Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee001
őstag
Sziasztok!
Itt is árdeklödnék.
Az lenne a kérdésem,hogy valakinek esetleg megvannak e még a Technet rendezvényeken kapott lemezek és vagy letöltött formátumban a régi technetklub.hu oldalrol a screencastok?
Bármilyen formában érdekelne.
Köszönettel -
zolee001
őstag
Üdvözlet
Tisztaszoftveres (pedagogus otthoni használatra)kérdésem lenne.
A 2016 os Office-t kérte volna a tanári kar de belépve az oktatási azonositoval stb csak a 2013 ill a 2010 es volt elérhetö,kérdésem az lenne hogy használható e helyette bármilyen VL verziós office ?
Másik kérdesem pedig: Telepitettem a 2013 -mas Officet a kir.hu-rol de aktiválni persze nem lehet.(gondolom elfogyott a kulcs).
Nem a "sulinetes" hálobol probálkoztam bár a GYIK szerint automatikusan kellene aktiválodnia, péntek révén a feltüntetett 96 os körzetü telefonon már esélytelen a probálkozás.
Esetleeg valakinek ötlete?
Köszönettel -
zolee001
őstag
Üdv
Nincs valakinek megoldása arra a problémára ,hogy hogyan lehet kideriteni melyik office 2007 edition van telepitve valamint milyen "channel"-böl származó verzio?
Köszönettel -
zolee001
őstag
válasz belavagyokbp #16773 üzenetére
Hello
Irj a Dell-nek,küldenek egy masterpasst ami ha szerencséd van akkor feloldja. -
zolee001
őstag
Üdv!
Érdekes és ragályos problémába futottam bel, 3 db teljesen más felhasznoliterületen ténykedö gép ugyanazt a hibát produkálja, mégpedig a storebol végtelen loopal nem települ semmi a Code: 0x803FB005 dobja ki.
Store alaphelyzebe állitva, cache törölve többször de eredmény semmi
Gondoltam store app reinstall de akkor pedig ezt kapom: Get-Appxpackage : The database disk image is malformed
Win 10 1703. 1503.608 x64cbs logot most bujom, talált hibát amit nem tud javitani, esetleg vkinek vmi épitö jellegü ötlete lenne azt szivesen fogadnám.
Köszönettel
-
zolee001
őstag
-
zolee001
őstag
Üdvözlet
Az lenne a kérdesem,hogy tudja e valaki lehetséges az azureban illetve az o365 ben létrehozott (tesztcéllal) domaint törölni teljesen az éles regisztráció céljából? -
zolee001
őstag
Akit érdekel megjelent a Windows Server 2019 preview
-
-
zolee001
őstag
Szia
Köszönöm a választ.
A szóban forgó tanár felhivta az illetékes elvtársakat és azt az infot kapta,hogy az S1 nyomtatvány kitöltése pecsét stb után adja postára, mindezt igy 2018-ban.
A KIR rendszerébe be tudott lépnide ott csak Windows 7,8,8.1 tölthető,az office 365 rendben megérkezett neki .
Az igénylő lapon Windows 10 Pro szerepel mint pedagógusoknak szánt otthoni verzió,az Enterprise az iskolai telepitésre vagyon irva. -
zolee001
őstag
Üdvözlet
Akik esetleg jártasak a tisztaszoftverben,tölük kérdezném a következöt:
Megérkezett a tisztaszoftveres win 10 pro (tanári,otthoni verzio),mint jelezték többen is nem a legfrissebb buildet tartalmazza.,van e még lehetöség az MS-töl letöltött OEM verziót átkonvertálni VL verzióra?
Köszönettel -
zolee001
őstag
Az SBS blogon kellene utána járni mert a megboldogult SBS-ben akár több 100 user is lehetett de nem egyszerre,ott max user/device limit 75 volt de lehetett legálisan trükközni.
A 2012,R2,2016 essentialokkal nincs tapasztalatom mert egyik helyen sem érik el a max limitet.
Ha standardra upgradelsz akkor vedd figyelembe,hogy mellé kapsz +1 Windows Server licencet illetve ha a Hyper-V serverre telepited akkor 2 db teljes értékü WS2016 STD-d van -
zolee001
őstag
Üdv mindenkinek
Adott 8 db gép,clean installal telepitve.tiszta magyar nyelven-
A probléma az lenne ,hogy 2 nyelvü lett a profil,file rendszerben c felhasználók a környezeti változoknál pedig c users.
Ötlete lenne valakinek?
Köstönöm -
zolee001
őstag
válasz szallasi007 #20026 üzenetére
Szia!
He nem tolakodás és él az ajánlat akkor én köszönettel fogadnám azt a linket.:-)
Üdv -
zolee001
őstag
válasz szallasi007 #20028 üzenetére
Itt is megköszönöm
-
zolee001
őstag
válasz Flowtation #20613 üzenetére
Nyisd le és nézd meg melyik szolgáltatás okozza a problémát
Egy fokkal jobb megoldás ha a sysinternal.com-rol letöltöd avagy onnan futtatod a process explorer nevü programot,abban kiderül ki a ludas -
zolee001
őstag
válasz Flowtation #20615 üzenetére
P.explorerben,svchost.exe--tulajdonságok--szolgáltatások fül (services)
Egyébként PID-re kiirija hogy ki a hunyo -
zolee001
őstag
válasz kraftxld #21243 üzenetére
Üdvözlet
Adott lenne egy nem mai darab HP Home Server ami alapból headless de már kapott vga kimenetet
Ezen darab egy beépitett usb talán 256MB-os drive-al rendelkezik amin az SMI fileok lennének a PXE boothoz pl de természetesen minden törölve van róla.
BIOS-ba immáron be tudok lépni,USB-röl bootol is szépen majd a diskeket is látja (nyomorult SIS Raid) particiót simán megcsinálja (Windows felületen is és diskpartban is) de a formázásnál már beledöglik ezzel "we couldn't create a new partition or locate an existing one see the setup log files"
Diskpartban megcsinálja a particiót de a formázásnál a "The file system is incompatible" szerelmes üzenet fogad
Tesztjeleggel egy WS2012-t telepitettem de olyan trükkel hogy diskpartban megcsináltam neki egy pár gigás particiót és xcopyval bemásoltam a telepitö mediát,restart után szépen feltelepült
Jelen pillanatban az "éles" rendszert kellene telepiteni WS2016ESS de az istennek sem akarja az igazat semmilyen módon,original HDD került bele.
A lemezkezelö alapból látja a disket de a raid driver megetetése után sincs elörelépés
Amiket próbáltam,WS2012,WS2016 image,ilyen-olyan pendrive,10 éves gépen (ami tuti usb2) elkésziteni a telepitöt,diskpart minden variáció.
Valakinek ötlet?
Köszönettel -
zolee001
őstag
válasz kraftxld #21245 üzenetére
Nos,nem az én tulajdonom,ahogy néztem ez volt a legelsö ami megjelent ami nekem van az pedig az utolsó de Intel alapokon
Gondolom kisvállakozás+otthoni használatban lenne a masina,a tulaj megvásárolta a WS2016Essentialt ami dicséretes dolog és nem aktivátorokkal operál
A szakmai kiváncsiság is hajt mert ha nem tudok egy oprendszert feltelepiteni egy gépre akkor elmegyek sirásonak:-) -
zolee001
őstag
válasz sugarforce #21311 üzenetére
Milyen DHCP oszt APIPA ip-t? :-)
-
zolee001
őstag
válasz sugarforce #21314 üzenetére
A poszter leirta,hogy milyen tartománybol kapott ip-t és arra ment a kérdés miszerint :"Dhcp-rol kapott ip-t?"
-
zolee001
őstag
Üdv Urak
Essentials 2012R2,
Az anywhere access varázsló szép pirossal közli,hogy a nyomorult portok ami kellene neki (443,80) nem sikerült átirányitani,pedig igen mivel RWA rendben müködik ellenben már a dashboardon rosszul jelennek meg a kliensek update statusza és immár offline-nak jelzi
Vmi csodás ismételten jól sikerült update vághatta haza
Esetleg ötlet valakinek?
Köszönettel -
zolee001
őstag
Sziasztok!
Probléma WS2012R2 Essentials,dashboard,add server folder fülön nem jelenik meg a hozzáadott második member server
Tartományitagság rendben mind az ADUC-ban valamint késöbbiekben a a második serveren lefuttatam a connectort is,a dashboard deviceoknál szépen látszik is
Megosztások,ip,tüzfal rendben mivel server maneger gond nélkül kezeli
Ötlet esetleg valakinek?[kép] -
zolee001
őstag
válasz szallasi007 #22685 üzenetére
A server manager tökéletesen müködik,természetesen teljeskörüen tudom managelni a "második" servert,ellenben ez Essentials (SBS állatfaj) és itt a dashboard a mindenható
Amennyiben ne a dashboradon van konfigurálva pl userek,pc,k stb akkor azt nem publikálja ki a Remote Web accessre stb stb -
zolee001
őstag
Üdv
Ismételten egy WS2012R2 kontra WS2016 ok,gui illetve core telepitésüek is
A probléma a következö,a WS2012 a dc,server manager file server füle csak saját volumeokat látja,a többi serverét nem,a diskeket látja (mbr,gpt mindegy neki) ellenben a status "unknown" a storage spacesek szintén látja mindenhol csak a volume kezeléssel van baja
Disk management (mmc) a távoli gépek mindenét látjákA WS2016-ok gond nélkül látnak minden volume-ot a 2012 -t is és a többi serverét is
Értelemszerüen domain tagok,server manager kezel minden servert a 2012-n ,kivéve a volumeokat
Tüzfal off már volt
Valakinek ötlet? -
zolee001
őstag
Üdv
Adott egy dc önmagában DC-1 néven,1db local domain,a dns serverben azonban megduplázodott az eredeti DC-1 alatt szimbiózisban lett egy DC-1.domain.local is.
Nem elöször futok már bele de miértjét nem vágom,minden müködöképes,dcdiag stb nem jelez hibát.
Köszi ha vki tud adni infot -
zolee001
őstag
Üdvözlet!
Nem teljesen szakmai kérdés lenne igy elöre is elnézést,konkrétan lenne e valakinek magyar vpn elérése ami megosztható lenne külföldre szakadt honfitársasal (velem)
Köszönettel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OpenMediaVault
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest