Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
edeleny
őstag
Kérdezném a hozzáértőket, elsősorban 313313-t.
Szilveszter, itthon voltam.
23 óra 55 perckor voltam kint, leolvastam az órát, mert hogy ugye nem működött az okosmérős oldal. Most már megy szipkázom le az adatokat!
Szóval
2023.02.31. 23 óra 55 perc a leolvasott érték:
1.8.0 : 6621
2.8.0: 8460Okosmérő adatai szerint:
1.8.0: 6622,75
2.8.0: 8460,9Hogy fogyasztottam el 1,75 kWh 5 (öt) perc alatt? De brutál 15 perc alatt is!
Az adatok szerint ezek voltak a negyedórás adatok akkor:
23:30:0,079 kWh 23:45: 0,136 kWh 00:00: 0,12 kWhÚgy se jön ki a matek, ha amikor olvsatam akkor épp 6621,99 -volt, mert a 0,75 sem stimmel!
[ Szerkesztve ]
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem