- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dark1618
újonc
Sziasztok!
3 pályázatos árajánlat összehasonlítással érkeztem.
Olvasgattam a fórumban és többen mondják hogy a Deye elég jó most. Azért megkérdeznélek titeket, remélem nem unalmas még nagyon.1. Huawei 5 kW
- Huawei SUN2000-5KTL-M1 inverter
- 2 db Huawei Luna2000-5-E0 akkumulátor modul (2x5 kW)
- 14 db Trina Solar 425 Wp panel
2. Deye 5 kW
- Deye SUN-5K-SG04LP3-EU inverter
- 2 db Deye akkumulátor SE-G5.1 pro (2x5 kW)
- 14 db Trina Solar 425 Wp panel3. Solax 5 kW
- Solax X3 Hybrid 5.0 inverter
- 3 db Solax T30 akkumulátor (3x3 kW) + Smart Meter
- 14 db JA Solar 415 W(m) panel1.9M - 2M Ft közötti önerővel lenne mindhárom. (Ebben minden kiépítési és pályázatírási költség benne van. Nekem már csak fizetni, aztán pedig használni kell.)
Ti melyiket választanátok és miért?
Köszi! -
H-Mano
tag
válasz
senki68 #56694 üzenetére
Most a gázról értekezünk, ugye?
Szerintem benne vagyok (bár még mindig nem eléggé) a témában és látom (nem csak a saját számlámon):
Minden hónapban GÖNGYÖLÍTVE számol a 08.01. és a diktálás napja között kedvezményesen járó MJ-t.(3-féle változó alapján)
Ha "belülre kerültél", akkor pl. így korrekcióz: pozitív értékkel ,támogatott áron és negatív értékkel versenypiacin számol a különbözeti MJ értékével. -
Speederer
senior tag
válasz
chungey9 #56687 üzenetére
És Tapsi:
Köszi, így már világos.Azért célszerű lekapcsolni az invertert (AC oldalt) amikor csinálna valamit a belső villamos hálózaton az ember?
Értem, hogy nem lehetne az már áram alatt, de akkor nyugodtan hagyjam is az invertert ahogy van, ha mondjuk éppen egy konnektort cserélnék? -
Speederer
senior tag
Ha áramtalanítani szeretném a házban lévő villamos hálózatot, akkor napelem nélkül ugye csak simán elég lekapcsolni a szolgáltatói kismegszakítókat. Viszont napelem esetében ki kell rakni a sárga matricát, hogy az épületben napelem rendszer üzemel, ha jól tudom azért, mert az inverter felől is még jöhet áram és pl a tűzoltókat ne érje meglepi. Na de normál esetben nem jön az inverterről semmi, ha AC oldalról elmegy az áram (vagy mert lekapcsolom a kismegszakítókat), ezt az Eon-os szakik nézték is átvételkor.
De akkor most jön áram lekapcsolt szolgáltatói kismegszakítók mellett az inverter felől vagy sem? Vagy csak jöhet? Mikor? Ha valami hiba van?
-
süti5
őstag
válasz
Frankie50 #56682 üzenetére
Nem értem, ugyanezt írtam.....
Ha nem változtatsz az inverteren, akkor a szolgáltató tudja, hogy tőled max. 4kw-os inverterből jöhet a nafta, szóval mindegy, hogy hány napelem van mögötte, az inverter a lényeg. Ehhez nyilván nem kell szerződést módosítani, hiszen az inverter teljesítménye van rögzítve és az nem változik, de ezt írtam elsőre is.Azt értetted szerintem félre, hogy igen, valóban többet nyomsz be a hálózatba, mivel több a napelemed, de a szolgáltató a max 4 kw-os inverterre kalkulált, mikor megadta az engedélyt, ezért az ő szempontjából nem változik ez, ő a max. 4 kw-os inverterre szerződött veled.
-
-szabi-
addikt
Démász területen van mód valahol online felületen megnézni mennyi a mértéktartó éves fogyasztás értéke?
És mi történik ha ez nem lett nullázva? -
Frankie50
tag
Üdv!
Nem jó a gondolatmeneted! Én csak panellel bővítettem, 2,3 kW eltérő tájolással. Az inverter maradt a régi 4 kW. A maximális teljesítményem a hálózat irányába 4 kWp max. Az 8 hónap alatt több mint 2 kWh-val nőtt a termelt mennyiség, és nagyságrendileg ennek 75%-l a betáplált mennyiség. Ezt minden engedély, és szerződésmódosítás nélkül. Volt októberben elszámolás, nem reklamált az eon.
Ha cseréltem volna invertert nagyobbra, hogy ne legyen vágás a csúcson, akkor új engedély, szerződés, és újra indul a 10 év.
Az felhozott példában is bővítés történt, csak nem inverter cserével, hanem +1 új inverter beiktatásával. Biztos, hogy engedély, és szerződés módosításos történet. Szerintem! -
edeleny
őstag
válasz
313313 #56680 üzenetére
Ez az órás eltérés valós lehet, mindjárt utána számolok.
A 15 perces nem, mert előtte 136 W-ot, után 120 W-ot fogyasztottam 15 perc alatt.
Az okosmérő adatai szerint azokban az órákban a fogyasztás:
22: 426 W
23: 387 W
00: 333 W
01: 282 W
02: 289 WAz lehet hogy úgy el van mászva, hogy hajnal háromkor küldte az éjfélnek megfelelő adatot? Amit 23:55 - kor mutatott attól legalább 0,76-al kell többet kerseni. A 22 órás, és 23 órás fogyasztás együtt kiadja, de akkor hogy küldött este 10-kor éjféles több adatot, mint amit két óra múlva én leolvastam.
Ha meg később küldte, két óráig nincs 0,76, csak háromig van meg!Na mindegy nem ezen a kilowatton múlik a világ, csak.....
Hitelesített, pontos, számláznak róla......Elméletileg ma múxik, frissítik utoljára ezt az oldalt. Még jó hogy ránéztem. nyolcadikától uj felület. Kíváncsi leszek!....
-
313313
addikt
válasz
edeleny #56677 üzenetére
Mert ha 23.59-kor olvasta ki, lehet az előző 15 perces adatot vette alapúl.
Vagy 0,76-ot kellett beletekrie, de a mérő órája el van mászva, esetleg nyári időt mutat, vagy a leolvasó rendszer néz fixen nyári időt. (Démász leolvasó rendszere egész évben téli időszámítás szerint jár, azért késik a mérő órája 1 órát nyáron...)Szerk.: előző hozzászóláshoz: lassan csak összeáll az nálam is, bár kérdés mire gondolt a költő. Ma kaptam olyan infót kivitelezőtől, hogy a minisztériumból kértek infót visszwatt törlésnél mi a helyzet, válasz: mégse bruttó, hanem 10 év szaldó van.
Szerintem a hozzánemértés, és nem megfelelő egyeztetés után hoztak valamilyen jogszabályt, amin óriási rések tátonganak, felhasználóknak alap kérdés, a jogalkotó nem is gondolt rá...
Más: ma én is voltam egy helyen, ahol 10 éves az első beüzemelés, 2015-ben bővitettek(nem csak panel) és mégis bruttó elszámolásba rakhatják át. (Démász terület)
-
süti5
őstag
válasz
senki68 #56665 üzenetére
Én meg azt nem értem, ezt ki nem érti, hogy színtiszta bővítés......
Egy mérőhelyen a betáplált mennyiség változtatását, emelését kérték. Az, hogy ezt plusz inverterrel, vagy a meglévő inverter nagyobbra cseréjével oldják meg, sztem indifferens. Ha plusz napelemeket raksz, akkor sem emelkedik a betáplált kWh, amire szerződtél, hiszen mikor eléri a csúcsot, vágni fog, ezzel a maxszal tud kalkulálni gondolom az áramszolgáltató.
Ugyanilyen okból sztem nem bővítés az inverter garis cseréje, hiszen nincs betáplált kWh növelés. -
Caranita
aktív tag
2023.02.20-án emailben tettem fel az EON-nak egy nagyon egyszerű kérdést (van e mozgástér a késleltetésben, mert több helyen, sőt a jóváhagyott terven is 0,5-5 perc van)
Ma sikerült válaszolniuk.
Nem irigylem, aki most ad be igényt, vagy pályázik
-
edeleny
őstag
Kérdezném a hozzáértőket, elsősorban 313313-t.
Szilveszter, itthon voltam.
23 óra 55 perckor voltam kint, leolvastam az órát, mert hogy ugye nem működött az okosmérős oldal. Most már megy szipkázom le az adatokat!
Szóval
2023.02.31. 23 óra 55 perc a leolvasott érték:
1.8.0 : 6621
2.8.0: 8460Okosmérő adatai szerint:
1.8.0: 6622,75
2.8.0: 8460,9Hogy fogyasztottam el 1,75 kWh 5 (öt) perc alatt? De brutál 15 perc alatt is!
Az adatok szerint ezek voltak a negyedórás adatok akkor:
23:30:0,079 kWh 23:45: 0,136 kWh 00:00: 0,12 kWhÚgy se jön ki a matek, ha amikor olvsatam akkor épp 6621,99 -volt, mert a 0,75 sem stimmel!
-
ToMy_
tag
válasz
senki68 #56672 üzenetére
Biztos, hogy változott az éves leolvasás időpontja, mert eredetileg május végén volt 2022-ben.
Augusztusban volt óracsere az 1F -> 3F és teljesítménybővítés miatt, illetve 2 fogyasztási pont összevonása is történt ekkor.
Most az éves leolvasás és elszámolás időpontja december 29., ahogy ez az EON portálon is látszik, illetve a #44298 -ban anno írtam is, a telefonos ügyfélszolgálat is megerősítette, hogy a HMKE induláskor ők automatikusan arra állítottak, plusz 0-ra vették a havi átalányomat.Szóval csak így logikus és így jön ki a matek, hogy a 2022. augusztusban induló elszámolási évem (ami tartalmazta a 2022. őszi, általam magasabbra állított és részben piaci áron fizetett áramdíjat) gyakorlatilag 2022. december 29-én véget ért, és ebben az időszakban nem haladta meg a fogyasztásom a rezsicsökkentett áron járó biztosított mennyiséget, és emiatt visszautalják a piaci és a rezsicsökkentett közötti differenciát.
-
asdf_
veterán
válasz
senki68 #56668 üzenetére
Igen, nekem is ez volt az első, de aztán rögtön jött a nézzük meg ők mit mondanak róla, ott majd jól megfogom őket, és szogaltatoneve.hu/hmke majd ott mi a hmke és:
Egyik:
Mi a háztartási méretű kiserőmű?
HMKE-nek minősül az a villamosenergia-termelő berendezés, amely:
- közcélú kisfeszültségű hálózathoz, illetve kisfeszültségű magán- vagy összekötő vezeték hálózatra csatlakozik,
- erőművi névleges teljesítőképessége nem haladja meg a felhasználó rendelkezésre álló teljesítményének mértékét,
- maximum 50 kVA erőművi névleges teljesítőképességű.Másik:
Háztartási Méretű Kiserőmű (HMKE) fogalma
Villamos energia előállítására alkalmas, a felhasználási hely áramigényének csökkentésére alkalmas berendezés. Pl. napelemek, házi szélerőművek.
HMKE-nek minősül az a villamosenergia-termelő berendezés, amely kisfeszültségű hálózatra csatlakozik, valamint a csatlakozási teljesítménye nem haladja meg az 50 kVA-t.Végig egyes számban irja mindkettő. Nyilván helytelenül, mert azt kellett volna írni, hogy:
HMKE-nek minősül az a villamosenergia-termelő berendezés(ek) összessége
De kezdjük a kályhától, VET:
Háztartási méretű kiserőmű: olyan, a kisfeszültségű hálózatra csatlakozó kiserőmű, melynek csatlakozási teljesítménye egy csatlakozási ponton nem haladja meg az 50 kVA-t;ássunk mélyebbre, mi a kiserőmű:
Kiserőmű: 50 MW-nál kisebb névleges teljesítőképességű erőmű;És akkor itt adtam fel
De nyilván szerintem is az erőmű az a teremelőberenezés(ek), többes számban.
-
ToMy_
tag
válasz
HunChris #56663 üzenetére
Köszi, ez a megfejtés.
Alapból 2022-ben még valamikor május végén volt az évfordulóm.
A HMKE miatt kellett egy fázisbővítés, ami óracserével járt. 2022.08. hónapban zajlott le, ekkor még egy nem túl okos és nem távleolvasós órát hoztak, volt is egy "végelszámolás" a régi fordulópont és augusztus közötti időszakra. A HMKE igény be lett adva augusztusban, de mivel fogalmam nem volt hogy mikor fog tényleg elindulni, ezért a magasabbra vett átalányt még részben piaci áron fizettem tavaly ősszel.
Összejöttt a HMKE indulás december végén, de akkor ezek szerint annál a végelszámolásnál nem adták vissza az őszi piaci áras "felárat". Forintra nem számoltam át anno, kWh-ra rendben volt az elszámolás, ezért nem is rugóztam rajta.Na ezt nem gondoltam volna, hogy ilyen jófejek, hogy visszaküldik több mint 1 év után...
Köszi mégegyszer, jó meglátás volt, így már tiszta a dolog, utaltatom is vissza.
-
senki68
senior tag
Jó ez a Face.
Most megtudtam a 2023-as év kimagaslóan magas termeléssel zárt.
Sajnos nálam nem.
-
senki68
senior tag
"háztartási méretű kiserőmű "
Mivel háztartási méretű, és az jogszabály szerint is max 50kVA, így egy mérőhely 1 erőmű, attól függetlenül, hány inverterből áll.
A napelemtelepek sem 1 inverterből állnak, mégse írják külön, hanem csak az össz teljesítményt.
De mondjuk ez csak az én értelmezésem.
-
asdf_
veterán
válasz
senki68 #56665 üzenetére
Szép...
Érdekes a dolog. Szerintem a legeslegeslegrosszabb verzió ami lehetne, hogy az egyik invertere átmegy bruttósba, az újonnan telepített meg szaldós. Hogy ez utóbbinak mindenképp szaldósnak kellene lennie, ez kb. k****vaszentég. Csak ugye itt meg jon, hogy egy felhasználónak egy tafifán egy mérője lehet csak (kivéve, ha a szolgáltatónak nincs elegendő/megfelelő mennyiségű órája, akkor megengedik önmaguknak, hogy egy darab 3F óra helyett felrakjanak 3 db. 1F-et, mert rájuk nem vonatkozik a sajátszabályuk, csak az ügyfélre
).
Fentinél a háztartási kiserőmű egésze tekintetében szerintem arra vonatkozik, azt próbálja lefedni, hogy a HMKE állhat több termelőegységből is, így bővítés esetén mindannyiukra vonatkozik a kitétel. Ezt az elgondolást meg valamilyen szinten cáfolja, hogy csak ennyit kellett volna írni, ha ezt akarják: bővített háztartási méretű kiserőmű(vek) esetén a háztartási kiserőmű(vek) egésze tekintetében, a háztartási méretű kiserőmű(vek) névleges hatásos teljesítményének bővítése időpontját
Ez persze feltételezi azt, hogy valaki olyan írta ezt az egészet, aki ad1 beszél magyarul, ad2 ért ehhez az egészhez. És hát mostanában sem egyiknek, sem másiknak nem mutatkoznak jelei a cselekedetk, nyilatkozatok, megjelent szabályozások kapcsán. Simán benne van, hogy voltak akkora bénák, hogy simán elfelejtették lekezelni azt, hogy egy felhasználónak akár 5 invertere is lehet (kezdett mondjuk 5kW 1F-el, mellérakott még 2 db 5kW 1F-et, majd egy 10 kW 3F-et, és játszásnak van egy 2,5 kW 1F szélerőműve is (és lehetne amúgy egy hatodik, vízerűműre kötött invertere is).
Tuti, hogy már be is lenne adva a MEKH-hoz a panaszom, ha én lennék a helyében és valahogy nem látom, hogy nem ő nyerne a végén. -
senki68
senior tag
Jönnek a problémák rendesen.
Facebookról másolva.
"2023. év elején bővítettük a rendszerünket, ennek ellenére decemberben mi is megkaptuk a levelet a bruttó elszámolásba kerülésről. Reklamáltunk írásban, itt csak az automata válaszok jöttek, hogy a leterheltség miatt csak később tudnak foglalkozni az üggyel. Telefonon hívtuk az EON-t, de a hölgy csak rögzíteni tudta a reklamációt a megnövekedett megkeresések miatt. Ma a személyes megkeresésünk alkalmával közölték, hogy a bővítés ellenére is bruttó elszámolásba kerültünk, de ezen kívül semmire sem tudtak válaszolni. Volt valami módosítás a jogszabályokban, amiről nem tudunk? Járt valaki így?"
A bővítés nem invertercser volt, hanem a meglévő inverter mellé került fel egy másik, így ugye teljesítménybővítés.
Egyesek szerint ez nem számít bővítésnek, szerintem meg igen, mivel van MGT , készrejelentés, átvétel és ÚJ SZERZŐDÉS.De ez egy jogi csapda. Ki hogy értelmezi a jogszabályt.
Kikerestem az idevágó részt.
"a háztartási méretű kiserőmű üzembe helyezésének időpontját – bővített háztartási méretű kiserőmű esetén a háztartási kiserőmű egésze tekintetében, a háztartási méretű kiserőmű névleges hatásos teljesítményének bővítése időpontját – követő 10 éves időszak végével érintett naptári hónap utolsó napjáig a hálózatba összesen betáplált és vételezett villamos energia vonatkozásában éves szaldó elszámolást alkalmaz "
-
senki68
senior tag
válasz
jdeutsch #56655 üzenetére
Lehet, hogy tévedek, de ilyen még nem fordult elő, hogy automatikusan kiutalják a túltermelés ellenértékét.
Mintahogy ebben az esetben sem ez történt.
Én is azt látom a számlán, mint ahogy előttem írták, a lakossági piaci áron levont díjat adták vissza, mivel éves szinten limit alatt volt.
-
HunChris
senior tag
Volt 2022.08-2023.08 időszakban piaci alapúként fizetett számlád is. (210 kWh feletti havi általány fizettél ebben az időszakban) és azt átminősítették rezsicsökkentettre, mivel nem érte el az éves 2523 kWh-t. Ezt automatikusan megkapod a számládra. Plusz a szaldó miatt is 6ezer, amit igényelni kell.
-
asdf_
veterán
válasz
BB9000 #56588 üzenetére
A jogszabályalkotás nehéz! Nagyon nehéz! Már a folyamata is összetett, sok szereplős, időben is elhúzódik.
Értem én, de állampolgárként hadd ne nekem kelljen már kódfejtőt játszanom és hadd ne én legyek már a magyar nyelv szabályai kétlábon járó változata. Sőt, hadd ne kelljen már folytatnom a kódfejtést. Mert tegnap éjjel kényelmesen hátradőltem, hogy akkor jó vagyok, nem fogok lejárni.
Aztán most elővettem az MGT-met, mondom lessük már meg mire vonatkozik. Az új szabály ugye azt írja hogy:
A 2022. október 11. napja és a 2023. szeptember 7. napja között megtett igénybejelentésekre a hálózati engedélyes által a Módr. hatálybalépéséig kiküldött műszaki és gazdasági tájékoztató érvényessége 2025. december 31. napján jár le.Nosza, control F érvényesség:
Jó, nézzük a kísérőlevelet. Deka ugyanez, a szó sem szerepel benne.
Van benne viszont egy ilyen:
Abban az esetben, ha a mérőhely kialakítása / átalakítása várhatóan az elfogadási határidőn túl készül el, akkor kérjük, hogy aláírásával elfogadott MGT-t a megadott határidőn belül szíveskedjen visszajuttatni Társaságunk részére. Az elfogadást követően 1 év áll rendelkezésre a szerződések megkötésére.Uraim, tegyék meg tétjeiket. Mit csinál a fenti jogszabály a lenti, vastag betűs idézettel?
Köze sincs hozzá? Kitolja? Ahogy ez megfogalmazva van, még a felszólítás is stimmel, mintha a pirosra vagy a feketére kéne rakni, kb. pont annyi esélye van az egyiknek vagy a másiknak...
-
User_2
tag
a piaci ár és a rezsicsökis ár különségét adták vissza 761 kw mennyiségben.
valószínűleg volt évközben valamikor egy részszámla, amit be is fizetett, amire már lehet, hogy nem emlékszik.
valószínűtlen, hogy az Eon rendszere utólag önállóan kitalált volna egy korábbi kiszámlázott tételt, amit most lekorrigál.a túltermelés 1450 kw 6367 ft értékben, ezt még külön vissza kell igényelni.
-
VaZso
senior tag
Ez elég furcsának tűnik.
Megcsinálták a szaldózást, és utána kiszámlázták a szaldó felét fogyasztásszerűen negatívként és termelésszerűen pozitívként, mindezt ÁFA-val, aztán össze is adták?
...bár nem tudom, a negatív előjel most a többlet vagy tartozás - rémlik, hogy van olyan szolgáltató, ahol furcsán jelölik, de nem tudom, ebben az esetben mi a "szokás".
Mindenesetre itt szerintem sem stimmel valami.
-
LanyUs
senior tag
válasz
senki68 #56648 üzenetére
Nagyon jó felvetés!
Mint ahogy azt is elképedve olvastam, hogy azon is megy diskurzus, hogy 3 fázis esetén melyik fázis szaldós és helyben fogyasztós vagy mindhárom egyszerre vagy csak egy db. Tapasztaltak úgy olvastam 30% köré tudják belőni a helyben fogyasztást. Na és ennél a pontnál el is érkeztünk oda, hogy semmi kedvem ezt figyelgetni. Nem akarom, hogy az határozza meg a napi beosztásomat, hogy melyik fázison milyen eszköz megy stb. Szeretem az olyan megoldásokat a házban, aminek telepítés után elengedem a kezét és végzi a dolgát. Pl. Daikin Parapet klíma, Viessmann 100w touch kondi kazán stb.
-
VaZso
senior tag
válasz
supercow #56467 üzenetére
...mert rossz nézetben vagy (ez nagyjából semmire sem jó ebben a formában).
Itt gyakorlatilag csinál egy "statisztikát" az aktuális időszakról, aminek számlálóállásoknál elég kevés értelme van, bár ennek ellenére furcsának tűnnek az adatok.
Az ablak felső részén jobboldalt van néhány piktogram, nálad a "statisztika" van kiválasztva.
Válaszd ki helyette a "táblázat" -ot, és látni fogod a konkrét napi óraállásokat.
Én felvettem havira a bontást, így az aktuális hónap napi óraállásait mutatja. -
ToMy_
tag
válasz
senki68 #56652 üzenetére
Ez a hiteles számla, amit kaptam.
A végét értem, az alapján tudnám igényelni a betáplált túltermelésemet.
De hogy az eleje az ez így most hogy?Nem tudok róla, hogy lenne túlfizetésem, a HMKE indulás előtt megvolt a záró elszámolás, az addigi fogyasztást befizettem, rendben lezárult az az időszak.
Azóta egy fillért nem fizettem az EON-nak áramra.
Nem gondoltam, hogy valaha ilyen lesz, de az EON most mattot adott, rohadtul nem értem, hogy mi van... -
jdeutsch
tag
válasz
senki68 #56652 üzenetére
Na itt ismét tévedsz! (szintén EON terület)
A fiam rendszere 2022 nov. 20-án indult. Óra csere megvolt.(elszámolás megtörtént)
Az adott utcában,- és a környéken is, - évtizedek óta a rendszeres leolvasás, (mindenki másnál) április 15-20 között van. Nem mindenkinek van "okos órája".
Abban a reményben,-tudatban voltunk, hogy majd nála is így lesz. 2023 decemberében
volt 2700 kW plussza, melyet az EON kifizetett neki kérés nélkül, egyszerüen megjelent a számláján a pénz. -
edeleny
őstag
válasz
Blamazs #56646 üzenetére
Hümm, ez érdekes!
Elsején amikor beléptem, írta a webes felület, hogy frissíteni fog.
Aztán mikor legközelebb beléptem már ez fogadott.
Azt hittem ez valami Huawei frissítés!
Volt már ilyen, fél évente kaptam funkciókat.Távaly még nekem sem ilyen volt. Ezek az új menük hiányoztak
Új hozzászólás Aktív témák
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon / Smart Home
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest