- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-01-02 14:39 Téma összefoglaló
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
Nálam tápió (Pest megye) tavaly november 188,5 - idén 151,2 kWh egy 2,5 -ös inverter 3400 panelen.
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
A két általad irt feltétel teljesül , rendben, csak az mvm appban nincsen a -továbbiak - mérüorám- ban semmi ilyen. illetve nincsen másméröre vonatkozo menüpont,. Alul a fömenü - Föoldal-számlám-Ajánlatok- Továbbiak.
Sajnos ennyi, frissiteni hiába akarok , nem megy. A 4.4.14(1035) álitólag a legujabb. Tehát " méröállások-okosmérö adatai-kétirányu mérönél részletek-adatok részletezése." nincsen, és nem tudom miért.
Esténként szoktam kiirni az óra állás 1.8.0 és a 2.8.0 adatait, de azok napi egyszeri adatok. Sajnos az E-ONon hiába regisztrálunk, nem eonos vagyok hanem mvmes. -
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
Kösz, de nekem is ez van és elö is fizettem a havidijat, de mégsem látok annyi infot mint anit mutattál. Csak és kizárólag 3 ablak van, 1=Teljes áram felhasználás ( lila szinü letöltés, zöld feltöltés) 2= készenléti fogyasztás 3=Tulfeszültség. És itt vége.Más adatot nem kapok.
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
Egyéni véleményem szerint, ez egy sz@r munka. Nálam még a lengö kábel is vonal egyenes, pedig vagy 3 méter hosszu, igaz feszitett sodronyon van a gégecső. Ez a munka csunya, de mondom ez az én egyéni véleméyem. Nagyon nem értek hozzá, igy a többi kérdésedre nem tudok válaszolni, nem is véleményezem.
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
Szép korrekt leirás, én ugyan igy jártam csak április 18-án, igaz a visszajáró többlettermelés ára még nem érkezett meg. Számlát én is ugyan igy kaptam meg. Nekem is elsö évem volt. Szerintem nincsen semmi baj az MVM-el, az ügyfélszolga azonnal mindent intéz. Mondjuk én bementem, és ott intéztem az aláirást a visszakérö levélre amit az üi. azonnal el is küldött.
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
Sziasztok, szeretném megkérdezni : Ha a betermelésem 2751kW és a felhasznált 1348 kw. Számolásom szerint a többletem 1403 kw. Ha ezt szorzom 5-tel ( ugye elvileg ennyit fizetnek vissza ) akkor kellene kapnom 7015 Ft-ot. Létezik? jol számolom? Számlát még nem kaptam, valoszinüleg holnap jön. MVM - Émász terület.
Köszönöm a segitséget. -
kanyi51
senior tag
Tényleg érdekes! Amit linket adtál asztali gépen, simán bejelentkezek, de csak a gáz órát adja. Az app amit linkeltél fenn van de az is csak a gázt adja. Valoszinüleg az lehet a baj hogy én nem a Démásznál vagyok hanem simán csak a volt Elmü-Émász aszolgáltatóm ugye az MVM.
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
Azt mondod hogy a " Foxess S2500, az 2,75-nél vág " ? Ez érdekes , nekem ugyan az a Foxess S2500 van, és multkor már kérdeztem itt és be is tettem hogy 2,5 nél sima vonal lett, vagyis az egyik forum társ moondta hogy ott vág, de a panelek 8x405 -ösek. Most akkor ez hogy van?
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
De a webes felölet és a mobil app-ba is be tudok menni nézelödni, de csak a saját user felhasználo - jelszo párossal, de cssk nézelödni, állitani semmit. Ez igy volt eddig is, amiota a felszerelés után távolrol felprogramozták. Persze amig nem volt a neten addig nyilván nem müködött egyik sem
-
kanyi51
senior tag
Igen probáltam de lepattintotak. Ez a MVM Optimum nak valamelyik alválalkozójának az alválalkozoja. senkit se lehet elérni sehol. Már az is 3 honapig tartott amig 100 emailomra egyáltalán válaszoltak, Mire beállitották az invertert, mert aki szerelte nem tudta bekonfigurálni. Ugyhgy sajna erröl ennyit.
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
Jó reggelt !
Az lenne a gondom, hogy a Vodafone cserélt tegnap modemet, és persze azóte nem megy az inverterem, nem mér. Az eszköz egy FoxEss 2,5 ös, és sehol se találtam eddig hogy hol kellene megadni az uj modem adatokat. Sajna az angol nem megy, Ha tudnátok segiteni nagyon boldog lennék és köszönöm.. Telepiteni anno az MVM Optimum tette fel és persze semmi hizzáférést nem adott, kivéve a telon levö alkalmazást, ami persze nem müjödik most már. -
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
Sajnos sehová ! Ez az app nem tudja nekünk, MVM esek vagyunk, régi ÉMÁSZ. aki nem volt ÉMÁSz annak megy mert másik MVMbe van.
-
kanyi51
senior tag
Igen jó appban vagy. Nekem is ez van nincsen más, a másik app az CSAK a gázórát mutatja. Amit kitettél az a Kezdö képernyöje ennek a szarnak.
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
Köszönöm a felvilágositást. Nekem csak egy smart meterem van, ami az órába van dugva a P1 mérö. ezt nem tudom az inverterbe bedugni, Ezekszerint kellene akkor még egy valamilyen ami megy az inverterhez? nem vagyok teljesen tisztába ezekkel a dolgokkal. De aszem nem lesz akkor másik még plusz véve.
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
Kösz a választ, csak amit nem értek --- ha kinagyitod és ugy nézed látod a közepén elfogy a zöld, és kiemelkedik a lila, na ott használtam a villanyfütést, de mért nincsen alatta zőld? Ott is tüzött a nap és nem látom a zöldet, csak a lilát amig ment a fütés. ezt nem értem igazán.
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
Kedves szakértök!
Az lenne a kérdésem hogy most teljes napsütés és teljes termelésnél miért van az hogy a ház nem kap napenergiát. Feltettünk mosást fürdöszoba befütés fürdéshez és a levett áram majdnem 5 kw pedig a termelés most 10 kw. FoxESS inverter 2500 a panelek 8x405 de csak felfelé termel, a ház használatát levonja. Rosszul lenne bekötve? vagy ennek igy kell lenie? telepitö a MVM Optimum akit emailon és telefonon se lehet elérni. Esetleg valami beállitási gond lehet? sajna nem értek hozzá. Köszönöm a válaszokat. -
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
De amikor a napelemet felszerelték akkor aláirtál több papirt, az egyik az volt hogy nincs kártéritési igényed.
Sajnos ezt én is aláirtam ( már elmentek a szerelök mire észre vettem ) persze a 120 nap nálam jó 60 nappal volt tullépve. napi 5.6 emailt küldtem az öszes MVM es cimre, van vagy 8-10. ezek után 15 nappal jelentkeztek az óra cserére. és késsz lett. Julius közepétöl megy. Persze szerzödés meg ilyenek semmi sincsen. -
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
Valaki el tudná magyarázni nekem az inverterből kijövö rövid jelentéseket? pl.mi az a Rvolt, Rfreq,Rcurrent,Rpower, majd PVpower,PV1volt - ez 266V - PV1 power,PV1 current, Sajnos fogalmam sincs hogy ezek mit jelentenek.
-
kanyi51
senior tag
privi ment bocsi
-
kanyi51
senior tag
Áruld már el lécci hogy azt a táblázatot hogyan honnan csaltad elö? Nekem csak a grfikai rész van
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
Köszi, akkor nem értem a dolgot
-
kanyi51
senior tag
Hello! Rajtam kivül van még valaki aki nem kapta meg a P1 méröt ? Már 3 hete várom de sehol semmi, Szept 3-án rendeltem. kerestem valami emailt de nem találtam Tudtok segiteni?
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
nem az MVM intézett minden papirt,engedélyt? nekem igy volt az MVM Optimum céggel. Semmi átvétel,felszerelt napelem után 2 hét és jöttek az MVM órát cserélni az ad.veszre. akkor ök felkapcsolták a invertert, és azóta megy. Majd szoljál ha elörébb leszel. akár privibe is.
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
nem tudod kik voltak? melyik alválalkozo? nálam is nagyon rendesen és szépen gyorsan dolgoztak, egyedüli gond az a tetves telepités nem ment a villszerelönek, egyfázisu Fox ESS S2500 , neked akkor még nincsen ad.vesz órád? én ott nézem naponta a1.8.0 és a feltöltésemet a 2.8.0 értéken az invertert magasra rakták de olvasható azért, csak fogalmam sincs miket mutat kivéve az alapállapotot amit termel kw. az pedig majdnem ugyan az amit az ór mutat a 2.7.0 alatt. Egyébként nekem a panelek, Risen RSM40-8-405M 405 Wp 1754x1096x 30-as és 8 darab.
-
kanyi51
senior tag
Igen pont igy jártam én is. ez az a szemét mocskos banda, A szerelö telepitö azt mondta majd emailba kapok kodot meg belépési jogot. Persze email azota sem jött én küldtem jó párat a mvm optimumnak de válasz semmi. A wifit én látom de csatlakozni nem tudok pedig már a jelszó is megkerült amit küldtél linket ott van. De nincs telepitö kód sajna. Egyébként mit tettek fel és mekkorát?
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
kösz, megnéztem amit irtál küldtél de sajna nem tudok angolul, a ggogle meg amit fordit hát az se érthetö teljessen nekem, amugy meg nem engedi telepiteni a telepitö helyett, csak mint user tudok fellépni, de ott nem kapok szinte semmi, mert hiányzanak a telepitöi adatok.
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
-
kanyi51
senior tag
igen figyelj oda, nálam ( mint kideritettem ) a SpektrumSolar telepitette, de mint mondtam, mindent az MVM optimum intézett, nekem semmiféle papirom nincsen csak a sok email amire nem válaszoltak. szerelés kész, óra csere megvolt, megy a termelés (az óra cserénél mondták a srácok hogy a 1,8,0 és a 2,8.0 értéket nézzem.) Ennyi amit összesen tudok, meg amit itt a forumon kezdtem olvasgatni. Tök analfabéta vagyok anapelemhez.
Ja és még annyi ami nagyon fontos : NEM tudok angolul, hiába a sok angol aoldalas segitség a forditovan nézagatam de igy se nagyon értem. -
kanyi51
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Parfüm topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- NVIDIA® driverek topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Dell Latitude 5401,14" FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11,ÚJ AKKU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B560M i7 10700 32GB DDR4 1TB SSD RX 6600 XT 8GB ZALMAN i3 Edge EVGA 600W
- Ventilátorok 120/140mm és modding termékek kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
- iPhone 15 256GB 91% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

hogy mer árnyékolni?

Geresics