- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sapierik
újonc
Hello!
Az a problémám, hogy ujratelepítettem a gépemet (Win SP3) ujraraktam a drivereket, de a videokáttya és alaplap driver felrakása után a gép többé nem indul be, egyből lefagy a windows betöltésekor. Alaplap GIGABYTE GA-K8VM800M, videokártya Radeon 9250 128 MB. Az egész telepítés alatt működik csak a driverek felrakása utánni ujrainditástkor nem indul be. Ha kiveszem a videokátyát és az integráltra kapcsolom a monitort akkor beindul és minden működik. Eddig is ugyanezeket a drivereket (az eredeti diszket) használtam és eddig működtek, szóval szerintem nem a driver a hibás. Próbáltam ugyan olyan Radeon 9250 128 MB videokártyával, de ugyan az a helyzet. Tudna valaki segíteni hogy mi a probléma?
Valószinüleg megment az alaplap, vagy mi lehet a baj? -
eventus
veterán
Sziasztok,
Aláírásomban lévő gépem van és a következő a problémám: windowsban nyomok kikapcsolást, az szépen le is áll, de maga a gép nem. Továbbra is mennek a ventillátorok, világít a ház, hdd led nem villog, monitor nem kap jelet. Ilyenkor power gomb hosszan nyomásával kikapcsol. Mi lehet ennek az oka? Hetente kb 2x csinál ilyet.
Köszönöm!
-
B3AST
tag
Sziasztok!
Ez a gépem van:
Gigabyte GA-MA770T-UD3P (rev. 1.0)
AMD B55 + Freezer13 Pro
Kingston HyperX Blu 2×4GB DDR3 1666MHz
Gigabyte R5850 OC
Samsung 120GB SATA2 HDD
Codegen táp (igen, tudom, még nem tudtam megvenni az újat)Ma költöztem. Előző lakásban tökéletesen megy, lekapcsolom, elcsomagolom. Másik lakásban kicsomagolom, összerakom, indulás után hosszan sípol, nincs kép. Az alaplap használati utasítása szerint a vga nincsen rendesen csatlakoztatva. Kivettem, megtakarítottam, visszatettem. Továbbra is csak sípol.Ezt megcsináltam még párszor, megcseréltem a tápcsatlakozókat a videokártyán. Továbbra is csak sípol.
Mivel nem tudtam mit kezdjek vele, így inkább teljesen szétszedtem, kitakarítottam, paszta a procira, mindent összeraktam újra. Most már sípolni sem sípol. Csak felpörögnek a ventillátorok és nincs kép.Mit kellene még ellenőriznem / csinálnom vele?
Köszönöm szépen előre is.
-
ebegab92
senior tag
Üdv!
A konfig az alábbi:
-ASUS P5QPL-AM (legfrissebb BIOS-szal)
-Intel Pentium Dual-Core E6500 CPU (alap órajelen)
-Sapphire HD7750 1 GB GDDR5 (pár napos)
-Colors(h)it táp 420W
-2 + 1 GB DDR2 Kingmax RAM, 800 MHz-es papír szerint mindkettőA probléma jelenleg az, hogy pár napja lett újrarakva a gép, és eközben vettem észre, hogy a memóriák csak 667 MHz-en járnak. 800-ra be is lőttem, ment minden gond nélkül, egészen máig, amikor is szólt ismerős, hogy kékhalálozik a gép. HDD-t kiszűrtem egy HDD Regeneratoros ellenőrzéssel, Memtestezek jelenleg, és érdekes módon a 800 MHz-es modul 800 MHz-en egyből hibázik, ám 667 MHz-en még nem történt ilyen...
Ezek szerint ennek a 2 GB-os 800 MHz-es modulnak lőttek?Másik modul (az 1 GB-os) még teszt alatt, de az nem is hibázott egyből 800 MHz-en
-
KSparrow
őstag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
Tegnap este interneteztem a gépemen, (400W Gigabyte táp, Asus P5Be alaplap, Incel core2duo 6300 proci, vid.kártya: Ati5750, 2Gb RAM), és egyszer csak kikapcsolt magától. Utána egy mp-re rá kb újraindult, de ki is kapcsolt 2 mp után. Azóta csak ugyanezt csinálja, elindul, de pár másodperc után kikapcsol. Mi lehet a gond? Merevlemez nélkül is ugyanezt csinálta. gyszer eljutott addig, hogy kereste, mitől bootolhatna, de utána kikapcsolt ugyanúgy. Mikor visszatettem utána a HDD-t, akkor elkedzte betölteni a Win7-et, de akkor is kikapcsolt. Szóval nem teljesen halott, de jelenleg használhatatlan.
Van pár videóm, ha kellene, akkor fel tudom tölteni őket.
Előre is nagyon köszönöm és várom a válaszaitokat!
Én a tápra gyanakodnék, de lehet a proci, elvégre 7 éves és az alaplap is, az is ugyanannyi.. -
haligábor
tag
Valaki tudna nekem segiteni? [link]
-
SLC09
tag
Úgy jártam ma egy sima Win7 telepítéssel, mint még soha és tanácstalan vagyok.
A telepítés és az alap driverek telepítése után, ahogy újra indult a gép a Windows egy kékhalállal indított, mondhatni soha többé nem indult el. Aztán mondom, akkor rakjuk újra megint hátha... de az installer azt mondta, hogy hánanemáhogyolyanegyszerűlegyen!, azt jelezte, hogy nem talál merevlemezt. Illetve, mint kiderült a BIOS-ban sem lehetett látni sem a HDD-t, sem a DVD írót. Oké gombelem ki, s majd be, voálá máris látja a BIOS. AHA... a Windows installer továbbra sem.
Utána vettük csak észre, hogy a CPU hűtőventi nem forog, csak vergődik, meg-meg moccan. Mondom azt akkor gyorsan cseréljük mert a CPU alapjáraton 60-65 C°-os volt. Nekem maradt egy zsír új Intel gyári hűtő, rádobtuk.
De természetesen, ugyanúgy viselkedett. Kipróbáltam, hátha az aljzat rossz, de nem. Az alaplap van meghülyülve és amelyik venti 4 pines, szabályzós az így vergődik. Holnap folytatom a gép nyaggatását, mit ajánlotok, miket próbáljak ki, mi lehet a probléma? Én erősen alaplapi problémára gondolok.
Konfig:
Lap: http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-h61m-d2h-usb3rev_10/
CPU: Intel I3 (pontos típust nem tudok)
4GB Ram
VGA: Asus GTX650
Tápegység: Chieftec 450WKöszönöm a segítséget!
-
kungzi
veterán
válasz
Zsivaagoo #22084 üzenetére
Vga-ra igen, nem az első gépem amit osszeraktam, de most valami nem akar sikerülni. Cpu fanra van kötve. Olyan, mintha a bekapcsolo gomb kapcsolgatna a vga-n a kis ledet. Mikor benyomom a gombot elalyzik led. Nagyon érdekes. De lehet a front panel bekotesnel van valami gebasz.
-
kungzi
veterán
Hali
Vettem egy új gigabyte ga970A-UD3P alaplapot. Ránézésre mindent jól kötöttem be, áramot kap a lap, mert a vga-n világít a kis led. Mikor indítanám, akkor a kis led elalszik, majd újra ég, de a gép nem indul. Elvileg a minden hardver jó. Táp: Corsair HX520
Néztem a front panel kábeleket, hogy jól kötöttem e be, de jónak tűnik. Pls help -
haligábor
tag
Sziasztok!
A napokban szereztem egy 9800gt-t, kicseréltem a gépben, bekötöttem rendesen, de a proci venti csak éppen felpörög, az alaplapon a led felvillan, de ennyi..... venti meg áll, led nem világit csak egyet villan, és nem kapcsol be a gép....
valaki tud erre meg oldást? vagy valami ötlet, hogy hogy tudnám életre kelteni a gépet?
üdv.:Gábor
-
syberia
veterán
válasz
Mauddip #21956 üzenetére
A leírtak alapján én az alaplapodra gyanakszom, viszont előbb ki kéne zárni a többi lehetőséget: másik vga-val, hangkártya nélkül, a ramokat külön...ha kikapcsoltad a virtuális memóriát az is okozhat véletlenszerű megfagyásokat, nekem régen ki volt kapcsolva és nem értettem miért áll meg a W7-mint a hal szeme
-
afrojack1
senior tag
Hoppá
Abit a-n68sv -
afrojack1
senior tag
Mi a baja a gépnek?
Proci: amd sempron le-1250
Alaplap: Abit a-h68sv
Hdd: maxtor 6y120p0
Vidikari: nvidia geforce 7300 se/7200 gsWin xp van rajta és nagyon lassú pedig a hdd 60% üres, már minden töredezetség meg elavult vackot megcsináltam de lassú a cs1.6 full laggal viszi és vidikari húzva van de laggol ám nem megy az egyik ventije ami kb 2-4 cm lehet mit lehetne csinálni vele?
Hogy vigye legalább a cs1.6-ot v vamit venni bele? -
SLC09
tag
Sziasztok!
Tegnap érkezett meg az új gépem, összeraktam és eddig hibátlanul működik, de fura, hogy kikapcsolásnál aránylag egy nagyot kattan, én a HDD-re tippelek, van még mellette egy SSD az gondolom nem kattog vagy ha igen na az gáz...
Normális-e ez a kattanás?
Köszönöm a segítséget, Dani!
-
membrandj
nagyúr
-
törölt tag
-
Saltwater
aktív tag
válasz
#10726912 #22061 üzenetére
Köszönöm a válaszod Tigris :-)
Nézd meg kérlek a postolt videót, amit az AIDA számítógép összegzésről készítettem.
Az egyetlen dolog, amivel a hibát elő tudom idézni. Ezért gondolom, hogy nem érintkezési hibája van a kijelzőnek. Az AIDA64 számítógép összegzés kiíratásánál mindig kifagy szürke halállal. -
baki01
újonc
válasz
membrandj #22065 üzenetére
Hát már megtörtént csak elfelejtettem leírni. ( Cooler master 550W-os táp volt) A jelenlegi tápot kimértem (nem ideg az elektronika világa ) mindenhol megvan a stabil fesz. terhelés alatt is. Tüskék sincsenek ( mire nem jó az iskola oszcilloszkópja
) Szóval szerintem a táp rendben még egy ideig szerintem.
Olvasgattam , hogy lehet szektor hiba is ennek mennyi az esélye, hogy tudom megnézni/mivel , hogy van-e? Esetleg más ötlet? -
tornas
őstag
-
baki01
újonc
Sziasztok!
(Remélem jó helyre írtam)
Na szóval. A problémám az lenne , hogy a gépemnél jelentkezett kb. 3 hete egy olyan hiba ,hogy menet közben gondol egyet és teljesen lefagy minden előzmény nélkül (játék, internet bármi közben). Ha reset-el újra indítom nem csinál semmit fekete képernyő és semmit sem hoz be, csak úgy tudom újra indítani, hogy kihúzom a hálózatból. Ilyenkor szépen elindul megy, viszont az egér össze vissza megy ( teljesen más irányban mozog mint amerre én mozgatom pl.: jobbra mozgatásnál a kurzor elindul srégen felfelé stb.) , ha kihúzom és vissza dugom az egeret újra normálisan megy. A gyakorisága van , hogy naponta 4-5 alkalom van amikor 2 napig semmi baja. Az op. rendszert újra raktam.
A gépről:
proci: AMD Athlon x2 260 2*3,2 GHz
alaplap: ASUS M4N68T-M LE V2
RAM: Kingmax DDR3 1333MHz 2x2GB
HDD: Western Digital 500 GB Sata II
VGA: Asus Nvidia GeForce GT 630 2GB
Táp: Codegen 450W
op. Win 7 ultimate 32bit (újra rakás előtt 64bit-es volt)Valakinek ötlet esetleg mi lehet a baja/ hol keressem?
ui.: A gép 2 éves volt augusztusban alkatrészei még garanciálisak de nem akarom vissza vinni.. Utoljára mikor volt kékhalál problémával azt mondták semmi baja. 2 hétre rá elkormolt a video kártya (radeon 6450 HD bekapcs után laza 97 fokon dolgozott) ami a gond okozója volt... így feleslegesnek tartom újra elvinni.
-
törölt tag
Ez már off....nekem. Nem tudom, ha agyonversz se....na jó, az anyósom köüldenéd rám csipkében, akkor megmondanám
Komolyra fordítva: menj el egy PC boltba, beszélj velük, hátha bele mennek egy cserébe, ami neked van, azért adjanak egy másik párost, rádobsz egy kicsit s bódottá meg ööm...
A rádobós költség meg lesz a tanuló pénz. Mindenképp ez a hiba sajnos...a régi inkompatibilitás újra dívik -
spici
tag
Tiger.huhhhh:
Egyenként ki lettek próbálva, azaz 2x2GB és 2GB volt a gépbe, de 1600mhz-n is kifagyott, de 1066on már nem, a késleltetést még nem néztük, de szerintem jó.
Elméletileg nem kompatibilis az alaplappal, legfrissebb bios se támogatja, de akkor hogyan tud hibamentesen futni 1066mhzen? -
törölt tag
válasz
Ombre88 #22054 üzenetére
Elsőnek akár azt is lehet...de nem hiszek az újra telepítés csodájában. Ha hibátlanok a hardverek és nincs kompatibilitási probléma, akkor annak működnie kell. Mivel nem csak játékoknál adja meg magát a gép, ezért random mód lehet a hiba akármi (értem azt, hogy random=bármi), Kezd el a klasszikus ram cserélgetést, aztán jöhetne egy másik, régebbi VGA driver is...hőfokokat próbáltad monitorozni játék alatt? Meddig tesztelted a gépet 3D-vel?
Megpróbálhatod levenni a pc oldalát, játsz vele így pár órát egy huzamban, aztán próba (bár egy jobban berendezett pc házban romlik a hűtés levett oldalfal esetén, de ez hátha nem jól van berendezve). Melegedhet pl a ram is. Vagy bármi, amiről nincs mérés.
terencehill2: Az elem csere kivétellel nem resetelődik a BIOS, csak akkor, ha ezzel egy időben a tápegységből is ki van húzva a tápkábel. Örvendés, hogy megoldódott a gond.
spici:Leginkább a memóriákkal kéne kezdened egy egyszerű tesztet: egyesével hagyd a gépben minden modult minden slotban próbálj ki. Nézd meg a BIOS-ban, hogy azokat (vagy kisebb illetve gyengébb) beállításokat használja a BIOS, (feszültségeket és időzítéseket), ami a ramokon szerepel. Nézd meg azt is, hogy a Kompatibilitási listán rajta vannak-e ezek a ramok (okozhat gondot sajnos). Ha nem, akkor nézd meg azt is, hogy milyen BIOS kell ahhoz, hogy támogassa a BIOS a ramokat. Végezetül nézd mega zt is, hogy dual módban futnak e a ramok, ha mindkettőt használja a lap. Ha csak egy van benne és akkor egyik sem hibázik, de a kettőnél igen, akkor lehet, hogy a dual üzem kavar be (ritkán elő fordulhat ez is).
totti60: Ha itt nem válaszolnak, akkor írj az oprendszered topicjába, ott kapsz választ (a win-7-8 rendszerét sajnos nem ismerem). Formázni nem érdemes, attól még nem fogja látni az oprendszer, hogy üres. Beállítási probléma van, csak én nem tudom, hogy mi az...majd más megmondja. -
totti60
csendes tag
Sziasztok!
Most cseréltem alaplapot. A gépembe 2 db 1 terás vinyó van, a biosban látja mind a 2-őt és windows telepítőbe is, de ahogy elindul a win. a sajátgépbe csak azt a vinyót látja amelyikre a win-t tettem. Meg lehet ezt valahogy oldani, hogy a másik vinyót is lássa? Nem szeretném leformázni mert azon van az összes cuccom.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
spici
tag
Készüljetek fel ez eléggé hosszú lesz!
Először is leírom a konfigurációt:
Alaplap: ASUS M5A97 R2.0
Processzor: AMD FX6350
Memória: CSX 2x2GB DDR3 1600MHZ
CSXOCEC316004GBKIT
Videókártya: Sapphire HD7770
SSD: OCZ Vertex3 120GB SATA3
HDD: WD 500GB SATA3 64mb cache
Tápegység: Corsair 430W moduláris
Szóval itt el is kezdem a történetet.
A proci, alaplap, memóriák pár napja lettek bele téve és azóta rosszalkodik a gép, de durván.
Az a legnagyobb probléma, hogy random kék halált dob be a gép, de ez ritkább. Az a gond, hogy sok játék kicrashel egy bizonyos idő után, de az összes!
Nem tudtuk mi lehet a probléma és itt felsorolom miket csináltunk, próbáltunk.
Arra is gondoltunk, hogy Win8 kompatibilis az alaplap azt kellene feltenni, de ugyanaz a probléma mint Win7-nél, mindkettő 64 bites volt , win7 ultimate win8 pedig pro, abból is a 8.1.
BIOS-t állítgatások után optimizált gyári beállításokra tettük vissza, de így sem jó.
Lefrissítettük a BIOS-t és ugyanaz a probléma.
Mivel olvastuk, hogy ez a SSD OCZ Vertex3 sok halált okoz, de egy firmwareval kiküszöbölhető a probléma, frissítettük a 2.25-re ami a legfrissebb és ugyanaz a probléma, a rendszert ezután feltettük a WD 500GB-os HDD-re és lekötöttük az SSD-t , de a hiba ugyanúgy fent áll, azaz kilőve az SSD probléma.
Gyanakodtam ezután esetleg a processzorra, de futtattunk egy órás stability tesztet és semmi összeomlás sem történt, Windows memóriadiagnosztika sem hozott semmi hibát.
Túlmelegedéssel biztos nincs probléma mivel a gépház oldalán egy 18cm-es ventillátor, az elejébe egy 12-es és a tetején egy 10cm-es ventillátor megy, nem gyári proci hűtő van rajta, hanem egy Arctic Cooler Freezer pro 12 és 40 fok fölé nem megy semmilyen érték.
Az alaplapon van memOK! funkció ami az, hogy a megfelelő beállításokon használja a ramokat, de ez fél percig világít utána bootol a rendszer ami azt jelenti, hogy valami baj van a ramokkal, de elindítja, és ekkor dob kék halálokat.
Ha megnyomjuk az alaplapon, hogy állítsa be a megfelelő értékeket az 1600mhz-es ramokat lefokozza 1066mhz-re és ilyenkor megfelelő, de nem értem, hogy miért pedig az alaplap bírja az 1600 és a feletti mhzű ramokat is.
Vadonatúj tápot kapott a gép, corsair 430W moduláris és a hiba ugyanúgy fent áll.
Nincs több ötlet, mi lehet a gond?
Kékhalál hibák:
MEMORY_MANAGMENT
illetve változó.
LÉTEZIK, hogy esetleg nem kompatibilisek a komponensek? Bár a mai világban ezt már lehetetlennek tituláltam. -
terencehill2
csendes tag
válasz
terencehill2 #22055 üzenetére
Már megoldódott, az elem totál le volt merülve újat kellett bele rakni, ugyhogy nem álltam messze az igazságtól.
-
terencehill2
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Sürgős lenne a dolog, szóval ha valakinek van valami ötlete az okvetlen írjon PÜ-t vagy itt válaszban.
Dell Optiplex 755ös gépről lenne szó, ami természetesen egy Irodában tölt be mindennapi funkciót.
Windows XP op. rendszer van rajta, viszont ma reggel valamiért bedöglött a gép, ha bekapcsolom, fogja magát és egy idő után megáll majd újraindul, ezt eljátsza egymás után kb. 3-szor, majd bekapcsolva marad és fut, no de nem rendesen, mivel a monitoron egy pillanatra felvillan a NO SIGNAL felirat (még az első bekapcsolás után) majd pedig a monitoron narancs színbe világít a led, mintha nem is menne a gép.
Az elemet már kivette az illetékes személy, szóval a BIOS reset így tudtommal megvolt, RAMokat megcserélte ezután össze lett dugva és a fenn említett probléma továbbra is fennállt. HELP fast pls, tényleg nagyon sürgős lenne, most szedjek ki minden drivert és aztán pakoljam vissza? -
Ombre88
csendes tag
válasz
membrandj #22053 üzenetére
Sziasztok!
Az elmúlt pár napban vásároltam egy egész tűrhető PC konfigurációt:
intel core i7 4770k
asus B85m-g alaplap
16 gp kingston ram
cooler master hyper 103 hűtés
sapphire r9 280 x 3 gb vga
120 gb samsung ssd
2 tb toshiba vinyó
600 watt coller master táp.Feltelepítettem rá a windows 7-et 64 bit verzióját.A kapott driverekkel.
Feltelepíttem az első játékok!(farcry 3).Kb. másfél óra játék után újraindult a gép.Feláll a win utána hirtelen megint újraindul.Sebaj mondom megesik.Játék elindít kb. 1 órát nyomom rámegyek a kilépésre rögtön reset.Windows szintén feláll rá két perce megint reset.Gondolom én nem tetszik neki a game.Feltepítek egy másik játékot.Játszok vele két órát.Után kilépek majd böngészni kezdek a neten(kilépés után eltelik 5 perc kb).
Rákattintok valamire egy weboldalon a gép rögtön nyom egy resetet megint.
Próbáljam újra rakni megint a rendszert egy más verzióval vagy hardver hiba lesz?Gyanús hogy játék közben vagy utána történik mindez.Lefuttam egy 3d markot ami ugye dolgoztatja a gépet de akkor nem indult újra.Tudom bármi lehet de mégis valami ötlet? -
Saltwater
aktív tag
Sziasztok!
Az elmúlt jópár év alatt elég sok gép megfordult a kezeim között, de a téma címében említett hibát irónikusan csak az én laptopom produkálta. Nem volt még olyan számítógépes probléma amit ne tudtam volna megoldani, de be kell valljam, ebbe a problémába bizony beletört a bicskám.
A konfiguráció:
MSI VR 630 laptop
BIOS: A1672NMS.10I, de a A1672NMS.10J rommal is fagyott.
chipkészlet:nVIDIA MCP77MH
RAM:2x2GB 800 MHZ (külön-külön is ki lett próbálva, a ramok csatlakozóit megtakarítottam, a szürke halál szintén jelentkezett)
video: nVidia 9100 M (gyári referencia, legfrissebb, és még számtalan driverrel próbáltam)
Próbáltam a GPU órajelét is csökkenteni, szintén kifagyott.
HDD: régebben WD 3200 BEVT, és most Toshiba 500 GB
CPU: AMD Turion X2 Ultra Dual-Core Mobile ZM-82 x2 (Régebben Athlon x2 64, azzal is volt szürke halál)
Hűtés rendben, újonnan és ezüst pasztával újra kent hűtővel is produkálja a hibát, ha meleg, ha hideg, tök mindegy.
Windows: MINDEGY! Windows XP-vel, Windows 7 Thin PC, vagy 64bit Enterprise, vagy Windows 8, egyaránt csinált szürke halált.
A gép jelenleg 4 és fél éves, és már az első Windows telepítés után is előfordult a szürke halál. Akkor még azt hittem, hogy a friss windows 7 64bit-es driverek okozzák, de sorozatos különböző Windows telepítések sem oldották meg a gondot. A hiba az összes nem szükséges driver letiltásánál (kártya olvasó, modem, acpi stb.. is jelentkezik.
Mikor jelentkezik? Leginkább youtube videók nézése közben, de előfordult hogy nem futott semmilyen böngésző vagy program, és mégis mikor ránéztem a gépre, már szürke volt a képernyő, majd semmilyen gombra nem reagált, csak a főkapcsoló hosszas nyomására kapcsolt ki a gép. Szándékosan a hibát CSAK az AIDA 64-el tudom előidézni, (lent a youtube videó linkje róla) Egyébként van hogy napokig semmi probléma, és van hogy egy órán belül 3x is kifagy szürke halállal. A rendszernaplóban semmilyen előjele nincs bejegyezve, tehát a fagyást megelőzően nincs bejegyzés a rendszernaplóba. Újraindításkor nincs "kritikus leállás" bejegyzés sem.
Linux-al sosem fagyott még ki szürke halállal a gépem.
Mi lehet ez?Mint láthattátok nem csak szürke, van hogy zöld a szín és láttam már bordót is, de leggyakrabban szürke a szürke halál.
Segítségetek előre is köszönöm! -
palika29
csendes tag
Sziasztok!
Van egy dégebbi HP asztali gép. AMD 4000+ os proci. gyári hdd mellé beletettem egy 64 GB SSD-t amin a rendszer van Win Xp SP3
Mostanra olyan szinten belassul, minden kattintás percekig tart. sokszor 4-5 percig megáll gondolkozni.
HDD sentinel szerint minden ok. TRIM nincs bekapcsolva azt írja.
esetleg ötletek mivel lehetne életképessé tenni?
http://szamitastechnika.vatera.hu/pc_asztali_szamitogep/komplett_pc_asztali_szamitogepek/hp/hp_compaq/hp_compaq_amd_athlon_x2_4000_pc_1781713835.html
ilyesmi majdnem pont ugyan ilyen
-
membrandj
nagyúr
válasz
tatyo134 #22046 üzenetére
Üdv!
Mostanában azzal szórakozik a gépem,hogy megfagy 3-4 másodpercre, utána megy tovább. Leállítás után a táp venti és a cpu venti is pörög tovább. Csak úgy tudom kikapcsolni,hogy hosszan nyomom a bekapcs gombot. Monitor viszont elsötétedik. Ötletek,hogy ez milyen hibára utalhat? Reset után semmi baja.
-
tatyo134
csendes tag
Sziasztok! Azért írok, mert máma lecseréltem az Asus Sabertooth r2.0 alaplapot és az Amd 8350-em, egy inteles konfigra: Gigabyte x79s-up5-wifi alaplapot és egy intel i7 4820 procit és az a probléma, hogy bekapcsolom a gépet és kb 3s mulva leáll, újra bekapcsol magátol és ezt addig csinálja ameddig le nem kapcsolom a tápot. Próbáltam, hogy leszedek mindent róla, de akkor is csinálja, biosba se tudok belépni. A konfig további elemei a következők: corsair gs600 táp(600w), asus radeon 7970 ghz edition, 16gb corsair vengeance 1600mhz RAM. Válaszokat előre is köszönöm!
-
törölt tag
Nem biztos, hogy az alaplap...
Cserélj tápegységet, ramot, VGA-t, s mindent húzz le az alaplapról, se hdd, se semmi ne legyen az alaplapodon (amíg ezekből nem szerzel csere idejére másikat, addig bármi lehet hibás, amit nem teszteltél próba darabbal).. BIOS resetelést meg tudod úgy csinálni, hogy kiveszed a gombelemet az alaplapból és kihúzod a tápegységből a tápkábelt. Ezt hagyd így egy percre, aztán próba.
S húzd le a 20pines molexet, de a billentyűt, egeret, mindent...mert bármi bekavarhatja az alaplapot. Végső esetben kiveheted a CPU-t is...mindezt csak azért, mert lehet egy kontakt hiba is.
Na ha ezeken túl vagy, akkor sirathatod a lapot -
merta
csendes tag
Sziaztok!
Usb-ről próbáltam bootolni egy PIII-as gépen, majd mikor beléptem a biosba és láttam, hogy nincs ilyen opció (régebbi az alaplap), újraindítottam a gépet, kiírta, hogy a bios beállítások megváltoztak, rakjam helyre őket, de akkor már a billentyűzetre nem reagált, megint újraindítottam és azóta vinyó, venti felpörög, de se kép, se sípolás nincsen. Billentyűzet nem világit, egér az igen (usb-s). Többszöri elemcserével próbálkoztam, de az sem segített. Esetleg valami ötlet... -
Dancii
tag
Ja, még annyit tennék hozzá, hogy a régi, mindkét gépben szuperul működő 8400GS 64bites...míg a 2 új ami szarakodik 128bitesek..bár tudtommal ennek nem szabadna számítania.
-
Dancii
tag
Sziasztok.
Egy elég komplex szitum van, de már tanácstalan vagyok.
Adott 2 gép, és 2 videokari:
Az első a jelenlegi konfigom:
Egy MSI-K9N SLI lap, AMD Athlon 64 x2 proci..és az egészet egy elég fos táp hajtja, egy 400Wos Codegen..
Mikor megvettem évekig egy Gigabyte 8400GS karival ment, tette a dolgát. Gondoltam újitok egy hajszálnyit, vettem egy szintén MSI 8600GT karit. Szépen ment is úgy kb. 2 hónapig, aztán egyszer csak nem indult meg vele a gép. Kiszedtem, átpróbáltam a másik PCI-E foglalatba, mert SLI lap lévén 2 van, abban megint elment egy darabig, aztán megint KO..azóta akárhova teszem, semmi..
Bele is törődtem, félreraktam..marad a 8400, tökéletesen megy.Nemrég elkezdtem muteromnak egy gépet összerakni, csak ugy netezgetni.
Egy ASUS P5LD2-X lap, jelenleg egy 3GHz-es P4 van benne, de vettem bele egy C2D E4500at csak még nem tettem bele.
De ugye kéne bele videokari... jah a táp szintén valami noname (legalábbis nekem, valami Skyline dar series), de az kicsivel erősebb, 515W elvileg.
Na elő újra a 8600GT, beletesz..hát érdekes: minden első indításkor nincs kép..a gép teszi a dolgát, mennek a vinyók, még a win is bebootol..de kép ohne. Ha csinálok egy soft-resetet, onnantól szuper..amíg teljesen le nem kapcsolom. Utána ugyanez a sztori.
Az én 8400GS-emet beletéve tökéletes.Oké, kéne másik kari. Szereztem még egy 8400GS-t. Beleteszem, ugyanez a jelenség..
Saját gépemben néha megindul, de inkább nem..muteréban meg elsőre nincs kép, utána van..igaz, néha még a BIOS-ban is szépen bekockáz meg ilyen piros pálcikák látszódnak:Szóval már készen vagyok, ötletem sincs. Azt az ASUS lapot amire most építkezek néhány napja bontották tesómék, évekig ment nekik..
Ennyire pechem lehet, hogy 2 ugyanolyan hibás karit fogtam ki? Vagy a lapok..? a tápok..? -
n00n
őstag
Most már 100%, hogy táp hiba. Kértem a szomszéd sráctól egy nem használt tápot. És ezzel oké. Egyelőre ezzel szeretném használni, amíg az én tápom nem jön meg amit rendelek. Viszont nem tudom, hogy oké lesz-e minden vele.
Ilyen tápom volt:
Az ideiglenes:
Bocs a rossz minőségért. Ezek hány Wattosak?
A régire egy GTS 250-es videokártya. 1 64GB-os SSD és kettő 500 GB-os HDD volt rákötve. Erről az egyik HDD-t lehúztam, azt tudom nélkülözni. Így elbírhatja? Köszi.
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Mint a topik mutatja nem indul el a gepem. Gondolt egyet es mrgfagyott minden. Resetteltem. Azota nem indul el. A Bios sem jon be. Plusz tunet, h a bekapcsolo LED ami mindig vilagit, ilyenkor elalszik. Lehuztam rola mindent. De ugyanez a tunet. Alaplap elhullhatott?
Update: Kihuzom a tapkabelt es varok vele. Minel tovabb "pihentetem", utanna bekapcsolaskor annal tovabbjut. Most mar a Biosig. Aztan feket kepernyo es bekapcsolo led elalszik
-
Benjament
tag
100, 101, 108, 200 ,203, 300 ezekkel a hibakódokkal találkoztam, egy infós ismerős azt mondta , egy újratelepítés megoldja a problémát , éjjel kipróbálom
-
Benjament
tag
Most néztem az Eseménynaplót és tele van hibával illetve figyelmeztetéssel.
Figyelmeztetés 2013.11.03. 6:56:18 Diagnostics-Performance 200 Leállítás teljesítményének figyelése
Figyelmeztetés 2013.11.02. 6:53:24 Diagnostics-Performance 200 Leállítás teljesítményének figyelése
Hiba 2013.11.01. 20:51:15 Diagnostics-Performance 100 Rendszerindítási teljesítmény figyelése
Figyelmeztetés 2013.11.01. 12:06:24 Diagnostics-Performance 200 Leállítás teljesítményének figyelése
Figyelmeztetés 2013.11.01. 7:21:34 Diagnostics-Performance 203 Leállítás teljesítményének figyelése
Figyelmeztetés 2013.11.01. 7:21:34 Diagnostics-Performance 200 Leállítás teljesítményének figyelése
Hiba 2013.10.31. 12:49:01 Diagnostics-Performance 100 Rendszerindítási teljesítmény figyelése
Figyelmeztetés 2013.10.31. 12:02:44 Diagnostics-Performance 101 Rendszerindítási teljesítmény figyelése
Hiba 2013.10.31. 12:02:44 Diagnostics-Performance 100 Rendszerindítási teljesítmény figyelése
Hiba 2013.10.31. 10:00:21 Diagnostics-Performance 100 Rendszerindítási teljesítmény figyelése
Hiba 2013.10.31. 9:52:00 Diagnostics-Performance 100 Rendszerindítási teljesítmény figyelése
Hiba 2013.10.31. 6:48:22 Diagnostics-Performance 100 Rendszerindítási teljesítmény figyelésevan ezekből jópár
és ezzel most mit kezdjek?
-
-
Benjament
tag
válasz
quailstorm #22012 üzenetére
ASROCK H77 Pro4/MVP
db CHIEFTEC CTG-550-80PB 550W OEM
db GIGABYTE GV-N660OC-2GD GTX660 2GB GDDR5 PCIE
db INTEL Core i5-3570 3.40GHz 1155 BOX
db PATRIOT 8192MB Signature DDR3 1333MHz CL9 KIT PSD38G1333Kez a masina
készenléti állapotba amikor lenyomok egy gombot ,hogy behozza a képet, kikapcsol és hiába kapcsolom be a monitor készenlétibe marad
-
Zimmi91
addikt
Sziasztok!
Kicsit off lesz, de van egy olyan kérdésem, hogy találkozott valaki olyannal, hogy beindítom a gépet és a bootmenübe működik a billentyűzet, de ha újra akarom rakni az XP-t ott nem tudok nyomni semmilyen billentyűzetet!?
Ha valaki tudna segíteni, vagy tudja miért van kérem írjon !
Köszi! -
Benjament
tag
Sziasztok!
Néhány hete kitalálta a gépem , hogy natúrba újraindul. Ez annyit takar, hogy mondjuk belépek a Tomb Raiderbe és 3 perc után újraindul. Megnéztem az AIDA-val nem mutatott túlmelegedést. Van rá ötletetek, hogy mi okozhatja ezt a jelenséget?
Továbbá van olyan eset hogy amikor újraindul a masina a videókártya nem kapcsol be. Ezt hol tudom ellenőrizni, hogy annak esetleg nincs-e baja?A gép december végén lesz 1 éves.
-
kacsaesokos
tag
Sziasztok
A gépembe van egy ssd azon van a rendszer, egy másik vinyó adatoknak, és ma vettem egy 3.kat is. Bedugtam a rendszer felállt, szépen felrakta az új vinyó drivereit, de utána hirtelen kifagyott, újraindítottam és azóta se kép se hang.
A ventillátorok felpörögnek, viszont se kép se hang, az alaplap nem sípol, a monitor ledje pedig villog... de nem írja, h no signal...
Próbáltam már csak ssd-vel elindítani, de ugyan ez.
Valakinek vmi ötlet?Bocsánat a helyesírásért, mobilról próbálkozom.
-
dt451
csendes tag
válasz
#10726912 #21986 üzenetére
Ma megjött a tesóm a táppal... plusz a teszteléshez kivettem a lapot a házból. A memóriafoglalatok felett ekkor szúrtam ki a három kondenzátort, amik enyhén púposodni kezdtek, és mintha oxidálódás nyomai látszanának a felületükön. Így az alaplapban már biztosan nem bízom. Bár láttam már púpus kondikkal évekig működni lapot, és memóriahibát sem generált a memtestek során a dolog...
Van esetleg valaki aki nagy biztonsággal cserélgeti a kondikat? Nem volna baj tenni egy próbát, hátha menthető még a lap. Holnap azért egyszer még elindítom, mit mutat.
Valaki tud nekem egy házilagosan kivitelezhető módszert tápegység bemérésre? Bár egyre biztosabb vagyok benne, hogy nem a Hipro HP-W700WC3 adta meg magát... azért szeretnék biztosra menni. Nagyon masszív, nagyon stabil darabnak bizonyult idáig. Egyes tesztek szerint alázza azokat, amikre most pótlólagosan keretem volna. Ha házilagosan nem is tudom megoldani, egy megbízható szakihoz elvinném beméretni. Rászolgált, és jó esetben még évekig szolgálhatna.
-
Fasirth
csendes tag
válasz
quailstorm #22003 üzenetére
Az atab okosteló gyàri drivert
Mtk 6577...
De illesztöprogi nélkül se ment.... -
Fasirth
csendes tag
válasz
quailstorm #22001 üzenetére
Mind a 3 verzio próbàlva lett:usbhàttér,mtp,kamera
Felismeri mind,mihelystbkattintok a cserélhető lemezre...csak homokóra és jön a hibaüzenet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hővezető paszták
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Ryzen 3 3200g, Gigabyte A520M K V2, 16GB ram, 512Verbatim Vi560S2 M. 2 ssd+256 GB ssd
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged