Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lúzer
veterán
Másnak sincs pcworld regisztrációja?
Csesznek küldeni -
phare
aktív tag
válasz
h_143570
üzenetére
Még a Win98-as időkban 1998-ban McAfee-t használtam, még úgy kellett külön frissíteni, nem volt autoupdate. Aztán egy két év múlva váltottam Nortonra, a Nortont sokáig használtam, kb 2003-ig. Utána NOD32-t használtam szintén sokáig. Majd váltottam mikor az 5-ös Kasperskyre, amikor kijött a 6-os KIS azonnal átálltam arra, használtam egy évig. Utána Avira, majd FSCS, majd KIS7, majd megint Avira. Most Avira Preiumot használok.
Azt nem említem mikor egy két napig kipróbáltam vírusirtókat, az nem folyamatos használat. -
ent
őstag
Sziasztok.
Tegnap kidobott egy üzit a nodom: svhost.exe vírusos, karantéba helyezte, zárjam be az ablakot.
Namost, megnéztem karantént és nincs ott. Netem modem reset után is lecsökkent, lehet ez az oka? Mi a megoldás?
thx
help
pá -
REDeath
őstag
-
-
h_143570
addikt
válasz
Avalon2007
üzenetére
A file hozaferest az AMON, mig az internetes forgalom figyelest az IMON.
-
Avalon2007
tag
Helló
Először is az érdekelne, hogy a NOD32 melyik modulja, milyen körülmények között írja ki, hogy vírust talált.
Ha gyorsformázod a DVD-t akkor a rajta lévő összes adat elvész, tehát a vírus is, de az adataid is.
Ha nagyon félted a gépet, és szeretnéd megpróbálni visszatenni a DVD-ről az adataidat, akkor szerintem próbáld meg egy korlátozott fiókkal, hogy belépsz és ott másolod vissza a DVD-ről a HDD-re az adatokat. Ez igen erős védelmet jelent, így a rendszer nem fog engedni írni sem a rendszermappákba, sem pedig a programmappákba semmilyen programnak, ha ilyen fiók alatt fut, tehát a kártékony dolgok nem tudják beírni magukat a rendszerbe sem.
[Szerkesztve] -
pajesz
csendes tag
A dvd lemezeimen van a virus, nem tettem fel a rajta lévő adatokat a gépre, de legalább a virusmentes mappákat szeretném róla megmenteni, feltéve, ha nem megy a gép kárára. Különben Jeefo A -ról van szó, ha esetleg mond ez valamit..
És még egy dolog: ha a virusos dvd-t gyorstörlöm -újraírhatóról van szó, az a virust is megsemmisítí, vagy ilyennel ne is kísérletezzek? -
Gyomman
aktív tag
Ha vírusos fájlt megnyitod, akkor a vírus bizony felkerül(het) a gépre is (attól függ, h milyen fajta vírus). Bár ha nod felismeri, akkor nem is igen engedi, hogy megnyisd, hanem karanténba rakja azonnal.
Ha a nod kiszúrta, akkor miért nem törlöd a vírusos fájlokat? Ha nagyon kellenek a fájlok, akkor próbáld meg leÍRTANI róla a vírust (természetesen, ha ez noddal nem megy, egy másik irtóval)...
[Szerkesztve] -
pajesz
csendes tag
Éppen most telepítettek újra, amikor vissza akartam tölteni a gépre személyes dokumentumaim és ellenőriztem a cd/dvd lemezeim a NOD32 kiszúrta, hogy virus is van rajtuk. Ha a viruskeresést lefuttatom a dvd meghajtóban, vagy ha megnyitom a rajta lévő NEM fertőzött mappákat, vagy akár felküldöm ezeket a gépre, azzal ugye nem kerülhet fel a lemezről a virus is? Ha a virusos mappákat a dvd-n megnyitom csak a gépre nem küldöm fel akkor sem lehet gáz?

[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Valos felhasznaloi nev es jelszo kell az adatbazis frissiteshez.
A legegyszerubb megoldas a 30napos proba verziot 30 naponta ujra rakni. Vagy beszerezni egy licenszet a gyartotol. Mind2 esetben ugyanazt a minoseget kapod. -
Speeedfire
félisten
sziasztok!
hogy lehet frissíteni az adatbázist??? magátol nem frissít a szerverhez meg nem tom mi az acc/pass! -
h_143570
addikt
válasz
Deathmatch
üzenetére
A kikapcsolt AMON eseteben nem csak trojaira hanem semmi egyebre sem fog beragalni. Esetleg meg azt megprobalhatod, hogy az AMON bealitasainal a kivetelek fulre felveszed veglegesre a jatek konyvtarat alkonyvtarostul.
-
h_143570
addikt
válasz
Deathmatch
üzenetére
Az AMON a valos ideju vedelem file vedelem reszet latja el. Ez az opcio jelentos mertekeben csokkenti a NOD vedelmi kepesegeit. Visszont jo eselyel nem ez zavart be.
A masik opcio csak utasitotta az IMON-t, hogy kevesbe figyeljen oda a jatek altal folytatot komunikaciora, mivel ez egy jatek igy ez nem gond szvsz maradhat. -
h_143570
addikt
válasz
Deathmatch
üzenetére
A kerdeses beallitasok teljesen kikapcsoljak a valos ideju vedelmet. Igy csak jatek idejere hasznald.
Manapsag egy 2.66os cerka mar elege gyengecske a proci valtas jot fog tenni. Persze nem art ha legalabb 1 GB ram is van a gepben. -
Deathmatch
tag
válasz
Avalon2007
üzenetére
Köszi! Így most úgy tűnik tudok rendesen játszani!

De ezzel mit kapcsoltam ki? És mennyire fogja ''butítani'' a NOD-ot? Meg elképzelhető hogy a procim kicsi neki? (2,66GHz Celeron) Csak azért kérdem mert majd lesz váltás X2 4000+ra és akkor lehet hogy azzal a cuccal nem lenne gond.
-
Avalon2007
tag
válasz
Deathmatch
üzenetére
Szerintem próbáld meg az AMON fülön az ''AMON engedélyezése'' menűpont elől kivenni a pipát a játék idejére, illetve az IMON beállításainál a HTTP fülön a kliensek menűpont alatt a játék futtatható állományát ''Jobb kompatibilitás'' -ra állítani. Ha ez sem segít, akkor talán máshol kell keresni a problémát.
-
Noxy
veterán
válasz
Deathmatch
üzenetére
A NOD32-t nem olyan 1xü kikapcsolni. A NOD32 Kernel Service fut akkor is, ha kikapcsolod NOD-t.
-
Deathmatch
tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
De kikapcsoltam és akkor is csinálta ezt!

-
Steelmanus
addikt
válasz
Deathmatch
üzenetére
Sok jatek readme-ben benne van hogy a jatek idejere kapcsoljuk ki
a tuzfalat es a virusirtot. Miert? Mert sok jatek automatikusan
ment, ill. tolt, a Nod meg ha ugy van konfigolva, ellenoriz.
Addig megakad a jatek amig nem vegez vele. -
Noxy
veterán
válasz
Deathmatch
üzenetére
Valszeg kevés a video memóriád, és ilyenkor az elején veszettül swapol. Nálam uez van a COD2-MP-ben. 64MB-s GF4 440 van a notimba.
Ha végzett az FPS is felmegy 90-re. Swapolás alatt csak 40-50.
[Szerkesztve] -
zvaragabor
senior tag
válasz
Deathmatch
üzenetére
Mondom, megpróbálhatod, hogy a játék idejére kikapcsolod a nodot, és hogy akkor is szaggat-e a játék.
-
Deathmatch
tag
válasz
zvaragabor
üzenetére
Alap winfos tűzfal van fennt! Eddig nem okozott problémát.
-
zvaragabor
senior tag
válasz
Deathmatch
üzenetére
szerintem inkább a tűzfal. De megpróbálhatod, hogy a játék idejére kikapcsolod a nodot, és hogy akkor is szaggat-e a játék. Ha akkor is, akkor én tűzfalra tippelek.
-
Deathmatch
tag
Sziasztok!
NOD32 van a gépemen.. amikor elkezdek játszani először játék elején szaggat be nagyon, utána szépen megy de néha ismét beszaggat a cucc!
Lehetséges hogy a vírusírtó? Vagy ha nem akkor mi okozhatja a bibit?
Előre is köszi a válaszokat! -
Moonline.
aktív tag
ÓÓ de kár h nemtom leofrdítani

Üdw zvara... hát is is találkozunk?

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Illetve az ESET Smart Security Public Beta 1b 100% ingyenes a Noddal együtt...
Feltettem és jó! Outpost ette a procimat... mitől
Két startup elem volt Nod32 és Outpost + szervízek közül a felesleges kilőve...
Most ESET Smart Security űzi az ipart... nagyon tetszik!
Már csak szép GUI miatt is megér egy próbát!
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Crystalheart
üzenetére
Köztudott? Én nem hinném. Inkább vannak jó virusirtók meg jobb virusirtók, de nehogymá a Spy Sweeper-t, ami alapjáraton kémprogram irtó, most hirtelen felvértezik anti-virus engine-nel is, és rögtön hatékonyabb lesz, mint a több éves tapasztalattal rendelkező, prioritását tekintve elsősorban virusirtó NOD32...
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Crystalheart
üzenetére
És nem pörög 100%-on a CPU terhelésed?

-
Hulk24
senior tag
válasz
zvaragabor
üzenetére
nincs, aszem a sima windows.
-
h_143570
addikt
Ez sok mindentol fugg vinyo toredezetseg feltelepitet progik windows eletkor stb.
Ha nagyon zavar kikapcsolhato, a geped persze ettol meg nem fog gyorsabban elindulni.
Vezerlo kozpont, Rendszer eszkozok / beallitasok majdfelulrol a masodik jelolo negyzetet kell bebpipalni. -
Hulk24
senior tag
Van egy kicsit régi gépem:
Abit IS7-E2, 2Ghz celeron, 512Mb ddr ram, Geforce MX 440 64Mb, Maxtor 80Gb Pata...
A NOD32 vírusírtó van rajta, aszem a legújabb.
Amikor bekapcsolom a gépet olyan nehezen tűnik el a nod32 felírt az asztalról, miért van ez? (az egyik haveromnak egy ettől sokkal régebbi gépe van és neki pillanatok alatt eltűnik bekapcsolás után)
Mit csináljak?
THX
-
Crystalheart
őstag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Köztudott, hogy nem létezik olyan vírusirtó, ami 100%os. És hogy van egykét olya vírus, amit mindig csak az egyikkel lehet legyakni
Nekem ezért van 3 kémirtóm és egy aktív (NOD) és + két passzív (Kaspersky, AVG) vírusirtóm ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Johnny Cage
addikt
Hmm... felraktam az AVG ingyenes változatát, a rezidens védelem már most talált több dolgot is, amit sikeresen javított...
-
Johnny Cage
addikt
Van egy érdekes dolog. Csökkentett módban (is) többször lefuttattam a NOD32 mélyvizsgálatát (2.7 - legfrissebb adatbázissal) és az Outpost 4.0 részletes kémprogramvizsgálatát (szintén legfrissebb adatbázissal), egyik sem talált semmit.
Mivel érdekes portscan jelentéseket kapok tegnap óta, feltettem a Spy Sweeper legújabb verziójának próbaváltozatát, amivel sajnos csak ellenőrizni lehet, írtani nem. A kémprogram ellenőrzés mélyvizsgálata ott sem talált semmit. De amint bekapcsolom az új feature-t, a vírusellenőrzést, máris talált néhány dolgot:![[kép] [kép]](http://img186.imageshack.us/img186/4436/spysweeperia5.jpg)
Kérdés az, hogy a Spy Sweeper anti-virus engine-je túlérzékeny e vagy lefőzi a NOD32-t? Probléma az, hogy ezzel a próbaverzióval, ahogy már írtam, nem lehet leírtani. Vélemények? -
törölt tag
válasz
Boeing 737
üzenetére
mit nekem jó gyereknek lenni, jó a crack is...

csak én nem találtam stabil törést (ami nem korlátozza az Outpost prot semmiben)
ha van neked ilyen pü-ben küldd el a linkjét lécci! vagy e-nyélben az egészet, Köszi -
törölt tag
válasz
laragirl83
üzenetére
Lehet, de én használtam Free-t is nálam ugyanúgy eszi a gépet...
Az én gépem olyan kevés a ZA-khoz hogy az már fáj neki...
ESET Smart Security is érdekel csak fizetős...
-
törölt tag
Ja arra én is gondoltam csak hát fizetős...

Comodot is próbáltam csak fura hogy 100%-ban eszi a procit állandóan.
OutPost jónak tűnik, de nézegettem a PcTools Firewall Plus-t is.
PcTools FW Plus-ról mi a közvélemény? -
törölt tag
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy Nod 32 mellé melyik tűzfal a legjobb választás?
(Azért itt kérdezem mert, itt gonodolom sok nod32 user tudja hogy viselkedik ez a tűzfalával)
Valami olyas féle tűzfal kéne: (mondjuk tudásra megfelelne a ZA Pro de használtam és zabálja a ram-ot és sok fölösleges kérdést tesz fel)
Tehát tudnátok olyan tűzfalat ajánlani ami a ZA elméleti tudását (amit elvileg tud) hozza (és persze ezt a gyakorlatban jól is teljesíti) kisgépigénnyel.
Remélem érthető voltam
-
Nemsokott lenni a system 32-ben? Én tegnap 2 trójait is kipucoltam onnan. A nevük megvan, majd untánanézek a neten, hogy miket csináltak. Utána mélyreható vizsgálat, és a töb mint 300 ezer filét átnézte, melette a system volume information-ban vagy hol, amit lecséndzselt abban is ottvolt (rendszerhelyrerakás miatt) onnan is kilett pucolva. Érdemes azért néha futtatni vírusellenőrzőt, de mélyen.
-
vakondka
őstag
Egy kicsit off a téma, de jó ha más is tud róla...
Tegnap a cégünk vásárolt egy jól ismert számtech üzletben egy új 2GB memóriakártyát (TAKEMS).
Kibontottuk, beletettük egyik kollágám notebook-jába, ami szépen felismerte ahogy kell.
Azután kb 2 másodperccel a jól ismert nagy piros ablak virított a képernyőn, hogy elindult egy vírus a kártyáról...a vadiúj kártyáról !!!
NOD 32 nem tudta törölni, de valahogy mégiscsak blokkolta a futását.
Gondoltam szólok, nehogy más is így járjon és esetleg nincs NOD-ja...mert nem lehet tudni, hogy más vírusírtó blokkolta volna-e
Hogy lehet ez egyáltalán ? Más is járt már így ? kíváncsi lennék rá...
(sajnos a bizonyíték már nincs meg, mert ijedtemben leformáztam a kártyát...) -
Boeing 737
senior tag
válasz
zvaragabor
üzenetére
Azt nem is fiigyeltem,.....
Akkor nekem ezért más a nodom mint a képen.
-
zvaragabor
senior tag
Szerintem ne ezt(#919) a beállítási sémát linkeljük, ez már régi, 2004-ben csinálták. Azóta jócskán van változás a nodban.
Ez friss, 2.7-hez van, és a hivatalos nod fórumon készítette a moderátor. [link]
Szerintem neki angol van mert #921-es hsz-ben angol kifejezéseket használt.
-
h_143570
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
Jogos, visszont a kepek alapjan jo eselyel megtalaja.
-
h_143570
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
Az EMON csak outlook eseteben jelenik meg. Illetve lehet nemi kulombseg a verzio dfiferencia miatt.
-
h_143570
addikt
válasz
Boeing 737
üzenetére
Igazad van ez a jo [link]
-
Hooper
őstag
[link]
itt 1 link a progi helyes/legjobb beállitásárol.. biztos hasonloak lelettek már irva, de ha esetleg mégse akkor 1 kis segitségnek szánom! -
d3rad
tag
válasz
zvaragabor
üzenetére
Jó csak a Smart-ot tüzfalnak raktam fel. Elvileg van benne virusirtó, csak nem nagyon tapasztalom, pl közvetlen fájl ellenőrzés nincs.
-
zvaragabor
senior tag
Vistáról, a Smartról, a 2.7-ről, és ezek kompatibilitásáról nem tok sok mindent. Másik fórumon aszonták, hogy fent volt a 2.7, fel akarták mellé tenni a smartot, de az azzal jött, hogy szedjük le a 2.7-et előtte, és emiatt fel sem lehetett tenni. Én a helyedben leszedném valamelyiket.
-
d3rad
tag
Telepitettem Vista-ra az Eset Smart Beta-t, de szólt, hogy szedjem le a Nod32-t előtte.
Leszedtem, viszont a beta felrakása után visszaraktam és müködik rendesen.
Azért tettem vissza a Nod32-t, mert a Smart Beta bár tartalmaz virusirtót is, de nem nagyon bizom benne, illetve nem is lehet vele közvetlenül fájlokat vagy mappákat leellenőrizni.
Kérdésem, hogy ez összezavarhatja a a kettőt? -
zvaragabor
senior tag
válasz
Steelheart
üzenetére
nincs mit.

-
Steelheart
senior tag
válasz
zvaragabor
üzenetére
Ah, köszi
Én barom, hogyhogy nem gondoltam a registryre?
Pláne, hogy egy csomó programnak így mentem a beállításait. Pff... de gyík vagyok 
Kipróbáltam, és működik, mondjuk keleltt előtte kicsit szelektálnom. A fájlneveket és verziószámokat tartalmazó regeket töröltem, hogy esetleg nagyobb verzióváltáskor is biztosan működjön, na meg a teljes Info könyvtárat is töröltem. Így a lejárati időt sem viszi már át
Kösz mégegyszer
-
-
cornell
csendes tag
Üdv!
Kezdő netező vagyok. Felraktam a nod32-t , ami működik csak a mikor lefuttatom a virusírtást-keresést legalább 20 fájlra kiírja (főleg a WINNT system 32config-ra): ''A fájl zárolva, hiba megnyitáskor[4] '' ''[4] A fájl nem nyitható meg. kizárólagos joggal használja egy másik alkalmazás vagy operációs rendszer''. Ilyenkor pontosan mi van? Mit kell csinálnom?
UI: Légyszi valahogy egyszerűen írjatok, mert a számítógépes kifejezéseket még kevéssé értem! Kösz! -
phare
aktív tag
Üdv!
Eladó egy három évre, egy gépre szóló NOD32 licensz. 2010 március 22-én jár le. Ha hivatalosan megrendeled 23.400 ft az ára, én odaadom 12.000 ft-ért, esetleg elcserélem egy winchesterre (SATA, vagy IDE). Ez a végső ár, alkudni nem lehet. (Ajándékba kaptam, én jogtiszta F-Secure-t használok)
Ha felkeltettem az érdeklődésedet, ide írj:
vista01@primposta.com -
zvaragabor
senior tag
válasz
Steelheart
üzenetére
Nah sikerül átcsempészni a beállításokat?

-
zvaragabor
senior tag
válasz
Steelheart
üzenetére
Nem próbáltam még, de megpróbálhatod.
Start menü > Futtatás > regedit > OK > keresd meg ezt: HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Eset, majd kattints jobb gombbal az ''Eset'' könyvtárra, és Exportálás. Elmented valahova, elviszed a másik gépre, és duplán kattints a mentett fájlra. Kérdezi hogy vissza akarod e tenni a helyére, OK-ézd le, majd még egy OK, és kész.
Ezzel elvitted a saját beállításaidat a másik gépre.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Steelheart
senior tag
Hali. Egyre többen kérik, hogy hozzam már rendbe a gépüket, és nyilván NOD32-t telepítek ilyenkor. Nem árt egy sima copypaste helyett installálni, de van rá mód, hogy ne kelljen beállítgatni ezután minden beállítást? Mert az alapbeállítások nem a legjobbak, nincs bekapcsolva a heurisztikus keresés, nem keres bizonyos típusok közt, nem etsz karanténba stb. Tehát az egyes modulok beállításait kellene egyik gépről átvinni a másikra, vagy konkrétan egy beállított programból a frissen telepítettbe. Csak nem jövök rá, hogyan lehetne... Igazán betehettek volna egy ilyen lehetőséget is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Honda topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Vezetékes FEJhallgatók
- XPEnology
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Antivírus szoftverek, VPN
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![[kép] [kép]](http://www.zvaragabor_pdn.extra.hu/egyeb_kepek/idiota.gif)

Esetleg telepítsd újra.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)