- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti1848
senior tag
Szia.Köszi a gyors választ.
Van egy pár Kondi a Memóriafoglalatnál amik púposak.De akkor létezik,hogy ezért nem indulna?És akkor miért van,hogy valamikor meg elindul(t) és akkor is már meg voltak a púpos kondik???
Akkor már több mint valószínű,hogy nem is lehet lesz használni?
De van egy olyan gép is amiben nincs púpos kondi és az meg el sem indul sehogy.
-
x_o_n
veterán
válasz
LaptopSystem #10596 üzenetére
próbáld meg a legujabb realtec dvrivert [link]
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Segítséget kérnék.
Dolgozok egy cégnél ahonnan kaptam 3 db Fujitsu Siemens Gépet.Nem tudom most a pontos sorozatszámát,de szerintem nem is az a legnagyobb gond.
Egyiket sem tudom indulásra bírni.Cserélgettem már benne a CPU-t is,meg a RAM-ot is,de akkor sem volt semmi.Egyszer-kétszer volt olyan,hogy az alaplapon van olyan lehetőség a jumperezéssel kapcsolatban,hogy RESET..ERrre én rá is dugtam egy jumpert és pár nehéz inditás után beindult és betudtam lépni a bios-ba.Aztán fel is tettem rá egy XP-t,de aztán megint semmi és azóta sem.Annyit csinál,hogy mikor rádugom a tápkábelt magától beindul,de semmi,se kép se hang és még power led és a HDD led sem villog.
Még a lapon van valami olyan jumper lehetőség,hogy: rcv és skp.
Mit tegyek?Segítsetek?
-
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy lenne nekem egy HP Compaq dc7700 asztali gépem, újra raktam a rendszert vettem bele egy 5450 Vga-t, a Vga driverét fel is raktam!
nem találok hozzá audio drivert Innen! probáltam letölteni de nem jó hozzá!
XP-t használok! -
x_o_n
veterán
válasz
#10726912 #10592 üzenetére
haldokló hdd-odd azért kizárt mert lehuzva is voltak problémák,bios vagy bejött vagy nem volt hogy boot sem stb.
amit tettem:
-mindent kihuztam mindenhonnan az alaplapból is(kábeleket,ram vga)
-minden visssza dugtam
-sata kábel csere
-bios hangolás,elötte cmos-auto tunning stb kikapcsaztán tesztként feldobtam az xp-t,mellé win7,3dmarkoztam,rendereltem stb
rengeteg ujrainditás,tesztként.
de minden rendben azóta. -
törölt tag
Két dologra tippelek: első a memória, próbáld cserélgetni, amíg működik a gép. Nyggasd, mert elő fog jönni újra... a második akár a haldokló HDD is lehet. Vagy ODD. Nem a sentinel alapján haldokló, hanem valamelyiknek az elektronikája szórakozhat. Ha tudod nélkülözni, húzd le a DVD olvasód, ha nem jelentkezik a hiba pl egy hónapig, akkor annak van nyűgje.
Az alaplapod manuálját olvasd át, ha van automatikus tuning, ami alapból megy (van ilyenre is példa), akkor tedd normálba, vagy tiltsd le. -
x_o_n
veterán
mindenesetre rejtély...
-
x_o_n
veterán
-
x_o_n
veterán
két hangjelzés van bekapcsoláskor de nem rögtön hanem 5-6 mp utána van a másik
most turtam a biost kicsit,ujrainditottam a gépet és mist minden megy normálisan...és csak egy hangjelzés van...
kb érthetetlen az egész.
3x ujrainditottam mindháromszor rendben volt. -
x_o_n
veterán
üdv
pár hónapja volt olyan a gépemen hogy a áramtalanitás után a gép-bios nem látta a rendszer hdd-t,volt elemcsere aztán egyszercsak megszünt a probléma.
pár napja viszont ugyanilyen modon a dvd-meghajtó nem látszott a biosban,átraktam másik sata helyre bekapcs és akkor ment,aztán ujabb probléma,bejött bekapcsolásnál az alaplap logoja és vagy egy percig időzik mire be tudok lépni biosba,ujabb meglepetésként egy másik stata nem látszott,mikor lehuztam mindent seperc alattt bejött a bios-kikapcsoltam visszadugtam egy hdd,megint semmi sőt a biosig sem jutok el csak feketeség,lehuzva minden sata eszközt meg hol bejön a bios hol nem.
most pld bejött-rádugtam a hdd-t elindult windows ...de van mikor nemmi lehet ez?memoria?alaplap hiba?
lap msip55-gd45-ami bios
-
uniquum
csendes tag
válasz
uniquum #10582 üzenetére
Szép napot Mindenkinek!
Szia macimeisterI
Újult erővel, kipihenten tele pozitív gondolatokkal a "vak"-on követtem az instrukciódat és lám, lőn világosság ismét a monitoron !
A leckét megtanultam.
Hálaimába foglalom a neved :MACIMEISTERKÖSZÖNÖM SZÉPEN A SEGÍTSÉGET !
üdvözlettel:uniquum
-
uniquum
csendes tag
válasz
macimeister #10581 üzenetére
Jók a megérzéseid: a jelszót is le kell küzdenem.
Fejből nem megy a VGA kimeneteknek utána kell néznem lehet.hogy jó a megérzésed és "csak"át kell dugni és nem kell "vakoskodni". Nehéz nap van mögöttem ,ezeket reggel frissen "érzéssel" végigjátszom.Az eredményről beszámolok holnap.
Jó éjt!
Köszönöm a segítséget !
Üdv:uniquum -
macimeister
aktív tag
válasz
uniquum #10580 üzenetére
Éreztem, hogy lesz jelszó is. Ha egy fiókod van ami jelszavas, akkor emlékeim szerint automatikusan kiválasztja és aktiv a kurzod a jelszó mezőben. Ezt is a gép indulása után érzésre elkezdheted begépelni majd csapni egy entert. Egyébként a projektort nem a vga egy másik kimenetére kellett kötni? Ebben az esetben szerintem megoldás az is, ha simán átrakod a monitort arra a kimenetre
-
uniquum
csendes tag
Köszönöm macimeister, hogy ilyen későn is itt vagy és segítesz!
A helyzetet még nehezíti ,hogy a gépet időközben kikapcsoltam (utólag gondolva nem biztos jó ötlet volt) és jelszóval védve kell újra indítani.Mindez vakon szerinted sikerülhet ?! -
macimeister
aktív tag
válasz
uniquum #10578 üzenetére
Windows + P: Projektor megjelenítés kiválasztása
Ha nem látsz semmit, de tudod, hogy van windowsod már ami veszi ezt a parancsot, akkor simán nyilakkal majd enterrel tudsz vakon is navigálni. Balról jobbra: csak számítógép, másolás, kiterjesztés, csak kivetítő. Tehát egyet jobbra majd enter és csak monitor lesz. -
uniquum
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni:az itthoni másik gépen véletlenül átállítottam a megjelenítést képernyős módról csak projektor megjelenítésre ( Win 7 Op.) és így most a Pc üzemképes csak vak.Egyszerű lenne rákötni 1 projektort és látva visszaállítani a megjelenítést,csak se közel se távol nincs akitől kérhetnék.
Valakinek lenne más ötlet nagyon köszönném ! -
macimeister
aktív tag
Procit nem lehet a ventilátor és a borda mozgatásával elmozdítani. Normális esetben sehogy, ha nincs a zárja feloldva. Köss le mindent, csak a proci alaplap maradjon és a táp két alaplapi csatlakozóját kösd rá és próbáld bekapcsolni. Ha nem pittyen semmit, akkor mehet szerelőhöz, de ha pl memóriáért sikít, akkor kezdjed belepakolni egyesével a ramokat és minden alkatrész berakása előtt kapcsold be ismét a gépet és figyeld mit csinál. Ha van integrált vga, akkor kösd oda a monitort.
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Adott a gépem (a cuccaim első fele). Szétkaptam kitakarítani, a VGA-t, hangkártyát vettem csak ki, valamint a procihűtőből vettem ki a ventit. Mindent visszaraktam, de a gép nem indul. Induláskor a post screenig se jutok el, ergo a bios se érhető el. Az elem is ki lett már véve. Amit még észrevettem, hogy valamelyik venti lejjebb veszi a fordulatszámot, amikor csippannia kéne a gépnek. Mi lehet a probléma?
-
darkling
tag
Sziasztok!
Az alábbi problémám lenne:
Zsír új gép, Asrock H61M/U3S3 alaplap. 1.1-es bios volt rajta, gondoltam frissítem 1.3-ra. Bios-on keresztül Instant Flash alatt meg is történt, azt írta sikerült. De utána nem indul el a Windows. Odáig jutott, h. Win7 betöltése, majd egy javító felület jön elő, ahol nem tudja kijavítani a hibát (Ilyeneket ír, hogy AutoFailover, NoRootCause stb.). Próbáltam visszarakni az 1.1-et, majd az 1.0-át is, kivettem az alaplapi elemet, de ugyanúgy fennáll a probléma, nem indul a Windows. Tud valaki esetleg segíteni?Köszönöm!
D. -
jobbab
tag
-
pityesz00
csendes tag
válasz
#10726912 #10547 üzenetére
Hali!
Köszi a válaszokat.
A hétvégén leteszteltem az eredeti memóriákat ami benne volt a gépbe (Memtest 86+ al) és azokkal nem volt gond.
A gép félépítése a következő: Codegen 300W os táp, Abit A-N68SV alaplap, 1-1GB 800MHZ es Ram és egy ASUS 8400 GS videokártya . Ezen kívül még van a gépben egy creative 5.1 hangkártya és egy wirless lan kártya.
Én először amugy is a tápra gondoltam, mert az már elég régi.
Úgyhogy akkor az lesz, hogy szerzek egy tápegységet valahonnan és letesztelem azzal.Üdv Pityesz!
-
jobbab
tag
Sziasztok!
A következőben kérném a segítségeteket. A héten összeállt az új konfigom (INTEL DH61WWB3, INTEL Celeron G530+IGP-t használom, 2x2GB Kingston 1333MHz KVR1333D3N9/2G), de már az első bekapcsolás óta gondok vannak vele.
1-2. napban: Nehezen újra raktam a rendszert (Win 7 64) ám az sikerig vezető út is számomra aggodalmas jelekkel voltak tele, mint pl.: Boot menünél vagy BIOS-nál kimerevedő kép és vízszintesen futó pixel csíkok sokasága. Mindegy, ezt leszámítva sikeresnek könyveltem el a napot.
3. nap: Tökéletesen működött minden.
4. nap: Egyszer játék közben (FM2012) kimerevedik a kép, hang "beakad", egér és billentyűzet nem világít. Újraindítom a gépet majd "Csökkentett mód"-ban indítom a Windows-t....semmi gond. Ezen felbátorodva gép ismét újra, Windows-t Normál módban, ám betöltés közben ismét kimerevedett kép.
Azóta a tünetek:
Monitor fekete(Power Saving Mod),....képet nem ad, egér és billentyűzet nem világít, HDD bekapcsolás után felpörög ahogy kell viszont a CPU hűtő elég magas fordulaton kezd pörögni. Bekapcsolás után olykor (1-2szer) ki-be kapcsol a gép. Ráadásként a házon a Power LED se világít mindig.
Az elmúlt 2 napban egyszer betudtam lépni a BIOS-ba ami 5 másodperc után megint kimerevedett és egyszer a Windows is betöltött amikor is 1 perc használat után szintén szobor merev lett a kijelző képe.A fő kérdésem az hogy szerintetek minek lehet baja? Hogy tudnám ezt kideríteni úgy, hogy a szakihoz ne kelljen elvinnem. Pót alkatrészeim sajnos nincsenek.
Remélem érthetően leírtam a bajomat és választ is kapok.
A válaszokat előre is köszönöm!
RAM kivételével az összes alkatrészre van még legalább 1 év garancia. -
törölt tag
válasz
bluuzia #10552 üzenetére
Próbáld egy-egy memóriával indítani több foglalatban. Húzd le a meghajtókat, amíg nem lesz stabil a géped. Csinálj cmos resetet (vagy gombelem kivétel és tápkábel kihúzás fél percre) Vedd ki és tedd vissza a videó kártyát. Ha mindez nem segít, akkor szerezni kell másik vga-t és tápot próba erejéig.
Ha már mindezeken túl vagy, akkor lehet alaplapra, vagy cpu-ra gyanakodni...
Még valami: ha tuningolva van a géped, akkor először cmos reset. -
bluuzia
senior tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség. Néha bekapcsolás után nem indul el a gépem.
Pontosabban: bekapcsolom, felpörgeti a ventiket és a vinyókat, de nem jön a rövid BIOS sípoló hang, aztán újra indul. Van, hogy többször egymás után. Van amikor a BIOS indítóképe megjelenik, jön a rövid sípszó is, aztán restartol. Néha van, hogy elsőre feláll.
A lényeg, gyakran még a BIOS-t sem tölti be. Alaplap hibára gondolok (de mi lehet?). Valaki találkozott hasonló problémával? Előre is köszi a válaszokat.Gigabyte p67a ud3-b3
i5 2500k + COOLERMASTER Hyper 212 Plus
Kingston Hyper x GREY 4x2GB
MSI R6950 Twin Frozr III Power Edition/OC 2GB
CORSAIR Enthusiast Series TX750W v2 -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
DaveHutt #10548 üzenetére
Szerintem meg a tápod döglődik. Mindenképpen kipróbálnám másik megbízható táppal. Meg ha van kedved szedd szét a codegen-t és nézd meg, hogy van-e benne púpos kondi.
Tápokkal ebben a topicban foglalkoznak.
Esetleg ha másik táppal sem működik akkor lehet az alaplap a ludas. -
DaveHutt
őstag
Sziasztok!
Adott a következő öreg, de 5-6 éve eddig kifogástalanul működő gép:
Asus A8N-E (alaplapi aktív hűtő kicserélve passzívra, mert csapágyas fostalicska volt)
AMD Athlon 64 3200+ S939
512 Mb DDR400 Ram Kingmax
Samsung SPN vmi 80 GB IDE
Asus EN-6600 (Geforce) Silencer PCI-Express
Codegen 300WKb. egy hónapja kezdett random fagyásokat generálni, általában indítás után 3-5 perccel. Ilyenkor kép-hang lefagyott, IDE LED villogott egy sort, aztán kilőtte magát a rendszer. A Power LED égett továbbra is, semmilyen perifériára nem reagált. Újraindítás nem segített, később ha bekapcsoltam, ment megint. Volt memtest86+ futtatva, hibát nem talált. HD Sentinel szerint 100/100-as a winchester, hatszázvalahány napot futott már. Terheltettem tesztprogramokkal, HD videókkal a processzort, 100%-os kihasználtságnál is stabil maradt. Csináltam egy Windows újratelepítést két hete, azóta problémám nem volt a géppel, reméltem, hogy megjavult.
Egészen ma reggelig, amikor beütött a gebasz. Bekapcsolom, ventilátorok, winchester felpörögnek, és ebben a pozícióban megáll. Power LED világít, a BOOT viszont nem jön be. Az elmúlt fél napban próbáltam ismerős alaplapjával elindítani a gépet (sajnos nem kompatibilis a processzorral), memória-táp véleményem szerint rendben van. Letakarítottam az alaplapot és a csatlakozókat a portól, semmi rendelleneset, megégett alkatrészt nem láttam benne. Kihúztam mindent, ami nem kell, csak proci-memória-videókártya maradt benne, változás nem történt. Reseteltem CMOS elemet, eredménytelenül.
Egyszóval nem bootol a nyomoronc. Jól sejtem, hogy elhalálozott az alaplapom?
-
törölt tag
válasz
pityesz00 #10544 üzenetére
Húzz le minden egységet (HDD ODD) a gépről. Húzd le a ledek kábeleit is, csak a power reset legyen bekötve, meg egy rendszer hangszóró, ha az nem integrált. A videó kártyát, memóriát és a cpu-t is vedd ki, de a cpu ventillátort hagyd bekötve az alaplapon. Próbálj egy indítást: alap esetben egy pillanatra felpörög a ventilátor, aztán leáll és váltakozó hangjelzést ad. Ha ez megvan, tedd vissza a CPU-t, következő lépcsőben a VGA-t, aztán a memóriát. Jó lenne a szerelő mérése ellenére egy másik tápegységet rátenni, bármilyen teljesítményű és márkájú jó erre a célra, lényeg, hogy működő gépből származzon.
Ha elakad a cpu berakásnál, akkor alaplap hiba. -
pityesz00
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy bekapcsolom a gépet, se kép se hang, a ventik felpörögnek, de se a HDD, se a power led nem világit. Elvittem egy szerelő ismerőshöz, azt mondta a Ram szar benne. Vettem ma egy 2GB os DDR-2 es kingmax memóriát és ugyan azt csinálja.
Mi lehet vele a gond??
Azt mondta a csávó, hogy a tápra rámért és az jó működik.
Ha ki húzom a tápkábelt és ki van szedve az ellem akkor elindul, de újraindításnál ugyan ezt csinálja.
Légyszi segítsétek és előre is köszönöm!Üdv Pityesz!!
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
gyurielf2 #10539 üzenetére
Elárulod, hogy milyen tápod van? HDSentinel mit mutat? Azért mert eddig nem volt gond a kábelekkel az nem jelenti azt, hogy most sincs. Lehet a sata kábellel történt valami, vagy a molex csatija lelazult.... Ezeket is kellene ellenőrizni mert különben nem jössz rá a hibára.
-
gyurielf2
csendes tag
Üdv! KB másfél napja jelentkezett a tünet, mégpedig a HDD ledem, folyamatosan világított! Mindent átnéztem az erőforrás figyelőben de semmi nem ette a hdd-t. Ekkor fogtam magam és újraindítottam. Na ekkor jött a meglepi! A bios képernyője el se tünt már ott megált és a led világít folymatosan..... reset után műr tovább lépett egy fokkal... bios utáni töltést jelző bal felső sarokban lévő villogó kurzornál akadta ismét ... eljátszotta párszor aztán elindult.
Különös, most elindut nemvolt vele baj de menet közbe is rájön. PL most is világít de teszi a dolgát.
Tanácstalan vagyok!
WDC WD5000AAKS-22V1A0
WD 500 7200 rpm 16 mb cache
A durva az! Hogy nincs egy hónapja hogy megvásároltam! Tehát még új...
-
Zsinder
aktív tag
Sziasztok.
Ma egy alapos kitakaritáson esett át a gépem, nem először csináltam már. Mindent visszatettem a helyére, próbáltam bekapcsolni és nem ad képet. Egyáltalán nem csipog, minden pörög, csak szimplán nem látok semmit. Mi lehet a gond? -
bercsi
aktív tag
válasz
Kiss70 #10532 üzenetére
Köszönöm a válaszokat fiúk! Amiket javasoltatok azokat kipróbálom! Monitor, 19" Packard Bell LCD, nem hiszem hogy baja lenne. Amikor elsötétűl minden akkor NINCS JEL hibaüzenet jelenik meg a képernyőn. Egyébként amikor újraindul(?)na) olyan hangot ad ki mint mikor resetel az ember. Tehát ventik újraindulnak, odd is villog, csak éppen semmi nem történik ugye
De van mikor win boot közben is eldobja magát! Lehet vennem kellene inkább egy újat
!
-
Kiss70
aktív tag
Van mikor hetekig jó.
Akkor táp hibára kicsi az esély.
-
törölt tag
válasz
bercsi #10527 üzenetére
Vedd visszább a gép terhelését, ne menjen duálban a memória. Éredemes lenne egy tápegységet is cserélned próbaképp, főképp akkor, ha noname darab.De kb találgatás szintű, okozhatja a videó kártya hiba is...nem túl gyakori ez a hiba jelenség. Na ez így offosra sikerült
Vedd vissza a memóriát 200-ra és ha tudsz, szerezz be egy másik tápegységet. Az is jó, ha valakivel cserélsz egy időre. -
Kiss70
aktív tag
-
psg5
veterán
válasz
#10726912 #10526 üzenetére
Köszi.
Sajna az első alaplapról tudott, hogy egy villámláskor nem áramtalanított "történet" okozta...Ezért elsőre a hibaforrás azonosítható volt
Most egyébként újra azt (a már garanciában javított) lapot tettem bele újra
Amúgy a tápegység egy megbízható, Gigabyte (bár már visszavitték a gépet, de azt hiszem) 460 as.Sorry, most látom még szerkeszthettem volna az előzőt...
-
bercsi
aktív tag
Sziasztok!
Nem mostani hiba, de már kezd idegesíteni! A gépem folyamatosan újraindul, pontosabban elsötétül minden de a hardverek működnek (hallom a ventik hangját), aztán vagy jó vagy nem. Ezt egymás után jópárszor megcsinálja, van amikor hetekig jó, máskor meg be sem tudom kapcsolni ezt a sz@rt! A bios is elfelejtette a beállításokat, F2-vel lehet csak működésre bírni (máramikor)!Bekapcsolás után ezeket írja ki:
[link]Alaplap : ASUS P4P800
CPU: P4 2.8
VGA: GEF2MX400
HDD: 80GB ATA vmilyen
TÁP: ???Szerintetek mi lehet a baj?
-
törölt tag
válasz
vizimento #10510 üzenetére
Egy memóriával indítsd be a gépet, bemész a BIOS-ba és állítsd auto-ról a legkisebb Mhz-re a memória sebességét. Aztán leállítod a gépet, miután a beállításokat mentetted (save&exit-el) , berakod a másik memóriát és próba. Ha nem indulna így sem, akkor nézd meg, mi a feszültsége a memóriáknak és azt is állítsd be kézzel a BIOS-on belül.
psg5: Érdemes tápegységet cserélned, ha nem muszáj, ne használd azzal, amivel tönkre ment az alaplapod. Ha a tápegység miatt adta meg magát az alaplap (nekem volt már ilyen, garanciális alaplap elromlott, 2* cserélték, aztán mondták, hogy a tápegység lehet a ludas), akkor ez az alaplapod sem fog sokáig menni. -
psg5
veterán
Üdv!
Az alábbi esteben elsőre mire lehet gondolni?:
Gép bekapcsol, azonban monitor fekete marad és a billentyűzeten sem villan fel semmi.
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Van egy nagyon idegesítő gondja a PC-mnek. A következőt csinálja:
Amikor bekapcsolom, teljes fordulatszámon pörögnek a ventilátorok, de se kép, se hang. Még a BIOS indulását jelző 1 csipogás se hallatszik. Ha így hagyom futni kb. 1 percig, akkor egyszer csak elkezd bebootolni, mintha mi sem történt volna. Ez a jelenség kb. 20-ból 1 alkalommal fordul elő, de volt már, hogy egy nap egymás után többször is ez történt.
Szerintetek mi lehet?
-
pepusos
senior tag
Sziasztok! Hátha tudtok segíteni... a probléma a következő: Gigabyte MA GA-790X DS4 lapon szeretném az NB freket az alap 2000-ről fentebb emelni, mert állítólag gyorsabb tőle a rendszer. Írták már, hogy ehhez adni kell a CPU NB Vidnek némi plusz feszt, olyan 1.2 volt körülire. Sajnos a lap BIOS-ában ilyen lehetőség nincs, ezért szoftveresen próbáltam AOD-al, és restart után már a megemelt 1.2 voltot mutatja NB VID-hez. Ennek ellenére ha a BIOSban az NB freq.-et 200-as ref. clock mellett 11x-esre teszem, nem indul a gép. A videókártyán egy piros led világít, a ventije felpörög, megy egy ideig, aztán megáll. Létezik hogy a lap nem bírja az NB emelést, vagy van erre esetleg valamilyen megoldás? Köszi előre is! Üdv!
Kifelejtettem, de hátha fontos... a proci a lapban a legfrissebb BIOS mellett egy X4 955 BE.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
peetmaster #10502 üzenetére
Na ennek örülök, hogy sikerült be röffenteni a masinát.
Az F1-et meg lehet újra kellene telepíteni vagy nem szereti a 275-ös drivert. -
peetmaster
senior tag
válasz
CoolMan #10497 üzenetére
CoolMan81 kolléga már leírta a választ. A lapoddal semmi gixer nincs, csak dobj fel egy 64bit-es Win7-et.
CoolMan81: nagy nehezen, elemkivétellel sikerült életet lehelni a pc-be, egyből vissza is húztam gyári 2.8Ghz-re a procit, és dobtam fel egy 275-ös Nvidia driver-t (ami elvileg az utolsó stabilnak mondható driver), és azóta nem produkált semmit, pedig toltam 2-3 óra Crysis 2-t, ami eléggé izzasztja a rendszert. Sajna az F1 2011-et nem tudom kipróbálni, mert nem indul el, pedig pont annál a játéknál fagyott ki 5-10 percen belül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest