Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
XFishboneHUN
senior tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne, egy felhasználónak a gépét 30 napra visszamenőleg, hol lehet leellenőrizni szerveren (Win 2012 Std. R2) keresztül, hogy mikor és mennyit használta az adott gépét?
Xbox GT: X FishboneHUN | PSN: XFishboneHUN
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz XFishboneHUN #22051 üzenetére
Ilyet nem lehet. Ehhez extra dolog kell az adott gépre (hogy küldje a szerverre / felhőbe a telemetria adatokat).
⭐ Stella
-
veterán
válasz XFishboneHUN #22051 üzenetére
Kliensről futtatva pc time on off program, bár ez csak azt mutatja, hogy mikor ment a gép.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Urak, a Veeam Community változata is képes menteni az Exchange 2013 szervert? Netán Oracle adatbázist? Ha nem is item level szintjén, alapvetően full backupban gondolkodok. Én nem látok megkötést erre vonatkozóan, de nem lehet ennyire szép az ingyenes ajánlat.
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
nincs valakinek ötlete egy olyan script-re ami a ppp0 jelenlétét vizsgálja és ha nemleges akkor felépíti a kapcsolatot? VPN kapcsolathoz használnám de nem találok működő megoldást.
Ubuntu szerver (16.04) a rendszer.
Köszi!plata o plomo
-
code1005
senior tag
válasz MasterMark #22060 üzenetére
Sajnos a ping nincs engedve a távoli szerveren. Telnet éppen lehetne csak a script megvalósítása érdekelne. Három parancsnak kell lefutni a kapcsolat felépítéséhez.
plata o plomo
-
CsodaPOK
senior tag
-
F.E.K..
senior tag
-
CsodaPOK
senior tag
Jegyezd meg: a "céges felhasználás" és a "freeware" nem egyeztethető össze egy mondatban. Ha valamibe te tennél rengeteg munkaórát, te se adnád oda másnak ingyen, hogy az degeszre keresse magát a te megoldásoddal.
Nézz pl egy F5 load balancert. Nem olcsó, de semelyik sem lesz az.
-
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
Környezet: Win Server 2016 Datacenter cluster-en futó VM-ek Veeam B&R 9.5 update 4-el mentve.
A probléma, hogy létrejönnek több száz gigás AVHDX fájlok (a nagyobb VM-eknél).
Egy példa:Én arra gyanakszom, hogy akkor jönnek létre ezek a fájlok mikor elindul a Cluster-Aware update és node újraindulásnál átkerül a VM a másik nodera live migrationnel, közben pedig épp mentené a Veeam.
El lehet ezeket valahogy tüntetni VM újraindítgatás nélkül? Lennének köztük elég kritikusak is.
Köszi! -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Gombinyó #22069 üzenetére
Nem vagyok szakértője a témának, de ezekről azt írják akkor jönnek létre, ha új checkpointot készítesz (vagy készít valami).
Hyper-V GUI-n keresztül megpróbálhatnád törölni ha vannak ilyen checkpointjaid. Magát az AVHDX fájlokat nem ajánlatos kézzel törölni.
És máshol meg azt írták workaroundnak, hogy le kell állítani a VM-et és akkor eltűnnek ezek - te is ezt tapasztaltad.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
-
válasz Gombinyó #22073 üzenetére
Melyik VM-en jelennek meg ezek? A forrás VM-nél vagy a replikáltnál? Valszeg valami miatt nem tudja rendesen kipucolni a snapshot-ot miután a replikáció megtörtént.
Érdemes lenne a VMMS event logban megnézni, hogy pontosan mi történik, valamint a Veeam log is segíthet, hogy kiderüljön mi okozza.
Kipucolni két módon lehet (van több is ha ezek nem működnek)
1, Csinálsz egy új snapshot-ot, majd törlöd, és ekkor a régebbi file-okra is lefuttatja a merget-et.
2, Powershell:Get-VMSnapshot -VMName Printer | Remove-VMSnapshot
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
szallasi007
őstag
Sziasztok,
O365 és Teams kérdés. Eddig emlékeim szerint működött az hogy skype for business-ben külsős skype userrel simán lehetett mindent csinálni. Aztán olvastam hogy MS beterelt mindenkit a teams-be. Nem volt gond a külsősökkel. Most hívnak hogy hát elég amatőr kérdés de sem SfB alatt és Teams alatt egyszerűen nem lehet külsőssel sehogy sem felvenni a kapcsolatot. SfB alatt konkrétan nem lehet keresni.
Megnézem tényleg nincs ott, teams-be meg akikkel eddig dumáltam külsősök konkrétan nem kapják meg az üzenetem.Most MS megint meghúzta a váratlan gyökérség faktort vagy mi történt? Tenant szinten engedélyezve van a külső személyek felvétele és a cset is.
Aki használ Teams-t rá tudna nézni?
[ Szerkesztve ]
-
CsodaPOK
senior tag
válasz szallasi007 #22077 üzenetére
O365 Teams-ből rákeresve másik (teljesen független) O365 Teamses címre működik a dolog.
SFB-s címet nem tudok. Ha mondasz egyet, ránézek.[ Szerkesztve ]
-
CsodaPOK
senior tag
válasz szallasi007 #22081 üzenetére
Közben rájöttem, hogy a céges belsőnk az még onpremise SFB (ha jól tudom). Erről keresve a privát O365-ös Teams fiókomat megtalálta, oda-vissza tudtam irogatni.
-
szallasi007
őstag
-
CsodaPOK
senior tag
válasz szallasi007 #22083 üzenetére
Jah, a sima Skype <--> Teams nem megy.
-
coco2
őstag
válasz CsodaPOK #22062 üzenetére
Csinálj. Rendes. Mentést.
Te hova mentenél le 2 ezer szervernyi adatot?Amit találtam a gyakorlatból, hogy ha mentés nem játszik, adatreplikákat használnak helyette. Amit még nem tudtam kipuhatolni, hogy jellemzően hány példányosra szeretik méretezni a replika fürtöt. Valakitől azt hallottam, a Google 5 példányosat használ - hivatalosan nincs megerősítve.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
-
CsodaPOK
senior tag
Ahogy Kecske Úr írja, megfelelően tervezett enterprise mentőrendszer és no problem. Rendes dedup eszköz, rendes kazettás eszköz, rendes szoftver. Minden nagyobb gyártónak van erre megoldása.
De ez megint csak olyan, hogy nem itt a fórumon fogod megkapni a rendszer és implementációs terveket. Ez is egy külön szakma. Ha nem vagy benne otthon, akkor keressetek egy integrációs céget, aki ezeket nyomkodja nap, mint nap.
-
-
CsodaPOK
senior tag
válasz kraftxld #22090 üzenetére
Én az SRM-el vagyok így. Állandóan nyűgös, állandóan van vele valami. Minden DR tesztnél rágjuk a körmünket, hogy na most vajon lefut-e vagy összedönteni az egész infrát.
Az alkalmazásosok persze nyomják, mint süket a csengőt, mert így nem nekik van dolguk (felelősségük) vele. -
_kovi_
aktív tag
Tudtok nekem abban segíteni, hogy lehet egy archive mappából bizonyos időintervallumra leszűrni a leveleket? Az archive mappában most van 10000 levél, de 2017. január 1-től visszamenőleg lehetne törölni mindent.
OWA-ban a beépített szűrő csak dátum szerint legrégebbi és legújabbra tud szűrni.
Olyan mennyiségű email van, hogy esélyem sincs kijelölgetni. Sokban melléklet van és 49.5 GB-nál járunk. Archive-ban van a postaláda, de nem tudunk kikecmeregni az állandó postaláda megtelt üzenetekből...[ Szerkesztve ]
-
-
szallasi007
őstag
válasz _kovi_ #22096 üzenetére
Ha jól emlékszem ez annyit jelent hogy a felhasználó ezt be tudja állítani magának, ha viszont nem teszi a default érvényesül.
Ha ennyire sok levele van és ennyi ipari csatolmánya van akkor érdemes lenne neki szelektálni vagy shared boxba átteni a leveleit.
[ Szerkesztve ]
-
Drag77
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest