Új hozzászólás Aktív témák

• ToMy_

tag

EON, Dél-dunántúl, érdekesség.
    Ahogy pár hozzászólással ezelőtt írtam, 2022.december 29-től üzemel a HMKE-m, anno időben 0-ra állíttattam a részszámlámat, tudja az EON, hogy "napelemes" vagyok, éves szaldó elszámolással, távleolvasós ad-vesz órával. Távleolvasós portálon regisztrált vagyok, látom is szépen a betermelt/vételezett mennyiségeket, nem is ért meglepetés, az éves egyenlegem +1451 kWh-n állt meg, ahogy kb. terveztem is.

2023.12.29-én megtörtént az automatikus éves leolvasás, EON portálon látszik is az 1.8.0-n a 4732 kWh, a 2.8.0-n a 6183 kWh, a kettő különbsége az 1451 kWh, amit elvileg a lentebb írt módon kellene majd visszaigényelnem az MVM-en keresztül.

Viszont: az EON kiállított egy -24655 HUF-ról szóló számlát, azaz gyakorlatilag egy visszatérítést, amiről az EON webes portálján nyilatkozhatok, hogy kérem-e a visszautalását, vagy beszámítják a következő részszámlámba. Ez szépen látszik a portálon, illetve szépen át is jött mínuszosan a Díjnetem-re hiteles számlaként.

Ez most wtf?
    Hagyjam jóvá a visszautalást? Akkor nagyon nem jön ki a matek az ~5HUF / kWh elszámolással, ez így jóval több.
    Kérjem a beszámítását a következő résszámlába? És ez akkor azt jelenti, hogy a +1451 kWh-mat szépen görgetem magam előtt 2023-ra? Vagy ha teszemazt 2023-ban nem pluszos lesz a szaldó elszámolásom, hanem mínuszos, akkor ezt a 24544 HUF-ot beszámolják a fizetendőbe?

Másnál is ilyen fura lett az elszámoló számla intézménye?

Új hozzászólás Aktív témák