
a TCP-portszkennelés felismerése és a Nem biztonságos címek letiltása a támadások felismerése után lehetőség elöl ki venni a pipát.2. pont
a kimenő/bejövő NetBIOS kérések tiltása, a kimenő/bejövő SSDP kérések (UPNP) tiltása, és a kimenő/bejövő ICSLAP kérések (UPNP) tiltása lehetőségek elöl ki venni a pipát#24 (a többi hsz nem érdekes)
hozz létre két szabályt egy TCP protokollt a 3587-es portal illetve UDP protokollt 3540-es portal. A családi hálózatnak ezek az alap protokoll portjaiAz első két pont VESZÉLYES JÁTÉK!!!! Mivel az internetet is megosztod, ezzel egy kapu kinyílt/meggyengült a kártevők irányába...
Csak saját felelősségre!!!Fire.
-
koxaman
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hát egyik se szimpatikus és találtam megint egy leirást a port scan és az eset smart securityivel kapcsolatban. Forrás: [link] érdemes a 20, 24,25 hozzászolást elolvasni. Előre is köszi Fire

I too was having issues with ESS on build 7100 in not being able to reliably share out my folders. I eventually got it to work by modifying some of the settings. You can give the following a try to see if they work for you. For some, these settings may not be permanent depending on how exposed your PC is to the internet. But if you want to give it a shot, please feel free:
1) Disable TCP Port Scanning and blocking
- Go into Advanced Setup and go into the "IDS and advanced options" and uncheck "TCP Port Scanning attack detection" and "Block unsafe address after attack detection"
- The reason why I did this was because connecting to the share was inconsistent (sometimes it worked, sometimes it didn't).
- When it didn't work, I wasn't able to ping the connecting machine from my Win7 box but could ping others. I would check the ESET logs and it would indicate that a port scanning attack was detected from the originating machines
- By the way, all my machines are in the same 192.168.1.0/24 network
- This cleared up *some* problems, but not all of them2) Enable incoming and outgoing NetBIOS requests
- Go into the firewall rule/zones editor and click on 'toggle detailed view of all rules'
- By default "Block incoming NETBIOS requests" and "Block outgoing NETBIOS requests" was enabled. So, I unchecked those. For good measure, I also unchecked the blocks for SSDP and ICSLAP but I'm pretty sure that has nothing to do with the probs I was having.After I did this, my network shares seem to work more reliably.
However!!!
There were times when I couldn't connect to the share no matter what setting I tried. The only way I could get connectivity to the share was to reboot the Win7 machine. After that, all was OK. But being intrigued as to why this was happening, I waited until I wasn't able to connect to the share, and ran a WireShark trace on the Win7 x64 machine. Turns out I can see the netbios requests going from my requesting machine (Xbox1 running XBMC) but the netbios response that goes back to that machine contained the dreaded words "out of memory error". So it appears that somewhere in the netbios implementation of Win7 x64, there is a memory leak. Rebooting clears this up. This happens anywhere from once a day to 3 or 4 times a week.
Anyway, I hope the above post helps someone.
Keep in mind that each problem may be different, and the problems you are all reporting may not be the same issue (maybe same result/symptom, but different cause).
-
válasz
koxaman
üzenetére
Hali!
hát ami külön tűzfal és W7 x64 alatt is megy?
Az outpost az ment nálam, a CIS tűzfala döglött, (x86 alatt nem tudom, nem próbáltam a CIS-t)
Van egy jó kis AV, ami támogatja a W7 x86/x64-et, BullGuard névre hallgat, 60 napos próbaváltozat alapból(ha nem regisztrálsz, akkor is 6 napig megy), az csont nélkül megy.
Talán átmenetileg célszerű lenne ezt felpakolni, mert ha eltűnne a hiba, akkor nyilván az Eset-nek van gondja(ami nem is gond, hisz az ESS4 hivatalosan nem W7 kompatibilis)Outpost Pro(arra figyelj, hogy külön van a 32 és 64 bites változat: [link]
BullGuard(itt is külön a 32/64 bites változat): [link]Fire.
-
koxaman
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát egyenlőre nem találtam semmit a neten ha lesz akkor szolok, de még azon gondolkodtam hogy az eset nek csak az antivirus részét teszem fel és tűzfalnak keresek olyat ami win7 compatibilis.
Esetleg tudsz ilyet ajánlani ? Illetve használtad már.
-
válasz
koxaman
üzenetére
Hali!
Nem akartam írni korábban(nem szerettelek volna lelombozni
), de ennek a megoldásnak nem sok köze lehet a problémádhoz, mivel nálad az a szitu, hogy egy darabig minden rendben van, csak egy idő után jelentkezik a hiba. Nos, ha én valamit letiltok, akkor az nyilván nem mehet még pl 10 percig, aztán tiltódik csak le... 
Ha még találsz valami infót a neten és azt le kell "fordítani", abban szívesen segítek, de más ötlettel nem tudok szolgálni sajnos...
Fire.
-
koxaman
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
megcsináltam mind a két gépen de minden maradt ugyan úgy amúgy a port scanneles akkor jön be jobban azaz 100% osan akkor lehet előidézni ha hálózati meghajtóról futtatok kisebb programot.
-
válasz
koxaman
üzenetére
Hali!
Erről lenne szó, először képben.

Szóval az a lényeg, hogy a kimenő/bejövő NETBIOS kérések tiltását nem használjuk, helyettük létrehozunk 2 szabályt, ami teljesen megegyezik a kimenő/bejövő NETBIOS kérések tiltásával(mintha lemásoltuk, klónoztuk volna "Őket"), azonban az Address(Cím) mezőben különböznek, nevezetesen, hogy nem All(Mind), hanem Networks automatically marked as untrusted(Automatikusan nem megbízhatóként megjelölt hálózatok) beállítás szerepel.
(Ahogy a lista alján látható, Én Fire_Rules_1-2 néven hoztam létre)Azért majd írj, hogy segített-e valamit a problémádon ez a megoldás...
Fire.
-
Gabás
addikt
válasz
koxaman
üzenetére
nekem ugyanilyen routernél az spi gyakran fagyasztott, lődd ki, hátha
a bemásolt post lényege pedig, hogy engedélyezd a kimenő és bejövő netbios kapcsolatokat az alap beállításoknál, és hozz létre egy netbiost tiltó szabályt is a "megbízhatatlan hálózatokra" (ez utóbbi nem hiszem, hogy szükséges lenne, interneten nem megy a netbios)
-
koxaman
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
így van a hálózat összes gépe tiszta!
Amúgy közbe találtam egy leírást angolul de az 5. pontot nem értem.
Az angol szöveg:
Here's Your Fix
As soon as I installed ESET smart security today, I experienced network file sharing issues. Searching for a solution, I came upon this post, but unfortunately, it didn't help.After tinkering around with the firewall settings, I figured out how to enable file sharing accross my local network while maintaining ESET's firewall protection.
1. Switch to Advanced Mode by clicking Toggle Advanced mode in the lower left corner of the main window.
2. Click on Setup tab > Personal firewall > Advanced Personal firewall setup and make sure the filtering mode is set to Interactive mode.
3. Go to Rules and zones and click Setup under Trusted zone and make sure that Allow Sharing is checked. ClickSetup under Zone and rule editor and click on Toggle detailed view of all rules
4. Uncheck the two following default rules; Block Incoming NETBIOS Requests and Block Outgoing NETBIOS Requests
5. Now create those two same exact rules again using any name of your choice by clicking New with the only difference that under Address you should only have Networks automatically marked as untrusted NOT All.*** Please make sure that you have sharing enabled in Network Sharing Center.
Basically instead of blocking NETBIOS accross all networks including the Trusted, we're only blocking it on the public (untrusted) thereby allowing file sharing to function on your local network.
I just joined this forum specifically to post this, so I really hope it helps you guys
-
-
koxaman
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hát nem hinném hogy vírus lenne inkább valami más, mivel mindegyik frissen van telepítve szinte. Amugy meg Malwarebytes' Anti-Malware, Spy-bot al átnéztem és semmi.
-
válasz
koxaman
üzenetére
Hali!
Hát pedig ezek a beállítások olyanok, amilyennek lenni kellenek.
Annyit látok, hogy nem ugyanazokkal a portokkal van gond, hanem "véletlenszerű".
Mást nem igazán tudok javasolni, mint hogy futtass végig teljes rendszerellenőrzést a gépen, nem-e egy sunyi kártevő próbálkozik néha, néha és akkor figyel be a szabálytalanság...A #1909 HSZ-ben belinkeltem 2 progit(MBAM, SAS), az egyikkel legalább nézesd át teljesen a rendszert illetve valamelyik online scanner-rel is.
[Kaspersky Online Scanner]
[F-Secure Online Scanner]
[BitDefender Online Scanner]Sajnos más ötletem nincs...
Fire.
-
Fityusz
tag
jah jo akkor mostmár értem
köszi a segitséget 
-
koxaman
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Speciális megosztási beállítások mind2 gépen:
Hálózatfelderítés bekapcsolva
Fájl és nyomtatómegosztás bekapcsolva
Megosztás (minden hálózati hozzáféréssel rendelkező ... ) bekapcsolva
128 bites titkosítás bekapcsolva
Jelszóval védett megosztás kikapcsolva !!!
A Windows kezelheti az otthoni csoportok kapcsolatait bekapcsolvaA D-link DIR-100 Router (Firmware Version : v1.12 )
Ki van kapcsolva ( azaz nincs négyzet bepipálva mögötte)
Firewall Setting
Enable SPI
Enable DoS PreventionUgyhogy ... meg mindig pass
-
-
koxaman
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hát sajnos nem segített:
2009.08.29. 11:15:23 Portszkennelés 192.168.0.101:5355 192.168.0.104:54613 UDP
2009.08.28. 22:41:54 Hibás hosszúságú IP-csomag 192.168.0.101 192.168.0.104 TCPmeg mindig ezek vannak

-
válasz
koxaman
üzenetére
Hali!
Igen ezzel W7 alatt már találkoztam, azon egyszerű oknál fogva, hogy az ESS4 (bár fut W7 alatt) ennek ellenére hivatalosan nem W7 komatibilis. Pár dolgot lehet tenni, kipróbálni
1. ha a W7 tűzfala véletlenül bekapcsolva maradt(és néha nem reklamál az ESS4 ez miatt), akkor kapcsold ki
2. ESS-ben a "számítógép hálózati védelmi módjának megváltoztatása" opciót állítsd át "megosztás engedélyezésére" (ha azon volt, akkor szigorúra, aztán OK, újra megosztásra és OK)Remélem segít..
Fire.
-
koxaman
tag
Hellosztok olyan problémával fordulnék hozzátok - miután nekem mar minden ötletem elfogyott - hogy adott 2 Windows 7 es gép amik routerrel kapcsolódnak egymáshoz a router címe 192.168.0.1.
Egyik Windows 7 gép ami legyen KD (192.168.0.101) míg a másik Windows 7 gép neve KB (192.168.0.104). Mindegyiken azonos eset smart security 4.0 fut ! Mind 2 számítógép a workgroup tagja.
Mind 2 ön tökéletesen megy a net látják egymást lehet pingelni a másikat működik a hálózat megosztás egy darabig majd eltűnik. Amint eljön ez a hiba nem látják egymást és pingelni se lehet őket a net viszont még ekkor is működik. Persze a routert eközben mindkét gépről ellehet érni.
A KB gépen a tűzfal logjába figyelmes lettem egy sorra: portscannelése, felderíté- si kísérlet tiltása
forrás: 192.168.0.101:5668
cél: 192.168.0.104:65432Próbáltam azt is hogy ezeket a portokat engedélyezem de nem sikerült mivel mindig más portot keres.
Angol fórumon nem akadtam rá semmi használhatóra.
Akinek van ötlete írja meg mert a KD Gépen van Backup Vinyo ami 1TB tárolóként működik úgy hogy fontos lenne.Köszi előre is a segítséget, ha valamit információt kihagytam később pótlom.
ui.: egyetemistakén MSDNAA licence -el letölhető verzió van meg. Tehát a professzionál.
-
andy83
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Te azért kicsit szakszerűbben meg tudtad válaszolni, mint én!

Köszi!

-
válasz
Fityusz
üzenetére
Hali!
andy83 korábban megválaszolta pedig a kérdést...
Olyan nincs, hogy "kimarad" a frissítés. Ha valakinek példul fél éve fent van a gépén és minden nap frissít a NOD, Te meg a mai napon felrakod a NOD-ot és frissíted, akkor mindkettőtöknek ugyanaz az vírusadatbázisa lesz...Az, hogy nem tudja írtani a trójait, az egy dolog. Ha már bemászik valami, akkor ez elő szokott fordulni. Van amikor a NOD nem tud mit kezdeni vele és egy másik vírusírtó meg igen, de fordítva is igaz.
Most szerintem töltsd le ezen progik valamelyikét(mindkettő Free) és frissítsd, aztán teljes rendszerellenőrzés vele.
Super Antispyware
Malwarebytes Anti MalwareFire.
-
Fityusz
tag
válasz
jacksonfive
üzenetére
sztem még nem igazán kaptam választ ... nemtudna vki vmit mondani??
-
jacksonfive
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Későn vettem észre, hogy már megválaszolták.

-
etele34
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
De legalább rövid és így tényleg érthető is.

-
válasz
jacksonfive
üzenetére
Hali!
Na ez egy igazán rövid, velős, lényegre törő, könnyen érthető HSZ volt...

Fire.
-
Fityusz
tag
értem de én ezt onnan szedtem h talált egy trójait a gépemen amit nem tudott irtani és megtaláltam az eset oldalán h az egy 2009.4 havi frissitésbe volt benne aszem .. na az lényeg olyan frissitésbe volt benne ami elvileg kimardt és ezért gondolom h igy van...
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Éjszakai műszak
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- iPhone topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorola G86 - majdnem Edge
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)