Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spet
addikt
Üdv minden fórumtársnak.
Gondoltam, "retrozok" egy kicsit és megpróbálok beüzemelni 2 db socket 370-es alaplapot. Az egyik egy EPOX EP-3VBA+ másik egy Asus TUSL2 rev. 1.03 (igencsak hasonló ehhez).
Nos a problémám egyszerűen az, hogy hiába próbáltam meg mind2 lapnál 3db winchester-ről is az XP bootolást, mindíg csak addig jutottam, hogy a kurzor villog vagy Update ESCD Succesfully (ez az Ususnál történik csak meg).
Az epox lapnál próbáltam, hogy boot sorrend-nál a dvd olvasóról bootoljon, de ugyan úgy csak a kurzol villogásig jut el. Az aususnál nincs ilyen lehetőség
Az asus lapban az elem sajnos halott, mert amint kikapcsolom a gépet és lekapcsolom a tápot, a következő indítási próbálkozásnál, resetel a bios.
A 2 processzor amik a lapokban vannak: SL54P (Asus) és SL4CG (epox).
Próbáltam már 2 táppal is egy FSP235-60IG illeve egy 350W-os Codegen táppal is.
A lapokon a kondik nem púposak nem rozsdásak.
Tehát a fentebb leirtak alapján lehet-hogy minden működik, kivéve az alaplapok?
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Spet
addikt
válasz peti_s #10370 üzenetére
Köszönöm, erre nem is gondoltam. Eredményről, majd beszámolok.
(#10369) Kardee: Lehet hogy VGA driver a probléma, próbáld meg az előzött uninstallálni, majd felrakni a legújabbat ami a kártyához való+DirectX frissítést is ajánlom. Egyébként más játékoknál nem tapasztaltál ilyen problémát?[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz #10726912 #10378 üzenetére
Memóriából nem sok választásom van, hogy nagyon cserélgessem, probléma elvileg nincs velük, hiszem csak egy rövidet csippant és tovább megy. HDD-ket próbáltam úgy, hogy csak az volt bekötve és DVD olvasóval is együtt. Alaplapi lan csatlakozó egyik lapon sincs így azt nehezen tudom letiltani + addig nem teszek be semmilyen plussz kártyát ameddig életet nem tudok beléjük tenni.
(#10379) larryking Itt megtalálod a sípolások magyarázatát.
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz #10726912 #10378 üzenetére
Nos az EPOX lapnál a CMOS clear segített tovább tudtam lépni egy kicsit (most már tudok bootolni Cd-ről). Lessz egy format C azt megpróbálok felrakni egy új XP-t vagy Linux-ot. Az Asus lap viszont ugyan úgy megáll az ESCD update-nél, hiába volt elem csere CMOS reset. Ráadásul a a 800Mhz-es cerkát 1120Mhz-en látja!
-
Spet
addikt
-
Spet
addikt
válasz kmisi99 #10659 üzenetére
Jól teszed, mert valószínűleg tényleg az alaplap haldoklik, nekem is ilyet csinált egy PIII-as gép aztán a sok alkatrész csere után a lap volt a ludas.
(#10651) Afterdark: Akkor nagy valószínűséggel megadta magát ama remek videokártya
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
Pfff milyen passzívak itt az emberek a codegennel kapcsolatban . 5 éven át ment a PIV-es gépem ezzel a márkával, igaz az eredeti ami benne volt a ventri hangossága miatt lecserélve egy új codegen tápra. A Vargáné és tsa. tápok naaa azok tényleg borzasztóak voltak.
-
Spet
addikt
válasz #10726912 #10682 üzenetére
Akkor egy kérdésem feléd: ha egy lapban már kicseréltem mindent amit lehet (cpu, memória winchester), és nem bootol be, akkor arról a lapról nyugodtan kijelenthetem, hogy hibás? Illetve, ha egy másik lapban ugyanezt csináltam, de ott folyton kék halálozik, még xp telepítésénél, akkor azt is "halottnak" nyilváníthatom? (mind2 lap PIII-as)
-
Spet
addikt
válasz #10726912 #10687 üzenetére
Raid vezérlőőő? Olyan nem volt azokban a lapokban (jó puritán BIOS-uk volt) Nincs alapokon se púpos kondi, volt clear mos, elemcsere, vinyó csere, olvasó csere, xp cd csere, proci csere, táp csere vagy 10 db sd ram csere (milyen jó amikor az ember marokra foghatja az otthon levő mennyiséget ), kábelcsere nem volt. A bebootolás helyett csak fehér kurzol világítás, vagy egyszerűen az előtte lévő táblázat résznél megállt. Az egyiknél lehetett boot sorrendet választani a másiknál még azt sem (1. epox 2. asus, jh és az asus tuningolva látta a procikat) . Egy PIV-es lapban a leggyengébb 1,7-es celeronnal, ugyanezek a dolgok (memória, olvasó, vinyó, táp, memória, még ugyanaz az árva egy IDE kábel is) tökéletesen működött (formatálástól kezdve a full beüzemelésig). És én itt kielentettem, hogy a lapok számomra halottak.
És hozzáteszem, hogy vinyó is van már 6-7 éves és a HD sentinel szerint még mindig 100%-os
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz #10726912 #10697 üzenetére
A marokkupacmemóriából elméletileg az összes jó, a PIV-es lap még kezelte az SD ramot a DDR mellett és lefuttattam mind1gyiken egy fél órás Memtestet hibák nélkül. A legjobb hogy volt olyan hogy format után az első fájlok felmásolásánál megakad, újra próbálkozás (a gép ajánlja fel), továbbmegy xp telepítés ott egyszerűen megáll egy idő után nem csinál semmit. Másodjára ismét nem megy fel egy fájl újra próba újra próba újra próba, egyszer sem sikerül, na mondom, akkor itt dögölj meg már túl sok energiát fektettem bele (ráadásul 2 olvasónál is). Természetesen egy memóriával lefuttatva mindezt. Ez volt az EPOX lapnál.
Az ASUS lap, mint említettem tuning prociknak látja az alap gyáriakat (rádob vagy 5%-ot az órajelre), és ott még a CD-ról való bootolás sem megy neki (hiába van beállítva a boot sorrend), megáll a táblázatnál, a nem tudom már mi update successful-nál (bocsánat a kifejezésért). Hiába volt CMOS clear, elemkikapás, neki az sem segített, így ennek a lapnak is keresztet vetettem.
Túlmelegedést egyik lapnál nem érzékeltem. DDR memóriánál visszafelé kompatibilisek voltak az egységek, nem tudom hogy az SD-nél így van-e
-
Spet
addikt
válasz #10726912 #10701 üzenetére
Szívesen belinkelem a lapok leírását, ha ez téged megnyugtat
ASUS
EPOXAz asus lapnak csak annyi az eltérése, hogy nem TUSL2-C hanem sima TUSL2 rev 1.02 (amihez külön leírást nem találtam), de a TUSL2-C a TUSL2 rev 1.02 és a CUSL2 asus lapok mind ugyanúgy néznek, csak a feliratuk más
-
Spet
addikt
válasz #10726912 #10706 üzenetére
Nyálaztam én már a manualjaikat eleget, mind2 lap támogatta mind2 processzort, amivel próbálkoztam, a legújabb ősrégi BIOS-van rajtuk, a kapcsolókat úgy állítottam, be hogy ne szabályozzák a dolgokat, mert volt olyan beállítás velük, hogy el sem indultak. Ráadásul ennyit még egyszer sem foglalkoztam gépekkel egyidejűleg.
-
Spet
addikt
válasz amdphenomX4 #10723 üzenetére
CMOS clear, elem kivétele 10-15 másodpercre (természetesen a gép legyen áramtalanítva). Aztán próbáld meg az XP installt. Illetve ha meg van ég a régi vinyó próbáld meg arra rárakni az XP-t.
-
Spet
addikt
válasz Intruder A 6 #10919 üzenetére
Akkor úgy néz ki, hogy a te 6970-esed elszállt.
-
Spet
addikt
válasz Intruder A 6 #10928 üzenetére
Értem, akkor ezen elcsúsztam az olvasás felett. Bár mivel a kártyával technikai probléma nincs, így nem valószínű, hogy cserélni fogják, de 1 próbát megér. Maximum még ennyit tehetsz hogy szerzel műanyag(!) alátétetek, hogy meg tudd emelni a lapot a házban a rögzítési pontoknál így hátha becsusszan a vidkari is a helyére rendesen.
-
Spet
addikt
válasz ruppotlan #10938 üzenetére
Ha már pukkan a táp akkor annak vége. Részben a te hibát is lehetett azonban, mivel nem sok táp szeret menni 24/7 vagy a közeli időintervallumot (kivéve a szerver tápok). Hogy milyet vegyél azt kérdezd meg inkább ITT kérdezd meg.
Szerk,: hát nem sok mindent láttam úgy működni, hogy rossza táp ellátása. Lehet hogy a táp már nem tudta kiszolgálnia vidkaridat azért nem volt se kép se hang.
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz atti1848 #11574 üzenetére
Nem tudom,hogy csináltál-e CMOS resetet első indítás előtt, de ha nem akkor érdemes azzal kezdeni. Akkor meg kéne tudni, hogy a lapod támogatja-e a CPU-dat (FSB+cache méret), mert amit linkeltél oldalt ott nem sok derül ki a lapról.
Tápod márkáját le tudnád írni?
Viszont nekem gyanús, hogy a lap nem ad ki semmilyen hangjelzést ha nincs benne memória, vagy bármi más.
Szerk.: Közben megleltem igaz spanyol ha jól nézem, de így is több az információ a lapodról. KATT
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz atti1848 #11578 üzenetére
Az oldal szerint amit én találtam, nem, Még annyit tudsz csinálni, hogy valakitől kérsz kölcsön egy kisebb celeront vagy pentium procit és azzal leteszteled. E mellett természetesen ne a közönségnyertes codegány tápot alkalmazzál
Szerk.: Lásd CPU támogatás lista. természetesen van olyan, hogy elindul a listán nem szereplő processzorral, csak nem érdemes kísérletezni vele.
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz atti1848 #11580 üzenetére
Az asrock lap támogatja az a CPU-t de a QDI lapban nem hiszek (saját vélemény!). Kellett volna kérni egy képet a lapról, a benne lévő processzor együtt, hogy működik (pl AIDA nevű programot lescreenelni).
Még ennyit nézz meg, hogy nincs-e púpos kondi a lapon vagy égési sérülés rajta.
-
Spet
addikt
válasz Wind-Storm #11620 üzenetére
Bevallom így sem volt egyszerű megtalálni ezt a leírást a lapról (számomra eléggé noname mint lap, hivatalos oldalukon meg már csak rammal foglalkoznak).
atti1848: Cserét viszont egy az egyben nem ajánlom, mert a végén még azzal is rosszul jársz. Inkább itt kéne élősszőr körbe érdeklődni, hogy nem-e ad valaki kölcsön egy procit.[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz Death666 #11673 üzenetére
Már rosszul kezdtél hozzá, hogy a windows alól frissítetted a BIOS-t (sehol sem ajánlják igazából). Amit eddig találtam, az egy olyan lehetőség lenne, hogy szerzel egy USB-s floppy olvasót rákötöd a laptopra és arról frisstíed itt a leírás. Ha nem tudsz szerezni vagy ha tudsz de nem sikerül, akkor megkérdezheted a kollégát itt, hogy mennyiért mennyi idő alatt. De mivel garanciális a gép azért még maradhat, hogy vissza viszed és azt mondod, hogy egyik napról a másikra elromlott, hátha nem kérdeznek többet és cserélik.
-
Spet
addikt
válasz Death666 #11676 üzenetére
Igen van ilyen verzió is. Letöltöd a BIOS-t az adott gyártó oldaláról, és felteszed egy FAT kiterjesztésű pendrive-ra, a fájlokat átnevezed (pl a szöveg végén található link szerint). Rádugod a pendrive-t a gépre amíg az kikapcsolt állapotban van. Nyomva tartod azt a 2 gombot megnyomod a bekapcs gombot közben, ha a power led el kezd villogni, akkor elengeded a 2 gombot és még 1x megnyomod a bekapcs gombot, és utána már elméletileg frissiti is a bios-át. Eredeti angol szöveggel itt található, igaz más laptophoz.
-
Spet
addikt
válasz Predator2 #11891 üzenetére
Megpróbálhatnád egy másik gépben ugyanazokkal a játékokkal letesztelni a kártyád illetve egy kölcsön kártyával a te gépedben ugyanezt. Megmozgathatnád a tápkábeleket is, hogy miden a helyén van-e rendesen.
Ha a másik gépben is a kártyád így működik akkor lehet, hogy valamiért a szoftveres ventilátor kezelője nem fut rendesen, vagy nem jut el a kártyához ez az információ (volt már ilyen). Hogy hogyan tdnád bizonyítni kb sehogy, mert nem igazán szoktak játékokat futtani az ellenőrzés szempontjából.
Másik lehetőség, hagyod a kártyát, hogy megfőjön és gariban becseréled.Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Spet
addikt
válasz Wind-Storm #11894 üzenetére
Hát főztem már meg passzív kártyát meg aktív kártyát igaz ott egyszerűen elrozsdásodott a csapágy és azért adta meg magát a ventillátor és főt meg úgy a kártya. Igaz nem mai darab volt egyik sem (valami régi asus radeon meg egy gef 5000-es szériás), de ha volt szoftveres védelem akkor miért nem szolt közbe?
Szerk.: Predator2 ha ez terhelés alatti értékek akkor egész normálisak számomra.
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz Wind-Storm #11904 üzenetére
Ömmm passzolom . Anno sokat WoW-oztam és éreztem, hogy a bordán hogy igen csak süt (anno nem ismertem semmi hő fok kijelző progit +nem is érdekeltek annyiar ezek a dolgok ) Oszt egyszer elszált játék közben, a kártyából aztán se kép se hang, cserébe viszont kaptam egy hd3650-et gariba . Az asus kártya régebbi típus volt, nem is igazán csekkoltam le, mert azért is kaptam azt a gépet, hogy rendbe rakjam, az hallom, hogy valami nagyon küzd, hát a vidkari ventije volt. Kártya ki vidkari ki venti ki, majd szétmállik a ventillátor csapágy, mondom fasza, de legalább szép nagy alu borda van rajta a sima netezést, csak elbírja, hát nem . Az se szolt semmit előtte, de még utána sem
Nálam ennyit a hardveres védelemről
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz napukk #12275 üzenetére
A laptop rá van köve az adapterre, vagy akksiról próbáltad, esetleg mind2-t? Ha megnyomod a bekapcs gombot csinál egyáltalán valamit (felpörög a vinyó vagy a proci hűtője), vagy egyáltalán semmit? Lehet, hogy csak a bekapcs gomb halt meg, de az is benne van hogy az alaplap több információ kéne róla (amit fenntebb említettem).
-
Spet
addikt
válasz petrelli86 #12427 üzenetére
Elméletileg annak kéne lennie a video kimenetnek Teljes online user manual.
-
Spet
addikt
Sziasztok erős a gyanúm, de szeretném, ha ti is megerősítenétek az elképzelésemet.
Nemrég hozzám került egy MSI ms-7236 ver 2.2 socket 775 alaplap, benne egy Pentium D 820 processzorral.
A teszteléshez előkaptam a a Chicony hypro 350W-os tápegységemet illetve kölcsön kaptam 2x1Gb Hynix memóriát, plusz leporoltam a régi 5670-em.
Ami történik, vagy is nem. Ha a manual szerint mind a 24 PIN-be illetve a 12V-ba csatlakoztatom a tápot, akkor bekapcsolásnál felpörögnek a ventilátorok, de folyamatosan újraindul. Ha csak a 24 PIN-be van bekötve akkor folyamatosan mennek a ventilátorok, azonban nem ír ki semmit (próbáltam kiváltani az 5670-et egy régi PCI-os videokártyával, de annál sem jelez semmit a monitor, viszont ugyanúgy pörög a CPU ventilbátor). Illetve mindkettő esetben egyet próbál csipogni az alaplapi hangszóró.
Kérdésem az lenne, hogy lehet meghalt a lap vagy, az is lehet, hogy a CPU tokban elhajlott pár láb amikor rászerelt valaki egy Freezer Pro 7 Rev2-t és ezért nem akar elindulni?
Válaszokat, ötleteket előre is köszönöm.
-
Spet
addikt
válasz SigmaW #32067 üzenetére
Memóriát nem teszteltem, mert nem tudom miben (csak ddr1-es illetve ddr3-as alaplap van otthon), de csak nem működésképtelen darabokat kaptam a rendszergazda ismerőstől.
Paszta van rajta, én cseréltem (szokásom, mindíg cserélni, ha hozzám kerül valami, csak megnyugvásként).
Csipogó egy elhaló pittyenést ad ki, de elő fogok keresni egy kisebb, régebbi alaplapi hangszórórt és lecserélem, hátha az majd érdemleges jelzést fog kiadni.
HDD nélkül még nem próbáltam, de majd munka után, ezt a lehetőséget is megnézem.
-
-
Spet
addikt
válasz jkiraly #32080 üzenetére
Még egy utolsó lehetőségként egy másik tápegységgel is megpróbálnám. Ha úgy sem megy semmi akkor a lap tényleg meghalt. (még ha külsérelmi nyomokat nem mutat, mint az általam fentebb tesztelt lap is).
Illetve olyan kérdésem lenne, hogy ha a lapra van rákötve speaker, az nem adott semmilyen pittyenést?
-
Spet
addikt
válasz Zoli2016 #32091 üzenetére
Nincsen a kábelen másodlagos meghajtó ugye? Illetve nem a középső csatlakozási pontra (szürkére), hanem a feketére csatlakoztattad?
Ha egyedüli IDE eszközként használod, akkor én 2 fajta megoldást találtam: vagy nem jumpereled, vagy pedig elforgatod 90 fokkal a jumpert (balról alsó sor 3.4. lábat fogja össze).
Otthon még nekem is IDE-ről megy a gép, így most munkából nem tudom megmondani, hogyan is jumpereltem be.
-
Spet
addikt
válasz sutyerák007 #32095 üzenetére
Valoszínüleg kezdi megadni magát a videókártyád (a 8 év az 8 év).
-
Spet
addikt
válasz sutyerák007 #32097 üzenetére
Nem-nem, ha esetleg valami fiatalabbat szerzel be használtan, akkor még lehet javulást is fogsz érezni a játékoknál (mert véleményem szerint a proci "megette" a videókártyád).
-
Spet
addikt
válasz gege321 #32104 üzenetére
Én a tápegységre gyanakodnék első körben, főleg, hogy a kismegszakítót, is magával vitte a gép (ami biztos, hogy a gép miatt volt, vagy esetleg nem lett túlterhelve a hálózat?), és meg sem moccan. Ugyebár ezt te is tudnád tesztelni, ha lenne kölcsönben/elfekvőben egy másik tápegység, és vele együtt minden mást.
Viper26: A hivatalos oldalon nincs támogatva az alaplap alapján a benne lévő memória modult (ha erről beszélünk), lehet ez okozza a problémát. Költsög memóriaával (ha van), akkor könnyen tesztelhető.
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz Adamoo007 #32103 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztési időből a szerkesztés után, az előző hsz-ben.
Pontos alaplapot tudnál mondani? Alaplapi hangkártyát használod? Lehet, hogy a hátsó kivezetés gajra vágta magát, és az lesz a megoldás, hogy veszel bele egy hangkártyát.
Orgi: Lehet GPU probléma. Gondolom a tápot is cserélted nem csak a többi komponenst. Nem melegszik a videókártya használat közben? Ki lett takarítva? Erre használhatod az MSI Afterburner-t az AIDA64-t, vagy ha jól emlékszem a GPU-Z-t
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
Amit gyorsan találtam (munka közben): terhelés nélkül 26-32°C (gépház szellőzéséstől függően). Terhelés alatt vegyes felhasználó adatokat találtam 59-72°C (ismételten gépháztól függően, de PH-n 55°C volt terhelés alatt a hőmérséklete, egy nem túl optimalizált játék alatt.), De gondolom ha már beleharap a 75-80°C-ba az nem egészséges.
-
Spet
addikt
válasz gege321 #32110 üzenetére
Régebbi hozzászólás szerint, a zöld illetve valamelyik fekete kivezetést (föld) érdemes összekötni több másodpercre dróttal, és utána átbillenteni a kapcsolóját a tápnak, hogy felpörög-e a ventillátora. Ha nem, akkor nagy eséllyel halott. Csak ne mond el gariztatásnál, hogy így tesztelted.
-
Spet
addikt
válasz JosieMaran #32127 üzenetére
Szia, a CPU-t vagy a GPU-t nem húztad véletlenül? Nem melegedett valamelyik a kettő közül?
BIOS frissítés mai világban már nem rakétatudomány, ha követed a lépéseket, nem lehet elrontani. Próbáld meg még esetleg az alaplapi elemet kivenni pár másodpercre (a tápegységet is húzd ki), hogy tényleg elfelejtsen minden beállítást. Utána első bekapcsolásnál, csak az időt állítsd vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone topik
- Hálózati / IP kamera
- Kupon kunyeráló
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- Topton N100 (4mag,4szál) 1xDDR4, 1xNVME, 2x2.5Gbit LAN, SATA PORT HIBÁS GÉP
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Új generációs Gamer Intel i5 13400/ RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Beszámítás / Garancia
- ELADÓ: i5 6500/ 8GB DDR4 /240GB SSD /USB-C /takarítva, pasztázva/ HP 800 G3
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - Új RTX 3050 GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest