- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cooper911
senior tag
Sziasztok,
Olyan gondom van a gépemmel, hogy egyik nap minden ok volt, másik nap bekapcsoltam és nem ad ki hangot magából. (alaplapi hangkártya) HDMI-n jött eddig a hang, próbáltam a line outot az sem, USB webkamera mikrofonja se működik. Próbáltam a hangvezérlő illesztőprogramot újrarakni, az NVDIA drivert újra rakni, semmi. A Hang problémák javitásánál kiirja, hogy
"a hang kiemelések nem töltődnek be"
Az alapértelemezett hang eszköznél ahol lehet tesztelni ott meg a teszthang lejátszása nem sikerült hibaüzenet jön.
Valami ötlet javaslat?
Előre is köszönöm. -
-
KROK640
nagyúr
válasz
Luck Dragon #52097 üzenetére
Az még a jobbik eset, pláne, ha ilyenkor van is mivel tesztelni
-
-
HantekDSO
tag
válasz
Luck Dragon #52093 üzenetére
Legközelebb azért ne a windows-zal teszteltesd - van erre a célra sokkal jobb program is: [link]
-
KROK640
nagyúr
válasz
Cseréld ki a memóriát (ha nem forrasztott) és jó eséllyel rendbejön
-
Csorbi
addikt
válasz
Nem kell ide semmilyen sejtés, pontosan erről tájékoztat.
-
Sziasztok.
Van egy HP EliteBook, amely váratlanul és rendszertelenül kék halált kezdett produkálni. A hibaüzenetet sajnos nem lehetett elolvasni, mivel mindössze egy másodpercig látható, majd az eszköz automatikusan újraindul.
Készült egy diagnosztika, és jól sejtem, hogy az egyik memória modul meglazult vagy meghibásodott ?
-
Dante684
csendes tag
-
Dante684
csendes tag
válasz
KROK640 #52087 üzenetére
Ha a memória vezérlő a hibás akkor azzal az egy rammal miért indul el? Az asus x670e manuálból kiderítettem hogy egy rammal csak az A2-ben indul a gép, szóval én nagyon valószínűnek tartom a ram hibát, mert a ram pár másik fele sehol sem megy.
Rendeltem új Ram kitet az alzáról, holnap kiderül hogy vajon a Ram a ludas vagy sem. A ram, az alaplap illetve a cpu is garis. Nyilván azt gariztatnám ami nem működik megfelelően. Legrosszabb esetben 4x16gb ram lesz a gépben
Bár azt a nagyok a hűtés miatt nem javasolják...
-
Dante684
csendes tag
válasz
Dante684 #52085 üzenetére
Update:
A 8 lehetséges ram kombinációból eggyel elindul a gép, be is tölti a Windowst. A ram párból csak egy bizonyos ramot helyezek az A2-es foglalatba akkor elindul a gép látszólag probléma nélkül. Ha bármely másik 3 slotba rakom akkor dram led világít és fekete a képernyő. Ha a kit másik ramját próbálom az 4ből egyben sem jó...
Úgyhogy most már végképp nem tudom mi lehet a baj. A ram? Vagy a cpu ram vezérlője? Esetleg az alaplap? -
-
Dante684
csendes tag
Sziasztok!
A probléma a következő:
Tegnap előtt a gép nem reagált a bekapcsoló gombra. Ezután áram lekapcs, ellenőriztem az összes vezetéket, kábelt. Áram vissza, gép bekapcs. Ekkor elindult de se kép se hang. Asus x670e Tuf lap, sárga narancs (ram) és piros (cpu) ledek kigyulladtak. Gondoltam a táp. Tegnap rendeltem is egy másik tápot, mára megérkezett. Gépet szétszedtem, cpu is újra pasztázva, táp kicserélve. Ezután pöccre indul, de a narancs led még mindig világít, és se kép se hang. Mivel volt cmos reset is ezért gondoltam az első ram training, ezért vártam kb 10 percet. A gép magától kikapcsolt. Kézzel úgy érezni hogy a cpu baromi forró. Szerintem túlmelegedett és azért kapcsolt le.
Teljesen elbizonytalanodtam hogy vajon a cpu halt le, vagy az alaplap? Esetleg a vízhűtés?Köszi előre is a tippeket.
-
Arkar
aktív tag
-
jimpo
senior tag
LatencyMon muatat valamit? Játék közben kiírja a programot ami fogja a teljesítményt.... -
Arkar
aktív tag
A rendszer stabilnak tűnik, inkább szoftveres probléma lehet.
volt FurMark, Aida Cpu, Aida rendszer
a kártyát át lehet majd pasztázni meg gap padozni, de az sincs elszálva hőfokkal 73 C fok volt a gpu akkor kapcsolnak maxra a ventik. -
Arkar
aktív tag
A pittyegés nem morze, lagolás előtt jön , főleg komolyabb teszturázas körül, túlmelegedés gyanús vagy win, esetleg bios bállítás a tipp nekem, de eddig nem láttam magas hőfokot, még kiugrást sem.
Nálam megy simán a ram 3200ba rammos topikban olvastam az AMD problémákat így vettem egy [G.Skill F4-3200C16D] ramot.
A progit, a chipset drivert mindenképp kipróbálom, hát sata ssd a rendszer az nvme pedig csak játék.
Ha hazaérek kap egy stressz tesztet is külön a vga külön a cpu ram.
Csak fura , pont hdd ről nincs ilyen gond, nyilván lassabb is a textúrák töltése.
Köszönöm előre is a segítséget! -
jimpo
senior tag
Alaplapon Bios elem kivétel, resetelés megvolt? Lett frissítve a Lapon a BIOS CPU csere előtt?
Az eddigi rendszer SSD M.2 szintén? Vagy csak sima SATA? B450-es lapon nekem is bezavart a kettő M.2, pedig csak kettő sima SATA ment mellette. Ki kellett raknom külső házba hogy ne okozzon galibát.A LatencyMon 7.31 lehet segít, a hiba megtalálásában ugyanis egy folyamat is okozhat fennakadást. Nincs kizárva hogy beakadt a Gpu Driver. Vagy valami más...
Azaz simán lehet a Táp is, a 2600 többet fogyaszt picit mint a korábbi. Plusz mivel erősebb, így jobban tudja, tudná dolgoztatni a GPU-t ami így szintén többet fogyaszt. Csere, vagy egy próba erejéig Tápegység ismeretségi körben?
Maga a CPU újonnan, vagy használtan lett vásárolva?
Továbbá nekem a R5 2600 az istennek sem akart normálisan futni 3000 RAM órajellel. Ugyanaz a memória ami előtte a 2200G és később az 5600 illetve az 5800X3D mellett is futott hibátlanul.Ezektől függetlenül egy friss Chipset Driver szintén mehet ha nem volt.
Esetleg próbáld meg az SSD-t kiiktatni a képletből, bár jó lenne a jelenleg is biztosan problémás játékkal ellenőrizni.
A pittyegő hangról lehet segítene a hozzáértőknek a probléma behatárolásán. Ugyanis nagyon nem mindegy hogyan pittyeg. Tulajdonképpen olyan mint egy Morzekód.
-
Arkar
aktív tag
Sziasztok!
Problémám lenne játékok közben ami NVME ssdről megy lagollás mellé pittyegő hang kísér.
régebben ilyen problémám nem volt.
Konfig: ryzen 5 2600, Msi B450 gaming + lap, 2*8 Gb ddr4 G.skill 3200, NVME ssd: Micron 512Gb(erről futnak a játékok ) , rendszer : Hiksem 128gb ssd, + 2db 500gb merevlemez, 1 db 320 wd merevlemez,
VGA: PowerColor 5700 Red Dragon, Táp KEEP OUT 700w(tudom nem minőségi cucc eddig vnem volt gond vele, januárban le akarom cserélni, FSP, Seasonic vagy hasonló cuccra)3 dolog lett cserélve vagy került bele a pc be ryzen 3 1200 lett váltva Ryzen 5 2600 ra
NVME ssd lett a fent említett micron max 47 C megy
új VGA driver ment fel . teljesítmény módba kapcsoltam tegnap a drivert, ritkább letta lagolás, pityegés. Bioshock 2 remastereden 190 Fsp kb amit mérek
valoriant 2 48 Fps mért átlag .
NVMe SSD 4.0 PCIe, alaplap PCIE 3.0 ennek lehet köze hozzá? -
jimpo
senior tag
válasz
VicKing #52064 üzenetére
Akkor jól tippeltem...
Gratulálok a "szerelőknek"! -
VicKing
tag
7800X3D proci játék közben (PUBG), percek alatt megy fel 100 fok közelébe, majd leáll az egész gép. Gondolom a cpu hűtő (PEERLESS_ASSASSIN_120_SE) kevés, de üresjáratban is 55 fokos. Két napos a gép, visszavittem leszedte a hűtőt, ujrapasztázta, visszarakta, de ha lehet még rosszabb. Ami érdekes, ha csak a BIOS-ban vagyok akkor is 55 fok a proci, de kézzel megfogva hidegek a csővégek a hűtőn, mérve pedig 26 fokos... Ez most hűtő vagy CPU hiba?
Új gép
CPU - AMD Ryzen 7 7800X3D
CPU Hűtő - THERMALRIGHT PEERLESS ASSASSIN 120 SE
Alaplap - Asus ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI
Tápegység - Be quiet! 750W 80+ Platinum Straight Power 12
RAM - Kingston 32GB DDR5 6000MHz Kit(2x16GB) Fury Beast Black - KF560C36BBEK2-32
Videókártya - Gigabyte RTX4080 SUPER GAMING OC 16G - GV-N408SGAMING
SSD - Samsung 1TB M.2 2280 NVMe 990 Pro
Ház - Lian Li LANCOOL 216 ARGB
Szervízben szerelték össze, csak bezártak most két hétre
Bios a legújabb
Ha a ház oldalát leveszem az minusz 1-2 fok, nem oszt nem szoroz -
Mattyokar
tag
Sziasztok!
Korábban jól működő PC ősszel iőnként kitalálta, hogy csak többedik indításra volt hajlandó elindulni, aztán jó volt pár hónapig, aztán csak jumperes CMOS resetre indult, aztán csak elemkivételes CMOS resetre, és most már nem indul.
Amikor indult, jól működött, terhelést bírta.CPU, RAM, PSU, elem, stb cserélgettem másik géppel, Breadboarding, BIOS frissítés, stb próbáltam. Úgy tűnik nem azokkal van a hiba, inkább vmi az alaplappal. CMOS chip? CMOS memória? Egy kondi ezek környékén? Szemmel látható sérülést, égést, púpos kondit nem látok.
Áram van, ventik forognak, de nem mindegyik, és nem mindig ugyanazok. Hiba LED-ek időnként égnek, de nem mindig ugyanaz.
CPU: Intel i7-4790k (cooler: Scythe Mugen 5 rev.B)
MOBO: ASUS z97 Sabertooth TUF Mark 2. (BIOS v.2702)
RAM: 4x 8GB HyperX black DDR3 1600 Mhz
PSU: Be Quiet Purepower 11 FM 850WTudom, régi platform, de most nincs pénzem újra, megpróbálnám menteni, ha lehet.
A válaszokat előre is köszönöm! -
HantekDSO
tag
válasz
kicsiPistike #52057 üzenetére
Az mind1 - a lényeg az, hogy megvolt. Nagyon úgy néz ki, hogy megzakkant a BIOS chip - de hogy a cseréjén kívül mit lehetne még vele csinálni, arra semmi ötletem nincs.
-
HantekDSO
tag
válasz
kicsiPistike #52055 üzenetére
Egy jumperes CMOS resetet is csináltál, vagy csak az elemet szedted ki?
-
kicsiPistike
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, van egy GIGABYTE GA-P55-USB3 alaplappal szerelt gépem amely egy resetelést követően nem indul el. A Bios sem jön be, csak folyamatosan újraindul. Pár mp-et megy, az alaplapi ledek felvillannak majd újraindul. Többször is előfordult már ez a folyamatos újraindulás, de a gombelem eltávolítása után jó lett. Most ez nem segít, már mindent kiszedtem, Ram, videokártya stb de hiába.
A tápegység (Gigabyte ge p450p c2) cseréjét még nem próbáltam.
Gondolkodtam Bios frissítésen, bár azt még nem csináltam, nem is tudom eljutna-e addig a gép.
Mi lehet a gond, mit javasoltok? -
Maxell014
senior tag
Sziasztok!
Úgy kezdődött a probléma, hogy kb 1 hónapja az volt tapasztalható, hogy FIFA 24 alatt teljesítmény csökkenés volt tapasztalható majd pár nap múlva már a böngésző is akadt.
És játék alatt a VGA nem is akart kipörögni és 70-90wattnál többet nem is vett fel a max 200w helyett.
Nem tudtam mi lehet kapott egy teljes win újra telepítést minden driverrel ahogy kell majd beállítgatva. (Nincs húzva semmi, minden gyári beállításon ketyeg)
A hiba megszűnt minden tökéletesen működött kb 4-5 hétig.
Majd az India Jones alatt egyszer csak fekete képernyő a monitor ki írja, hogy no signal és egy befagyós be akadós tipikus daráló hang a hangszórókból. Reset gombbal újra indít és megy rendesen minden de játék alatt random ezt csinálja. Ez kb 1 hete volt és most ott tartunk hogy counter strike alatt is produkálja és megint akad a böngésző is...
Ez milyen probléma lehet ? Ha hardver akkor melyik alkatrész vagy szoftveres gond lenne ?Gigabyte Z790UD
i7 12700Kf
Kingston Fury Beast DDR5 6000mhz 2*8gb (alaplap támogatási listában benne van)
FSP Hydro G 850W
XFX Radeon RX 6800 SPEEDSTER SWFT 319Hőmérsékletek jók semmi nem melegszik túl mikor letudja adni a teljesítményt.
CPU 56-67fok között mozog
VGA 72-77fok -
Petrónius
aktív tag
válasz
Top cat #52052 üzenetére
Már elengedtem a lapot. Szervizbe semmiképp nem viszem. Egy kétes kimenetelű "javítás" már nem éri meg nekem. Azt a pénzt inkább beleteszem egy AM5-ös lapba, a processzort pedig eladom. Vagy lehet hogy nézek a procihoz egy másik lapot. Még nem tudom.
"Még azt kipróbálnám, hogy felraknám a legelső BIOS-t, ami támogatja ezt a procit, 7C84v17, hátha alapon. Meg kicserélném a CMOS elemet."
Mindkettő megtörtént, nekem is eszembe jutott. Csak ide nem írtam le. -
Top cat
addikt
válasz
Petrónius #52051 üzenetére
Mennyibe fájt ez a deszka?
Nem biztos, hogy megéri elvinni szervizbe.Ha az a rossz, nem valószínű, hogy meg tuják csinálni és az óradíj meg lehet, hogy jó borsos lesz.
Még azt kipróbálnám, hogy felraknám a legelső BIOS-t, ami támogatja ezt a procit, 7C84v17, hátha alapon. Meg kicserélném a CMOS elemet.
-
Petrónius
aktív tag
válasz
RVR400 #52049 üzenetére
Nem láttam működni. És mivelhogy belepiszkáltam a bios frissítéssel és a processzor foglalat tetejének leszedésével így semmilyen alapom sincs reklamálni és gyanúsítgatni. Hozzáteszem hogy szerintem nagyon pici az esélye hogy én rontottam el.
A processzort haver gépében kipróbáltuk, annak semmi baja. Öröm az ürömben.Top cat: Igen levettem róla a műanyag "kupakot"
-
Top cat
addikt
válasz
Petrónius #52048 üzenetére
De úgy néztél bele, ahogy linkeltem, levetted a foglalat tetejét?
Kívülről nem látni annyira bele. Lehet, hogy nálad is az van, mint ebben az esetben. Megsérült a foglalatban, egy, vagy több érintkező.Persze ha nem érzel magadban elég kézügyességet hozzá, akkor inkább ne bolygasd.
Az is lehet, hogy tudta az eladó hogy hibás és rád sózta.
-
Top cat
addikt
válasz
Petrónius #52043 üzenetére
Még belenéznék a foglalatba, nincs e benne valami érintkező sérülve.
RVR400
Erre már nem hiszem, hogy lesz újabb. -
Top cat
addikt
válasz
Petrónius #52040 üzenetére
Fórumokon már páran beszámoltak arról, hogy látszólag minden rendben ment, de mégsem sikerült a frissítés. Kipróbálták másik pendrive-al és akkor már rendben lement a dolog. Kitudod próbálni másikkal?
Melyik verziót tetted fel?
A bétát hanyagolnám. Ezt tenném fel 7C84v1H.Persze lehet ez még proci (ritkán, de előfordul), vagy alaplap hiba is.
Nem kerülhetett a foglalatba valami kosz?
-
Top cat
addikt
válasz
Petrónius #52038 üzenetére
Biztos, hogy jól csináltad a frissítést?
FAT32 a pendrive fájlrendszere? Mekkora a mérete?
A BIOS fájl így nagybetűvel lett átnevezve? --> MSI.ROM
Az ATX 24 és a proci tápcsatlakozó is fel lett rakva? -
Petrónius
aktív tag
Sziasztok
Adott egy MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI alaplap és egy AMD Ryzen 5 5600G processzor. A processzor bontatlan dobozban volt, az alaplap előéletéről csak annyit tudok hogy működött. Amikor összeszereltem és elindítottam a gépet a ventilátorok felpörögtek de a debug cpu led folyamatosan világított. Ezen kívül semmi nem történt. Gondoltam régebbi bios van rajta, leszedtem mindent az alaplapról. Flash bios button segítségével frissítettem. A frissítés látszólag rendben lefutott, az alaplap újraindult. Viszont semmi változás. A cpu led ugyan úgy folyamatosan világít és nem megy tovább.
Kérdésem az hogy tudnátok tanácsot adni, hogyan tovább?
Köszönöm -
Azmodan88
csendes tag
Sziasztok,
Segitséget szeretnék kérni.
Ma a gép elé ültem és érzékelhetően halk volt a procihütöm hangja,(mivel húzva van a venti hangosabb szokott lenni) megnézem mi lehet a probléma.
Azt látom hogy a gyári órajelen megy annélkül hogy én visszaálltottam volna
Eddig 4600Ghz ment semmi probléma nélkül,most vissza álltotta magát a gyári 4000Ghz-re annélkül hogy állitottam volna valamit is bárhol.
Bármit is variálok biosba nem csinálja a procinál.
(Hiába irja Bios hogy 4600GHZ, windowsban csak 4000GHZ...)
(Gigabyte Z97 G1 Sniper,4790K CPU,16GB DDR3,RTX3070,PSU 850W)
Csatoltam pár képet.
Kérlek segitsetek.
Köszönöm -
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy új PCIe-SATA kártya beszerelésével kapcsolatban.
Családtagnak van egy régebbi gépe, amiben az alaplap típusa MS-7258 ver.2.1 PT890-Neo-V. Ebbe szeretnék egy plusz SATA SDD-t beszerelni, adat archiválás céljára.
Ilyen kártyát szereztem be: [AXAGON PCES-SJ2, 2x internal SATA 6G port, PCIe controller]Sajnos nem igazán akar működni, amikor bedugom a kártyát a rövid PCIe slotba, a gép nem bootol be vele, teljesen halott. A csippanás is elmarad, amit a BIOS indulását szokta jelezni és a monitor sem kapcsol be.
Próbáltam jópár alkalommal kivenni a kártyát és visszatenni, igazgatni, de kártya nélkül stabilan bootol a gép, kártyával pedig stabilan halott.Szerintetek lehetséges, hogy nem megfelelő, nem kompatibilis kártyát vásároltam ehhez a laphoz? Ha ez lenne a helyzet, tudnátok nekem ajánlnai másfajta kártyát, ami működne eebben a lapban? Mire kell figyelni, milyen paramétert nézzek, ami fontos, hogy kompatibilis legyen a lappal?
-
tasiadam
veterán
üdv
Adott a gépem, most a hardver kb mindegy is, viszont az alábbi hibám van, de inkább csak volt.
X idő után, de csak 3d terhelésnél, kékhalált kapott a gépem, mindig a kép ment el, gyanítottam, hogy VGA hiba, hisz a fehér led is villogott a VGA-n. Kiderült, az extension cable a ludas, kivettem, és a 11.3v helyett 12.2v lett az átlag.
Hiba megoldva, viszont marad még az event viewerben 3 error code, ami mindig visszatér:
LiveKernelEvent: 1b8 hibakód
BlueScreen: 116 hibakód
LiveKernelEvent: 141 hibakódNem kapok semmiféle hibát, minden hardver jól működik, ez a 3 error reporting meg mindig jön. Korábban 30p után is megállt a gépem, de ugye ezt a kábel okozta, most 3. napja megy, és semmi hiba.
Tudja valaki, mik ezek? Egyik VGA/driver, másik temp, harmadik meg memory/oc related.Minden órajel és feszültség hibátlan.
-
m.lala
aktív tag
válasz
Csorbi #52031 üzenetére
Többször is.
Ma jutottam el odáig, hogy a szellem ugyan nem lett meg, de némi teljesítményvesztés mellett, ugyan de 2 rammal legalább működik, de csak akkor, ha nem dualba teszem, igy kénytelen vagyok dual nélkül használni a két ramot.
Cmos reset, elemkiszedés, legújabb bios, nullára mindent alkatrészt átnézve...és nem és nem...
Egyetlen egyszer kiirta a lap, hogy a proci túlmelegszik....32 fokos biosban....én nem tudom, mi az anyja pitsája lett vele egy hűtőcserétől, úgy hogy a proci meg sem moccant....de nagyon behülyült....ha lesz majd idegrendszerem beadom egy szervízbe...
Köszönöm mégegyszer a segítséged. -
m.lala
aktív tag
válasz
Csorbi #52028 üzenetére
Kipróbáltam mindent. Köszönöm a segítséget. Sajnos nem jártam teljes sikerrel.
Teljesen szétszedtem a gépet nullára. Majd újra összeraktam. Visszatért bele a lélek, de nem tökéletes. 1 modullal elindul és van kép is végre.
De 2 modullal viszont csak akkor, ha egymás mellé rakom DIMMA1 és DIMMA2 be... minden más esetben a vga meg sem moccan és nem ad képet. [link]
Mára elég volt, nem tudom igy lesz e dual channel, valószinüleg elszállt a lap memória része, de ez csak tipp. -
xenonboy13
tag
Sziasztok.
Van egy X99-es alaplapom, ami FF Post code-t dobott ki, egyszer volt már bios ic írva , akkor jó is lett. Ment 1-1,5 hétig majd megint FF Post code, elképzelhető hogy ha cserélve van a lapon az ic akkor javítható? -
m.lala
aktív tag
Segítséget kérnék énis, ide irányítottak.
Tökéletesen működő gépet sikerült elbacnom.
Hűtőt cseréltem a procin. Annyit csináltam, hogy lehúztam a proci hűtőt és felraktam az újat, máshoz nem nyúltam...Azóta nincs kép a monitoron. No signal a hibaüzenet, vga venti nem forog, minden más működik.
Amiket próbáltam: kábelek ellenőriz, procit megnéztem, kivettem, nem sarkaztam e le, VGA ki be...no signal, alaplapon elem ki be, ramok ki be...
1 rammal megy a VGA venti, dualban 2 rammal nem.
1 rammal világít a numlock a billentyűzeten, 2-vel nem.
Képet nem ad semmilyen formában, alaplapi ledek, hàzventik, CPU venti működik, látszólag minden rendben, csak épp kép nincs.
És most tűnt fel, hogy a CPU led vörösen világít....nézegetve neten msi lapokon biza előfordul, de a gép ment előtte, procit ki se vettem, bios friss....nem értem mi az isten baja lehet, nem új procit tettem bele...
Adataim az alaplapon.
Bármilyen ötletet szivesen veszek, mert azonkivül hogy szétszedem nullára, ki be tetszem a procit, esetleg próbálok egy bios frissítést más ötletem nincs. -
Apone33
őstag
Jó ez így?
-
robber4
aktív tag
-
Apone33
őstag
válasz
shadow1901 #52006 üzenetére
Vírusírtó nem talált semmit. Memória korlát nincs beállítva, úgy indul újra mintha én csinálnám. Chrome újratelepítése megvolt. Most éjszákra direkt bekapcsolva hagytam a gépet, csak a total commander volt nyitva, reggelre újraindult. Mem. teszt sem talált semmit, stabilitás teszt is volt egy órán keresztül szintén hiba nélkül.
-
shadow1901
aktív tag
válasz
azerdmate #51993 üzenetére
Nincs benne a CPU
Ha van integrált VGA, egy próbát tennék VGA nélkül is. Szereltél már össze gépet? Meddig vártál hogy történjen valami? Monitoron van esemény, ha kihúzod a gépből? Esetleg nem a lapon lévő csatikon szeretne képet küldeni?
Lap korai BIOS verziója támogatja a benne lévő CPU-t?
Használtan vetted a tápot? Moduláris? Nem keverted össze a kábelek helyét a tápon? -
shadow1901
aktív tag
válasz
Otto Flick #51999 üzenetére
Változtattál valamin? BIOS-ban, VGA-ra tegyünk néhány MHz-et, stb...
Mivel játszol? Pasziánsz alatt ugyanúgy random mint valami éppen aktuális 3d lövöldében?
Ha túlmelegedésre tippelsz, mondjuk figyeld a hőmérsékleteket...
Szőrösfánk?
Ha jól emlékszem ismerősömnek 20XX verziós VGA-ja is vagy kifagyogatott, vagy kékhalálozott, valami szoftverben lehetett max TDP-t állítani neki, ha azt levette 90% körülire akkor soha nem csinálta. Újrapasztázás/padolás után jó volt.
Későbbi kártyán is kijött, a tiéden már várni kell.
Természetesen ettől függetlenül bármi más is ludas lehet, első körben szőrösfánk!#52005 Apone33
Chrome mindenképpen kell az újrainduláshoz? Hogy indul újra, szépen mintha te nyomnál az újraindítás gombra?
Nincs valami memória korlát beállítva, hogy ha ennyit megzabál valami, akkor indítsa újra?
Törölted már mindenét a chromenak és újra is telepítetted?
Vírusírtó mit mond? -
Apone33
őstag
Üdv!
Segítséget/tippet szeretnék kérni, a gép (az adatlapomon) többször újraindul magától, főleg ha bezárom a Chrome-ot vagy ha épp nyitva marad a Chrome és úgy hagyom a gépet. Játékok alatt nem csinálja, órákig játszom vele minden gond nélkül.
-
HantekDSO
tag
válasz
Otto Flick #52002 üzenetére
RAM? (Csak egy tipp)
-
Otto Flick
csendes tag
válasz
HantekDSO #52000 üzenetére
"A hibát okozó alkalmazás neve: dwm.exe, verzió: 10.0.19041.4355, időbélyeg: 0x6564cf4e
A hibát okozó modul neve: KERNELBASE.dll, verzió: 10.0.19041.5131, időbélyeg: 0x011921da
Kivételkód: 0xe0464645
Hiba pozíciója: 0x0000000000133942
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0xca8
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01db4b2f2d1332e3
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\WINDOWS\System32\dwm.exe
A hibát okozó modul elérési útja: C:\WINDOWS\System32\KERNELBASE.dll
Jelentés azonosítója: 0046700e-2748-4bd2-b160-7a9be0206c10
A hibát okozó csomag teljes neve:
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója: "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged