Új hozzászólás Aktív témák

• weeni

csendes tag

Sziasztok!
    jelenleg építkezünk, ami a végső stádiumban van, viszont eddig úgy volt hogy mivel nem lett kész a ház idén, így kell minumum 25% megújuló energia is, viszont ezt 29.-én kitolták július 30 utánra, szóval nekünk elvileg nem lesz kötelező, viszont mi amúgy is szeretnénk, kb 20e Ft-s villanyszámlával kalkuláltunk, illetve erre kértünk is már ajánlatot a kivitelezőn keresztül, viszont Ők az EU Solarral akarták megcsináltatni amiről a fórum nincs túl jó véleménnyel.
    Tőlük egy 7kw-s growatt 7000TL3-S inverterre és 18db 345wattos astrosemi monokristályos rendszerre kaptunk ajánlatot, ami ~2,8M Ft volt. Árakban se nagyon vagyok jártas, de az olvasottak alapján nem túl olcsó...
    Mivel kitolták a határidőt nem kell sietnünk, így inkább a saját kezembe venném ezt a dolgot, viszont mivel teljesen vakon vagyok a témában szeretnék kis segítséget kérni.
    Kérdéseim a következők lennének:
    MNNSZ honlapon már kértem ajánlatot, milyen tovabbi cégeket ajánlanátok?
    Melyek az ár/érték arányban jobb rendszerek, márkák illetve melyek az ezek között megbízhatóbbak?
    Mik a sarkallatok pontok amikre mindenképpen figyelni kell az egész ügymenet során?
    olvastam a témában már sokat, de nyilván senki se fogja azt írni a honlapokon hogy ne az Ő rendszerét válassza az ember. Illetve ahány ház annyi megoldás és laikusként egy nagy katyvasz az egész :D .
    Segítségeteket előre is köszönöm, biztos lesz még kérdésem, illetve közötte hülyeség is ezért előre elnézést.

Új hozzászólás Aktív témák