- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: SSD hűtés
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- perge666: Anbernic kézikonzolok
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
P3TR!CK
senior tag
Sziasztok,
Volna egy elég nagy problémám.
A gép a következő
- Athlon II X4 620 2,6Ghz (+L3)
- ASRock N68C-S UCC Alaplap
- ASUS Radeon 5770 Videó kártya
- 2x2GB DDR2 1066Mhz Zeppelin Memória
- Samsung 250GB Sata HDD
- Samsung 500GB Sata HDD
- Nec DVD-RW meghajtó
- 550W-os tápA probléma az alábbi: A gép random összeomlik, néha simán Windows-ban (Win 7), néha játékokban. Az utóbbi gyakrabban fordul elő. Az esetek 90%-ban kék halál, de van amikor csak beáll a kép és a hang is. Egy két üzenet amiket már kaptam kék halálban:
- BAD_POOL_HEADER
- APC_INDEX_MISMATCH
- MEMORY_MANAGEMENTAz utóbbi memória hibára engedne következtetni, ám ez kizárt, ugyan is 24 órás memória teszten estek át a memóriák (Memtest86-tal), és egyetlen hibát sem dobtak. A processzor 12 órás teszten ment át Prime95-tel, Blend és In-Place Large FFT-vel egyaránt. Az sem dobott hibát. VGA-t FurMark-kal teszteltem, semmi hibát nem adott. A Windows-t tegnap tettem újra. A másik fura dolog az egészben, hogy miután kék halál van a gép nem hajlandó, csak kb. harmadszorra elindulni. Van, hogy kikapcsolom, megnyomom a Power On gombot, és csak világít a gomb, el sem indul. Van hogy világít, aztán elalszik. Aztán gondol egyet, és elindul, majd Windows-ban egyszer csak kék halál. Most már fogalmam sincs, hogy ez mitől lehet, de várom az ötleteket!
Előre is köszönöm.
-
Telegdy
aktív tag
Üdv!
Nem tudtam hova írjak a problémámmal, de úgy tűnik sajnos ez a legmegfelelőbb hely..
Szóval adott egy gép, amelynek alkatrészei nagyrészt zsírújak, garisak.
Specifikáció:AMD Athlon II X2 260@3.2Ghz
Team XTreem Kit 2GB 800 CL4
Gigabyte MA78GM-UD2H
Samsung DVD-író
Maxtor és WD WinchesterekSzóval, összeraktam a gépet, és szokás szerint telepíteném rá a Windows 7-et, de azt veszem észre, hogy iszonyú lassan csinál mindent. A telepítés leakad itt-ott, sehogyse akar felmenni. Próbáltam kicserélni:
- Winchestert
- Windows 7 telepítőt
- DVD olvasót
- BIOS-t frissítettem, reseteltem, állítgattamEgyikkel sem jártam sikerrel. Nagy nehezen feleröltettem rá egy Windows XP-t, és most jön az érdekes rész: működik rendesen, gyorsan, teljesen használható!
De DVD-ről telepíteni valamiért lehetetlenség...Nagyon kérlek segítsetek!Nem tudom mihez kezdjek, ötletem sincsen!
-
UnSkilleD
senior tag
hi
nálam csak úgy indul a gép ha előtte áramtalanítom az egészet és utána indítom
ha nem így csinálom akkor is elindul de se kép se hang csak pörögnek a ventik és semmi sem történik, nem postol, nincs kép, semmi
én az alaplapra tippelnék esetleg táp lehetne, de másik táppal is ezt csinálja -
demichelis
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy 8800GT videokartyat pci expressen csatlakoztattam termeszetesen beindul minden csak eppen kep nincs meg bios sem csak bug a gep? elötte egy 8600 GT volt benne az megy hibatlanul. Valaki esetleg tud valamit ezzel kapcsolatban? Elöre is köszönöm
-
tototos
addikt
Sziasztok.
Most hoztak hozzám egy gépet. Megnyomom a bekapcsoló gombot bekapcsol a gép de teljesen sötét aképernyő és még csipogás sincs. Van post diag kártyám, beleraktam de azon sem látszik semmi, 00 van rajta. Szerintetek alaplap csere? Vagy talán processzor?
-
leyo76
senior tag
válasz
SZIGI01 #8294 üzenetére
Nos ez azért nem akkor tragédia szerintem. Ha nincs csere alkatrész a közelben, akkor én a következőket tenném a helyedben:
Csavarokra szedném a gépet, letakarítanám az alkatrészeket.
Érintkezős részeket (vga csati, memó csati) át radíroznám, procit újra pasztáznám.
Tápot szétszedném, kifújnám a port belőle, megnézném hogyan állnak a dolgok benne.
Majd mindezt szépen összeraknám odafigyelve a kábelekre.Ha mindent jól csináltál, akkor működnie kell. Ha nem megy akkor csere alkatrészek nélkül nem fog menni.
-
SZIGI01
csendes tag
Sziasztok!
Hatalmas nagy sz@rban vagyok.
Van egy Asus M2N-E SLI alaplap benne 4gb ram, Dual 2,26 proci.
Gyári hűtőventik 530W -os táp.A következő történik: Bekapcsolnám a gépet, DE csak a vinyó, a táp indul el, a procc hűtő venti felpörög aztán leáll. Se kép, se hang. a többi cucc meg pörög, megy tovább rendesen.
A monitor még be sem kapcsol. Ramokat egyenként kiszedtem, semmi nem változik.
Videokari: 8600GTBIOS reset megvolt csipogó meg sem mukkan.
Sajnos semmit nem tudok tesztelni másik gépben.
Mi a szent Sz@rt csináljak? Tud valaki valami S.O.S megoldást? PLS
NAGYON SÜRGŐS LENNE!!!!! THX!!!Skype: szigethy-csaba
Email: szigi kukac lajt.hu -
Effe88
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.
Adott az alábbi gép, most lett összerakatva!
msi 760gm-e51 lap
amd x2 245 proci
2giga kingmax ddr3 1333mhz ram
1gigás msi radeon 4670 vga
500 gigás sata 2 seagate hdd
lg odd
400w chieftec ctg 400-80p táp
A gép bekapcsol felpörögnek a ventik is de nem jelenit meg semmit a monitoron illetve a reset gomb se működik rajta nem is csipog és a dvd-iro tálcát gombnyomásra kinyomja majd vehúzza.kikapcsolni csak a tápnál tudom! -
Anapolon
csendes tag
válasz
jasszer #8290 üzenetére
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy van otthon egy asrock p45xe-r lapom, a polcon állt már 2éve, még egy teszt miatt lett vásárolva, 1x volt akkor használva és porosodott mígnem tegnap úgydöntöttem beüzemelem mert CF támogató.
Egy régebbi működő configomból emeltem át az alkatrészeket bele, kapott egy e7300-ast és 2 hd3870-et és 2gb kingmax 1066 cl6 ddr2-t., valamint egy coolermaster hyper 212-t.
A lap tuningpotenciálját szerettem volna megnézni.Mivel 2.x bontottam ki 2év után, gondoltam működni fog. Ám nem így lett.Többféle táppal is akartam indítani(300-500w), (persze csak egy vidikari maradt az első hibás indítás után) de hiába. Speaker meg sem nyikkan, 2másodpercig felpörögnek a ventik, majd leállnak és ujraindulnak. néha 4másodpercig forgatja őket, lényegében folyamatosan restartol a lap.Ha kiveszek mindent és csak proci+cooler marad, akkor is ezt csinálja.
Első kérdésem hogy a proci tápcsatija 8pines de az én tápjaim mind 4pinesek voltak, tudom hogy 4pin ugyanugy jo hozzá, de lehet köze ennek a problémához eseleg?
2. Kérdésem az hogy egy lényegében új, 1x használt, anno működő lap miért romolhatott el?
A szerelésre mindig odavolt figyelve, coolertartó keretet nem tépkedtem rajta, nemvvolt feszegetve.
Esetleg tud valaki valami tanácsot adni, vagy hogy javítható e ez a lap, mert nem dobnám ki, mégha eddig állt is ,most tudnám hasznát venni, mert jo kis lap.Lekötelez aki elolvasta a mesémet!
Előre is köszönöm a segítséget.
Hy. -
jasszer
őstag
Sziasztok,
Ha VGA nelkul is elindul a gep csipogas nelkul, akkor a lappal van gond? (ha bent van a VGA akkor is ezt csinalja, sotet kepernyo, vinyo felporog, stb)
Elore is koszi a segitseget.
(NF7-Barton2500-Corsair ramok-Radeon9600Pro-Super flower tap) -
dfdfdf
őstag
válasz
eroltetett #8287 üzenetére
Huhh 6 éves postra válaszoltál
-
hogolyo
csendes tag
-
hogolyo
csendes tag
Sziasztok
Vettem egy új gépet:
i3-530
Gigabyte P55-USB3
Gainward GTX 460
Kingston 2x2 Gb RAM
FSP SAGA II 400W
Seagate B 500 GbÖsszeraktam a gépet, de vmiért nem jön be a POST screen sem
egy hosszú vagy talán 3 rövid szinte szünet nélküli sípolás jön a gépből, de a monitor meg sem mozdul
Van vkinek tippje miért lehet?? :S
Memóriát kiszedtem és újra visszatettem, próbáltam csak 1 darabbal és össze vissza cserélgetve is, de semmi eredmény. Mi lehet ilyenkor a hiba?
Előre is köszi a segítséget -
pela64
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problémám.
Adott a következő konfig:Asus P5k pro alaplap
Intel 3.00 GHz dual proci
2x Gb ram
Asus geforoce 8800 GTX vid kari.A jelenség:
1; Kép becsikozódott.
2; 3D- s játék fagy.
3; Kék halál.
4; A gép meg se nyekken (A ventik se pörögnek fel-- Táp jó ki lett próbálva!).A Ram Jó, másik gépbe azóta is megy.
Az lenne a kérdésem, hogy lehet kiszűrni, hogy az alaplap, vagy a proci a hibás?
Hisz vidkari nélkül is el kéne indulni a gépnek, csak csipogva.
Nem merem beletenni a gépemből a procit, mert félek ha az alaplap a hibás, akkor esetleg kilőheti azt is.
Az alaplapon a led világit, de a ventik nem pörögnek fel.
Szerintetek mi lehet?
A videókártya kilőtte az alaplapot is?Vagy ha a proci szált el, az blokkol mindent?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv mindenkinek.
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek, mert végleg tanácstalan vagyok:
Adott volt a következő konfig:
-ASUS A7N8X
-AMD Athlon XP 2500+
-Sapphire 9600XT
-512MB RAM
-Codegen 350W tápA probléma, hogy a rendszer újraindul véletlen időközönként. Az eredeti rendszer(XP) mindig elszállt a boot ugyanazon pontjánál. A win7 betölt, de idővel elszáll: max 1-2 perc.
Első lépésként tápcsere volt, nem segített. Jött a memóriacsere, majd VGA csere.
Utólag alaplapcsere volt. Nagy nehézségek árán sikerült feltelepíteni rá a win7-et, de ugyanúgy reset...Jópár délutánom ráment, mivel az alaplap Silicon gyártmányű sata vezérlője végett floppiről kell bootolni, és nem könnyű manapság olyan gépet találni, ahol tudok floppival dolgozni.
Kérem segítsen valaki, mert én már feladom
Minden ötletet szívesen fogadok. -
AMD Power
titán
Sziasztok!
Van egy ős régi gépem. Netezni még jó. Azt szokta csinálni ,hogy kikapcsol... be nem lehet kapcsolni után. De ha kihúzom hátul a tápból a kábelt és visszadugom utána elindul néha de van ,hogy 5 ms után de van ,hogy 4 óra után megint kikapcsol.
-
dawncomputer
tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni: adott egy alaplap, Medion MD8088 Ver. 1.0.
Korábban volt olyan, hogy 4-5 indítás után épült csak fel a Windows, addig nem volt hajlandó elindulni.
Valaki azt tanácsolta, hogy cseréljek benne tápot, ez megtörtént, egy vadiúj 350-es táp került bele, de a hiba ugyanaz volt.
Egy ideig hanyagolva volt a téma, nem foglalkoztam vele, azóta nem történik semmi. Megnyomom a bekapcsoló gombot, megmozdul a venti, de nem történik semmi más.
Táp, RAM volt cserélve.
Mi lehet a baj? -
rigo88
aktív tag
válasz
rumkola #8264 üzenetére
mindent kipróbáltam más gépben, minden jó. proct nem. de az meg nem mehet tönkre szerintem.. tehát 100x előbb romlik el egy lap mint egy proc.
igen geil vagy jó vagy nem. de ha jó akkor örökre jó
az van, hogy bedugom beindítom, leszedtem a hűtőt, de a proc jéghideg.
minden más ic is.
ahogy rádugom a 24pinest, lan felvillan kb 1mp-re.Fornax szerintem igen. próbálhatnád egy pci-s vid.kártyával. 2nd ötlet: üsd ki a biost.
-
Fornax
tag
Sziasztok!
Van egy régi configom: amd athlon xp 64 3200+, msi k8n neo4-f, ati x1700 pro
A gond az, hogy amikor indítani akarnám csippan kettőt, egy hosszút meg két rövidet és annyi. Se bios se semmi, fekete képernyő. Megnéztem ezt a hibaüzenetet, 1 hosszú 2 rövid kombinációra mindenhol videókártya problémát írtak, viszont más kártyával se ment, ráadásul más gépbe meg működött a videókártyám. Akkor valószínű hogy a PCI-e foglalattal lehet probléma?
-
Kecsege1
csendes tag
válasz
kenguroo #8268 üzenetére
Tavaly decemberben vettem. Januárban lett összerakva, 1 szűk hónap múlva már jöttek a problémák, először csak pár naponta fagyott, majd egyre gyakrabban. Újraraktam a windowst, 1 ideig ment, utána megint elkezdte. Aztán most, hogy szeptemberben visszaköltöztem Pestre, 1 másik win7et raktam fel, hiába...
-
Kecsege1
csendes tag
Hali!
A segítségeteket kérném egy probléma megoldásában. A gépem le szokott fagyogatni, és ilyenkor a hangszóró megőrül, ilyen recsegő-ropogó, fülsüketítő hangot ad ki. Megfigyeltem, hogy pl a GuitarPro vagy msn+windows media player alatt sokkal gyakrabban fagy, míg filmnézés vagy játék közben eddig egyszer sem tapasztaltam (egyszer egy játékot leraktam a tálcára, és amíg a windows felületen babráltam, kb 5 másodperc alatt kifagyott). Nemrég bluescreen is jött, de nem tudtam elolvasni, mert csak 1-2 másodpercre villant fel, viszont után a windows az alábbi hibaüzenettel várt:
"Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 1000008e
BCP1: C0000005
BCP2: 93D1F1AB
BCP3: 9675AB1C
BCP4: 00000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\092910-13306-01.dmp
C:\Users\Goat Po\AppData\Local\Temp\WER-21621-0.sysdata.xml"Már kétszer is újraraktam a windowst, 1-2 hétig futott is rendesen a gép, de utána megint elkezdte a fagyogatást.
A konfigom:
CPU: AMD Phenom II 720 AM3
TÁP: CHICONY Hipro+430W
LAP: GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
VGA: SAPPHIRE HD5750 1GB HDMI PCIE
RAM: KINGMAX 2GB DDR3 1333Remélem tudtok segíteni. Köszönöm
-
rigo88
aktív tag
üdv
k9n neo nem indul. próbáltam/jelenségek/stb:
csak lap+proc+mem+vidkari van a gépen.
2 tápot próbáltam az egyik 100% hogy jó.
geil black dragonról van szó tehát valszeg műxik, próbáltam több slotba
nem pittyen az elején, eddig állítólag pittyent
csak a déli híd melegszik fel kicsit más nem igazán.
pupos kondik nincsenek
procventi, black dragon szemek világítanak.5let?
-
toldy
őstag
Jelentem működik, úgyan az van mint múltkor. tápkábel ki ramok kimajd tápkebel és ramok vissza és működik, fordított sorrendben nem működik! A tápra kitérve, semmi baja amíg nem szükséges addig nem megy a venti , illetve miután elindult 2 lépcsőt vélek felfedezni 50 illetve 100% ventifordulat ( lehet van egy75% is).
segítséget köszi
-
Osibaa
senior tag
Jövök ötletelni.
Ezzel a megmozgatod a csatlakozókat és másképp (nem) működik dologgal nem igazán tudok mit kezdeni. Mikor a másik alaplapoddal volt ilyen gond, az is ebben a házban volt?
BIOS resetet próbáltad? Úgy próbálod az indítást, hogy minden felesleges hardver ki van szedve (VGA, több RAM, perifériák)? -
toldy
őstag
Nos olyan problémám van hogy nem indul a gép.
A tünetek, bekapcsolás után a ventilátorok ép hogy pörögnek, kábelek átmozgatása és újra indítás után a ventik maxon pörögnek. Közben a tápventi vagy forog vagy leáll. Kiszerelve az asztalon is produkálja. Néztem a feszültségeket a periféria gon 5,14-5,3v mértem a vga és kicsi +4 tűs ágon ~11,8v körül a fő kábelen 1,2 és 5,5v között attól füg mely vezetékkel néztem nem néztem végig az összeset.
-
Csirke2012
csendes tag
Heló!
Adott egy gép :Processzor :Amd Athlon 64 3000+
Memória: 2x Kingston DDR 400mhz 512MB
Videókártya: SAPPHIRE HD 3650 512MB DDR2 AGP
Alaplap : MSI K8T Neo2-F v2.0
Tápegység: Ms Industrial KY400 ATX P4 400 WattA problémám az lenne,hogy ha a Sapphire Hd 3650 van a gépben elég furán viselkedik,nem bootol be elsőre,lefagy bootolás közben,ha pedig véletlen elindulna akkor egy ideig müködik.De ha például játszani próbálok rajta 3-4 perc után lefagy a kép,a hang megy egy ideig aztán az is beakad,és utánna már csak az újraindítás segíthet.
A tápegység nemrég lett véve,mert az előzővel is ilyen problémák voltak,egy hétig kb jó volt aztán ez is ugyanolyan problémákat produkált.
Mi lehet a baj? -
jaja1981
addikt
válasz
dawncomputer #8253 üzenetére
Mivel a ramot cserélted írtad, vagy lap, vagy táp.
A hibajelenség alapján inkább lap.
Bármitől tönkre mehetett.
Javítása nem gazdaságos, szerintem.Egy próbatáppal kipróbálhatod, hogy változik-e valami, meg futtass memtest-et.
-
jaja1981
addikt
válasz
dawncomputer #8250 üzenetére
Akkor alaplap.
Mint írtad is hang és VGA sem jó rajta.
Valszeg más is sérülhetett. -
dawncomputer
tag
Hello mindenki.
Rátaláltam erre a topikra, gondoltam felteszem itt a kérdésem.
Adott egy gép, MSI 865GM3-LS alaplappal. A probléma az, hogy az utolsó telepítés óta elég furcsán viselkedik. Történt, hogy egyszer lekapcsoltam, és utána nem volt hajlandó elindulni. RAM-ot cseréltem, ez megoldotta, bár azóta az alaplapi VGA, és hang nem működik.
Újabban meg állandóan lefagy, van, hogy csak 5-6 indítási kísérlet után sikerül elindítani. A legidegesítőbb az, mikor épp csinálok valamit, egyszer csak lefagy, és nem reagál semmire. Vagyis, a kikapcsoló gombra igen...Mi okozhatja?
RAM a memtest szerint 100%, semmi hibát nem talált.
Mi okozhatja az állandó fagyást?
-
jaja1981
addikt
válasz
Wargfold0914 #8246 üzenetére
Kölcsönramot nem tudsz kérni?
Valszeg ram gond.
Én is javaslom a ramok-nak a nagyobbfezs adást és mem-test futtatását.
Csak azt tudnám miért jó az 1800-as ram.
Sok az inkompatibilitás velük. -
dfdfdf
őstag
válasz
Wargfold0914 #8246 üzenetére
Hát a ramod 1333on tökéletes hiszen a max annyit tud a procid OC nélkül elvileg.
Memtesztet futtatad már ? Esetleg adja a ramnak egy kis feszt hátha. -
Wargfold0914
csendes tag
Hello! Lenne egy érdekes problámám. Adott egy komplett új gép a grafikus kártyát kivéve.
Asus Crosshair Formula IV alaplap
AMD Phenom X4 955 3200 proci
Geil DDR3 4gb 1800Mhz CL9 ram (2x2 Dual)
BFG Geforce X260 vid.kártya
650W-os táp
Összerakva az előző gép alatt használt Win 7 64bit felismeri az új konfigot. Aztán egy újratelepítás feltéve az új driverek, BIOS frissítve a legújjabbra, A gép elindul majd a BIOsban feltűnik hogy a ramokat 1800Mhz helyett 1333MHz-n futtatja. Ez még nem is lenne probláma viszont a rendszer állandóan újraindul a "Windows súlyos hibát észlelt és leáll" címszóval, illetve van hogy rögtön kékhalál üt be, Aztán olyan is történt hogy a win nem töltött be mert "a win intéző nem válaszol és leáll" hibaüzenetet dobott ki. Muszály voltam összerakni a régi konfigot mert az új egyszerűen használhatatlan volt. Valaki esetleg tapasztalt már ilyet, mi lehet a probléma oka? -
leyo76
senior tag
válasz
Angel1981 #8242 üzenetére
Ha napokon keresztül megy akkor nem táp probléma van, sokkal inkább gondolnék egy érintkezés hibára, ha a vga-ra gyanakszol akkor szedd ki és az érintkezős részét radirozd le, ez szokott segíteni az oxidálódott csatinak. Nem állítom hogy ez a gond, de egy próbát megér.
-
leyo76
senior tag
válasz
noooname #8243 üzenetére
Az ilyen hiba általában utolérhetetlen, mivel több alkatrész is okozhatja és nem jelentkezik minden esetben. Én egy ilyen géphez mindenképpen egy komoly tápot szerválnék és csak ezután keresném a hibát. Ahhoz hogy minden lehetőséget kizárj mindenből kettő kellene ami ugyebár otthoni körülmények között leginkább nem tud teljesülni. Sorrend nálam a következő lenne. táp -> lap -> vga -> memo -> hdd -> procit nehezen tudom elképzelni.
továbbá hiba fennállhat a játékban is illetve egyes alkatrészek összeférhetősége nem okés, nehéz játék az ilyen, de előbb utóbb megvan...
-
noooname
csendes tag
Ide is beírom hátha több ötletetek van
Hello kedves fórumozók, mint már sokan, én is egy fagyós problémával fordulok hozzátok. Kezdő vagyok a dologban, így kérlek nézzétek el a hülyeségeimet! Íme eddigi tapasztalataim a problémával kapcsolatban:
Konfig:
Alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3L
Proci: Intel Core2Duo E8400 3.00GHz
VGA: Sapphire Radeon HD4850 512MB
RAM: 2 kit(Geil BlackDragon DDR2 800MHz CL5 2x1GB)
Táp: Powerlogic 450WNos, a gép a tápot és HDD-t kivéve 2 éves. Amikor vettem, az eladó azt mondta a táp jó minőségű, elég lesz(sajnos én hülye ennek csak most néztem utána, ez a 2. legtöbbet meghibásodó táp "kodegány" után). A probléma jónéhány hónapja jelentkezett először, CoD:MW2 multi fagyással(kép beakad, hang beloopol->reset), de csak egy bizonyos pályán, így nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget. Később már más pályák is megfagytak néha..ekkor még csak 1 memória KIT volt a gépben, és XP alatt futott. Ezek után vettem még 2GB memóriát a gépbe, mert arra gyanakodtam hátha az a kevés, viszont 4 gigával már fel is tettem egy Win7et, aztán egy BF
C2-t, és itt kezdett bedurvulni a dolog, BC2 random időközönként fagy(eleinte 0-20 perc), főleg a multi, single ritkán, de van, hogy még a menüben meghal és resetelni kell, olyan is volt, hogy csak kilépett a játék az asztalra, hibaüzenet nélkül. Azt figyeltem még meg, hogy amikor a hiba jelentkezett a proci mindig magasan pörgött, gyakran 100%-on(bár csak Logitech G15 teljesítményfigyelőt láttam, nemtudom mennyire megbízható). Mostanában elindítom a gépet, Win7 logo után fekete kép és nem jön be semmi, ekkor egy reset megoldja általában a problémát, de néha több reset kell. A videók(streamelt úgy vettem észre h nem) érdekesen szaggatnak, igazából csak néha pár mp-re belassulnak aztán utólérik magukat egy gyorsulással, néha elmegy teljesen a hang MediaPlayerClassic pedig írogatja hangtól és képtől függetlenül h (Nem válaszol). Egy időben pedig a java illesztőprogram szállt el rendszeresen.
Próbáltam magam javítani a helyzeten, ugye hibakeresés, a szoftveres részt nagyjából kizártam mert XP-n és win7en is jelentkezett a probléma, víruskeresést, driver-, ill. biosfrissítést és társait végeztem, így maradt a hardver. Kitisztítottam az egész gépet, egyedül a vid. kártya ventije volt elég poros, mikor az egésszel megvoltam kicsit javult a dolog(tudtam 1,5 órát BC2-zni gond nélkül), de nem oldódott meg. Futtattam Orthos-t(Proci és RAM teszt) 2,5 óra után nem talált semmit 100%-os terhelés mellett, Memtestet is, a 2kiten külön-külön(egyenként nem néztem a modulokat, gondoltam ha egy hibás a kitben megtalálja) de semmit se talált, azonban amikor mind a 4 modul bent volt, talált hibát (Memtest86+-t futtattam ami már felismeri elvileg a 4gigát és többet is elvileg). VGA tesztnek futtattam FurMarkot(~70°C-ig ment), 3DMarkot, egyik se fagyasztotta ki, így a melegedést is nagyjából kizártam, (proci hűtőpaszta kicsit már kezd repedezni, lehet cserélni kéne, de ha az melegedne újraindulna a gép nem?) szóval jöt egy másik gép alkatrészeivel kicserélgetés..és itt jön a fordulat, elvittem a gépet haverhoz, aztmondta mutassam meg a hibát..persze a gép 1.re nem indult, reset..és hopp magától megjavult. 3 óra BC2 futott rajta és semmi baja nem volt(2-3hete) így nem is tudtunk próbálkozni a cserélgetéssel.
Azonban a napokban megint előjött a hiba, és még nem bírtam elmenni a sráchoz, ezért fordulok most hozzátok! Elnézést kérek mindenkitől, hogy Wall of Text lett belőle(remélem már mindent leírtam), de ugye az ördög a részletekben lakozik, így reméltem hátha valami kis dolog feltűnik valakinek. Nos előre is köszönöm mindenkinek aki elolvassa és megpróbál segíteni
-
Angel1981
veterán
Sziasztok!
Tavaly júniusban állítottam össze a mostani konfigomat, egy Corsair HX450-es táppal.
Minden ok volt, azonban az ember telhetetlen, ugyebár...
Májusban hozattam USA-ból egy SS Gold 750-es tápot és kicseréltem a gépben.
Elsőre minden a legnagyobb rendben volt, de kb. 1 hét múlva az történt, hogy bekapcsolásnál a VGA kari ventije nem pörgött fel, és képet sem adott a gép (mintha nem kapott volna áramot a VGA) - vinyók, optikai meghajtók, házventik felpörögtek rendesen. Reset sem oldotta meg, csak a kikapcsolás, másodjára rendben volt - betudtam egy rendkívüli esetnek.
Kb. 1 hét múlva megint ugyanúgy jelentkezett, mi több, sajna heti rendszerességé vállt - ezzel párhozamosan többször előfordult ami korábban sose, bootolásnál megfagyott (képet adott ilyenkor.)
Egyre gyakrabban csinálja (mármint hogy a VGA nem kap áramot), most már heti 2-3 az "adag". Nemrég megnéztem, hogy amennyiben előfordul, képes-e így bebootolni, de nem, csak folyamatosan ég a HDD aktivitás LED. Szétszedtem, majd újradugtam az összes kábelt, kipucoltam a gépet (egyébként szinte semmi por nem volt benne), VGA, memória is kiszed, pucol.
Továbbra is fennáll a hiba, sőt, már egyszer kék halált is produkált bootolásnál.
Én személy szerint alaplapra gyanakodnék elsősorban, de mivel pont tápcsere óta csinálja, sajnos ott motoszkál a fejemben, hogy esetleg nem az-e a hibás.....
Ja, igen! Viszont ha már egyszer felállt a rendszer, hibátlanul megy, akár napokon át is.
Megköszönném a segítséget, ötleteket! -
mijos
senior tag
Sziasztok.
A gépem néha nem indul el.Most is csak a kábeleket rendeztem, meg 1-2 ventit vettem ki- raktam vissza és már is nem indult a következő indításnál. Vagyis elindul a gép, de a monitor is csak villog, meg feketén világít. Ilyenkor megmozgatom a memóriákat, kiviszem őket, visszarakom, vinyóval dettó megcsinálom ugyanezt. Néha bejön és jó lesz, de néha meg el kell játszanom többször is mire jó lesz. Ötlet ?
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Egy ismerösöm a héten megkért, hogy nézek rá a gépére, mert nem akar bekapcsolni. Egy nagyon régi gépről van szó, PII-es. Összedugtam, ugyanis anélkül nehezen kapcsol be, majd reménykedtem, hogy csak ennyi volt a gond. De sajnos nem. Elindul, hallom, hogy felpörögnek a ventik és a vinyó, billentyűzet felvillan, ellenben kép nincs a monitoron. Kérdésem ilyenkor mire lehet gyanakodni? Monitor jó (kipróbáltuk), talán a videokártya? Jó lenne kipróbálni másikkal, csak nem tudom honnét találok ilyen régit hozzá. Kérlek adjatok tanácsot, hogy mivel lehet probléma, ha legközelebb megyek már lehetőleg mindent ki tudjak próbálni.
-
Black Dragon
addikt
Hali mindenki.
Lenne egy nagyon nagy problémám. Nemtudom hová írjam, mivel nemtudom mi lehet a hiba:
Tehát a hiba: Elindítom a gépet, feláll a windows, eddig semmi probléma, de egy kis idő utána, amikor netezek, és nyitom-csukom az explorer ablakokat, egyszer csak kifagy a háttér, mármint nem reagál semmire, se jobb klikk, se mappák megnyitása, semmi....
Ezt az okozza, hogy kifagy az intenet explorer, de nem úgy, ahogy mindenki ismeri, hogy maga az ablak fagy kis és kész, hanem nem látszik, tehát olyan, mintha minden rendben lenne, de mégsincs. Ezt csak 1 módon lehet orvosolni, a feladatkezelőből, becsukom az akár 4-5 futó explorertNemtudom hogyan futhat, amikor bezárom, és sehol nem jelzi ki hogy fut, csak a feladatkezelőben....és csak ott lehet bezárni is... De mostanság az msn is kiszokott fagyni, nem reagál semmire, fut, de nemlehet megnyitni a tálcáráról.
Nos itt kérném a segítségeteket, hogy mi a szent szösz lehet az oka??????
A windows nem lehet, mert már 3 fajtát raktam fel, egyik sem segíttett...
Én a hdd re tippeltem, mert van rajta 4 hibás szektor, ami nemtudom, hogy okozhat e ilyet, de jobb ötletem nincs. -
leyo76
senior tag
Ebben a gépben az egyetlen értékes darab a proci hűtő. Ez egy sulinet programban szerelt gép, tipikusan az az eset ahol a cég szabadulni kívánt a megmaradt értéktelen alkatrészektől. Becsületükre váljon, hogy a D magos cerkát ellátták egy CM hűtővel, bár az is lehet hogy csak a garancia érdekét szolgálta, amúgy a gép teljesítményét tekintve gatya. Sulinet nem volt rossz ötlet, az viszont kár hogy senki sem szabályozta hardvert illetőleg...
-
matyi94
senior tag
Sziasztok! Adott hőn szeretett gépem: Intel C2d E6300, Asus p5nsli ge,2 GB Kingston 667 mhz, Galaxy 7900 gtx, WD 500gb, Chieftec 450w. Az utóbbi időben csinált olyanokat, hogy random időközönként hirtelen leállt, mintha az áram ment volna el(, de mégsem, mert a led világított a lapon), aztán bekapcsoltam és ment tovább. Tegnap előtt aztán nem indult el, azt a tanácsot kaptam, hogy nézzem meg a procihűtőt, leszedtem, átpasztáztam, visszaraktam, mindig semmi. Ma csodák csodájára elindult a gép, kb fél órát ment teljesen problémamentesen, majd leállt, gyorsan szétszedtem, procihűtő hideg, vga hűtő hideg, alaplap hűtő szabályosan égetett! Azt megigazgattam majd megpróbáltam bekapcsolni és el is indult, felvillant a billentyűzet meg minden, csakhogy a monitor semmi jelet nem kapott (kipróbáltam egy másikat is). Fórumokat bújva töben érzékeltek ilyen hibát és azt írták, hogy az sli vezérlő kivétele (és esetleges újrabetétele) megoldja a problémát, sajnos próbáltam kivéve és betéve is, semmi. Utána próbáltam úgy, hogy kivettem az egyik majd a másik ramot úgy is se kép, se hang. Tudnátok segíteni rajtam?
ui.: Ha ez jelent valamit, a gép kb 3 éves és a bioshoz nem nyúltam még semmit.
Ja és a videókari biztos, hogy kap áramot. -
Jarod1
veterán
válasz
bnorbert989 #8225 üzenetére
amúgy meg ne készenlétibe tedd hanem hibernáld
-
Osibaa
senior tag
válasz
bnorbert989 #8227 üzenetére
Nah jah, nálam sincs hangja készenlétben a gépnek passzív táppal és 14 dbA ventivel.
Ha nekem nem is, a Wikipedia-nak csak hiszel.
Topikot pedig úgy tudsz keresni, hogy ki kell lépni minden más topikból; ha benne vagy egy topikban, akkor a hozzászólások között keres, ha pedig a "fórum" gombra kattintasz előbb, akkor a topikok között kutat a kereső.
baaka: Mennyire szedted szét a gépet a takarításhoz? A hangja alapján szépen be is bootol a gép az operációs rendszerbe (hosszan tölt a merevlemezről), vagy már a POST-nál megáll? Van esetleg integrált videó az alaplapon?
-
baaka
tag
sziasztok!ma kitakarhítottam a gépet, nem nyúltam semmihez majd összedugtam a kábeleket, aztán indìtom a gèpet , indul minden pörög,de ne csipgot ès a monitoron sincs semmi.ha meg resetemlem akkor is pörög minden majd leáll aztán elindul magátol,de se csippanás se monitoron semmi.monitorral egyébként nincs gond.mi lehet a gáz?
-
bnorbert989
tag
Köszi a választ bár azt a topicot sem találtam lehet elkerülte a figyelmem...mind1
A lényeg hogy én úgy tudom hogy készenléti állapotba is lekapcsol minden,mivel a munka társam is mondta hogy neki is ez a baja de nála müködött csak mostanába vlamiért nem akar,és az egyik rokonom gépén is láttam hogy készenléti állapotba semmi hangja nem volt a gépnek gondolok itt a ventillátorokra(szoval lekapcsolt),csak a Power Gomb Led-e villogot ezért gondoltam hogy megkérdem.. -
Osibaa
senior tag
válasz
bnorbert989 #8225 üzenetére
Szia!
Van egy rossz és egy jó hírem.
A rossz hír, hogy tényleg nem a megfelelő topikba írtál, jól érezted. Ha nem találod a megfelelő topikot, akkor az "Azonnali kérdések órája" topikot javasolom, ott vagy tudnak segíteni, vagy megadják a megfelelő topikot (speciális kérdéseknél).
A jó hír, hogy a géped megfelelően működik, a készenléti állapot már csak ilyen.
Amivel összekeverted az a hibernálás, az állítja le teljesen a gépet és kecsegtet gyorsabb indítással.
Szerk: Ha Xp-t használsz, akkor az energiaellátásnál engedélyezned kell a hibernációt és újra kell indítanod a gépet, ezután kikapcsoláskor a hibernáció lehetősége is megjelenik már a menüben.
-
bnorbert989
tag
Sziasztok.Remélem h jó helyre irok bár nem a topic cimével függ össze a problémám...
A gondom..Ugye bár közismert dolog a készenléti állapot..
Nos ha én készenléti állapotba teszem a gépem akkor a Proci és a táp nem kapcsol le, csak a videokártya hűtés illetve a Merevlemezek kapcsolnak le...Nem valami Új Gép de biosba se találtam ehez kapcsolódó adatokat/beállításokat de lehet hogy csak én nem értek hozá
Az alaplapom kisegitő Információként:
Alaplap neve MSI 845PE Max/Neo (MS-6580)
-
Osibaa
senior tag
Hát a codegen ház már csak ilyen.
Még szerencse, hogy CM proci hűtő volt a gépben, az Intel gyári hűtője tud még csúnyán eltömödőni kosszal (a bordázat mintája miatt). Hozzám is került egy hasonló régebben, azzal az indokkal, hogy baromi hangos lett a gép (a kosz miatt max fordulaton pörgött a CPU hűtő csapágyas ventije). Sehol nem találom a képeket.
-
proci985
MODERÁTOR
én csodálkoztam volna, ha a cmos resettől bármit is javultt volna
ha megnézed a gpu postja hibás infokat ad vissza, a lapé viszont rendben van. a képernyő csíkos, de az nagyon jellegzetes gpu/gpumem hiba.
egy dolgot lehet vele csinálni: fogjatok egy rivatunert és csökkentsétek addig az órajelét a memóriának/gpunak, amíg már nem hibázik (feszt nem kell piszkálni). ha megvan a stabil érték, akkor flasheljétek meg arra a kártyát. lassabbnak lassabb lesz, de tartaléknak még egy ideig el fog menni.
-
Chosen
addikt
válasz
proci985 #8219 üzenetére
Kihagytam, hogy CMOS Clear volt, de semmit sem oldott meg. Én azon csodálkozom, hogy megvan vagy 3 éve neki az a kártya, 3 évig folyamatosan 110C felett megy és csak most döglik meg... Úgy is új kártya volt tervben, tehát nem nagy veszteség, de azért mégis jó lett volna, ha megmarad tartaléknak.
-
-
proci985
MODERÁTOR
passzív 8600gt, rosszul szellőző házban, már meg is oldottad a feladványt.
a 8600gtk tokozása rossz volt. (folyamatos) magas hőmérségletnél a gpu hajlamos volt elengedni a pcbt. mondjuk ahogy ez kinéz, akár memória is lehet.
szerintem próbálja ki másik vidkarival (pci csatis s3mas is megteszi), azzal mennie kell a gépnek. ha még van garija, az innentől jól jön. esetleg apróban vannak, akik foglalkoznak javítással, ha nagyon ragaszkodik a kártyához.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Instant segítség kéne. Van egy ismerősöm akinek játék közben két óriási akadás után lefagyott a gép, majd újraindította és azóta nem akar rendesen működni. Bootnál ezek a képek fogadják:[link] ; [link]
Az ő személyes leírása a dologról: "elsözör csak csak annyi volt hogy...elindítottam...felállt rendesen..netezgettem..majd lefagyott....újra indítottam....majd mikor felált volna minden fekete lett.....még egyszer újra indítottam...és utána 3szor újra indult....majd felajánlotta a csökkentett módot....azt kiválasztotam..csökkentett üzemmódban röhögve elmegy....
de mikor normálban akarom indítani akkor full fekete minden" csökkentett módban prime95 smallFFT simán futott neki, Blendet és Furmarkot sajnos nem enged a rendszer.A konfigja: Giga EP45-UD3, 2x2GB Kingston ram, E8400 E0, Asus 8600GT Silent, WD10EARS HDD, Chieftec GPS400-AA táp.
Személyes megjegyzésem: A vga passzív, a házában pedig semmilyen szellőzés nincs, és már évek óta így megy, 70C-os IDLE, LOADban el sem tudom képzelni mennyi lehet. A játék alatt túlmelegedésre gondoltam, de az nem magyarázat a bootnál kiírt hülyeségekre.
-
leyo76
senior tag
válasz
landris #8209 üzenetére
Letöltöd innen http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=K7S8X%20R3.0&o=BIOS,
1. Create a bootable system floppy disk.
2. Download an updated ASRock BIOS file (WinZip format with .zip file extension) from the web site, unzip the BIOS file and save both ASRFLASH.EXE utility and BIOS file to the disk you created in step 1.
3. Boot from the disk you created in step 2.
4. At the "A:\" prompt, type ASRFLASH, hit space bar once, and type BIOS file name then press <Enter>. For example: A:\ASRFLASH K7S41GX2.00 <Enter> then you will see a message "Please wait for BIOS loading ROM".
5. After 30 seconds, you will see the message "Flash ROM Update Completed - Pass", then you have finished upgrading the BIOS.
6. After finishing upgrading the BIOS, please remove the floppy disk. Restart your system and press <F2> to enter the BIOS setup utility during boot up.
7. In Exit menu, please select "Load Default Settings" and press <Enter> to continue.
8. Select "Exit Saving Changes" and press <Enter> to exit the BIOS setup utility.
9. Now, system is booting up with new BIOS. -
timarcell
tag
Sziasztok!
Probléma amiben a segítségeteket szeretném kérni (hátha találozott már valaki hasonló problémával):
- Bekapcsolás után a számítógép ventillátorai felpörögnek, kivéve a cpu hűtőt, de nem bootol be.
- A speeker nem csippan.
- Ha feldugom a gyári CPU hűtőt az csak alapjáraton pörög.
Alaplap: Gigabyte GA-MA770-UD3P
CPU: AMD Phenom II X3 AM3
Táp: Gigabyte Superb 460
Amiket eddig csináltam:
- Alaktrészenként szétszetdtem egyenként visszaraktam.
- Cmos reset -
landris
csendes tag
Valki segitsen hogy kell biost frísíteni asrock K7S8X.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
JetiRulez #8206 üzenetére
2.1nek mennie kell, én olyat használtam 486DX4 alapú konfiggal. ha régi játékokra kell, akár egy régi 540/720/850es is megteheti. de ha van otthon 20as vinyód elvileg azt is meg kell ennie.
Foo: ok, ha OSX is csinálja, akkor az hardver lesz.
marad a táp/lap/gpu tesztelgetése akkor.
-
Foo
tag
-
JetiRulez
őstag
válasz
proci985 #8205 üzenetére
Szóval akkor DOS vagy Unix. Még Win 3.1-re gondoltam.
Igazából kíváncsiságból szeretném rákötni netre. Ha sikerül, kicsit sok időbe telik majd, míg megbirkózik a mai weboldalakkal.
Másrészt jó szolgálatot tehet régi játékoknál. Ha nosztalgiázni támad kedvem, nem kell egy órát szöszölni a Dosbox konfigolásával.Hogy tervezzek? Nem tudom milyen a választék régi merevlemezekből a használt piacon. 2Gb-ot még felismerne?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
JetiRulez #8204 üzenetére
újabbat nem fogsz felrakni, bár win9X se biztos. igazából én arra dos6.22t raknék (pl MSDNAAból a mai napig elérhető), win95 egy 486dx4-100al is katasztrofálisan futott. esetleg unixok közül van alacsony gépigényű is (parancssorból), lehet inkáb azt próbálnám be.
miért akarod netre kötni?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
JetiRulez #8202 üzenetére
ezekszerint akkor tényleg a lap adta meg magát.
az nem coax, hanem BNC
anno használtunk olyat lanpartyzni (nekem volt otthon három bővítőkártyám meg vagy 60méter kábelem). az volt az előnye, hogy sorba lehetett kötni a gépeket, tehát nem kellett switch (az 2000-2001 környékén elérhetetlenül drága volt egy 4-16fős lanra, gépekben se feltétlen volt utp csati... akkoriban még hatalmas szám volt, hogy a Schönherzben -BME villanykar kolija- 100/100as net volt). előnye volt, hogy 20métert át lehetett húzni (azért a két ház között átlógó BNCkábel erős látvány volt) és volt hozzá felszerelésünk, hátránya, hogy ha bárhol hiba volt (pl nem volt felrakva a végfok), akkor az egész háló elszállt. Matávos matrica meg megesik, mi leselejtezett matávos cuccokkal (ISAs 3M kártyák) toltuk. és a csatik alapján az hálóba volt kötve, az még a netezésről semmit nem mond (ez a gép min 15 éves). szép idők voltak, 8 főnél már egy napot csak háló összerakásra kellett szánni (leghosszabb lan 5-7 napos volt). utánna meg megvolt az a három gép, ami elbírta az UT szervert és mindenki tudott hozzá csatlakozni és még a pingek is rendben voltak (ez se volt triviális, a két legszélső gép között már vagy 40-100 méter is megvolt, BNCn meg elég magas volt a ping, meg alacsony a sávszél... ezt úgy kell elképzelni, hogy helyi hálón is elég sokáig tartott mindenkihez áthúzni a 100-200megás UT mappackot). nameg a 10-20kilós CRTk lanra vitele se volt egyszerű. a dolog pozitívuma az volt, hogy kb profik lettünk win95/98 alapú háló építésében. aztán megjelent az XP, és rájöttünk, hogy az a világ legjobb dolga, ha lanozni akar az ember (95 és 98 hálókezelés szempontjából szörnyű volt, a 98SE pedig határeset... minden beállítás után 3 percet várni rebootra eléggé idegölő volt, amikor az ember 10+gépnél próbált rájönni, hogy mégis kinek a gépe nincs konfigolva rendesen... arról nem is beszélve, amikor A látta Bt, B nem látta At de tudott hozzá csatlakozni, C látta mindkettőt de nem látta a megosztásukat, D csak csatlakozni tudott, de mindenki más látta, és ez egy megtörtént eset volt)
na, szóval akkor túlélte a gombelem kivételét. azért én ilyeneket nem próbálgatnék. az elemet nem hotswapolásra tervezték.
-
JetiRulez
őstag
válasz
proci985 #8201 üzenetére
Kuka és a hozzá való PCI VGA is. Teszteltem az Én gépemben és öcsémében is. 5 percen belül megadja magát és befagy a kép. A processzort hűtőjével és a tápot tudom csak értékesíteni, mert a ház is egy roncs.
Na jó, az alaplapot félrerakom. Talán egyszer eljut ez is bacsis gyűjteményébe a leégett P4S8X-emmel együtt.Beüzemelni csak a Socket 3-mas gépet sikerült (olyat is kaptam). Örültem neki. Már csak egy merevlemez kell bele. Megnéztem mi hajtja: egy 33 MHz-es Intel i486 DX, ráadásul van benne valami szélessávú modemféleség (abból következtetem, hogy a coax szerűség, talán ISDN csatoló melett van rajta UTP csatoló is). A gépházon van egy Matáv Rt. matrica, úgyhogy biztosan internetezésre volt használva a maga idejében.
Már csak azt nem tudom, hogy max mekkora merevlemezt ismerne fel.Van még az ágy alatt valami 286-os féleség. Az a donorja az első számítógépemnek is. Velük majd később foglalkozok. Ahhoz is kell merevlemez.
Én tegnap véletlenül áramtalanítás nélkül vettem ki a gépemből a gombelemet. Bekapcsoláskor tűnt fel, hogy a BIOS nem állt vissza alapértékre.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
JetiRulez #8192 üzenetére
az szerintem kuka lesz. ha a lap rozsdásodott akkor is, ha meg valami más rozsdállot rá, akkoris.
más, cmos reset témához: cmos resetet csak kikapcsolt állapotban, kihúzott tápkábellel, áramtalanítva szabad csinálni, különben tönkremehet a lap. tehát nehogy valaki bekapcsolt géppel próbálkozzon vele. kiemelés meg amiatt, mert valószínűleg az alaplap kézikönyve is ugyanígy nagy betűvel figyelmeztet, hogy nem áramtalanított gépet nem szabad cmos resetelni. az enyémben legalább kétszer van leírva ez, és nem egy szószátyár kézikönyve van. én egyébként egyforintossal szoktam nyomogatni, de az 5forintos is ugyanúgy megteszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 250GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest