Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bociiika
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy hatalmas problémám. Bekapcsolom a gépet, elindul majd gondol egyet és kikapcsol. Párszor még el tudom játszani vele hogy 1-2 percre bekapcsoljon de pár próbálkozás után be sem kapcsol, semmi reakció. Mintha lemerült volna az eleme...
Mi lehet a probléma? Ismerős a proci és tápegység problémát tippelte. -
szoke12
őstag
Nézd meg, hátha van egy kivehetõ eprom az alaplapon. Lehet, hogy.az alap-rendszerellenőrző progi nem tud elindulni, mert a chip oxidos. Másik tippem a nem megfelelõ áram-ellátás.
-
Hitman
aktív tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Memória nélkül is ugyanaz a tünet, power led felvillan nyomásig, nagyon halk kattanó hang kíséretében, ami a tápcsatlakozás környezetéből származik.
A tápcsatlakozó jónak tűnik, felpúposodott kondenzátort nem láttam az alaplapon, égésnyomnak semmi jele.
Amit még nem tudok ellenőrizni, az a bekapcsoló panel. -
-
Najtkin
csendes tag
válasz
ro_oland
üzenetére
Én is valószínűnek tartom hogy a hőmérséklettel lehet a gond. Ha ki is takarítottad ahogy írtad, a processzor és a hűtőrács között újrapasztáztad? Érdemes megnézni a belső hőmérsékletet terhelés után -alatt, nemcsak a processzorét, a videokártyáét is. Anno az 5500FX -es kártyámon halt meg a hűtés, az generált hasonló hibákat ( nem ma volt, nem is egy mai darab, de példának tökéletes
). -
Hitman
aktív tag
Üdv
A mai napon egy ismerős hozott nekem egy elég idős asus a2500h notebookot azzal a hibajelenséggel, hogy nem indul, bővebben a bekapcsoló gomb megnyomása után egy nagyon halk és rövid "nyikkanó" hang után a power led felvillan aztán semmi.
A notebookon látni, hogy elég viseltes darab, az akkuja hiányzik, állítólag nélküle ment már egy jó ideje. A tápját multiméterrel megnéztem, ez jó. A táp alaplapi csatlakozója is jónak tűnik. HDD szintén ok, alaplap halálra gondolok.
Mit lenne érdemes még kipróbálni? -
hernor02
tag
válasz
ro_oland
üzenetére
Hello!
Én a helyedben megnézném kézzel a chipset hűtőd hőmérsékletét, lehet ott is gond, valamint én is csak az előttem hozzászólokhoz hasonlóan, a tápot gyanítanám, esetleg egy BIOS resetet is csinálhatnál a proci miatt. Esetleg még kontakt hiba, mondjuk a VGA csatlakozásnál, vagy RAMoknál. Egy kivételt és takarítást megér! -
V60
aktív tag
Tisztelt szoke12, Najtkin és CoolMan81 köszönöm a hozzászólásokat, ötleteket
ha a gép közelében leszek megpróbálkozom ezekkel. Vagy lehet, hogy képet készítek a képernyőről. Üdv mindenkinek! -
ro_oland
csendes tag
hy all!
Több problémát is leírok most, amik már egy ideje RANDOM előfordulnak a gépemmel :S ..
Eddig semmi problémán nem volt egészen kb másfél hónappal ezelőttig.. Ilyen esetek történtek azonban az utóbbi időben :
1. Néha gondol egyet a gép és lefagy ( netezés közben simán megáll a kurzor; játékok, film , zene közben viszont kifagy a hang és a kép is.. ez tart kb pár másodpercig majd újraindul magától)
2. Történt már olyan is h bármilyen lefagyás nélkül elsötétül a kép és mintha sleep mode-ba tette volna saját magát..
3. Olyan lefagyás is történt már ( számomra ez volt a legaggasztóbb) amikor elsötétül a kép és valamelyik hardwer ( sajnos nem értek hozzá, így nem tudom melyik lehet) elkezd sípolni 1 másodperces szünetekkel :S ez egészen addig tart amíg force shutdown-al ki nem lövöm..
4. Ami ritkábban fordult elő a többihez képest, ( de speciel a mai bekapcsolásnál igen) hogy indításnál a betöltéssel eljut az asztali ikonok megjelenítéséig.. ekkor beugrik a nod32 ablaka és onnantól semmi.. A Win7-es gadget-ek már nem jelennek meg.. és csak a töltést jelző kurzor látható.. negyed órás várakozásnál restart-ot nyomtam.. ezt még 3szor egymás után eljátszotta, majd miután safe mode-ból restartoltam egyet akkor megint helyre jöttElőször a probléma kiküszöbölése végett kitisztítottam a gép belsejét, mert már tele volt porral minden.. ezután 2 hétig tökéletesen futott újra , de a napokban megint előjöttek a fent leírt gondok :S Vírusírtó nem jelez semmit.. És mint már említettem.. ezek random tűnnek fel

-
Najtkin
csendes tag
válasz
kyle23
üzenetére
Már az .exe neve is sugallja hogy nem Windows összetevő, és ha rákeresel interneten hamar rá is jössz. http://www.latest-virus.com/latest-virus-files-backdoor-trojan-detected-report-on-20111026-3132/34
Programok crackjei elég gyakran tartalmaznak vírusokat, így ha már nem költesz a program megvásárlására, akkor egy vírusirtóra érdemes.
-
törölt tag
válasz
kyle23
üzenetére
Mostanra megtanultam az XP-t használni, rendben tartani, a socket-a-s gépemen is megy, mint a villám: 10sec a felállása, pár sec a leállás, a programok gyorsan, könnyedén futnak, a böngésző stabil, fagyás mentes. A net tele van trükkökkel, amivel ki lehet könnyíteni, stabilan lehet hónapokig, vagy akár évekig is használni, mostanra már csak hardveres probléma miatt kell újra telepítenem, belassulás meg egyéb xp-s betegség miatt nem. A vistától is ózkodtam, a win-7-et is ezért kerülöm: nincs kedvem újra tanulni-.opni-szenvedni őket. Igaz, jószerivel csak netezésre használjuk a gépet, ahhoz elég, a játékok terén nem tudom, mennyire használható manapság az xp.....
Ha nincs választásod és mindenképp a win-7-et kell használnod, akkor részvétem és sok sikert.
Esetleg próbáld meg a telepítő lemezzel a javítást. Vagy próbáld meg törölni a hibás programot, aztán újra telepíteni. De ha HDD hiba, vagy vírus okozza, akkor ez is kevés lesz. Ha vírusod van, akkor az gyorsan átmegy a többi partícióba is, elég ha onnan hallgatsz zenét,stb.. -
kyle23
tag
válasz
szoke12
üzenetére
Hát nem tom, lehet. De az idegesít hogy mi a picsa okozta a galibát! Ha a net. keretrendszer akkor elvileg az újra installálása meg kellett volna hogy oldja a problémát de mégse. Ez a "ztdirgfo.exe" nem tom mi lehet, de szerintem ez is anál a részlehnél van.
Amíg működik, működik hogyha nem akkor meg nincs más hátra és újra rakatom. Még kó hogy csak egy 50 gigás partíciót érinthet a baj, a letöltések, munkák stb az másik partíción van. Azt legalább még tiszta. Elvileg.

-
kyle23
tag
válasz
üzenetére
A problémám sajnos még mindig él. Próbáltam feltelepíteni a progit amit küldtetek, de nem engedte mert szerinte nem telepíthető Vistára(Win7em van). Meg ez ugye a Net keretrendszer 2.0 de nekem a gépen 4.0 van. Próbáltam azt javítani, majd újra feltenni a Microsoft honlapról de semmi nem történt. A rendszer visszaállítás sem segít. Mikor kinyomom egy csomószor a kis ablakot már az is megjelenik hogy a "ztdirigfo.exe" hibás és nem működik!
-
törölt tag
válasz
kyle23
üzenetére
Hard disk sentinel kiír mindent a HDD-ről. A gogül meg kidobja a letöltés helyét. A rendszer vissza állítás tulajdonképp használhatatlan az XP-n, a win7-et nem tudom. Inkább töltsd le azt, amit Cool... linkelt. De én mentenék mindent abbol a partícióbol, amin a WIN-7-d van...sőt biztonságosabb, ha minden képet, zenét leszedsz arról a wincseszterről, amin a win7-ed van. Lehet, hogy nem lesz baja, de az is lehet, hogy pár nap múlva újra kell telepítened, a legrosszabb esetben pedig új HDD vásárlás..de a sentinel kiírja, ha baj van a HDD-vel.
A chdisk, akkor fut le, ha a win rendszered megsérül. Ilyenkor megpróbálja kiszűrni a hibás fájlokat, ill azokat újra telepíteni, ha nem sikerül, akkor jön az általad tapasztalt hiba üzenet.
Nem mindegy neked, mire való a net keret rendszer? Nem megy, telepítsd újra oszt jóvan...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kyle23
tag
-
törölt tag
válasz
kyle23
üzenetére
Sajna nem ismerem még a win7-et, de talán hasonló módszerrel dolgoznak, mint az XP-nél...menj fel a májkroszofték oldalára és keressd meg ott a farework programot...ha van újabb, mint a 2.0-ás, akkor töltsd le azt és telepítsd. De nem ártana egy wincseszter tesztet is lefuttatnod, ha eltűnik dll, bármi, a HDD boot szektorozódása (hú de szépen írtam le
) is generálhatja...
Ha van esetleg a mikroszoftáknál valami szervízpack, akkor próbáld meg azt is letölteni és futtasd.
A lemez ellenőrző programot sem tudom, hogy hívják a win7-nél, az XP-nél chkdsk a neve és nem jó, ha magától elindul.
CoolMan81: Megelőztelek, bibiii...
-
kyle23
tag
válasz
szoke12
üzenetére
Halvány lila gőzöm sincs hogy mi használta ezt! XD Akkor nem tudom meg tudni hogy mi okozta a hibát? Az elmúlt időben szinte alig használtam vmit. Nero, KMPlayer, Winamp Word-Excel. Ezeken kívül tán mást nem is használtam. De akkor eddig hogy-hogy jó volt a winnek? Comodo tűzfalom van és Avira vírusírtóm. Az is csak 2 progit írt ki folyamatosan hogy nem tetszik neki, de az is csak a Dirt3 2 crack file-ja volt amit átmásoltam hogy fusson a progi.
-
szoke12
őstag
válasz
kyle23
üzenetére
Kérdés, hogy melyik program használja ezt a dll-t. Ha esetleg nem az ezt használó program rontott el vmit, lehet hogy egy másik progi (cleaner, defi, stb) a bünös. Vagy ami a legrosszabb és legvalószínűtlenebb: vírus. Egyébként meg lehet hogy csak a Win-nek nem tetszik.
Ha észreveszed, hogy az egyik progi nem úgy dolgozik mint azelőtt, próbáld meg újratelepíteni(persze csak ha nem jár adatvesztéssel). -
kyle23
tag
Sziasztok. Hazaérve benyomtam a gépet lementem egy teáért és mire feljöttem vmi rendszerellenőrzés futott a gépemen. Mire ez lement felállt minden de egy kis ablak állandóan felugrik és nem tudok ellene mit csinálni.
"C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/diasymreader.dll nem Windows rendszerhez lett tervezve, vagy hibát tartalmaz. Próbálja újratelepíteni a programot az eredet telepítőlemezről, vagy forduljon a rendszergazdához, ill. a program forgalmazójához"
Ez most milyen hibát takar? Tudok ellene vmit csinálni mert idegesít az az ablak a képen.?
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Najtkin
üzenetére
Igen ez így van de, ha lemerült az elem és netán áramtalanítja a gépet akkor ugye elfelejti a bios beállításokat és következő bekapcsolásnál lehetnek problémák az indulásnál. Találkoztam olyan alaplappal, (igaz az régebbi lap volt) hogy a lemerült elemmel nem volt hajlandó elindulni.
Mondjuk a mostani esetnél azt nem értem, hogy miért nem tud belépni a BIOS-ba? -
Najtkin
csendes tag
Valamit kell hogy írjon, ha már odáig eljut hogy képet ad, legalábbis rossz szokása. Elméletileg már be kéne tudnod lépni a BIOS-ba. Nem ír véletlenül valami olyasmit, hogy "CMOS Checksum error" vagy hasonlót? A sok fehér betű között biztos hogy ott rejlik a válasz, mert ok nélkül senkit sem "zár ki" a BIOS.
A CMOS reset viszont megoldás lehet a problémára
-
V60
aktív tag
válasz
szoke12
üzenetére
Hát nem vagyok egy guru sajna. Persze biosba be tudnék állítani iylen dolgokat, CSAK hogy nem tudok belépni a biosba
Megpróbálom képekben leírni. Bekapcsolás. Minden elindul ventik, stb. Az első kép amit ad az az alaplapnak a felirata fekete háttér fehér betűk EVGA P55 FTW, ilyen jpg kép. Ezután nyomom a del-t. Erre bejön az az American Megatrend-es emblémás fekete kép kiírva, hogy milyen proci, mennyi ram ilyesmik, fehér szövegek. Ezek között írja az F11-et, hogy nyomjam meg és válasszak valami POBP / ez nem biztos / BOOT-ot vagy mit listából de listát azt nem ad. Eddig a képig jut el és várakozik.
Hát ennyit tudok erről. Alaplapon világítanak a legek meg minden megy. -
V60
aktív tag
Sziasztok
Segítség kellene. Van egy EVGA P55 FTW lap. Tegnap előtt lett beszerelve mert cserélve lett a Gigabyte 775-ös lap+proci+ramok helyett. A win7 nem lett újratelepítve mert ment rajta minden igaz frissítgetni kellett dolgokat. Tegnap egyszer csak elindul minden megy indító képet ad de de a del gombra valami F11-es bootolást akar, hogy válasszam ki listából lenyomom az F11-et de listát nem ad és ennyi.
Szerintetek ilyenkoir mi van?? Légyszi segítsetek.
Üdv -
XtremLor
őstag
Üdv
Számítógép leállítása esetén, 3-4 s után elindul a gép, naplóban nem látok semmi érdek feszítőt. Eddig semmi gond nem volt tegnap kezdett el így szívatni, áramszolgáltató nem áll a helyzet magaslatán 3-4 áramszünet is volt, alaplapi elem cserélre szorul, holnap cserélem, viszont szerintem ilyen eseteket nem kellene produkálnia az elemnek. Tipp, ötlet, javaslat?
stabilitásteszt (aida) lefutott az áramerősség nem ingadozik és meg van a 12v/5v/3,3v is
Csabaegy másik topikban is feltettem már, de szerintem itt jobb helyen van
-
Zozo87
csendes tag
válasz
üzenetére
Rendszer hangszóró volt eddig mert csipogott meg régebben.. most meg nem ad ki semmilyen hangot... az ellem kivételekor ki volt húzva a 220as hálózatból a gép. S a próbálkozásokkor minden meghajtó le volt kötve csak az alaplap volt bekötve a tápra. S ha kiveszem a videokártyát akkor is ugyan az van.. semmilyen hangot nem ad ki 10 másodperc után leáll magától.
-
törölt tag
válasz
Zozo87
üzenetére
Rendszer hangszóró van a gépeden? Ha van: nem ad semmilyen hangot a géped? A tuner kártya másik gépben működik? Az elemet úgy vetted ki, hogy a hálózati 220-as kábelt kihúztad a gépből? Ha a kábel-elem kivétellel egyszerre megvagy, vedd ki a videó kártyát és nézd meg, hogy akkor van-e hibajelzés. Mindemellett húzz le minden meghajtót a gépedről, addig nem kellenek, amíg nem éled meg a lap...
-
Zozo87
csendes tag
Kikapcsolt állapotba tettem bele és utána kapcsoltam be s úgy indultak a ventilátorok de pár másodperc után leállt magától a gép.
Megpróbáltam memória nélkül indítani, elméletileg kellett volna csipogjon de meg sem mukkan és leáll. A BIOS elemet is kivettem par percre s vissza tettem, indítottam s ugyan az a mese, áll le s a képernyő is fekete marad. -
Zozo87
csendes tag
Sziasztok.
Adott a kovetkezo gep.Intel Pentium 4 3GHZ Processzor. Gigabyte alaplap.
Geforce 8500GT videokartya. 160gb vinyo.A minap beleraktam egy PCI foglalatu TVtunert es egyszeruen csak felzugtak a koolerek s leallt.
Kivettem hamar a tunert es annelkul probaltam inditani de ugyan az.. felzugnak a koolerek s par masodpercmulva leall,
de persze a monitor fekete marad mindvegig.Mi lehet a problema? Kiment a processzorom?
K0szi a valaszokat.
-
törölt tag
Totál kísérletezési szinten írom, minden tudás nélkül, hogy mit tennék, lehet hogy ostobaság:
Meg kéne mérned műszerrel a gombelem érintkezőit, hogy üzem közben kimegy-e odáig a feszültség. Magát az elemet is meg kéne nézned ugyanígy. Megnézném egy másik tápegységgel is, hogyan viselkedik. -
Márk
senior tag
Hali!
MSI 645E Max alaplap (s478, SiS chipset)
Hogyha kikapcsolás után áramtalanítom a gépet, akkor amikor ismét bedugom az áramba, gépindításkor a BIOS azt írja ki, hogy "CMOS Battery Low", majd invitál, hogy lépjek be a BIOS-ba, és állítsam be a dolgokat.
Kicseréltem a gombelemet egy újra, és ugyanezt írja ki, annak ellenére hogy a BIOS-ban a "PC Health Status"-nál a gombelem feszültségére 3,312V-ot ír ki, tehát van elég feszkó az elemben.
A legutolsó BIOS van a deszkán, amit kiadtak hozzá.
Hol a hiba?
Köszönettel: Munkácsi Márk
-
törölt tag
válasz
amdphenomX4
üzenetére
Első körben próbáld végig a memóriát. Leggyakoribb ok annak hibája szokott lenni...szedd ki őket, pucold meg a memóriákon az érintkező felületeket, aztán egyesével próba. Ha 133 Mhz-el mennek és a hiba továbbra is fenn áll, akkor vedd vissza 100 Mhz-re (ha a BIOS engedi). Következő próba ha nem a memóriák a hibásak, egy másik tápegység és másik adat kábel HDD-nek. Amit Spet mondd, az is egy lehetőség.
-
Spet
addikt
válasz
amdphenomX4
üzenetére
CMOS clear, elem kivétele 10-15 másodpercre (természetesen a gép legyen áramtalanítva). Aztán próbáld meg az XP installt. Illetve ha meg van ég a régi vinyó próbáld meg arra rárakni az XP-t.
-
amdphenomX4
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Elővettem egy régi gépet, főleg netezésre volt használva 3-4 éve (akkor is volt már minimum 7-8éves, most már tehát még több). XP volt rajta, szépen szólva se volt egy erőmű, de korrekten működött. De most, hogy újra működésre szeretném bírni egy erősebb (Maxtor 80gigás vinyóval) elakadok az XP telepítésénél. 'Hiba a rendszer betöltésekor' - a fájlok felmásolása után ezt írja ki és megáll. Annyi pikantériát ad az egésznek az, hogy míg másnak a HDD cserével megoldódik a gond, nekem úgy se. Berakok egy úgyszint 80GB-os Samsung winchestert, de azzal is ugyanaz a hiba. Megpróbálom telepíteni rá a 2000-et, azzal is ugyanez a probléma. Bios felismeri magát a vinyót (mind a 2 félét), semmi gubancot nem ír. Bebootolni bebootol Linuxos meg Hiren boot-os CD-ről, de ha az utóbbin keresztül próbálom rátenni az XP-t, kidob a telepítő. Jó lenne, ha sikerülne használni, itthoni kis 'szerver féleségnek' (fájlok, dokumentumok, képek, stb tárolására) nem lenne rossz használni (legalábbis ezt tervezem, aztán meglátjuk mi lesz). Ötlet?

-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Van egy PC-m ami nem indul.Van benne egy ABIT-BE7 alaplap,2.6 GHz-es intel cpu,5200 GeForce VGA 512 ram,300W táp.
Az a gond vele,hogy mikor rádugom az áramot és megnyomom a bekapcsolás gombot felvillan a power led és aztán semmi.Próbáltam már más tápot bele,más CPU-t bele,de akkor is ugyan ez van.
Felvillanás után mikor ujra megnyomom a bekapcsolás gombot semmi,még csak fel sem villan.
Eddigi próbálkozásom közül volt egy olyan,hogy kivettem belőle a CPU és úgy inditottam,mire el is indule,felpörgött a HDD,de rögtön ki is kapcsoltam,hogy nehogy gond legyen vele,de aztán ujra semmi.
Ha tudtok segíteni azt nagyon szépen megkszönném.

-
törölt tag
válasz
pokol ura
üzenetére
Próbáld meg az XP-t telepíteni rá és használd azzal egy pár napot, ha működik minden, akkor a win7-el van gondja (vírus pl, ahogy említetted). A HDD fullra formázd le teljes formázással.
jozsi84: A memória fertelmesen kevés! Ha fel is tudnád telepíteni, akkor se tudnád használni a gépet. Sd ramból legalább 512 Mb kell, de 756 vagy egy giga a javasolt(133Mhz-es) ahhoz, hogy fagyások nélkül tudd használni a géped és még akkor is javasolt az xp alapos kikönnyítése, itt megtalálod a szükséges dolgokat hozzá, én is innen puskázok:
[winxptune]
Mindemellett nem sokba kerülne hozzá az 1.2 GHz-es Pentium vagy Tualatin proci, arra is érdemes lenne beruháznod (ha celeron van most a gépedben, akkor sokkal stabilabb lenne a géped, ha nem cerka, akkor nem vészes..)
Könnyen lehet, hogy a ramod miatt kínlódsz a géppel. Ki kéne próbálnod másik memóriával és másik táppal is.
Memóriákat ilyesmit néznék:[link][link][link][link]
Találtam egy Procit is:[link]
Mindenekelőtt memóriát kéne szerezned legalább egy 256-ost kölcsönbe és azzal megpróbálnod a telepítést. Azzal már fel kéne mennie az XP-nek. De használathoz mindenképp be kell majd fektetned egy kis pénzt. -
jozsi84
tag
Sziasztok! Leírom ide is hátha tudtok nekem segíteni::
Adott egy elég régi gép,
Intel 1GHz procival,
Matsonic MS7188D alaplap
128 MB Ram
30 GB Ata Maxtor merevlemez.
A gépen XP volt feltelepítve, de nem indult a rendszer vmi végett, így próbálom újratelepíteni...
A gond az, hogy telepítés közben mikor a telepítő fájlokat másol a merevlemezre több fájlnál kiírja, hogy nem tudja másolni/olvasni az adott fájlt...
-Próbáltam 4féle telepítőlemezzel, 2féle cd/DVD olvasóval NEM segített
-Próbáltam úgy, hogy felmásoltam a telepítőt a Hdd -re és onnan indítani dos alól de ugyanaz az eredmény
-Próbáltam másik merevlemezzel /80Gb Ata Maxtor/, de ugyanúgy nem másol/olvas egyes fájlokat
Ami még érdekes, hogy a Windows ME az feltelepült -de XP a cél...
/Win ME alól is próbáltam telepíteni, eredmény ugyan az/El vagyok teljesen keseredve mert már nem jut semmi új az eszembe
...próbáltam xp sp1, xp sp2, xp sp3 telepítőlemezzel is
...másik adatkábelekkel is próbáltam..
...memtest --- a memória jóHa jól tudom akkor ata Hdd hez nincsenek külön vezérlők ugye?
Légyszíves segítsetek!!
Köszönöm! -
pokol ura
senior tag
Sziasztok!
EVGA P55 Micro#Intel Core i3-540 3.06GHz#Scythe Mugen 2 Rev B.#Corsair DDR3 1600MHz 4GB XMS3 DHX Kit CMX4GX3M2A1600C9#SAPPHIRE HD5830 1GB GDDR5 XTREME#Kingston V-Series SNV425-S2/64GB#Plextor PX-890SA#Thermaltake V4 Black#Chieftech CTG500-80PB#Samsung 2243BW ez lenne a konfig
amióta összeraktam állandóan kékhalálozik, IBT-n 20 körös teszt jó, prime 26v6 large jó
Kingstn rammal is kipróbáltam, azzal is ugyanez, mondom jó újrahúzom a rendszert, így is lett volna, erre kiírja ha win nem eredeti. Meg az újrarakás előtt írogatta, h enne meg annak a működése leállt. Van itthon egy 160GB-os Hitachi laptop HDD, erre felraktam a win-t megint ( Win 7 Prof X64 ), ugyanúgy írogatja, h ez meg az leáll ( hang, böngésző). Holnap viszem az alkatrészeket külön- külön kipróbálni, mert nem kel sok, h kib**** az egészet.gondolatok:
- vagy szopi egy vírus, bár fura, mert a drivert c-ről telepítem net nélkül, és a Hitachira, a többi program meg egy 2TB-os samu-ról megy , ami már a működőképes winnél lett rádugva.
-proci nem lehet rosz, mert akkor el sem indulna
- talán ram, 2-ből 2 nem oké neki, vagy egyik se kompatibilis, a corsair pedig rajta van a listán, adtam neki 1,65V-ot akkor is ez a szitu, bármit állítottam a BIOS-ban vmi feszt, vagy dram ratio-t kékhalál, tippem a lap lennesegítségetek előre is köszi

-
Spet
addikt
válasz
üzenetére
Nyálaztam én már a manualjaikat eleget, mind2 lap támogatta mind2 processzort, amivel próbálkoztam, a legújabb ősrégi BIOS-van rajtuk, a kapcsolókat úgy állítottam, be hogy ne szabályozzák a dolgokat, mert volt olyan beállítás velük, hogy el sem indultak. Ráadásul ennyit még egyszer sem foglalkoztam gépekkel egyidejűleg.

-
törölt tag
Meg kéne nézned a Manualt...ha Te nem értesz hozzá, szólj egy ismerősnek, kérd meg, hogy sajtózza át és vesse össze a processzorral. Ha azt mondja, jól vannak beállítva, akkor döglődők. Ki tudja, milyen procihoz vannak most beállítva...a régebbi alaplapoknak sajna udvarolni kellett

-
törölt tag
ASUS
DSW alatt le van véve a JEN jumper? Nem olvastam végig, mert nem tudom kimásolni a fordítóba a szöveget, mivel védett fájlként kezeli a Reader, de elvileg akkor automatikusan kezelné a proc-AGP Ram frekvenciát, míg ellenkező esetben a jumper beállítása érvényes. Mást nem nagyon találtam eddig.
Epox: Ott is csak a jumperolást találtam ( a fordító nem működik, bár ki lehet másolni a szöveget, de csak krisz-krasz lesz a szövegből, mikor beillesztem a fordítóba), cyrix processzorra vonatkozó jumpert találtam, meg a szokásos frekvencia jumpereket a cpu-ra vonatkozóan. A Spread spektrumnál defaultként disable van.
Gondolom a cpu mindkettőnél olyan van a lapokban, amit lekezelnek..
Nincs más ötlet. -
acidflux
csendes tag
válasz
Hunyus
üzenetére
A gép pontos leírása:
alaplap: ASUS P4P800-X S478
proc: Intel Pentium 4 3.0Ghz/1MB/800MHz HT -s
Memo: jelenleg 512MB -os Kingmax
VGA: Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3
táp: LC-Power LC6550 V1.3 550W
Winyó ill. optikai meghajtó jelenleg nincs rákötve.Ati Radeon 9600 Pro -val megy a dolog tökéletesen, sikerült kölcsön kapnom egy ASUS HD3450 -es VGA -t, azzal is megy a gépezet viszont az a kártya Low Profile -os, gondolván ezért. Ha van még kérdés tedd fel nyugodtan, mindent le tudok írni pontosan. Természetesen a PCIe tápcsati rajta van.

-
Spet
addikt
-
törölt tag
Az EPOX-ra hirtelen nincs ötletem. Az ASUS csinálhat úgymond tuningot, ha a read spektrum funkciót nem kapcsolod ki (már ha van ilyen és már ha így kell leírni...
) A manual-ját érdemes lenne mindkettőnek alaposan átnézned, lehet, hogy csak BIOS beállítás és-vagy kompatibilitás gond van valahol...volt olyan lap, ami csak bizonyos chip settel szerelt memóriákkal volt hajlandó üzemelni. HA ez így van, akkor a MANUAL leírja. Volt ami csak az egyoldalas memóriákat kezelte.
EPOX-nál még lehet olyat csinálni (bár a leírását ennek is átnézném
), hogy az IDE kábelből még egyet beszereznél (az új ára valami 500HUF) és a dvd olvasót külön kezelnéd a HDD-től.
hunyus: Fentebb írtad, hogy próbáltad másik táppal is már. Azt lehetne kipróbálnod, hogy milyen hibát hajlandó jelezni a gép, mikor csak a ventilátorok pörögnek, de se kép, se hang...ne húzd ki, csak állítsd le és vedd ki a memóriát. Az alaplapi VGA-t tiltsd le mindenekelőtt. Ha a memória hibát jelzi, vedd ki a VGA-t is. Ha azt is jelzi (vagy nem jelzi) hanggal, akkor CPU-t is kiveheted...és próbáld ki úgy is a gépet, hogy benne van a VGA CPU memória, elindítod, BIOS beállítás, aztán újra indítás egymás után párszor.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arc Raiders
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MIUI / HyperOS topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Ultra Gamer PC - AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5090 32GB/32GB DDR5/2TB NVMe/1000W
- GAMER PC - AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe/850W
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) is generálhatja...
Ennyit látok és pihen.
A CPU nélkül mit csinál? Ne hagyj rajta semmit, vedd ki a vgaramcpubármit, csak egy ventilátor legyen az alaplapra kötve.

) A manual-ját érdemes lenne mindkettőnek alaposan átnézned, lehet, hogy csak BIOS beállítás és-vagy kompatibilitás gond van valahol...volt olyan lap, ami csak bizonyos chip settel szerelt memóriákkal volt hajlandó üzemelni. HA ez így van, akkor a MANUAL leírja. Volt ami csak az egyoldalas memóriákat kezelte.