Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kispalya
tag
Hi!
Tanácsot szeretnék kérni:
Abit KN9-es alaplapom van 2db 512 MB/800MHz DDR2-es memóriával amik dual channel-ben mennek.
Szeretnék venni 2db 1GB-os 800MHz-es ramot, amit a másik 2 foglalatba tennék. Az lenne a kérdésem, hogy ez okozna-e valami gondolt a rendszernek hardveresen vagy szoftveresen (64bit-es windows lesz valszeg, mert procit is cserélek).
Tuningolni nem akarok, legfőképp játékok, 3D-s tervezés megy.
Előre is kösz.Szeretném megérni azt a kort, amennyinek kinézek...
-
Sulti
csendes tag
Sziasztok!
Nos, a problémám a következő: 2X512 MB DDR400-as Kingston mellé semmilyen ramot nem tudok beizzítani. Bármilyen variációban próbálom meghajtani, csak sötét képernyőt kapok, - memóriahibára utaló hangjelzés nélkül - és nem bootol be a gép. A táp lenne a ludas?
Csak DDR400 512 MB-os memóriákkal próbáltam, az alaplap leírása szerinti sorrendben bepakolva az egyes modulokat. Ötlet? -
munrob
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik RAM húzható jobban Gigabyte GA-P35-DS3 és Core2Duo E6600-zal párosítva:
CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz KIT CL4
A-DATA VITESTA EE 1000+ 2048 Mb CL4 KIT
esetleg
CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz DHX CL4 KIT -
DarthPeeter
aktív tag
Heló.Tudtok olyan eladót akinek még van 1000-es A-datája? Nem gyártanak többet már állítólag de nek molyan kellene.Vagy ha ez bukott dolog akkor tunningra alkalmas az 1066-os Kingmax? Egy Core 2 E6300-ast szeretnék 3GHz felett izzítani.
-
törölt tag
válasz DarthPeeter #4657 üzenetére
Nekem olyan van, de nem a tuningról híres. Sokkal többet nem tudsz kihozni belőle, max 1200, nagyobb fesz. emeléssel.
-
törölt tag
válasz DarthPeeter #4659 üzenetére
Ja. sajna. Nekem is A-Data volt, de csak 667-es, és ezrest sehol sem találtak, így addig, egy átmeneti ram lesz ez a kingmax, míg lesz egy jobb ram.
-
ész ventura
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy jó kis A-data 800+ EE ramot, neten utánanézve állítólag D9GCT chipes. NAmost 1050-et viszi 5-5-5-15-ön 2,2 V-on (3D lefutott) . Nem túl sok az neki? Mondjuk nem akarom huzamosabb ideig így használni inkább csak a tesztek erejéig. 2 V-on eldöcög majd 1000-en, nem akarom túl hamar tönkretenni.
Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...
-
DarthPeeter
aktív tag
Heló!
Az lenne a kérdésem hogy proci tunningra melyik alkamasabb?
1GB Kingmax Mars 1066 vagy 1GB Geil Dragon 800-as ram?
Egy E6300-ast szeretnék 3Ghz felett nyúzni -
Zájec
veterán
ész ventura : 2.0v hosszútávon tökéletes neki...
nom sok a 2.2v sem , hiszen ekkor kezd feléledni, meg amúgyis hütöbordás..DarthPeeter : mindakettövel menni fog a 3ghz...
7x430fsb ha 1:2 hajtód öket akkor az ... : 860mhz.. a Ramoknak..
szóval menni fog... -
Zájec
veterán
Ősember: nekem is ez a logikus: dual: 2 v 4 ... jelentené..
de itt nem a darabszámra , hanem a csatornára értik..
tegnap haverom megkapta a küldeményt ( Csákberény )
hozzád küldtem Ballistix ügybenész ventura : azt neked kell kitapasztalni mit megy cl4-be..
sacc per kb. 900 körül... + / - 50mhz .. jó a cl5 eredményed is..
kicsit még húzzál rajta , nézd meg a végét.. -
FireKeeper
nagyúr
a geil black dragon ramokon ha jól tudom elpida chipek vannak. ezek mennyire jók? ahogy néztem a cl5-ös kit elég jó árban van, a cl4-es 4ezerrel drágább. vajon különböző chipek vannak ezeken??
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Gyuri27
félisten
válasz FireKeeper #4671 üzenetére
Elképzelhető, hogy a jobbak cl4 a "selejtes" cl5 lett. Az elpida kb a micron után jőn hirtelen. Manapság más chipes ramot nem igazán éri meg. Robekrynek van egy logoutja az 1000-s geil value ramról (elpida). Szépen muzsikált. Akkor 24k-ért lehetett kapni mert azt hitték nem jó. Most nézd meg a bazárban mennyi. Besírsz.
Amd - Radeon - Ryzen
-
TamÁsz
csendes tag
Nekem a gépembe a Hyper x memóriák még régiek (DDR1) de nekem is volt némi problémám vele mikor beletettem a DFI lapba. A megoldást Bios update hozta meg.
A problémám pedig amire segítséget várok, az nem ebbe a konfigba van, de a konfigot ami fontos belőle leírtam a (#4608) hozzászólásba.
Ötleteket a megoldásra továbbra is várok (bár egyreinkább úgy tűnik egy driver a ludas...)
-
laci666
senior tag
válasz ész ventura #4669 üzenetére
Hát én ennyit tudtam ki hozni 3-3-3-5-2T-ben
ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
EZoli752
tag
Sziasztok, szeretném megkérdezni, hogy 800mhz ramok és a 1066mhz ramok között kb. mekkora gyorsulás érezhető játékokba? %
2x2gb-osat szeretnék kingmaxot.
Köszönöm! Hali! -
Ősember
őstag
válasz EZoli752 #4676 üzenetére
2x2gb ddr2-1066 eszeveszett árban van csak, már ha van, szal marad a 800. neten annyi összehasonlito teszt van, hogy csak egy pár percet kellett volna ráforditanod. én nem fogok helyetted és remélem más sem mindenki tanulja meg a [L:www.google.com]google[/L]-t használni
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Lalaboy
őstag
válasz FireKeeper #4671 üzenetére
Elpida, Promos, stb. felejtheto, ha teljesitmenyre is vagysz! A csipek kozott nagy szorasok vannak sajnos, (ez vonatkozik a Micron-ra is!) igy nagyon nehez lekovetni, hogy egy adott RAM-on milyen csipek is csucsulnek. Meg a nagy markak sem kozlik le, hogy "epp" melyik gyarto csipjet teszik az "epp" piacon levo moduljaikra, tisztelet a keves kivetelnek!
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Miből tudom megállapitani, hogy egy memó hány ns-ra van hitelesitve?Meddig húzható biztonsággal?
Chippek felirata.
Samsung 540
K4T51043QB-ZCE6
CZK210FAÜres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Ace Ventura #4679 üzenetére
Everest SPD-ből ki tud olvasni előre megadott értékeket, de leginkább a gyártó oldaláról...
PL nálam 800MHz-re 5-5-5-15-öt olvas, de gyárilag 4-4-4-12-re van hitelesítve, csak a feszt fel kell emelni 1.9V-ra..Sub-Dungeoneer lvl -57
-
FehérHolló
veterán
válasz EZoli752 #4676 üzenetére
Kingmax 1066-osat ne vegyél!
Lalaboy: Miért kellene közölniük? Megadják, hogy a modul milyen órajelen, milyen időzítésekkel kell, hogy menjen, ezzel a kötelességük letudták. Semmi közöd nincs hozzá igazából, hogy ezt milyen chipekkel biztosítják számodra.
TESCO-Zsömle: SPD-be nem a gyári specifikációt írják, hanem azt az értéket, amivel minden lapban 100%-os valószínűséggel elindul (5-5-5-15 @ (2x)400MHz és 4-4-4-12 @ (2x)333MHz).
Skynet is real. It's called Google.
-
dezz
nagyúr
Bocs a kissé amatőr kérdésért, ramokban nem igazán vagyok otthon, és most nem tudok elkezdeni alaposabban utánanézni, mert sürgős meló van, de pont emiatt hirtelen vennem kellett egy DDR400 1GB-osat. Samsungot vettem, de viszem vissza, mert bár Samsung chipes, de nem Samsung brand, és a másik, hogy az SPD adatokban 3-3-3-8 helyett 3-4-4-8 szerepel (pedig a Samsung honlapja szerint a chipek elvileg 3-3-3-8-asok). Ezekre lehet cserélni: Kingmax, Infineon, vagy branded Samsung. (Pontosabb adatom nincs.) Mit ajánlotok? (S.754-be kell, úgyhogy a párosítás nem szempont, viszont itt is a lassabb ramnak megfelelően kell beállítani a dolgokat.)
-
EZoli752
tag
válasz FehérHolló #4681 üzenetére
Mértne vegyek olyat Kingmax 1066?
-
leviske
veterán
Létezik, hogy egy CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 675Mhz KIT csak 15.342Ft????
Válaszokat előre is kösz -
Zájec
veterán
válasz FehérHolló #4687 üzenetére
tökjó... beirja hogy kingmax 1066 és kidobja a hozzátartozó h.sz-ket..
-
Zájec
veterán
válasz FehérHolló #4689 üzenetére
a másik nagy baj hogy nem olvasnak vissza.. ( teljesen igazad van, jogos )
-
törölt tag
válasz Ace Ventura #4679 üzenetére
Pl a gyártó lapjáról. De ott csak a névleges órajel van, tuningpotenciál nincs, elvégre az nem specifikálható. És főleg nem garantálható!
-
Gyuri27
félisten
-
imi81
csendes tag
Hi!
Segitségre lenne szükségem!
Asus A7V8X-X-es alaplapom van,a kérdésem annyi lenne,hogy mekkora a maximális méretű Ram,amit használhatok vele?
Ha lehet jelezze vki privátba!Köszi
-
Gyuri27
félisten
válasz FehérHolló #4695 üzenetére
"A DDR400 (PC3200) a legújabb és leggyorsabb DDR memória szabvány, ami 3.2GB/s sávszélességet kínál nagyobb rendszerteljesítményért. (Megjegyzés: PC3200 max. 2 helyre; PC2700 max. 4 helyre)"
"3 x DDR DIMM Socket
Max. 3 GB unbuffered PC2100 / PC1600 nem-ECC SDRAM memória (PC3200 Max. to 2 banks only / PC2700 Max to 4 banks only)"
[link]Nem azért van az ember feje, hogy koszos legyen a kispárna.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz FehérHolló #4697 üzenetére
Erre irtam az off-t. Mert az asus-nak van néhány oldala, szeret a világon. Gondolom nem egy szerverről müködnek. Ha az egyik nem működik megyek a másikra. Kivéve oda ahol nem arab betűk vannak.
Természetesen a kritika nem neked szól. Mert kedves barátunk is megtehette volna ezt. Annál is inkább mert nem elvárható, hogy ez ember ilyen régi lapokra is precizen emlékezzen.
Mindegy megkerestem belinkeltem.
Amd - Radeon - Ryzen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- 2 GB / 800 MHz DDR2 RAM, Több db, 1 év Garancia + Számla!!!
- Trident Z5 Neo DDR5-6000 CL32 2x32GB EXPO memória eladó
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest