Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz DopeBob #22645 üzenetére
Az USB-s része végül nem vált be, mert tényleg csak akkor megy a fast clone ha nem változik a vinyó. Ráadásul az ügyfélre volt bízva a swap, és simán vitte a cryptolocker az egyik helyen a legfrissebb USB mentést is mert nem cserélték a vinyót.
Azóta teljes mentés megy USB-re NTFS, deduplication bekapcsolva. Kicsit többet teker a vinyó, de így se rossz.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
válasz szallasi007 #22649 üzenetére
Melyik Dell storage?
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
veterán
Urak, licencelésben kellene egy kis segítség. Van egy WS2016 STD virtuális szerverünk, HP-től származó OEM licenccel. Úgy alakult, hogy erről a szerverről át kellene költözni egy másik szerverre. Van arra lehetőség, hogy átvigyük a licencet valahogy, vagy ezt már buktuk?
Véglegesnek szánt gépről van szó, amiről két heti üzem után derült derült ki, hogy nem lesz megfelelő, ezért kellett ugyanarra a feladatra egy másik virtuális gépet létrehozni. Pechünkre már aktiváltunk, ahelyett, hogy kivártuk volna a trial végét.
-
DopeBob
addikt
válasz kraftxld #22651 üzenetére
Közben este megálmodtam, hogy működhet ez mégis, ma ki is próbálom, csak le kell gyalulni a mentős vinyókat majd szép sorban.
Nem egy szofisztikált megoldás, de elvileg mennie kell. Nálunk H-P vannak az USB HDD-k, simán felveszek majd 5 jobot, meg 5 repot, minden job egy héten csak egyszer fut le és akkor az adott HDD lesz csatlakoztatva.
MZ/X
-
válasz szallasi007 #22655 üzenetére
Mentés, VM-eket lekapcsolod, host-okat lekapcsolod, majd vársz még 5-10 percet, hogy a cache is kiíródjon.
Utána meg áram kikapcs.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bugizozi
őstag
válasz szallasi007 #22649 üzenetére
Mi a pontos típusa a Dell storage-nak?
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
veterán
Tanácsként mondom, hogy ha van lehetőség, próbálj rá arra az aggregátoros üzemre előbb. Néhány hete jártam úgy, hogy az Eaton szünetmentes vad kattogásba kezdett, amikor megtápláltam egy aggregátról, ráadásul erről már ment is korábban 1 napot. időközben lett valami azzal a sz@rral, mert 8 voltot dob fel és le, amit már a UPS nem tolerál, és állandóan rátáplál. Érdekes módon a kvázi szinuszos, kis asztali eatonok mentek vele, a rackes nagytesó viszont nem. Ha már szóba jött: HP DL380Gen10 szervert meg lehet táplálni kvázi szinuszos táppal is, vagy csak a vegytiszta hullámformát szereti?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz szallasi007 #22655 üzenetére
Leállás előtt a mi ex-rendszergazdánk rendelt pár tartalék HDD-t. Ki tudja elindulnak-e megint miután szobahőmérsékletre hűltek.
⭐ Stella
-
Kiskutyák
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek HDD hiba lehet vagy csak így kezeli a RAID 1 tömböt a lap?
Adott egy újonnan vásárolt Gigabyte desktop alaplap, 2x240GB SSD + 2x1TB Toshiba HDD. A 2db SSD RAID 1-be, és a 2db HDD is RAID 1-be van. Az OS Win10 Pro x64, simán fel is ment az ssd tömbre, a HDD raid 1-et is szépen látja. Viszont, ha elkezdek másolni a hdd-re, és nyitok még egy mappát a hdd-n, és ott nyomok még egy copy-t fájl-ra, mappára, mindegy, akkor elszáll a másolás és kidobja, hogy meghatározhatatlan hiba történt. Illetve a hdd olyan hangot hallat magáról, mintha a win lekapcsolgatná /energia gazdálkodásba kikapcsolva, hogy leállítsa a hdd-t!/. Lehet, hogy rossz az egyik HDD, vagy ilyen nevetséges a raid vezérlés a desktop alaplapokban?"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat!A kis emberek mindig ezt teszik de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."
-
szallasi007
őstag
Köszi, van tartalék vinyóból 6 db
Aggreagátor lesz, meg idén teljes csere mindenből is - legalábbis ez a terv két éve -
Kiskutyák
aktív tag
válasz user12 #22665 üzenetére
Chipset:1 x M.2 connector (Socket 3, M key, type 2242/2260/2280 SATA and PCIe x4/x2 SSD support)6 x SATA 6Gb/s connectorsSupport for RAID 0, RAID 1, RAID 5, and RAID 10
* Refer to "1-7 Internal Connectors," for the installation notices for the M.2 and SATA connectors.A leírás szerint nem csak sw raid. A backup miatt lenne érdekes a raid 1.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat!A kis emberek mindig ezt teszik de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."
-
-
M@no
tag
válasz szallasi007 #22663 üzenetére
Switchből se árt, ha van tartalék.
Mi múltkor állítottunk át kollégával párat, hogy Transfer SW-ről kapják a naftát, aztán az egyik azt mondta, hogy köszöni szépen, neki ez a pár év munka elég volt. -
DopeBob
addikt
válasz szallasi007 #22670 üzenetére
Szerintem készülj nyugodtan úgy, hogy leállás lesz. Milyen aggregátort sikerült bérelni? Mert ha nem direkt ehhez való, hanem csak egy sima aggregát, azzal nem fog menni, nem tudják stabilan az 50Hz-et és ki be fog kapcsolgatni a szünetmentes.
MZ/X
-
szallasi007
őstag
-
CsodaPOK
senior tag
Cryptolocker like-olja az ilyen "mentési" megoldást
-
CsodaPOK
senior tag
válasz Kiskutyák #22669 üzenetére
Tesztelgesd...
Dobd el a RAID-et, másolj egyik vinyóra, másolj másik vinyóra.
Csinálj egy RAID tömböt egy vinyóval, másolj rá.
Csinálj egy RAID tömböt a másik vinyóval, másolj rá.
Próbálj másik alaplapi portot, próbálj másik kábelt.Ha a fentieken túl vagy, valószínűleg behatárolható lesz, hogy hol van a probléma.
-
veterán
válasz sugarforce #22664 üzenetére
Köszi! Apró probléma, hogy elnéztem, ez OLP licenc (régebben OEM-et vettünk mindig a fizikai szerverrel együtt, ezért írtam reflexből, de ma szembe jött a megrendelő), mégpedig 3 gépes. Így elvileg nem lehet akadálya a dolognak, ha jól látom, egy licenc kulcs van csak.
[ Szerkesztve ]
-
seger
addikt
Távoli asztallal csatlakozok win 10-el win10-es gépre. Eddig átvitte a telepített nyomtatót és amit a távoli gépen nyomtattam, arra a nyomtatóra tudtam nyomtatni, amelyik gépről csatlakoztam. Ez most nem megy. Nem viszi át a nyomtatót, pedig be van pipálva a távoli asztal csatlakoztatásnál.
Mi lehet az oka? Hogyan lehetne ?
És ez nem csak 1 adott gépnél van.
Windows hiba lesz...Köszi!
-
-
kriszrap
tag
Sziasztok.
Olyan hibára keresem a megoldást hogy a szervert régebbi változatát tettük vissza
és a kliensek ezt a hibát írják : "A munkaállomás és az elsődleges tartomány között nem jött létre megbízhatósági kapcsolat"
500 kliensél nem csinálnánk azt hogy kiléptet-beléptett tartományba ha nem muszáj.
Arra gondoltam hogy a tartományt migrálni a régebbi változatra. Ha heteltséges akkor hogyan?
Van valakinek más ötlete azt is szívesen meghallgatnám.
Windows szerver 2008 van szó.
Segítségeteket Előreköszönöm. -
zolee001
őstag
Sziasztok!
Probléma WS2012R2 Essentials,dashboard,add server folder fülön nem jelenik meg a hozzáadott második member server
Tartományitagság rendben mind az ADUC-ban valamint késöbbiekben a a második serveren lefuttatam a connectort is,a dashboard deviceoknál szépen látszik is
Megosztások,ip,tüzfal rendben mivel server maneger gond nélkül kezeli
Ötlet esetleg valakinek?[kép] -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ki mit használ user profile migrálásra? Két opció van, amikor gépcsere történik a usernél, illetve ha új gépet kap, ami jellemzően win7->win10 átállás zsír új telepítéssel. Eleddig konkrétan a profil mappát szoktuk átmásolni, majd user belép-profil létrejön-ezután visszamásoljuk egy az egyben. Ezzel nincs is különösebb gond, de most felmerült egy probléma, ezért keresek "gyári" megoldást. USMT-t most olvasgatom, de ezen kívüli megoldások is érdekelnének.
Köszönöm!Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
szallasi007
őstag
válasz Flowtation #22684 üzenetére
Szia,
roaming user profilt kellene csinálnotok. A lényege hogy kell egy közös megosztás ahová a user profile létrejön és ha gépet cseréltek vagy a csóka másik géphez ül akkor is a saját profilja fog betöltődni.
Itt van a beállítása: [link]kriszrap: hogyan csináltátok a restore-t és miért van magyar win szerveretek? Még guglizni se lehet erre a nyomorult hibára.
zolee001: van olyan hogy server manager (essential dsahboard melletti ikon jobbra a te tálcádon) dashboard. Abban sokkal egyszerűbb ezeket állítgatni. Abban látod a másik szervert? Ha igen akkor ott van olyan hogy File and Storage Services.
-
zolee001
őstag
válasz szallasi007 #22685 üzenetére
A server manager tökéletesen müködik,természetesen teljeskörüen tudom managelni a "második" servert,ellenben ez Essentials (SBS állatfaj) és itt a dashboard a mindenható
Amennyiben ne a dashboradon van konfigurálva pl userek,pc,k stb akkor azt nem publikálja ki a Remote Web accessre stb stb -
kriszrap
tag
Volt egy 2019 mentes ami meg jol mukodot. (windows szerver 2008 ) Es azt allitotuk vissza.
Vagy is volt egy komplett mentesunk amit vissza raktunk mert az uj win server 2008 update haza vagot. -
dptrsk
addikt
Nem magyar a win szerverük, a kliens dobja a hibát
Ha angolul szeretnéd:
“no trust relationship between workstation and primary domain“ -
szallasi007
őstag
válasz dptrsk #22688 üzenetére
Bizonyára nekem segít hogy angolul is ide írtad és igen így kicsit egyszerűbb segíteni hogy nem nekem kell kimatekozni. Egyébként meg van powershell és cmd parancs de majd akkor magyarul segíts neki látom a szándék tipik magyaros.
30 napnál régebbi a restore ezért van a hiba. Meg ugye itt már megszakértettétek hogy 1 dc untig elég. Mint a fenti ábra mutatja.[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz szallasi007 #22690 üzenetére
"30 napnál régebbi a restore ezért van a hiba. Meg ugye itt már megszakértettétek hogy 1 dc untig elég. Mint a fenti ábra mutatja."
Többször is csináltam már mentést virtuális szerverről, ami DC (is), és ha azt vissz állítottam "azonnal", egy másik háttéttárra, a korábban beléptetett próba kliens, ugyanezt a hibát dobta.
DC biztonsági mentés visszaállításakor, (ha jól értem), hiba esetén a leg fájdalom mentesebb megoldás, ha van másik működő (DC) tartományvezérlő is?
-
szallasi007
őstag
Átadod az fsmo szerepköröket a működő backup dc-nek így ő lesz a fő controller. A backupra akkor is be tudsz lépni domain adminnal ha másik lehal, a szerepköröket meg el tudod venni, mivel a hulla nem tudja megakadályozni. Ezek az fsmo szerepkörök ilyenkor mintha flagek lennének egy db-Ben. Az AD meg egy adatbázis kvázi.
Ezután a régi "master“ szervert demotolod az ad-ból ahogy az MS leírásban szerepel (ki kell törölni a szerverek közül, dnsbol stb) . Ezután felhúzol egy új gépet dc telepitesz rá és az fsmo jogokat visszaadod meg az ipt is visszaírod rá így megint ő lesz a" master".
Azért mondom mindig mindenkinek hogy 2 dc a minimum és más szolgáltatás ne legyen az adott gépen mert így a saját segged véded be. 2 dc szépen replikál gyakorlatilag azonnal. Csinálhat sz bárhányat egyébként.Az AD restore is megoldható csak azt is úgy érdemes csinálni ahogy az MS leírja. Nekem pl úgy tanították hogy ad-t nem állítunk vissza Soha.
[ Szerkesztve ]
-
_kovi_
aktív tag
válasz sugarforce #22691 üzenetére
Én úgy tudom 180 nap a tombstone lifetime.
-
samujózsi
senior tag
Tudja valaki közületek, hogy mi az a distinguished name (alias DN)?
Ha LDAP/AD környezetben említik, az pontosan ugyanaz lenne, mint amikor egy SSL tanúsítványhoz kell ilyen adat?
Van rá valami szabvány, hogy miket (milyen mezőneveket) lehet/kell használni benne?
Amiről tudok és biztosan használatban van LDAP és SSL környezetben, az olyanok, mint C, DC, O, OU, illetve ezek hosszú elnevezései (Country, domainComponent, Organization, organizationUnit stb.), de van ezekről valahol lista, hogy milyen szabványos vagy "szabványos" neveket szokás használni?Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
szallasi007
őstag
válasz _kovi_ #22694 üzenetére
Attól függ milyen szerver és te hogy állítod be. A régi motorosok átírták mindig kézzel 30 napra, aztán volt nagy nézés mikor valami mégis kellett és már az árnyéka sem volt még sehol 2003as ADSI editor motorosok nagy hobbik egyike.
Egyébként 60 és 180 nap is lehet.
Ki lehet irtani ezeket de ahhoz is az kell hogy legyen egy másik dc ami jelzi hogy törölt (tombstone) elemek vannak az adatbázisban. Szép ps parancs meg imádkozás de megoldható. Mondjuk kellett neki legutóbb vasárnap leadom a parancsot és hétfőn nyitás előtt mégegy pofon de csak nem ömlött össze semmi.
Itt nem csak a tombstone a baj, hanem a restore esetén a computer password csúszik el. Azt meg rohadt nehéz gyógyítani. -
Drag77
senior tag
válasz Flowtation #22684 üzenetére
Nálunk ez bevált: [link] gyárilag is ismer sok programot, de számos kieg. van a forumon hozzá pl. Wifi jelszó ...stb.
http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,
-
A`rpi
addikt
válasz szallasi007 #22693 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz szallasi007 #22693 üzenetére
Nekem pl úgy tanították hogy ad-t nem állítunk vissza Soha.
Én is ezt hallottam egy szakitól, ezért csak az egyik AD szerverről készítünk mentést.⭐ Stella
-
Buko01
tag
Sziasztok, AD migráció előtt állunk a cégnél, és eljött az idő amikor a korábbi, jelenleg elcs.szett dolgokat rendre kellene kalapálni.
Remélem tudtok segíteni az alábbi témákkal kapcsolatban:
1. LoginScript vs GPO (network drive map)
Van esetleg bármi ami a Loginscript mellett szólna? Én szeretnék mindent átültetni GPO-ba..1.2. VPN client
Ha a user otthonrol csatlakozik, akkor ti hogy oldjátok meg, hogy elérje a hálózati meghajtókat ? Én itt két dologra gondolok:
- A loginscriptek nem permanensen csatolják fel a meghajtót, ezért lehet, hogy amikor bejelentkezik a gépre, csatlakozik, akkor jön a telefon, hogy hiányzik ez és ez a meghajtó.
- Task-ot létrehozni rá, ami automatikusan lefut, ha XY event(vpn) bekövetkezik (nyilván erre megint kell egy GPO, de lehet hogy a permanens hálozati meghajto csatolás gpo-bol megoldaná a dolgot, bekavarhat az hogy GPO is van, és LoginScript is ? )2 LAPS
Ha jól tudom, a LAPS alapbol a beépitett Administrator fiokot használja, ami tök jó, de ha erre irányuloan nem érkezik aktiválás, akkor a local admin, deaktivált állapotban marad.Illetve, amit észrevettem, ha a tegyük fel, korábbi adminisztrátor megváltoztatta a local admin jelszavát, akkor a LAPS azt már nem írja felül, ezt nem értem ennek így semmi értelme, biztos én vagyok a low... és valamit benéztem, de 2 gépen teszteltem, hiába látom AD-ból a LAPS jelszavát, az nem írja felül a már előbb beállított Local ADmin jelszót...
És itt jön a probléma, ha valami miatt nem sikerül a migráció, és kell a local admin pass, akkor fent áll a veszély, hogy nem tudjuk, mert nem lett felírva/átadva/elvitte a macska. bármi.
Köszi a segítséget.. Üdv, Dávid
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
- DIGI internet
- Interactive Brokers társalgó
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Assetto Corsa Competizione
- alza vélemények - tapasztalatok
- Windows Insider Program
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest