Hirdetés

2024. június 28., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Napelem

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:32:25

LOGOUT.hu

Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól! ;)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47960) axioma


axioma
veterán

Azert ez nem semmi.
Megreklamaltam, hogy nem latok adatokat a tavleolvasasi portalon.
Visszairtak, hogy marcius 19 ota nem kapnak adatokat.
En meg kifizettem a szamlat amit majus 9-ei datummal zartak. Ezek szerint exhas ertekekkel... eh. Sajnos nem neztem meg hogy milyen koddal zartak, eddig nem volt gond vele. De hogy me'g evfordulot is megcsinaltak anelkul hogy adatuk lett volna, es diktalasra se szolitottak fel vagy javitasra...
(mostanaban volt tobb aramszunet nalunk, lehet hogy az egyik utan nem allt fel a kommunikacios rendszer - most mar nem piszkalom, azt irjak kapcsoljam le-fel, de 18-an lesz egy tervezett karbantartas, majd akkorra ugyis leallitunk mindent - van egy-ket eszkoz a lakasban amiknek nem tesz jot).

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Napelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.