Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Predator2
addikt
válasz
CoolMan
üzenetére
nem egy helyen vettem az egész gépet

és az tuti h amikor bevinném akkor nem csinálnáholnap felviszem egyik haverhoz és megpróbáljuk átnézni a dolgokat
azért a VGA-nak van hűtése rendesen:[link]a múltkor azt írtam nektek h mikor kihal a vga akkor "hallani a zenét h szól tovább" ez csak kb 20 másodpercig van így (gondolom amíg pufferből szól) utána csak sistergés van de minden led meg venti megy tovább rendesen kivéve a VGA hűtését meg persze a kártya is megpusztul
-
Spet
addikt
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Hát főztem már meg passzív kártyát meg aktív kártyát igaz ott egyszerűen elrozsdásodott a csapágy és azért adta meg magát a ventillátor és főt meg úgy a kártya. Igaz nem mai darab volt egyik sem (valami régi asus radeon meg egy gef 5000-es szériás), de ha volt szoftveres védelem akkor miért nem szolt közbe?

Szerk.: Predator2 ha ez terhelés alatti értékek akkor egész normálisak számomra.
-
Predator2
addikt
nem igazán értek hozzá de magasak az értékek?
amióta kifagyott újraindítottam és játszok vele tovább.... -
ludla
őstag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Közben megoldódott
Köszi -
Spet
addikt
válasz
Predator2
üzenetére
Megpróbálhatnád egy másik gépben ugyanazokkal a játékokkal letesztelni a kártyád illetve egy kölcsön kártyával a te gépedben ugyanezt. Megmozgathatnád a tápkábeleket is, hogy miden a helyén van-e rendesen.
Ha a másik gépben is a kártyád így működik akkor lehet, hogy valamiért a szoftveres ventilátor kezelője nem fut rendesen, vagy nem jut el a kártyához ez az információ (volt már ilyen). Hogy hogyan tdnád bizonyítni kb sehogy, mert nem igazán szoktak játékokat futtani az ellenőrzés szempontjából.
Másik lehetőség, hagyod a kártyát, hogy megfőjön és gariban becseréled. -
Predator2
addikt
üdv
sajna egyre gyakrabban jelentkezik a hiba a gépemmel [link]
de már más játékkal is de Heaven DX11 Benchmark teszt közben nem
fogtam leszedtem a gép oldalát és nem ment a vga (nem működtek a ventik benne...olyan mintha kikapcsolta volna magát menet közben)fogtam a gépet lekapcsoltam és rögtön vissza és ment tovább mintha misem történt volna
Mi lehet a baj? Hogy bizonyítsam ezt a hibát garanciáztatáskor? (mert van h jó, semmi baja de van h gondol egyet és megáll)
THX a segítségeteket
-
ludla
őstag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Sajnos nem írja, csak a alt+F2 és a Del de csak a Setup-ot sikerült előhívnom és ott ne hogy már egyértelműen ott legyen a boot sorrend
Nem sikerült beállítani. 
-
ludla
őstag
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget mit kell beállítani a Bios menüben hogy CD-ről boot oljon, az istenér se akar az ASUS P4S8X-X lap boot-olni CD-ről
Van esetleg valakinek még ilyen lapja?
-
TRob1
veterán
Köszi a tippeket! Áthoztam a lapost, nyomtam egy javítást lemezről és szerencsére ez megoldotta.

-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Pedig találkoztam már ilyennel akármit is mondasz....

(#11884) Wind-Storm) annak pl: az elektronikája szállt el!
-
TRob1
veterán
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Na ezt az 1et nem akartam hallani, mert nekem kellene véghezvinni...

-
TRob1
veterán
Imént telefonált egy ismerős, hogy laptopjában nem volt az akku, menet közben véletlen kicsússzant a kábel a tápegységből, és azóta nem indul a win7. Elkezd bootolni, de a "kékes" képernyő helyett (gondolom a felhaszn. választóra gondolt) már csak feketeség jön és kész, megáll. Csökkentett módban sem indul, előző helyes rendszer sem oké... valami tipp/ötlet? Köszi.
-
Singer84
csendes tag
Üdv ! Egy kis segítséget kérnék. Vagy legalább tippeket,hogy mi lehet a gond.
Adott egy régi gépem,csak munkára használom,sosem volt vele még semmi gond,pedig nem mai csirke.
Intel P4 3.0 GHz,van benne 2Gb memória 2db 150Gb-os winchester meg egy
Inno 3D GeForce 256Mb PCI-E,ha kell egyéb adat kérdezzetek !
Ma reggel bekapcsolom a gépet,amíg a Windows feláll addig melegítek egy KV-t. Ügyködöm a konyhában,hallom a windows felébredt már,mert a hangfalakat nem szoktam kikapcsolni.
Csak éppen a meglepetés akkor ért amikor jöttem békésen a kávémmal,hogy leüljek a gép elé. A monitor nem kapcsolt be. Azóta már kiszedtem-visszaraktam a videókártyát,semmi. A monitor jó,mert rákötöttem a laptopomra,azzal hibátlanul működik. A VGA lehet a hibás csak vagy alaplap, egyéb? Mondjuk mint mondtam a rendszer hibátlanul feláll és leállni is rendesen leáll,legalábbis a hangszóróból jövö Win indítási és leállási hangból erre következtetek. Ezt a konfigot 2006-ban raktam össze saját kezemmel,azóta nem kellett megbontani,sosem volt semmi baja. De mint tudjuk, egyszer minden véget ér .
Ötletek? Tippek? Tanácsok?
Köszi -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Te itt akkor most nagyon benéztél valamit!

Amit én ajánlottam: memtest86 Version 4.0a Released 20-Aug-2011!!!
"Version 4.0a is the stable, recommended release for desktop PCs." Tehát ez nem alfa
hanem a stabil végleges verzió. Az a cirka 100 Forintos CD meg nem a világ és nem kell többször kiírni.
Amit te:memtest86+ Memtest86+ V4.20 25/01/2011!!! Tehát ez a régebbi kiadás.
Amúgy én mind a kettőt használom és vegyesek a tapasztalataim.(#11872) love Na ha ilyesmit látsz akkor van hiba [link]
-
love
tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Hát a plusz kettőt azt pár napra rá lett véve. Megnézem akkor a Biost és beállítok egy kézit,ha auton lenne.
Most kicseréltem a ramokat ami eddig a kékben volt a feketébe van ami meg a feketébe az a kékben van. Most megy a gép
érdekes, most miért mehet? dxdiagban az előbb 2rammal ugye 4gb volt a ram viszont a vga-nál azt írta,h 27XX MB nem tudom pontosan most,h bent van mind a 8Gb ram most a vga csak 745MB. -
CoolMan
MODERÁTOR
A ramokat egyszerre vetted vagy később bővitettél a + 2x2GB-al?
A memória időzítések a BIOS-ban AUTÓ beállításon vannak? ha igen akkor próbáld meg úgy, hogy kézzel beállítod az időzítéseket. A memória gyártó honlapján meg tudod nézni, hogy a gyártó mit ajánl hozzá.(#11867) Wind-Storm: Miért?
-
love
tag
ha nem a kékbe rakom a ramokat,hanem a feketébe akkor el kell indulnia v muszáj a kékbe is rakni?
Most a másik két ramot tettem a kék helyekre és így is megy :S akkor az alaplap lenne rossz vis a fekete ram foglalatokkal lenne baj v mi a gond? -
love
tag
na pillanatnyi állás: egyenként a ramokkal nincs gond, ha berakok 2 ramot a két kékbe fut nincs baj, ha berakok még egyet akkor meghal,ha mind a négyet akkor ugyan úgy jelentkezik a hiba.
most kipróbálom a kékbe a másik kettőt is, lehet azok rosszak együtt, bár nem tudom,h az miért van,h ha a két jó mellé berakom a harmadikat akkor rossz
-
törölt tag
-
Calibra72
aktív tag
Próbálgasd végig a modulokat, és a slotokat is. A slotok sokszor párban hibásodnak meg.
A 38 fok nem kevés igy bios alatt, tegyél fel mondjuk coretemp-et, vagy realtemp-et, és a cpu-z-vel is nézhetnéd a proci hőfokát.
Le kellene terhelni Prime95-el,és megnézni 100 százalékos terheléssel milyen hőfokot produkál a proci. Meg kellene nézned, hogy biztosan jól van-e feltéve a hűtés. -
love
tag
válasz
Calibra72
üzenetére
Ma mikor indítottam 21fokon volt, tegnap meg 38fokon volt használat után.
Most benne hagytam 1ramot és még nincs baja. Valami olyan hibaüzenettel indult újra,h az overlocking nem sikerült v mi,de nem is húzom/húztam még a gépet!MSI P67S-C43 (B2)
Intel Core i5-2300 2.8Ghz itt be van állítva biosban egy energia takarékos mód és elvileg Turbo boost is van benne.
A-DATA 4096Mb DDR3 1333Mhz KIT (2x2Gb)
A-DATA 4096Mb DDR3 13333MhzKIT (2x2Gb)
MSI R5750-MD1G HD5750 1Gb DDR5 PCIE
Hitachi 320Gb 7200RPM 16MB SATA2
Samsung SH-S223L LightScribe SATA DVDRW
Enermax 420W Táp -
love
tag
válasz
petrelli86
üzenetére
de vanbenne 4db ram :S egyesével próbáljam meg őket? ha garanciás akkor h tudom kicseréltetni?
-
petrelli86
aktív tag
hát ha már a bios is megfagy akkor azt már nem úszod meg windows telepítéssel sajnos,
próbáld másik memóval, sztem ez ramhiba lesz -
love
tag
Hali
Az a problémám, hogy van mikor elindítom a gépet bekapcsol bejön a win és v közben lefagy az egész v kékhalál és indíthatom újra a gépet, de van olyan is,h használom és közben fagy le és nem reagál semmire. Az előbb meg befagyott, kikapcsolt és újra akart indulni,de csak felpörgette a hdd-t majd leállt és körbe körbe csak ez aztán egyszer csak hibaüzenet és a biosban kötöttem ki. Ott leakartam futtatni egy memória tesztet,de lefagyott közben ismét, most csökkentett üzemmódban csinálok egy kémprogram keresést, még nincs eredmény.
Mi a probléma? Tegyem újra a wint és hátha megoldódik v előbb próbáljak meg egy visszaállítást korábbi időpontra?Na most csökkentett üzemmódban kémprogram keresés közben megint mintha áramszünet lett volna kikapcsolt és most próbál újraindulni,de nem tud
aki még ébren van lécci valami segítséget nyújtson nekem! -
Calibra72
aktív tag
(#11800) Tiger.huhhhh
A multiméter nem minden esetben jó választás a kapcsoló üzemű tápok beméréséhez.
Mivel egy átlag műszer másodpercenként 2 mintát vételez, lehet hogy jó értéket jelez ki, de mondjuk a 12V-os ágon valójában akár 30-40 voltos tüskék is jelentkezhetnek.
Ez pedig igazából csak oszcilloszkóppal mérhető ki.
A multimétert sokszor csak saccolónak lehet használni
-
Wind-Storm
őstag
válasz
lacko22
üzenetére
Mint írtam, HDSentinel-lel nem ártana megnézned...
-
lacko22
aktív tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Nem használok wifi adaptert. Régi winyóval jó volt a gép.
Most annyit csináltam még hogy fullra kireseteltem a biost áramtalanítással egyetemben, remélem megoldódik a hiba + ki van cserélve a sata kábele + sata tápcsatit is átdugom még.
A tápom pedig Chieftec 450 wattos -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Itt ha megnézed a lap tetején ott van piros betűvel "N/A = Not support" ennyi
meg.....mindegy. -
törölt tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Nem a túlzott szakmai angol nyelvtudás lesz a halálunk oka...

-
törölt tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
N/A=Not available
Itt bővebben írnak róla. A lényeg ugyanaz: nem tudja lekezelni.
-
ThodEE
őstag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Igazából szerintem nem szállt el semmi, csak a bios nem támogatja még a benne lévő procit, vettem 2k+postáért olyat ami a lista szerint F5től megy, F7 van rajta, belerakom, frissítés szerintem menni fog, legalábbis sajátomon többször sikerült(x58a ud3r em van )
Köszönöm mindenkinek a sok infót, bízom benne hogy BIOS frissítés kell

-
ThodEE
őstag
Tigernek írtam PÜt de úgy látszik épp elment a gép elől szóval megkérdezném itt

Kérdésem hogy szerinted itt az N/A mit jelent?
Intel Celeron D 335J 2.80GHz 256KB Prescott 90nm E0 84W 533 N/A
Köszönöm
-
-
törölt tag
-
ThodEE
őstag
válasz
üzenetére
Nem tudott róla, és teljesen korrektül felajánlotta hogy visszaveszi a lapot ha nálam nem okés.
Igazából én sem néztem meg hogy milyen bios kéne rá, csak megörültem neki, mert nem vásárolt a lap hanem cseréltük, én adtam vizes cuccokat Ő a lapot.
Nemrég költöztem Szadára és nemigazán van még itt ismerősöm, de körül érdeklődöm hátha valaki tud segíteni.
Köszönöm előre is az infót!
Szépnapot

-
törölt tag
válasz
ThodEE
üzenetére
Ki kéne deríteni melyik BIOS van az alaplapon, mert az 5700-as CPU-t csak az F8C BIOS frissítés után kezeli.
Intel Pentium Dual-Core E5700 3.00GHz 2MB Wolfdale 45nm R0 65W 800 F8C
Itt a BIOS -
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Konfig:
Intel X48 - GA-X48-DS5
2*2Gb 800MHz Kingmax
intel E5700
FSP 600W
SAPPHIRE HD 4670 1G GDDR3 PCI-E (New Edition)
2db vinyó
1db dvdAz alaplap most érkezett GNKING kollégától,a többi eddig egy asrock alaplapba működött, gépet összeraktuk az új alaplappal, power,hdd led felvillan és a gép nem indul el.
Kivettem az egyik memóriát, BIOSt reseteltem, semmi.
Ha a CPU táp nincs bedugva akkor megy 1sec et, aztán kikapcsol, ha be van dugva akkor még 360fokot se fordulnak a ventik úgy kikapcsol.
Próbáltam memória nélkül, próbáltam külön ágról a CPUnak.Lehetséges e hogy régebbi BIOS van rajta és az még nem támogatja az E5700at?
Esetleg vegyem ki a procit hátha alákerült esetleg hajszál vagy valami(bár ennek kicsi az esélye)?
Vagy az alaplap nem működőkepés?(Ezt nem akarom első körben feltételezni a kollégáról)
Esetleg bármi tanács vagy kérdés?
Köszönöm előre is a segítséget: ThodEE

-
törölt tag
válasz
muri1984
üzenetére
A búgás a hűtőventi miatt van, megy vagy 5-6 ezerrel. teszi a dolgát. Marad a két verzió: Memtest (most futtattam a gépemen, hogy tudjam már, mi a nyavaja is ez
), százalékban írja, hogy hol tart, futtatni kéne 200-ig (ez két kört jelent az én értelmezésem szerint, de ha nem, úgyis kijavítanak
) A másik verzió a VGA csere, meg kellene nézni, hogy a tieddel hogy viselkedik. Ha ki lesz szedve a VGA a gépből, érdemes alkoholos pamut ronggyal vagy pzs-vel megtisztítani az érintkezőit. A ház milyen, jól szellőzik? Gamer Pc-knél erősen javasolt a + ventik beépítése..én a netes gépem is megtuningoltam egy 12 centis tápventivel. -
muri1984
csendes tag
válasz
üzenetére
(#11803) Tiger.huhhhh
VGA 35-40c alap GTA4 alatt max 55-65c
proc 30c GTA4 alatt max 40-50c ez csak az amire kb. emlékszem
de azt tudom hogy biztos nem ment fel 70c fölé a VGA... 
Azt is mondta haver, hogy hangosan búg a gép.. a venti pörög mint állat... mintha felakarna robbani...
De hétvégén kicseréljük a hardvert -VGA,RAM- előtte egy mem teszt és megnézem hogy mennyi a C fok a proci, VGA játék közben.
Majd csak utána tudok többet mondani...
Teszt progit tudtok ajánlani? linket?
Köszönöm a gyors válaszokat!

-
törölt tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Jó reggelt

lacko22:Az sem ártana, ha legközelebb magát a hibaüzenetet felírnád.
Egyébként hiba, fagy és panasz mentes a géped? -
lacko22
aktív tag
válasz
Knilee
üzenetére
Sziasztok.
Olyan problémám van hogy van egy Samsung hd103sj winchesterem, pár hónapja cseréltem le az 500 gigásomat rá, és azóta ezzel az 1 terással nem mindig indul el a gépem. Fekete alapon fehér betűkkel ír ki valamit de nem írtam fel. Olyan mintha rossz lett volna a sata kábelem, de azt is kicseréltem és úgyis csinálja, csak az van hogy 10-20-dik indításnál szokta. Kiírja azt a hülyeséget a gép utána meg resetelek és beindul.Köszönöm a segítséget.
-
törölt tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Ó, én vágom, én-én..!!
Tök egyszerű: 42 fokos lázban égő csákó leírta digitális nyelven az anyám tyúkját, ezzel próbálva művelni a tudatára ébredt SyNet-et
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Tiger.huhhhh: Igen igazad van.

-
törölt tag
válasz
muri1984
üzenetére
Első körben egyesével kéne tesztelned a memóriákat.(a teszt ideje alatt csak egy Ram legyen a gépedben) Memtest, modulonként fél-egy óra futtatás. Ha van valami tuningolva, a probléma megtalálásáig vedd vissza alapra.
A videó kártyád hőfoka mennyi alapon?
CoolMan81: ez lett volna a következő tanács, azért gondoltam első körben a memóriákra, mert akkor is lefagy a gépe, ha semmit nem csinál.
Még egy MOD: 5200-ért egy hétig is portalanítom a géped+ mozgatom is rázó asztalon az egészet...
Van vastagon bőr a képükön... 
-
muri1984
csendes tag
Sziasztok!
Konfig:
1. AMD Phenom II X4 955 dobozos AM3 Black Edition
2. ASUS M4A77T alaplap
3. VTX3D Radeon HD6770 1GB DDR5 PCIe /VX6770 1GBD5-HV2/
4. 4GB 1333MHz DDR3 RAM Geil Enchance Corsa Kit SPD:9 (2x2GB)
5. XDL Happy 13B táp nélküli fekete ház plexi oldallal
6. Gigabyte Superb 460W tápeg ység (GE-R460-V1)
7. Samsung SH-222AB/BEBE SATA DVD író Super Multi fekete OEM
8. 500GB Samsung 3.5" HD502HJ SATAII 16MB cache winchester
Probléma:

- Indulni indul...vétel után, 2-3 nap elteltével pár óránként fagyás, újraindulás csak játékoknál pl.: GTA4...
Pedig legelső índításnál (GTA4) a monitor natív felb. (1920*1080) max-med garfikán teljesen folyékonyan futott... aztán már film nézés közben is 1-2 hét múlva... 1 hónapra rá már bekapcs után 10-15 perc csak aztalon állva is újra indulás vagy lefagyás.. de nincs kék halál vagy ilyesmi és nem minden índításnál... de 6 órás bekapcs után szinte biztos volt, hogy lesz fagyás.
Fagyás után kérdi hogy normál vagy stb. módban induljon e a Win. (Win7 Prof. auto update bekapcs.) Avast home free anti vir.
Haver mindig mondja, hogy fagyás előtt az egér "ilyen" zavaros kocka lesz, utána pedig a kép csíkos... azt mondja ez a "jel" , hogy biztos kifog fagyni. Illetve GTA ban képregény volt a játék belépés után egyből...pedig mondom legelöször tuti grafika mellett átl. 20 - 40Fps.
kb.~ 2 hónapos gép, most volt szervízben (1 hét), probléma újra kezd előjönni már az első nap. A szervízben (Dohány u. Aqua ) csatolók portalanítást és BIOS fríssítést csináltak.. ennyi... 5,2 k Ft...

L4D2 vel tolta a szervíz után... 1-2 óra múlva egy "kis fagyás" de nem fagyott le csak megakadt pár mp.-re... másnap már lefagyott... mehint az egér 1 zavaros kocka lesz a kép pedig csíkos.. ami nem tudom pontosan mit jelent mert én amikor voltam nála -még szervíz előtt-, akkor nem jött elő... én csak a GTA4 nél láttam hogy min. graf min. felb. mellett 10-20 fps... meg a net is igen lassú volt -oldalak betöltése 10-20mp vagy több pl. a google kereső- néha pedig a netteszt 2-3MB töltött 10-50ms mellett, már amikor végre betöltött a teszt oldal...
Na... szóval itt tartunk most... valaki valamilyen tippet vagy egy jó megbízható szervízet nem tud ajánlani.. vagy vissza az aQuába
Egy kis segítséget, tippet tudna adni valaki azt megköszöném.
Az én gépem - alaplap CPU nem egyeziik (Inteles) de a vid kari és RAM, Táp, Vinnyó azt berakaható az övébe...(GT 560 1GB, DDR3 8GB kit 2*4GB, Chieftech 560W)
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- Sok garis asztali gép! ( 7950X3D, Nito+ 9070XT, 32 GB , 2TB, 850W 80+Platinum ) + LG OLED monitor
- IBM TS3200 48-Slot Tape Library (45E1330), 2x LTO-4 FC Tape Drive (35P2510)
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4096
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Köszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
hanem a stabil végleges verzió. Az a cirka 100 Forintos CD meg nem a világ és nem kell többször kiírni.