Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Sziasztok, az miért van, hogy az MVM Next app-ban a bejelentésnél 2x szerepel Mérő óra, 2x kellett megadnom a mérőállást? Nem volt különbség a 2 között... Októberben cseréltek órát azóta nem kellett bejelentenem.
-
snooze
veterán
válasz
tothgabor73 #41493 üzenetére
.
-
tothgabor73
csendes tag
válasz
gabor9991 #41487 üzenetére
Te frissítettél már invertert, vagy ez az első?
Felhasználóként engem is ezzel az igényével fogadott az app, de egyelőre kikerültem (mármint a frissítést).
Viszont már a telefonon ott van a frissítőcsomag, úgyhogy legközelebb remélem nem magától fogja frissíteni.Sajnos telepítőként nem tudtam belépni, mert már nem a default passwd a nyerő "5 0 és az a". Ha nem is állítgatnék, de azért kíváncsi lennék a lehetőségekre...
-
sloja
csendes tag
-
HunChris
senior tag
válasz
gorbep #41475 üzenetére
8 tűs csatlakozó. Ahogy a weboldalon is van az xs szériánál rá kell dugni.
https://goodwe-inverter.hu/goodwe-adatlap-letoltesek/ -
gabor9991
őstag
válasz
gorbep #41475 üzenetére
Feltételezem beszerelték azt a 8 pines akármit amiről szó volt korábban . amiről a telepítő azt állította, hogy nem kell a működéshez annak ellenére, hogy a leírásban az szerepelt hogy használni kell.
De ha tévednék és nem ez volt a hiba akkor majd kijavítanak, de a képen is látszik hogy a helyén van. -
Blamazs
senior tag
válasz
tothgabor73 #41471 üzenetére
Igen tudtam gond nélkül. Mobilnet kapcsold ki előtte 😉 nálam is teljesen máshogy néz ki mint ami a linken van. Végignéztem mindent de nem találtam. Pedig jön az idő mikor szükség lenne rá.
-
tothgabor73
csendes tag
válasz
Blamazs #41470 üzenetére
Te tudtál csatlakozni az inverterhez? Mert az én FusionSolar-om már teljesen máshogy néz ki, mint a linkelt doksiban. :-(
Ha már itt tartunk;
Van külön wifije az inverternek, és a dongle-nak? Vagy ugyanaz az eszköz AP is, meg kliens is?Nézegettem tcpdump-pal az adatforgalmat a dongle-höz tartozó IP címen, de csak ARP üzeneteket láttam, ahogy nagy ritkán megszólítja a router(t) hogy kihez tartozik az adott MAC. Ha megpingelem, akkor látszanak az ICMP csomagok oda-vissza, de érdemi TCP adatforgalmat nem látok, márpedig valahogy csak eljutnak a Huawei szerverre az 5 perces adatok... Hol/hogy beszélgetnek ezek? :-)
Üdv!
-
tothgabor73
csendes tag
válasz
korcsi #41466 üzenetére
Köszi!
Ez milyen webcímen érhető el?
Lehet, hogy ezek után egy 3. helyre is regisztrálnom kell, ha ezt látni akarom? Eddig ugye ott vagyok az MVM-nél (itt fizetem a számlát), az Eon (ELMŰ) Hálózat https://eloszto.elmu.hu/-on lehetett szintén megnézni a mérőállásokat (még amiket diktáltam régen, illetve tőlük kértem az MGT-t) Ezek szerint most az EON-hoz is külön regisztrálnom kell?
Üdv, Gábor -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Most akartam ránézni én is a távleolvasási portálra de valamiért nem megy az email + jelszó párossal ....azzal amit az [https://e-portal.eon-hungaria.com/ugyintezes/login] oldalon használok. Itt szoktam diktálni meg fizetni is....
Ez normális ( regelni kell megint ) vagy én rontottam el valamit ?
Napelemem még nincs de az órámat cserélték ( van kis antenna is hozzá.... ) már lassan 2 hónapja mert évi 5000 kWh felett van a fogyasztásom.
-
korcsi
veterán
válasz
tothgabor73 #41465 üzenetére
-
tothgabor73
csendes tag
válasz
kardkovacsi #41464 üzenetére
Köszi a választ!
Ez arra is vonatkozik, aki régi ELMŰ-s területen van?
Mert nekem ez nagyon hasonlónak tűnik: [link] Lehet, hogy itt így hívják? Mert én ezt látom az online felületen. Illetve még nem látom, mert nincs itt kiválasztható óra egyelőre.Köszi, Gábor
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
tothgabor73 #41461 üzenetére
Nem, ez egy külön felület ahová az okosóra küldi a mérőállásokat 15 percenként. Eon távleolvasási portálról tudod ezeket kinyerni.
-
bobace
addikt
Nektek vannak adatok az eon távleolvasós portálon? Nekem 3-áról van az utolsó.. Még a végén ki kell mennem az óráról leolvasni
-
tothgabor73
csendes tag
válasz
s4ny4b4 #41454 üzenetére
Hello s4ny4b4 !
Ezek az "idősoros fogyasztási adatok", amit az online ügyfélszolgálatról lehet letöleni/emailben rendszeresen kérni?
Óracsere után mennyi idő múlva jelentek meg az adatok a felületen? Nekem két hete cseréltek mechanikusról digitálisra, azóta a régi eltűnt (csak a vezérelt maradt) de az új még nem jelent meg.
Üdv, Gábor
-
s4ny4b4
csendes tag
válasz
kardkovacsi #41458 üzenetére
Igen, ennyi lett a decemberi majdnem 2 hét termelése....
-
s4ny4b4
csendes tag
válasz
kardkovacsi #41456 üzenetére
Akkor ha jól értelmezem, igy néz ki a decemberi termelés...
Napelem megtermelt: 177,9 kWh
EON átvett: 120,3 kWh
Helyben felhasznát ennek a különbsége: 57,6 kWh
EON-tól vételezett: 243,1 kWh
EOn-nak majd fizetendő: 243,1-120,3=122,8 kWh -
asdf_
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest