- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyomman
aktív tag
Nagyon sok olyan progi van, amik nem ártanának, de a vírusírtók meg az anti-spywarek rosszfiúnak nézik, mert néha vírus által akarnak feljönni a gépre (a winantispy nékem pl. a legutóbb így akart).
-
Boeing 737
senior tag
A nod32 könyvtárából melyik fájlt kell kimásolni hogy ne kelljen a havikat mindig állítgatni csak azt a fájlt az új havi nodba másolni.
-
P.O.C.
tag
Helló Mindenki!
Zöldfülű újoncként máris lenne egy kérdésem:
A gépemen nod32 van + mellette ''itt figyel'' a WinAntiSpyware. A minap a nod - frissítés után - vírusosnak találta a c:\program files\common files\winantispyware 2006\was6cw.exe-t. Egészen pontosan:''Win32/Adware.SystemDoctor application''. Igencsak elcsodálkoztam, majd lefutattam egy in-depth analízist, és több was file-ra is ugyanezt írta ki. Hát jó, hiányos számítástechnika tudásom birtokában - gondoltam - jobb lesz ha letörlöm a was-t, és felteszek a nod mellé vmi más antispy-t. Még 3 másikat próbáltam ki, és mindegyikre ezt írta ki egyből a telepítésük után.
Az érdekes a dologban, hogy egyik haveromnál (aki szintén nod32-t és was-t használ) ugyanez volt a helyzet.
Azóta újrahúztam a gépet más miatt, és amint rádugtam a netre és frissítette magát a nod, egyből felvillant az AMON.
Ja és akkor a kérdés: Mi lehet ennek az oka? Vagy ne használjam ezt a 2 cuccot együtt? Vagy?
Bocs, hogy ilyen hosszasan írtam
Előre is köszönöm a segítséget! -
Balinov
titán
Üdw,Sianis
igen,most nézem a melóhelyi nod-ot,valszeg az akció beállításával nem lesznek gondok.
a főbb kérdés a nod32 bezárása keresés és esetleges irtás után. Asszony ma éjjeles lesz,lehet lekapom a nagyobbik falad pdf manualt a nod32.hu-ról és átnyálazom,hátha van vmi utalás mégis,csak nem vettem észre
Bali -
Sianis
addikt
- Profilokat lehet állítani nem? Most nem tudom neked kipróbálni, de biztosan be lehet állítani az ilyesmit, hogy törölje, ha vírusos és nem tisztítható.
- A bezárós dolog sajna még nekem sem sikerült, de régóta készülök, hogy mint több éves licenszes írok nekik egy levelet egy ilyen funkcióról. Eddig mindíg nagyon segítőkészek voltak!
Sianis -
Balinov
titán
Sziasztok,
nod32,ff 2.0 ill. flashget 1.73 kombót használok.Flashgetben beállítom,hogy letöltés után a nod32-vel vizsgálja meg a letöltött fájlt,amit letöltés után a nod32 el is végez. Azt szeretném kérdezni,hogy van-e olyan opció,stb. amivel a víruskeresés/és esetleges irtás/ után a nod32 ablakot automatikusan bezárja? Továbbá ilyen keresésnél is be lehet állítani,hogy ha irtható az esetleges kártevő,írtsa le,vagy ha nem,törölje a file-t?
Előre is köszi a segítséget
üdv
Balinov -
zedok
őstag
Köszönöm a helpet! nagyon hasznos volt!
-
h_143570
addikt
Nyugodt lelekel, bar a legjobb megoldas toredezetseg mentesiteni elobb a vinyot start / minden program / kellek / rendszerezkozok / toredezetseg mentesito. Majd miutan vegzet a toredezetsegmentesitessel torold a kerdes konyvtar taralmat majd ujrainditas. Az elso alkalommal lassab lesz egy kicsit mivel ujra epitti a kerdeses konyvtar taralmat, de mar friss informaciokkal.
[Szerkesztve] -
zedok
őstag
és ami benne van azt töröljem havonta? akár most is?
-
h_143570
addikt
A kerdeses kepernyo megjelentiese letilthato. A vezerlokozpontban a rendszereszkozok/system tools azon belul rendszerinditas/system startup azon belul setup/beallitas es itt do not display nod32 splash screen at startup a magyarban felulrol a masodik jelolo negyzet.
Egyebkent a lassulast nem a nod okoza egyedul hanem a windows, mert regen raktad fel, toredezet a vinyo /ez is eleg kemenyen be tud vagni a rendszernek/, sok program akkar indulni egyszerre /ez a fo gond/, es a prefetch konyvtarban sok az elavult bejegyzes, vagyi a kerdes konyvtar tartalma havonta egyszer torlendo, a tartalma es nem maga konyvtar.
Ezt egyebkent elenorizheted is a fealdatkezeloben (CTRL-ALT-DEL), ott lathato lesz, hogy a nod32 csak rovid ideig eszi maxon a porcit a tobbi progi viszont szeretne egyszerre zabalni es egymastol veszik el az eroforsokat, igy a windowsnak nem marad eleg erej, hogy rendesen mukodjon mig el nem indul mind, ami akar percekig is eltarthat foleg ha az svchost.exe nekiindul. -
zedok
őstag
Hali! Nos nekem volna eg problémám a NOD32-vel..nem hixem h nagy gond lenne csak engem idegesit kicsit..
Nos arról lenne szó h mikor bekapcsolom a gépet betölt a windows, és mikor benn vagyok az inditási képernyőn...mikor még csak töltödnek a programok...köztük a nod32 is! És kijön az ablaka a képernyő közepén..és tölt,tölt, tölt kb 2-3 percig..és közben meg semmi sem tud betölteni mert a progi keresi az adatbázisát, és ez mitől lehet h ilyen lassan tölt be? vagy csak nálam van a gebasz?Vagy ez a normális? mert ismerősömnél nem volt ilyen gond..és volt már ujra telepitve is!
szall előre is köcce ha tudtok segiteni!
zedok
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
Van valakinek ötlete, hogy miért fagyhat ki az apache, amikor nod32-t használok? Ma du úgy döntöttem, kipróbálom, mert sokan mondják, hogy egész jó. Namármost van egy website-om, amely képeket jelenít meg. Eleve, amikor a képeket töltötte be, sokkal lassabb volt, mint előtte, a KAV-al. Aztán az egyik kép nem is jött be. Ráklikkeltem, h hátha nagyban bejön, erre kiirja a win, h az apache hibát észlelt....előtte, és most, hogy visszatettem a KAV-ot, sosem csinált ilyet.
-
ati2
őstag
válasz
h_143570 #779 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
Pedig nyár óta használom a NOD-ot, csak erre még nem volt szükség (szerencsére most sincs csak jó tudni előre, ha véletlen kellene).
Először nortont használtam, de az rettentő módon lelassított mindent.
Majd jött az AVG ami egész jó volt, kivéve hogy az ingyenes verzió elég nehezen szedi le a frissítéseket.
Közben bekaptam egy fajin 0day-es downloader-t, ami szépen töltötte le a társait.
Se az AVG, se a NOD nem ismerte fel azonnal.
A NOD a 2 nappal későbbi frissítéssel szerencsére nagyjából leírtotta, de az AVG 4 nappal későbbi frissítése is talált még belőle elrejtőzve.
Egyenlőre úgy tűnik, hogy a NOD-hoz jönnek ki a leggyorsabban a frissítések és szinte mindent meg tud fogni azonnal, és tényleg alig fogja a rendszert ami nem elhanyagolandó.
Plusz a NOD32.FIX-el ki lehet tolni a trial-t is rendessen (persze nem céges gépen). -
ati2
őstag
Hogy lehet elindítani az In-deep analizist?
Ui: Megvan...
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
Tenyleg nem ide tartozik.
1, elofizetesi kulcs
2, elmeletileg csak nem kapod meg a legujabb virus adatbazist vagyis az uj fenyegetesek ellen mar vak; vagy beszerzel egy kulcsot pl megveszed esetleg letoltesz egyet illegalisan vagy surgosen valts virus keresot, ha ingyenes kell alllor avast vagy avg; de szvsz a nod32 veri mind2ot.
3, update = frisstes ez esetben a virus adatbazisra utal -
mzx
senior tag
hali
bocsi , h kicsit off ,de általanos antivir kerdesem van.
1.) Mi az a subscription key? Jelenleg f-prot -ot hasznalok, és az kéri.
2.) Amugy kiirja: invalid subsc. key, és XP-m kis ablakban már figyelmeztetett is engem fprot telepites utan ,h adjam meg . Na most, attol, h ne madom meg neki (mert ne mtudom , mi az , és ne mtudom ,hogyna kell) , szal' attol még végzi a dolgát az f-prot antivir ? azaz gondom ne mlesz abbol , ha nem foglalkozom a subsc. key -vel ?
3.) Tudom ,h lamer kérdés, de mi az az update? A windows -on kell. midnig erre utal minden számomra .... és a subsc. key -t is update nagymenu-n belul jelzi az antivirem.
[Szerkesztve] -
Studi22
aktív tag
Nekem most lett újra rakva ez a partíció amin a win fut és így nem hiszem hogy bármi is maradt volna nis után valami bejegyzés is mivel a partíciót töröltem!
-
qtrica
aktív tag
Jelentem megvan a bűnös. Esmét letölthető a Messenger, s a NOD32 sem riaszt.
-
h_143570
addikt
Virus adatbazis frissit, kezel inditott virus kereses minden maxon indit a virus irtas gombal. Ja es a 2.70es legyen fent a nodbol, ugytunik van egy rejtozkodod a gepen vagy tobb ami nis utan nem meglepo. A spyware irtokat se felejtsd el.
Tenyleg mit mond mit talalt benne?
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
Studi22
Miert mert az.
qtrica
A valasz egyszeru mert valoszinuleg az. A messenger.exe a windows messenger allomanya, annak a messengernek ami alapbol be van epitve a windowsba es senki sem hasznal. Az msn messenger es a messenger live mar mas futathatot hasznalnak, igy telepitsd valamelyiket aztan lazan toroltetheted a messenger.exe-t a nodal, mert nem kell, de sok spyware hasznalja tamadasi feluletnek.
[Szerkesztve] -
qtrica
aktív tag
Nálam is ugrik Pl. messenger exe-re.
Szerinte: win32/trojandropper.agent.ndn
Mit szúrtak el? -
Studi22
aktív tag
Sziasztok!
Arra lennék kiváncsi hogy minden micrososft-os exe-t kidobál a nod pedig a microsoft oldalárol szedem nem hinném hogy trójai-k lennének felrakva.Valaki tudna segíteni beállításban? -
Steelheart
senior tag
válasz
Boeing 737 #741 üzenetére
''(többek között az ilyen mókái miatt használok avast!-ot)''
Nos ha úgy is lenne, ahogy mondod, nekem akkor sem érne meg annyit az a fél-egy nap előny az adatbázisban, hogy Avasttal bekapjak pár kedves progit...
-
Noxy
veterán
-
Noxy
veterán
válasz
Boeing 737 #741 üzenetére
Boeing 737 légyszi repülj vissza az Avast topikodba és ott oszd a tanácsaidat, az Avastot használó barátaidnak. Ja, és még tanulmányozd a demo fogalmát.
-
Boeing 737
senior tag
válasz
Restart® #740 üzenetére
Az ingyenes demó nod-ot teszed mindig újra?
Mert nálam ez csinálta mindig ezt nem kell megijedni majd frissít. másik fórumba mondták hogy az ingyenes és más nem legális nodok vannak a frissítési listán a legutolsó helyen.ergó lehet hogy a frissítést csak napokkal később hajtja végre mint az a nod amit esetleg megvásárltak.(sőt a program verzió frissítést tuti hogy csak npokkal később csinálja mint a ''rendes'' nod) De lehet server hiba is. Nézd meg hogy a serverét eléri e.
(többek között az ilyen mókái miatt használok avast!-ot)
[Szerkesztve] -
Restart®
tag
Hello!
Valakinél jelentkezett már az a hiba, hogy a nod32 azt állította, hogy nincs frissítés rá, pedig a hivatalos oldalon [link] már publikálták a frissítést. Egyáltalán nem volt hajlandó elismerni, hogy új verzió van. Egy gépújraindítás után minden ok volt. Mi ennek a magyarázata? Esetleg valami huncut program.... -
-
SimS
senior tag
semmi
SimS
[Szerkesztve] -
Brae
őstag
a NOD32 melyik fájlban tárolja a beállításokat?
-
efi99
őstag
Hi!
Lehet, hogy volt már róla szó, létezik olyan program (egy ideig nekem is meg volt, de most nem találom a forrását), ami ''kiszedi'' a NOD mappájából azokat a fájlokat, amik az online frissített komponensek utolsó verziói. Ezeket átmásolva egy olyan gépre, ahol a NOD32 nem éri el a netet, offline tudnék frissíteni, ezért kéne. Esetleg ismeri valaki. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Steelheart #730 üzenetére
Konkrétan nem tudom, de valami olyasmi, hogy a jobb hatékonyságnál szigorúbban ellenőriz bizonyos dolgokat egy adott programnál, ami néhány programnak nem mindig tetszhet, és ezért azt át lehet tenni jobb kompatibilitásra, amivel csökken a vizsgálat/ellenőrzés mélysége, heurisztikája, de nem akad fel miatta a progi. De mindjárt megnézem mit ír a Manual...
Az semmit, de a Help már többet:
HTTP kompatibilitási beállítások - itt lehet az egyes alkalmazások számára megadni az IMON működési módokat.
Jobb hatékonyság - az IMON az adott alkalmazásra aktív üzemmódra vált a jobb hatékonyság érdekében.
Jobb kompatibilitás - az IMON passzív üzemmódban vizsgálja a megadott alkalmazás által letöltendő fájlokat.
A fura az hogy mindegyik j.k.-ban van alapból, és mégis azt írja a beállítás lapon a szöveg, hogy azt csak akkor használjuk, ha másképp nem működik jól adott progi -
Steelheart
senior tag
válasz
Boeing 737 #729 üzenetére
Nekem Operára is.
Amúgy szerintetek a Jobb kompatibilitás és a Jobb hatékonyság között mi a különbség? -
Boeing 737
senior tag
válasz
excalibur36 #728 üzenetére
Ez érdekes a firefox-ra alapvetően magától vigyázott minden beállítás nélkül.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
excalibur36 #726 üzenetére
Azt miből gondolod hogy ha feltelepítetted az Operát akkor azt nem védi? Tulajdonképpen minden internetes forgalmat védenie kellene. De egyébként: IMON->Beállítások->HTTP-> Kompatibilitás, és ott Kliensek. Itt megnézheted mit véd és mit nem, és a kompatibilitás<->Hatékonyság arányt változtathatod meg.
-
excalibur36
senior tag
sziasztok!
Hogyan lehet bekapcsolni a nod ban azt, hogy az opera böngészömet védje?
alap beállitásban az explovert védi.
Tudom, hogy át lehet állitani csak nem tom, hogy hol -
Dictator^
veterán
válasz
Steelheart #719 üzenetére
NOD32/Run NOD32/ ...NOD32 On-Demand (Manual) Scanner...
és itt add gombra ráböksz, és hozzáadod a mappákat, vagy remove és elveszed a mappákat amit nem akarsz ellenörizni. add-on belül el döntheted, hogy filet vagy mappát akarsz törölni a keresésből.. -
BlacKSouL
addikt
válasz
AMON -> Beállítások -> Kivételek
Elvileg. De ha így nem működik akkor nemtom hogy.. -
Noxy
veterán
válasz
Bocsi de +kérdezhetem tőled, hogy miért van szükséged a keyloggere.
-
Steelheart
senior tag
Hali
Nem tudjátok, a sima keresésből hogyan lehet kizárni egy fájlt/mappát?
Mert ha Mélyreható vizsgálatot futtatok, mindig karanténba teszi nekem a keylogger fájljait, oszt pakolhatom vissza. :/ -
Hujikolp
őstag
miért van az h elindítom a nod-ot és amikor keresi a vírusokat az xp partíción, akkor kifagy egy idö mulva?
-
Yooha
aktív tag
Na, most már látja a frissítéseket, de ezt mondja a végén:
''Hiba történt a program modulok frissítése során. (Nem lehet kicserélni a jelenlegi fájlt.) -
Yooha
aktív tag
Segítséget kérek!
Most raktam fel a NOD32-t, és be van kapcsolva a frissítés, de ha elindítom a NOD32-t, azt mondja, hogy elavult az adatbázis!! A windows biztonsági központja szerint is. Ugyanakkor a legutóbbi frissítés a vezérlő központ szerint 5 perce volt!! Hol az ellentmondás?
A progi amúgy egy magazinhoz kapott felhasználónév és jelszó alapján történt. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Boeing 737 #712 üzenetére
Aha, van aki elszívja, van aki elissza, de sokan kártyáznak is..
-
Boeing 737
senior tag
Van annak a pénznek jobb helye is....
-
Integra
titán
válasz
Boeing 737 #710 üzenetére
ha diák vagy, évi 5 rugóba kerül csak
-
dbius
veterán
Uraim olyan irányú kérdésem lenne, hogy amióta megváltozott a nod32 (30 napig ingyenes - > 30 napos próbaváltozat) hogy működik?
Azaz működik-e úgy, mint korábban, hogy letöltöm a próbaváltozatot, majd 30 nap múlva ismételten? (tehát működni fog-e újból 30 napig a próbaváltozat ismételt letöltésével, vagy mostmár meg kell vásárolni 30 nap után?)
Csupán azért kérdezem, mivel eddig a pcworld magazinban lévő kóddal használom, viszont a lapot már nem fogom a továbbiakban megvenni.
googlizást kérlek ne emlegessétek, azt tudnám én is, de nem kívánom...
dbius -
Brae
őstag
a NOD32 melyik fájlban tárolja a beállításokat?
-
Ferenc.v
tag
válasz
Nicky Nygaro #702 üzenetére
Van egy olyan opció, hogy ''nem tudom milyen kapcsolatot használok, a böngészőm kapcsolatát szteretném használni'', vagy mi a frász - ezt válaszd ki.
-
Nicky Nygaro
tag
Az lenne a kérdésem, hogy telepítéskor amikor a proxy beállításokra kérdez rá, akkor a dialup-ot kell kijelölni, ha ADSL kapcsolatom van? Vagy az csak az 56Kbites betárcsázós kapcsolatra vonatkozik?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Boeing 737 #700 üzenetére
Vigyázat, a lap veszélyforrást tartalmaz!!! Csak saját felelősségre nyisd meg!!! -> www.avatarity.com [link] <- Tessék, próbálkozhatsz ha gondolod.
Nekem végülis röptében elkapta mindet, tehát nem kellett semmit csinálnom, kattogtam a törlés gombra, és kész. Konkrétan a főbb esemény:
http://fdghewrtewrtyrew.biz/adv/191/sploit.anr -> Win32/TrojanDownloader.Ani.gen trójai
http://fdghewrtewrtyrew.biz/adv/191/xpl.wmf -> Win32/Exploit.WMF trójai módosulat
http://fdghewrtewrtyrew.biz/adv/191/fil_mem.htm -> JS/Exploit.CVE-2005-1790.F trójai
http://fdghewrtewrtyrew.biz/adv/191/count.jar -> Java/ClassLoader.AA trójai
C:\Documents and Settings\..\Temporary Internet Files\Content.IE5\YPKNMTY5\xpl[1].wmf -> Win32/Exploit.WMF trójai módosulat, karanténba helyezve - törölve
C:\Documents and Settings\..\Temporary Internet Files\Content.IE5\EJ23674X\fil_mem[2].htm -> JS/Exploit.CVE-2005-1790.F trójai, karanténba helyezve - törölve
Hát innen jött..
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Asus Rog Strix G16
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest