- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToMy_
tag
EON, Dél-dunántúl, érdekesség.
Ahogy pár hozzászólással ezelőtt írtam, 2022.december 29-től üzemel a HMKE-m, anno időben 0-ra állíttattam a részszámlámat, tudja az EON, hogy "napelemes" vagyok, éves szaldó elszámolással, távleolvasós ad-vesz órával. Távleolvasós portálon regisztrált vagyok, látom is szépen a betermelt/vételezett mennyiségeket, nem is ért meglepetés, az éves egyenlegem +1451 kWh-n állt meg, ahogy kb. terveztem is.2023.12.29-én megtörtént az automatikus éves leolvasás, EON portálon látszik is az 1.8.0-n a 4732 kWh, a 2.8.0-n a 6183 kWh, a kettő különbsége az 1451 kWh, amit elvileg a lentebb írt módon kellene majd visszaigényelnem az MVM-en keresztül.
Viszont: az EON kiállított egy -24655 HUF-ról szóló számlát, azaz gyakorlatilag egy visszatérítést, amiről az EON webes portálján nyilatkozhatok, hogy kérem-e a visszautalását, vagy beszámítják a következő részszámlámba. Ez szépen látszik a portálon, illetve szépen át is jött mínuszosan a Díjnetem-re hiteles számlaként.
Ez most wtf?
Hagyjam jóvá a visszautalást? Akkor nagyon nem jön ki a matek az ~5HUF / kWh elszámolással, ez így jóval több.
Kérjem a beszámítását a következő résszámlába? És ez akkor azt jelenti, hogy a +1451 kWh-mat szépen görgetem magam előtt 2023-ra? Vagy ha teszemazt 2023-ban nem pluszos lesz a szaldó elszámolásom, hanem mínuszos, akkor ezt a 24544 HUF-ot beszámolják a fizetendőbe?Másnál is ilyen fura lett az elszámoló számla intézménye?
Új hozzászólás Aktív témák
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest