Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti_s
addikt
Én is futottam már ilyen problémába, CMOS Clear-t próbálj.
(#10369) Kardee, a táp nem kicsi. A legegyszerűbb h rájöjj mi ami kevés, h megnyitod a feladatkezelőt, a teljesítmény fülnél, majd utána indítod el a játékot, ha szép egyenes lesz a vonal a 100%-nál, akkor tudod h bizony CPU limited van. Ha, nem egyenes ott, akkor meg VGA. Ha az utóbbi áll fent, egy W7 reinstall-t próbálhatnál, mert nem hiszem, h megfelelően eltávolítottad az nVIDIA driverét.
[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
Hát nem tudom már annyi mindent csináltam ezen a gépen szerintem már halálán van mert a legújabb driver van fent a karinak..DirectX frissítést mondjuk még nem csináltam.
Más játékokat sem visz úgy ahogy kéne ennek a kártyának, a többi játék olyan 30-35 közötti fps viszi, de hát ilyen felbontáson szerintem jobban kéne mennie mindennek..
Nem akarok túlozni de kb most azon a szinten van mint a 9600GT volt.. -
larryking
senior tag
-
törölt tag
Nem tudom, miért látja másnak a lap a procit. Nézd meg , hogy támogatja-e...van, ami elindul a nem belevalóval, de nem tud normálisan működni. ( Ez nagyon halovány ötlet hátha.) XP-ből javaslom, hogy csak a legszükségesebbet tedd fel rá, ne legyen SP-3-as csomag...ha lehet, csak 1-est, sokkal gyorsabb lesz a gép.
Melanor : Részvétem...nincs ettől idegesítőbb, mikor csak haldoklik a gép A legjobb az lenne, ha lépésről lépésre mindent ki tudna cserélgetni az ember, amíg csak az alaplap marad hunyónak...persze ez nem ilyen egyszerű. Ha nem boldogulsz vele, próbáld bevinni egy pc-s boltba, megmondod, hogy javítást nem,csak hiba feltárást kérsz. 2500/óra a szervízdíj indulási összege...de legalább van jó esély a tovább lépésre.
szejcHa nem csinál semmit, akkor első körben másik táppal nézd meg. Ram és vga nélkül is kell valami hangot adnia, ill a ventilátoroknak fel kell pörögniük legalább pár másodpercre....így marad a tápegység, vagy a csatlakozás hibalehetőségnek. Annyit próbálhatsz még, hogy lehúzod az indító gombot az alaplapról és valamivel rövidre zárod a "tüskéket" (ezzel kiszűrhető a nyomógomb hiba).
Na de akkor én is kérdezek egyet: MSI alaplap (soket A-s): Hol megy, hol meg nem, mint a mesében...ami most üzemel, az ugyanez a kategória, (vga-memoria-táp-proc ugyanaz), ezzel működik gond nélkül. Van, hogy üzemel egy hétig, van mikor egy nap alatt 2* újra indul az MSI és van mikor napokig be sem indul...ötlet? Legalább döglene be végleg a nyomorult -
Vodar
senior tag
Az, hogy a Codegenek szemetek, nem azt jelenti, hogy nincsenek köztük szerencsésen jó példányok Én pl. ilyennel nem találkoztam, anno a 90-es évek végén, 2000 elején 3 PC lett beszerezve, mindhárom Codegen táppal. Ebből az egyik fél éven belül, a másik 2 éven belül tönkrement és az egyik konfigurációban az alaplapot is vitte magával, az integrált videokártyával együtt. Én ezóta szidom a Codegent
Mióta ez történt, csak és kizárólag FSP tápokat használtam (kb. 6 gép fordult meg nálam és a családom kezében az elmúlt 10-11 év alatt) és soha az egyikkel se volt semmi gond.
-
törölt tag
A kék halálozás sokféle gondot jelenthet. Az még talán menthető. Meg kell próbálni kicserélni az adat kábeleket is, lehet próbálni egy BIOS frissítést, másik telepítő lemezt használni, kikapcsolni a biosban az esetleges RAID vezérlőket...
Ezt neked szántam, bocs! Kicsit nagy a kavarodás, nemrég értem haza...
Vodar: Az a lap már messzi van tőlem, beleszeretett egy ismerős, még elvileg üzemel nála...cserélgettünk dolgokat.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Az EPOX-ra hirtelen nincs ötletem. Az ASUS csinálhat úgymond tuningot, ha a read spektrum funkciót nem kapcsolod ki (már ha van ilyen és már ha így kell leírni... ) A manual-ját érdemes lenne mindkettőnek alaposan átnézned, lehet, hogy csak BIOS beállítás és-vagy kompatibilitás gond van valahol...volt olyan lap, ami csak bizonyos chip settel szerelt memóriákkal volt hajlandó üzemelni. HA ez így van, akkor a MANUAL leírja. Volt ami csak az egyoldalas memóriákat kezelte.
EPOX-nál még lehet olyat csinálni (bár a leírását ennek is átnézném ), hogy az IDE kábelből még egyet beszereznél (az új ára valami 500HUF) és a dvd olvasót külön kezelnéd a HDD-től.
hunyus: Fentebb írtad, hogy próbáltad másik táppal is már. Azt lehetne kipróbálnod, hogy milyen hibát hajlandó jelezni a gép, mikor csak a ventilátorok pörögnek, de se kép, se hang...ne húzd ki, csak állítsd le és vedd ki a memóriát. Az alaplapi VGA-t tiltsd le mindenekelőtt. Ha a memória hibát jelzi, vedd ki a VGA-t is. Ha azt is jelzi (vagy nem jelzi) hanggal, akkor CPU-t is kiveheted...és próbáld ki úgy is a gépet, hogy benne van a VGA CPU memória, elindítod, BIOS beállítás, aztán újra indítás egymás után párszor.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ASUS
DSW alatt le van véve a JEN jumper? Nem olvastam végig, mert nem tudom kimásolni a fordítóba a szöveget, mivel védett fájlként kezeli a Reader, de elvileg akkor automatikusan kezelné a proc-AGP Ram frekvenciát, míg ellenkező esetben a jumper beállítása érvényes. Mást nem nagyon találtam eddig.
Epox: Ott is csak a jumperolást találtam ( a fordító nem működik, bár ki lehet másolni a szöveget, de csak krisz-krasz lesz a szövegből, mikor beillesztem a fordítóba), cyrix processzorra vonatkozó jumpert találtam, meg a szokásos frekvencia jumpereket a cpu-ra vonatkozóan. A Spread spektrumnál defaultként disable van.
Gondolom a cpu mindkettőnél olyan van a lapokban, amit lekezelnek..
Nincs más ötlet.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Meg kéne nézned a Manualt...ha Te nem értesz hozzá, szólj egy ismerősnek, kérd meg, hogy sajtózza át és vesse össze a processzorral. Ha azt mondja, jól vannak beállítva, akkor döglődők. Ki tudja, milyen procihoz vannak most beállítva...a régebbi alaplapoknak sajna udvarolni kellett
-
Zozo87
csendes tag
Kikapcsolt állapotba tettem bele és utána kapcsoltam be s úgy indultak a ventilátorok de pár másodperc után leállt magától a gép.
Megpróbáltam memória nélkül indítani, elméletileg kellett volna csipogjon de meg sem mukkan és leáll. A BIOS elemet is kivettem par percre s vissza tettem, indítottam s ugyan az a mese, áll le s a képernyő is fekete marad. -
ruppotlan
tag
Na de alvó módban volt a gép amikor nem használtam. Akkor is terheli a tápot? Azt hittem az olyan mintha ki lenne kapcsolva. Meg azért nem 24/7 volt az, csak mondjuk hetente egyszer nem alvóba raktam hanem kikapcsoltam. Szerintem ez normál felhasználás.. Nem szerverként ment, csak nem szerettem várni a windows bootra.
-
atti1848
senior tag
A lap márkája QDI .Persze lehagytam,hogy egy 300W Codegen táp volt benne.Most bele próbáltam egy másik codegen tápot,de azzal sincs semmi.elvileg támogatja 800MHz FSB-ig és a proci 533-s.
A linkben egy kép van a lap dobozáról és tulajdonságáról.
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
atti1848
senior tag
Most írta az alaplap ezelőtti gazdája,hogy neki ment egy 2.4 GHz-s procival a QDI alaplap.
itt van egy felsorolás amit árul a csávóka és ott van egy 2.4-s cpu.Asszem az enyém is ilyen.
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
atti1848
senior tag
Igazad van,de én sem néztem utána,hogy támogatja-e azt a cpu-t ami nekem van, úgy hogy nem az eladó a hibás, ha működik az alaplap.Most próbálom a CMOS Reset-t, hátha.
Nincs semmi sérülés,égés.Minden kondi ok, ezt még a vételkor megnéztem.Nem tudom,hogy sikerül e beindítani,de ha nem akkor maradt az eladás.
Köszönöm az eddigi segítséget.
-
atti1848
senior tag
Megoldottuk a problémát.A srác akitől vettem a lapot ma adott helyette egy Gigabyte lapot. Ezzel működik eddig.
-
Death666
csendes tag
Még annyi problémám lenne hogy az Acer honlapján lévő bios frissítésben van egy Windows és egy Dos file. Gondolom nekem a Dos-os kell, csak mindenütt két file írtak és hogy azokat kellett átnevezni, Szóval nem teljesen értem, hogy mit kéne csinálnom. :S
Mégegyszer köszönöm a segítséget. -
Wind-Storm
őstag
Ott nem arról volt szó, hogy épphogy lekapcsolás alatti hőfokon tartósan főtt a kártya?
Hardver szintű védelem van ezekben.
Múltkor haveromnál rosszul szereltük fel a kártyájára a hűtőt és gyakorlatilag nem ért hozzá a GPU hőátadó felületéhez, bekapcsolásnál néztünk, hogy miért sípol a gép és nem ad képet.
Megúszta a kártya, a hővédelem közbelépett. -
Calibra72
aktív tag
A gyári hűtések úgy vannak megtervezve, hogy 2-3 évig szolgáljon a kártya, aztán a nagy hő miatt az ólommentes bga forrasztások szépen megkeményednek, és eltörnek.
Csak hogy vehess új kártyát.
Vagy nagyon jó házat kell venni ami jó huzatos, vagy le kell szedni a gép oldalát.
Így meghosszabbítható az alaplap,vga stb. élettartama. -
Wind-Storm
őstag
Az hogy süt ahogy megfogod, nem is tudom úgy 50 vagy 60 Celsiusig lehet kézzel bírni a meleg dolgok megfogását?
Na meg attól, hogy nagy borda van rajta, ha nincs normális ház-szellőzés akkor b@szhatod... megsül.
A huzamosabb nagyobb fokú hőterhelésről még mindig ne feledkezz meg... nem egészséges.
-
napukk
csendes tag
Szia! A laptopot adapterről és akkuról indítva is ugyanazt csinálja. Néha elindul néha nem csinál semmit. Ha elindul akkor csak addig működik még mondjuk meg nem mozdítom mert akkor lefagy, vagy ha nézek egy videot a youtubon és megmozdítom a gépet akkor is azonnal lefagy és onnan semmit nem csinál.
-
jkiraly
újonc
Már nem próbáltam ki másik táppal, azt tudom, hogy nem a bekapcsgomb volt a ludas, szóval vagy táp, vagy alaplap... Egyszer tapasztaltam olyat az áramról való lekapcsolásnál, hogy amielőtt elaludt volna a mobo led, valami egy szikrázáshoz hasonló hangot adott ki kb. fél másodpercig.
Igazából már nem nagyon akarok küzdeni vele, a dióbélt eladom / beszámíttatom egy új árába.
-
Orgi
addikt
A tápot 1 éve cseréltem, 620 W-os Seasonic, egész gépem fele annyit fogyaszt kb Ezt a melegedés dolgot megnézem, bár Sapphire dual-x, elvileg ez vmi elég korrekt hűtés rajta, de már tényleg nem tudok másra tippelni... a takarítást azért ma megcsinálom sűrített levegővel. Hány fok mondható soknak már?
-
gege321
tag
Szia!
Nem tudsz valami trükköt hogy lehet a tápot tesztelni másik táp hiányában?
Mondjuk gép nélkül megpróbálni beindítani vagy akármi és ha nem megy akkor tuti a táp és küldhetem vissza.
Amúgy a hosszabbító túlfesz védős volt és a tápkábelbe is van biztosító az nem oldott.
Köszönöm! -
gege321
tag
Szia!
Csak gondoltam szolok. Vettem egy uj tapot es mukodik a gep, nem vitt magaval semmit, minden stabil eddig, szoval igazad volt.
Koszonom a taptesztelos tippet es ugy mindent.
Remelem nem jovok ide jo sokaig.
(a seasonic g550-et meg kuldom vissza gariba utana eladom ennyi) -
Adamoo007
csendes tag
Nem hiszem hogy elromlott, ugyanis amikor bedugom a hangfalat, akkor a realtek HD előjön, és ki kell választani hogy mit dugtam be. Kiválasztom hogy elülső hangszórók kimenete, és onnantól megáll a tudomány. Leokézom, és a realtek sem jelzi, és a windows keverőpult sem. Egyéb ötletek?
-
RVR400
veterán
Nekem ezt a mostani M5A99X Evo R2.0 lapom csinálta meg, bár az már működött akkor 1 éve. Hűtőcserém volt, aztán gondolt egyet, és nem akart beindulni. CPU LED világított, de se csipogás, semmi.
3-szor szedtem szét nullára, már csereprocit és RAM-okat is kipróbáltam, másik VGA-t is hozzá, másik gépben is teszteltem, de a hiba maradt. Na, gariba ment is a lap, aztán visszajött, hogy tesztelték, de semmi hibát nem észleltek. Az agyvizem rögtön fel is ment, hogy visszaküldték a szart, de összepattintottam, és be is indult, azóta is megy hiba nélkül.
Én nem jöttem rá, hogy mi kínja volt, mert még utaztatva is volt közben, pihent is egy-egy napot az átépítések között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple notebookok
- Ukrajnai háború
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Topton N100 (4mag,4szál) 1xDDR4, 1xNVME, 2x2.5Gbit LAN, SATA PORT HIBÁS GÉP
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Új generációs Gamer Intel i5 13400/ RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Beszámítás / Garancia
- ELADÓ: i5 6500/ 8GB DDR4 /240GB SSD /USB-C /takarítva, pasztázva/ HP 800 G3
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - Új RTX 3050 GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest